NLauri - Profil | Čt 25.12.2008 12:44:42
Jovánek >> to máš pravdu,vem ho na nějakou výpravu,jestli vůbec někam pojedeme
NJovánek - Profil | St 24.12.2008 16:12:08
Lauri >> ale nejlepší.
NLauri - Profil | St 24.12.2008 15:45:03
Jovánek >> jo maximálně guláš ty křópku :))
Nsplavkař - Profil | Út 23.12.2008 11:13:02
Dnes navečer se na něj chystám!:-)
NJovánek - Profil | Út 23.12.2008 11:11:52
Lauri >> To bys měl tedy ukázat Mertenovi,ať Tě taky pochválí.Dost jsem Tě toho naučil.
NLauri - Profil | Po 22.12.2008 21:17:38
Jovánek >> to víš hošku,dělal. A dělal jsem je do teď.
NGočik - Profil | So 20.12.2008 10:04:42
Já osobně preferuji lov CHYŤ A PUSŤ ale pokud si chce někdo vzít sem, tam nějakého kapříka třeba na vánoce tak proč ne pokud to není trofejní ryba!!!
NJovánek - Profil | So 20.12.2008 9:24:07
Lauri >> no nekecej,to si dělal sám?
NLauri - Profil | St 17.12.2008 5:24:23
Tak těď teprve má Otázka začíná být aktuální.
NLauri - Profil | Po 1.12.2008 6:38:43
Ať jdou protestovat před fabriky,které když vypustí nějakou sračku do vody tak vytráví několik km vodního toku. Tam je vidět není.
NJovánek - Profil | Ne 30.11.2008 21:32:03
Připadá mi to spíš jako fantasmagorie.Nechci a nerozumím jim. Něco jiného je,když by jejich zabití nemělo vůbec žádný význam.Ale tohle,to fakt né.
NLauri - Profil | So 29.11.2008 22:07:55
Jovánek >> nebuď zvědavej
NMartin - Havířov - Profil | So 29.11.2008 20:55:15
kapříka si na vánoce vždy chytím a bez kapra si vánoce nedokážu představit.
NJovánek - Profil | So 29.11.2008 20:42:57
Lauri: tak v dubnu už je maso dravců(jestli tedy někdy nebylo) už v pořádku.Ale nic,říkám,že by se mi to líbilo,si ho občas dát.
K té atmosféře,to víš,že bych rád přijel,ale nejde to.Taky musím tu vánoční atmosféru zařídit i u nás.Ale v létě jistě.
A cena pro lidi se liší o kolik,od ceny pro firmu? U kapra myslím.
NLauri - Profil | So 29.11.2008 17:28:51
Jovánek:Ikdyby jsi měl velké množství dravců tak nevím jak moc dobře by se dali sádkovat až do jara,byly by tam asi slušné ztráty. Šlo by to z jarních výlovů,ale nevím jak kvalitní by bylo maso třeba u candáta v období jeho tření. Vždyť to pořád tvrdím ryba není kuře:))
Na sádkách se prodává jak pro lidi tak pro prodávající firmy. Vem rodinu a přijeď nasát atmosféru.
NJovánek - Profil | So 29.11.2008 16:18:31
Lauri:ne,mražená ryba mi nestačí.snad možná na pozdější vyuzení,tak tomu bych se nebránil.Ale na pánev ne.Jo hochu,musíte se víc snažit.Já měl při výlovech zase až nečekané množství dravců.Ale zato kapr a amur bída. Taky prodáváš vánoční ryby pro veřejnost přímo na sádkách? Nebo si pro to prijede prodejní firma?
Nczechfishing - Profil | So 29.11.2008 14:37:03
Tak jako každý rok, tedy bez kupovaných dvou kaprů. Přes rok jich nachytám hafo, ale nikdy bych si na Štědrý den nevytáhl kapra z mrazáku. Prostě vezmu děti a vyrazíme 23.12. na sádky do Lahovic. Je to pro ně zážitek a pro mne kolorit předštědrovečerních příprav. A paní má alespoň chvilku klidu, když s dětma vyrazíme pro ryby z Třeboně.
NLauri - Profil | So 29.11.2008 14:26:11
Jovánek>>u těchto dravců je vždy nejistý výlovek a to málo co se vyloví tak se většinou do Vánoc prodá. Musíš se spokojit s mraženým candátem,ten je k dostání po celý rok.
