Jak daleko stát s autem od vody.

Chytám na revíru,kde vede do vody stará silnice,takže prakticky lze do vody vject a chytat z auta.Což někteří z místních taky dělají.Proto se ptám.Žádný zákaz vjezdu tam není ani úprava v RŘ.
Autor diskuse: Petr - Profil , 24.2.2006 všeobecné - ostatní
54 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nprofo - Profil | Pá 24.2.2006 21:03:16

Petr : souhlasím. Neznám přesně ten revír a proto ti přesně nepovím, ale často to bývá tak jak píšeš.

Nxycht - Profil | Pá 24.2.2006 20:25:08

Vaclav:...Ale musíš mít povolení k vjezdu do lesa :-)) jinak 500-5000,-

NPetr - Profil | Pá 24.2.2006 20:19:15

profo:ono to pásmo je daný,ale ne metrama,ale bodama/objektama/,jezero je ještě spodní kaskádou rybníka a nad částí jezera vede železniční most.Je to prostě hodně specifický revír a mám takový dojem,že hodně záleží na toleranci povodí.Rybáři se chovají slušně-dobrá nechť chytají.Chovají se jak d.....k natlučeme cedule a maj smolíka.

NVaclav - Profil | Pá 24.2.2006 20:18:36

Asi hodně lidí ví,kde je v jižních čechách Staňkov,na břehu jsou campinky,a auta i necelých pět metrů od vody,a nikoho to tam nezajímá,a nejenom rybáři.

Nprofo - Profil | Pá 24.2.2006 20:05:36

Petr : jinak postih za to když tě nahlásí někdo již popisoval níže, ale to je tuším ta spodní hranice. Doporučuji, pokud to nebude zjevná buzerace (jako poodjeťte si dva metry a bude to dobrý) se s nimi nedohadovat a přijmou raději dohodou pokárání a opustit prostor.

Nprofo - Profil | Pá 24.2.2006 20:01:10

Petr : Jinde to chodí tak, že pokud tě RS vykáže a tobě se to nelíbí, můžeš si stěžovat, ale to zátopový pásmo je stanoveno a jaký je musíš si zjistit sám u hospodáře atd... jak jsem psal. Jinak RS není povinná nosit potvrzený papír, kde je popsána rozloha toho pásma.

NPetr - Profil | Pá 24.2.2006 19:49:37

Asi ta otázka byla položená špatně.Šlo mi vlastně o to,že přehrada je majetkem Povodí Ohře a to nestanovuje pro rybáře žádná pravidla pouze se odkazuje na RŘ a tam není nic.A RS se chová tak jak jsem popsal.I když se jim někdy nedívím.Viděl jsem tam stát auto-voda do půl kol,pruty na kapotě a rybář schrápal.Spíš jsem chtěl zjistit jak to chodí nebo se řeší jinde.

Nxycht - Profil | Pá 24.2.2006 19:23:28

Petr: aha tak to sorry :-)) Já myslel že tě naštvala moje odpověď...špatně jsem to pochopil, takže se omlouvám.

Nprofo - Profil | Pá 24.2.2006 19:22:18

Petr : to zátopový je různé. Je to dáno předpisy a ty je potřeba si zjistit u správce povodí, či ÚN nebo hospodáře. Nedá se říci, že pásmo je 500 metrů od vody. Málo kdy tomu tak je.

NPetr - Profil | Pá 24.2.2006 19:19:21

xycht-moc se omlouvám,ale s tvojí odpovědí ten vůl neměl vůbec nic společného.To byla ironie na to,že taky umím nějaké spisovné slovo.