NJovánek - Profil | So 29.11.2008 14:18:32
A to je právě škoda. Rád bych si dal na jaře třeba candáta nebo sumce,byť by to bylo z obchodu.
NLauri - Profil | So 29.11.2008 13:19:07
Sven: Bohužel s tou nabídkou tuzemských chlazených ryb za rozumnou cenu to nevidím moc optimisticky,protože náklady na kapra stále stoupají a dotoho ten kormorán který ničí násady kapra a decimuje veškerou jedno i dvojletou rybí obsádku.
S těmi obchody máš pravdu.Ale proč tu nejsou? Protože by si na sebe nevydělaly. A nikdo nebude cpát peníze do obchodu s nejistým výdělkem.
Lidé vidí v kuřeti levnější maso bez kostí a proto jde víc na odbyt,ale to že je nadopované hormonama pro rychlý růst to je každému jedno.
Nsven - Profil | So 29.11.2008 12:45:21
Lauri >> Myslím , že celý projekt je k ničemu. Jen reklamní agentura si namastila kapsu a zadavatel si připsal na konto tučnou provizi. Dokud nebude v obchodech široká nabídka čestvých , tuzemských , chlazených ryb za přijatelnou cenu, nikdo spotřebitele nepřesvědčí, aby tyto ryby kupoval. Zatím můžeme v mrazících boxech obchodů najít max.mraženého , půleného kapra , vzhledem a zabarvením připomínajícího exhumovanou mrtvolu za přemrštěnou cenu, předraženého granuláče a při troše štěstí podměrečného sivena. Žádný jiný druh sladkovodní tuzemské ryby obchody většinou nenabízejí. Je to přesně jak píšeš, spotřebitel hledí především na cenu. A protože je dovozový losos (granuláč) , podřadné druhy treskovitých ryb, mrazené makrely, pangasius apod. nepoměrně levnější , dá jim přednost . Pokud tedy kampaň ovlivní rozhodnutí zákazníka koupit rybu, sáhne po levnější nekvalitní rybě z dovozu a "ryba zdravá , chutná , domácí " ,přijde zkrátka. Vydělá na tom pouze překupník . Kdyby tuto akci mysleli vážně i tuzemští výrobci , museli by přinejmenším zřídit svou síť obchodů s rybím sortimentem. Něco podobného , jak pamatují pamětníci " Ryby , drůbež , zvěřina ", případně specializované "Rybárny".
NLauri - Profil | So 29.11.2008 11:43:57
Nevím odkud pochází pangassius,ale na každé krabici co k nám dorazí je Made in Vietnam.
Lidé nekoukají na původ ale na cenu a na množství kostí v rybě,proto je pangussius v čechách tak oblíbenou rybou.
jovánek: z Číny k nám dovážejí skoro všechno,třeba i tresku obecnou kterou máme kolem břehů Severní Evropy ještě poměrně dost. Je to dnešní trend,čím levněji seženu tím mám větší marži na výrobku.
Ale stejně kapr je kapr a na Vánoce u nás nesmí chybět.
Snad spotřebě domácích ryb trochu pomůže nový projekt našich zákonodárců
www.rybadomaci.czNsven - Profil | Pá 28.11.2008 21:49:44
Jovánek >> já kapra také jím, ani nemusí být Vánoce a na svátky ho také musím mít, ale vlastnoručně chyceného. Vysádkuji ho v pekáči nebo ve friťáku. Vidím ,že máme stejný zvyk, vyrazit ještě na Silvestra na ryby. Doufám, že i letos to vyjde. S těmi ami svátky jsme na tom také stejně. Co se týká toho sumce : je možné ,že žije i v Číně. Je tam v některých oblastech podobné klima jako v Thajsku. Ještě ,že nesnese studenou vodu, jinak by už byl i tady. Podobně jako střevlička nebo karas stř. Vycházím jen z literatury. Ani v Číně ani v Thajsku jsem nebyl a tak tomu musím věřit.
NJovánek - Profil | Pá 28.11.2008 21:29:09
svene,kapra na vánoce jím celý život.To je pro mně tradice.A samozřejmně,kubu mám o každých vánocích na oběd.To je pro mně taky tradice.Chodíš poslední den v roce na ryby? Tradičně? Já jo,asi 15 let,tak je to taková moje tradice,víš?
A myslíš,že ten sumec v Číně nežije?.Ikdyž jak jsi psal,je to jedno.