NMiroslav.S - Profil | Pá 24.2.2006 18:58:27

No, nečekal jsem, že tolik lidí naskočí na můj v podstatě přiblblý rejpanec, ale opravdu mě to rozveselilo, jak od ryb umí našinec okamžitě skočit k emocím. Nepřipadá vám to trochu podobný s jednáním s některými členy rybářské stráže? Kdy se podstata dostává úplně jinam a vyhrotí se emoce?Jinak- Mě je v podstaě jedno, jak kdo mluví, píše, jak postupně dostává naše krásná spisovná čeština na zadek.Na to jsem si už zvykl. Jen jsem měl neodolatelnou chuť si rejpnout a ejhle vlna nacionalizmu se zvedla:-))) Zpětné útoky na mou osobu jsem předem předpokládal, takže je beru:-)
Faktem však zůstává, že podle mě není asi moc dobré jezdit autem až úplně k vodě. Ale naopak také nepovažuji za hrdinství a chlapáctví nosit věci napětkrát od auta půl kilometru k vodě. Otázkou taky zůstává, koho je pozemek u té, zmíněné vody a kdo může povolit nebo zakázet jet autem k vodě. Pokud vláčím nebo muškařím, vůbec se nepozastavuji nad tím, že nachodím kilometry a kilometry. Ale přiznám se, že při sedavé rybařině jsem poměrně pohodlnej člověk a jsem jedním z těch kterí mají rádi auto poblíž. Ale abych zajel až úplně zadkem auta k vodě, to mě zatím nenapadlo. Pokud to ale na té vodě dělají ostatní, tak to buď někdo dovolil nebo toleruje nebo nekontroluje.Nebo to všem obecně vyhovuje. Další věcí je, že v našich řádech myslím není ( naštěstí nebo naneštěstí?) určeno, jak daleko máme auta od vody nechávat. Podle mě je také důležité to , v jakém stavu rybář auto má. Auto ze kterého nic nekape a nesmrdí-podle mě může stát klidně i 3 metry od vody, ale nějaká olejnička, ze které cáká všelicos by neměla nic dělat nejen na louce v přírodě, ale ani na silnici. Ale na kontrolu tohoto problému jsou už jiné orgány. Pokud někoho pošle rybářská stráž s autem o 3O metrů dozadu, zajímalo by mě, z jakého zákona nebo vyhlášky k tomu čerpá informaci a oprávnění.To je to, co mě nejvíc zajímá při nejrůzněších postupech R.S i v jiných případech.
Těm, kterých se dotkl můj ranní rejpanec se v podstatě omlouvám. Někdy je těžké pochopit a zaregistrovat ironii...takže, nezlobte se na mě, já už su někdy takovej.-) a neberte to moc osodně.Třeba, kdybychom se potkali na rybách, byli by z nás fajn přátelé a parťáci. Realita bývá jiná, než psané slovo..

NMiroslav.S - Profil | Pá 24.2.2006 18:40:54

No,nečekal jsem,že tolik lidí naskočí na můj v podstatě přiblblý rejpanec,ale opravdu mě to rozesmálo.jak od ryb umí našinec okamžitě skočit k emocím.Nepřipadá vám to trochu podobný s jednáním s některými členy rybářské stráže? Kdy se podstata dostává úplně jinam? Mě je jedno,jak kdo mluví,píše, jak postupně dostává naše krásná spisovná čeština na zadek.Jen jsem měl chuť si rejpnout a ejhle vlna nacionalizmu se zvedla:-)))
Faktem však zůstává, že podle mě není asi moc dobré jezdit autem až úplně k vodě. Ale naopak nepovažuji za hrdinství nosit věci napětkrát od auta půl kilometru k vodě. Otázkou taky zůstává,koho je pozemek u té, zmíněné vody a kdo může povolit nebo zakázet autem k vodě. Pokdu vláčím nebo muškařím, vůbec se nepozastavuji nad tím,že nachodím kilometry a kilometry. Ale přiznám se,že při sedavé rybařině jsem poměrně pohodlnej člověk a rád mám auto poblíž.Ale abych zajel až úplně zadkem k vodě,to mě nenapadlo. Pokud to ale na té vodě dělají ostatní, tak top buď někdo dovolil nebo toleruje nebo nekontroluje. Další věcí je, že v našich řádech není ( naštěstí!¨) určeno,jak daleko máme auta od vody nechávat. Podle mě také záleží na tom, v jakém stavu rybář auto má. Auto ze kterého nic nekape a nesmrdí-podle mě může stát klidně 3 metry od vody, ale nějaká olejnička,ze které cáká všelicos by neměla nic dělat nejen na louce v přírodě,ale ani na silnici.Ale na kontrolu tohoto jsou už jiné orgány. Pokud někoho pošle rybářská stráž s autem o 3O metrů dozadu,zajímalo by mě,z jakého zákona nebo vyhlášky k tomu čerpá informaci.To je to,co mě nejvíc zajímá při nejrůzněších postupech R.S i v jiných případech.
Těm,kterých se dotkl můj ranní rejpanec se v podstatě omlouvám. Někdy je těžké pochopit a zaregistrovat ironii...takže, nezlobte se na mě, já už su takovej.-)

Nxycht - Profil | Pá 24.2.2006 17:21:38

Petr: s tim volem se klidni....pokusil sem se ti pomoct, ale už napříště až uvidim nějakou tvojí otázku tak se jí obloukem vyhnu...Mimochodem s tim parkováním v zátopovým území to neni taková blbost jak se ti asi zdá.