A nepletl bych sem ty americký svátky,ikdyž musím souhlasit a jsem na ně vysazenej.
Nsven - Profil | Pá 28.11.2008 21:09:44
Vánoční kapr
Vánoční
kapr je tradičním českým vánočním jidlem. Tato tradice je však poměrně
mladá. Neboť se kapr na štědrovečerním stole objevil až v 17. stoleti.
Do té doby byly klasickou večerí na štedrý den různé kaše,oukropy, kuba
a hubnici. V 18. století byl kapr dražší než kterékoliv jiné maso.
Proto v chudých rodinách zůstali u oukropu a podobných jídel. Jako
tradiční štědrovečerní večere se u nás kapr konzumuje až od 2.poloviny
19. stoleti. Podle nejstaršího dochovaného receptu, který je z roku
1810 se nejčastěji kapr připravoval na černo. Jeho příprava trvala tři
dny. Kapr se pekl v omáčce z mandlí, rozinek, perníku, povidel, ořechů
a sladkého piva. Jako příloha se podávaly šišky a později knedlíky. Pro
svoji složitost však tento recept postupně zanikl. Dnešní klasický
smažený kapr se k nám dostal z Rakouska jako recept od Magdalény
Dobromily Rettigové. A za dalších padesát ,nebo sto let budeme tvrdit ,že jediná pravá tradice v Česku je Santa Klaus a pečený krocan. Znám několik mladých rodin ve svém okolí ,kteří to už praktikují.
Nhraji - Profil | Pá 28.11.2008 20:58:27
Sven >> sven >> no vzhledem k tomu, že je chov kapra doložen údajně od 11. století a v 15. a 16. století se postavilo za účelem chovu kapra tisíce rybníků, tak za 500 let už to bude tradice.
Nsven - Profil | Pá 28.11.2008 20:54:50
Jovánek >> Pangasius není z Číny ale Thajska . Ale možná ,že to vyjde nastejno. A jseš si jistý,že konzumace kapra na Vánoce je naše tradice ?
NJovánek - Profil | Pá 28.11.2008 20:48:42
sven: a co z toho vyplývá? Z Číny nebrat vůbec nic ani ryby. Ale na naší tradici to nic nemění.Čerstvě zabitý a vysádkovaný kapr, je výborná záležitost.
Nsven - Profil | Pá 28.11.2008 20:45:03
Jovánek >> Pangasius dolnooký (sumeček žraločí) je podobné čuně jako tloušť. Sežere úplně všechno , co je stravitelné a roste před očima. Ve své domovině dorůstají až 1 m. Jednou jsem je i choval v akvariu. Sežraly všechny ryby které byly menší než oni, potom sežrali i rostliny . Ryli ve dně jako kanci a neustále byli při chuti. Ať si jim hodil žížaly nebo cvrčky, moučné červy nebo housku , sežrali všechno. Jednou stranou non stop dovnitř a druhou ven. Když měli asi 30 cm , poťouchle jsem je daroval prvnímu zájemci. V Thajsku , na Javě a Borneu žijí často v hustě zalidněných oblastech a živí se odpadky , podobně jako u nás tloušti u výtoků kanalizací do řek . Tak se obávám, že ani sádkováním to z nich nedostaneš.
NJovánek - Profil | Pá 28.11.2008 20:24:04
Sven: nejsem si jist(hlavně mně to nezajímá),ale pangasius dle mého názoru se sádkovat nemusí,protože se neživí převážně tím,že se nerejpe v detritu.Kdežto kapr jo a proto to musí z těla ven.Mimochodem,jednou jsem toho sumečka ochutnal a to bylo naposled.Je vhodný tak pro děti,kvůli kostem.
Nhraji - Profil | Pá 28.11.2008 13:12:53
Sven >> sven >> souhasím, pangasius, nebo jak se správně ten sumeček jmenuje je hnusný. Mnohem raději si dám vlastnoručně uloveného a čerstvého duháka.
Nsven - Profil | Pá 28.11.2008 13:06:27
hraji >> Máš pravdu ,že mrazení a následné uchování masa sníží jeho kvalitu. To jistě platí u všech druhů masa . Tedy nejen kapra , ale i krůty, kachny, kuřete i všech druhů ryb ,jak mořských ,tak i sladkovodních. Možná spotřebitel naivně předpokládá, že v případě jejich závadnosti by je veterinární či hygienické orgány vyřadily z prodeje. Pokud si rybu zmrazím sám, mám jistotu jejího původu a doby porážky. Nedosáhnu sice hlubokozmrazení jako v mrazírnách ,ale také nemám ambice rybu skladovat např. 12 měsíců, jak tvrdí výrobce na obalech mořských ryb. Rybu zmrazím na - 25°C a udržuji při -18°C max. 2-3 měsíce. Většina obyvatelstva kupuje mražené potraviny, tedy i ryby a konzumuje je bez znatelné újmy na zdraví. Dobře si pamatuji aféru s dovezenými mraž. kuřaty z Brazilie. Kuřata byla zmrazena více než 5 let a u nás znovu přebalena, prodána a zkonzumována. Každý má v živé paměti nedávnou aféru se zpracovámním zkaženého masa do uzenin v jednom nejmenovaném obch.řetězci a jejího vyšumění do ztracena. Ví někdo ,co se děje s mořskými rybami ,než k nám dorazí ? Kolikrát byly opakovaně zmrazeny např. uzené makrely ,sledi .žralok atd.? Za momentálně modního sumečka rodu Pangasius, dováženého z Asie, bych ruku do ohně také nedal. Vědí např. spotřebitelé ,že v Asii se ještě dnes běžně používá DDT k hubení komárů a jejich vývojových stádií ve vodě ? Viděl někdo ze spotřebitelů v jakém životním prostředí tento sumec žije ? Je někdo přesvědčen ,že je pangásius sádkován ? Dobrou chuť !
Nsven - Profil | Pá 28.11.2008 12:29:03
Lauri >> nepřekrucuj můj příspěvek. Nechci rušit žádné tradice ani likvidovat chov kaprů. Jen chci aby se neprodávali živí kapři a nedělo se s nimi to co se děje. Proč se v obchodech neprodávají chlazení ,příp .mražení ? Tak jako všude jinde v civilizovaném světě. Pokud jsou kapři chováni v čisté vodě ,není je třeba ani sádkovat. Nebo snad někdo sádkujete ponechaného kapra,lína ,cejna,amura, sumce,štiku atd ??? Odpadl by tím celý proces útrap ,které musí ryby přežít a výroba by se zlevnila. Kdo kapry jí ,je mu to jedno a kdo kapry nejí ,nebude je jíst i kdyby byli sádkováni rok předem. Naše "tradice" se příliš neliší od např. asijských "tradičních" postupů usmrcování zvířat. Jistě každý zhlédnul nějaký podobný dokument a otřásl se hnusem. A právě tak se hnusem otřásá zbytek Evropy ,když vidí, co my s kapry na Vánoce provádíme.
NChemik - Profil | Pá 28.11.2008 11:12:25
Lepší je krůta jak kapr :)
NLadadar CZ - Profil | Pá 28.11.2008 10:59:09
Vánoce bez kapra nejsou Vánoce. S tím ulovením to bude asi horší, ale uvidíme. Manželka slibuje smažený sýr, pokud nebude doma ryba, takže asi budu muset navštívit nějakého prodejce.
NMiras - Profil | Pá 28.11.2008 10:44:16
miras S. >> ano, 2x za posledních 12 let se mi to už povedlo - jednou na Krásné louce, podruhé na soutoku. Jelikož však v tu dobu bývá kapr ze sádek již v trojobalu, tak obě rybky dostaly svobodu.
NLudvaBrno - Profil | Pá 28.11.2008 10:19:23
Kapra zásadně kupuju, protože je potřeba podporovat místní "chovatele", aby to s našimi proslavenými kapry nedopadlo jako s kdysi proslaveným cukrem, sklem, vepřovým,...
Nmiras S. - Profil | Pá 28.11.2008 10:14:47
Miras >> Téměř pokaždé... To znamená že už jsi ho někdy chytil? Já chodím na Štedrý den každý rok, ale kapra jsem nechytil ještě nikdy. A téměř pokaždé nechytím vůbec nic.
NZdack - Profil | Pá 28.11.2008 9:39:32
Já půjdu 22 se synem zkusit chytit kapra a protože je mi jasné, že nic nechytím tak 23 si ho půjdeme tradičně koupit, protože vánoce bez kapra by nebyli vánoce. Alespoň pro naší rodinu.
Ngama - Profil | Pá 28.11.2008 9:31:16
kapra kupuju detem a zensky ja si dam klasickou veprovou flakotu
NMiras - Profil | Pá 28.11.2008 8:44:28
Jako každým rokem se pokusím kapra na Vánoce ulovit a jako téměr pokaždé se mi to nepodaří:-)
Nnumen - Profil | Pá 28.11.2008 8:44:22
Jak jsem psal v jiné otázce . Chodím na vánočního kapra kolem 20prosince již každoročně a docela úspěšně. Vyfotím ho a pustím . K večeři si dám klobásu a řízek se salátem.
NPetr Koch - Profil | Pá 28.11.2008 8:33:31
hraji >> no takový ty tradice ( chápej pouze jako stromeček, kapr, salát, dárky, cukroví,...ne mše,..atd) jsem ochoten provozovat jen kvůli malé. Jinak bych si udělal vepřovej řízek, pustil nějaký dobrý film ( a ne ty pýčoviny co dávaj na štědrej den) a pomazlil se s pruty co jsem si koupil už v létě.......
NDoktor R - Profil | Pá 28.11.2008 8:29:25
Já se pokusím o ulovení nějaké zubaté na štědrovečerní tabuly ,no nic méně to není zas tak nutné sic by to potěšilo ale nevidím to jako nutnost mít k vánocům rybu , v mrazáku mám nachystaný řízečky z vlastního chovu getlingenských prasátek ,takže buď budou na vánoce a kdyby se mi povedlo zmasit nějakou zubatou tak budou o den později.
NLauri - Profil | Pá 28.11.2008 8:10:51
jojokill: gratuluju,ale nenapsal si co si s ním udělal:))
Nhraji - Profil | Pá 28.11.2008 8:09:40
Petr Koch >> Proč pokrytecky Petře? Přece neporušuješ žádný zákon tím že nejíš kapra ani nikoho nepodvádíš. Prostě jen máš jiné preference v oblasti konzumace masa.
Myslím, že se z vánoc a štědrovečerní večeře dělá zcela zbytečně cosi "důležitého".
Myšlenka vánoc je v něčem jiném. Klidně ať si jí kdo chce co chce, vánoce budou i u vepřového řízku nebo u hovězího stejku. Vždy jsou to vánoce.
Njojokill - Profil | Pá 28.11.2008 8:02:44
vloni jsem chytl kapra 23.12 47cm
NPetr Koch - Profil | Pá 28.11.2008 7:55:50
Jeden kousek kapra si vždycky pokrytecky dám, ale jinak raději kus savce.
NLauri - Profil | Pá 28.11.2008 7:55:18
Je vidět,že tomu Jovánek prostě rozumí. Vždyť je to hlavička študovaná:))
NPavouk28 - Profil | Pá 28.11.2008 7:48:48
Kapra jedine kdyby mel veprovy maso :)
Ngigs - Profil | Pá 28.11.2008 7:44:45
Jedině hraběcí kapříky od Lauriho. Bez kapra to nejsou Vánoce.
Nhraji - Profil | Pá 28.11.2008 7:44:33
Po pravdě, představa, že budu na štědrý den jíst kapra, který byl měsíc, dva nebo víc v mražáku, mě naplňuje hrůzou. Vím že je možné rybu v mražáku uchovat, ale taky vím, jak drasticky se snižuje kvalita a chuť rybího masa, uloženého ve slabém běžném mražáku.
Proto si raději svého kapra zabiju a sním čerstvého.
Ncuchak - Profil | Pá 28.11.2008 7:31:42
Pokaždé ho kupuji, ale rád bych si ho někdy chytil.Snad letos.
NTurňa - Profil | Pá 28.11.2008 7:11:13
No já měl letos štěstí, byl jsem pozván na výlov 8 ha rybníka a dostal jsem násaďáka pro babču na řízky a polívku a štiku na štědrovečerní stůl. Jinak by u nás bylo jen osalátované prasátko jako vždycky.
NJovánek - Profil | Pá 28.11.2008 6:57:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Samozřejmně, že kupovaného kapra, pěkně vysádkovaného.Ulovený kapr v létě a ještě k tomu z rybníka má nedobrou chuť.Ještě když si představím, že by byl z mrazaku, tak to už vůbec ne.Nejlepší je ze sádek a k tomu je to tradice. Ostatní ryby (dravce) bych si rád dal třeba na oběd, až bude Silvestr. Mořskou rybou více méně pohrdám.
A Lauri,nech i názor vegetariánům,jen si myslím,že ne sněhu se moc nenapasou a pampelišky již nerostou.
NLauri - Profil | Pá 28.11.2008 6:54:29
sven>>Kdyby bylo po tvém tak bys zrušil několikasetletou tradici českého rybníkářství.
A pokud by se ti to povedlo tak bys sis svého kapříka ani nechtil protože by postupem času stejně vymizeli,protože by je nikdo neprodukoval,svazy by neměly od koho nakupovat a to co by si sami vyprodukovaly by daly do svých ,,malých" vod a ty by si bedlivě střežily.
A co jiné maso než rybí? Jíš? Co kuře? To žije jen asi 30dní a denní světlo za celý život ani nevidí. A ostatní zvířata ty jdou na porážku z vesela?
Pokud bys zrušil prodej kaprů,tak doufám,že bys zručil i porážku jiných zvířat když už bys byl v tom rušení,né? To by ti lidstvo asi poděkovalo!!!
NGeorgino - Profil | Čt 27.11.2008 22:27:32
U nás se taky dodržuje tradice (jako jedna z mála) kupovaného kapra
Nsven - Profil | Čt 27.11.2008 22:24:51
Vánočního kapra si každý rok vlastnoručně chytím. Ten letošní už čeká v mrazáku. Kdybych měl tu moc, zakázal bych prodej živých vánočních kaprů. Právě zde je prostor pro kapří ochránce. Dokáže někdo spočítat kolik strádání musí takový kapr vytrpět ? Kolikrát je přelovován,přehazován ,namačkán v kádích, v znečistěné vodě s nedostatkem kyslíku, kolik musí přežít stresových situací, než si jej někdo zakoupí, v mrazu bez vody v igelitce donese domů ,vypustí do chlorované vody ve vaně ,několik dnů nechá napospas dětem na" hraní" a nakonec neuměle utluče a ubodá??? Není lepší ,ulovím-li kapra a na místě ho usmrtím ? Pokud ho mám zkonzumovat ,neznamená to ,že ho musím ještě před smrtí trápit. Názor : já nic ,já ochránce kaprů ryby pouštím a raději si je koupím je pokrytecký ! Je snad lhostejno, jedná-li se o kapra ze sportovního revíru nebo z rybníkářství.
NKriska - Profil | Čt 27.11.2008 21:55:15
já a kapr ani náhodou kapry pouštim a raději si koupim amura (toho všichni schválili)ale i tak nejim ryby "Ryba je kámoš ne žrádlo"
NSp. - Profil | Čt 27.11.2008 21:39:50
ako každy rok si pôjdem kapra kupiť deň pred vianocami.....
NMr.Stick - Profil | Čt 27.11.2008 21:39:23
Kapr to rozhodně nebude, Když se mi nepodaří do konce roku nějaká zmasitelná štika nebo candát, budou to duháci.
NBóbyk - Profil | Čt 27.11.2008 21:31:36
A u nas se vsichni servou o Pangasea,
takze bych kapra zral sam :(
Nmatres - Profil | Čt 27.11.2008 20:46:34
To my už máme v mrazáku zubáča(candáta). Inak skoro každý rok máme inú rybu, minule to bol amur, predtým šťuka, kapor, pstruhi...
NSedli - Profil | Čt 27.11.2008 20:44:38
mame rybníček, na jednej straně vytlučem díru na čeřen a na druhej straně dupem, docela dost dobrá prdel- pral bych videt
Nbambus11 - Profil | Čt 27.11.2008 20:44:23
Lauri >> dva menší kapry na vánoce už mám v mrazáku, dalšího má babička v mrazáku, dalšího už babička snědla, dva jsme si ugrilovali na táboře a to jest vše z ryb, co jsem letos zmasil...
Nhraji - Profil | Čt 27.11.2008 20:42:36
Zásadně ryby na vánoce nelovím, jednak by to dopadlo špatně, protože taková plotice na štědrovečením stole není nic moc, jednak je tradice mít šupináče ve vaně
NLauri - Profil | Čt 27.11.2008 20:40:10
Já ryby pouštím,každý rok si kapra koupím. Je to tradice a k Vánocům to patří.
NHeroluka - Profil | Čt 27.11.2008 20:39:49
Osobně se každý rok snažím něco ulovit. Většinou štiku, candáta nebo i něco jiného ale parkrát jsem byl i na sádkách:))