Nmarchi | Pá 24.2.2006 16:57:10

m.kindl :No ved práve CESKY král! Asi vedeli aký je to vychcaný č....k tak to radsei pustili nemcom.

NMiloš_Dia | Pá 24.2.2006 16:49:18

už toho nechte....

Nm.kindl - Profil | Pá 24.2.2006 16:45:44

JKL - ® Pro upřesnění - Měl jsem na mysli bitvu na moravském poli,kdy moravané zradili českého krále přemysla Otakara II a tím místo přemyslovců v naší zemi začali vládnout Habsburkové.Bylo to okolo roku 127? a od té doby a na jeho počest..to už si nepamatuju.Bitva na Bílé Hoře je taky kapitola sama pro sebe :-) Doufám že alespoň ten hokej vyhrajem :-))))

NPetr - Profil | Pá 24.2.2006 16:21:22

Nejsem pražák ani brňák aprvním dvoum pánům děkuji za odpověď - jděte se bodnout/zelí,Miroslav S./,hlavně mi šlo v otázce o to,že když stojím od vody cca 20m tak mě RS pošle o dalších 30m dozadu k místní vrbičce a nevím proč.Zátopové pásmo je cca 500m od vody a tudíž bychom/hele vole je to spisovně?/museli nechávat auta pomalu v místním městečku na náměstí.

Nm.kindl - Profil | Pá 24.2.2006 16:17:13

Miloš_Dia - ® Zajímavý :-))))
Já jsem sice Pražák jako poleno ale jak by řekl největší Čech Jára Cimrman : Nejvíc se cítím být Čechem.Někdy se ve mě vaří krev když vidím tu přiblblou reklamu na sračky jménem Starobrno a doporučoval bych tvůrcům nastudovat dějepis protože Brno bez svolení Prahy nikdy nesmělo vařit pivo :-)

NJKL - Profil | Pá 24.2.2006 16:13:28

m.kindl: Pro upřesnění - tzv. Moravský Šlikův praporec se rekrutoval z německých žoldáků najmutých moravskými pány za peníze českých stavů. Proto taky na Bílé hoře nevěděli kudy utíkat. :-)))

Nmarchi | Pá 24.2.2006 15:18:27

Peter:Auto parkujem tak aby bola v bespečí priroda aj ono samo.
Treba si iba odmerať čas za aký si schopný dobehnút k autu , aby si to stihol skôr ako dáky lopkári.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

NMiloš_Dia | Pá 24.2.2006 15:04:37

Zajímavé čtení pro pragofóbisty:

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005121301

NG.Moolis - Profil | Pá 24.2.2006 14:55:34

M.kindl: Vlastně za to všechno můžou Turci a Apačové.

Ntulo - Profil | Pá 24.2.2006 14:25:35

m.kindl-doufam že nas neporazíte v tom hokeji?

Nšeptal - Profil | Pá 24.2.2006 13:58:02

m.kindl: Ale to ty přece nemůžeš pamatovat. No, naštěstí už si krásně vládneme sami. :o)

Nm.kindl - Profil | Pá 24.2.2006 13:44:27

Ty první dva příspěvky jsou teda hustý :-))) No já myslím,že každej kdo kritizuje Pražáky to dělá jen a jen ze závisti že on není taky Pražák.Jinak jestli mají někdy někde na Moravě pocit že my z Prahy jsme Švédi tak jim připomínám že kdyby nás Čechy Moravané zbaběle nezradili v bitvě na Moravském poli tak by tady několik set let nemuseli vládnout Němci :-)))

Ndrda - Profil | Pá 24.2.2006 12:52:43

Zoidberg: no jo. Debil je debil ať je z Brna nebo z Prahy. Takovému nepomůže ani se přestěhovat :o)))

Nxycht - Profil | Pá 24.2.2006 12:48:31

Podle mě se nesmí parkovat v zátopovém území....

NZoidberg - Profil | Pá 24.2.2006 12:46:25

drda: :o))))))))))))))))))) chcháááááá - lámu se smíchy v pase. Kámoš z Brna si musel tu nálepku dát za okno, protože měl pražskou značku na koupeném autě a někdo mu přes noc vypustil kola a vyklepal světla :o(
---edit---
Protože toto je můj poslední příspěvek na téma Praha vs. Brno, zdůrazňuji, že nejsem Pražák ani Brňák :o))))))))

NG.Moolis - Profil | Pá 24.2.2006 12:20:48

profo: debata myslím skončila. Nejsme ve při.

Nprofo - Profil | Pá 24.2.2006 11:52:19

G.Moolis : nechci se vměšovat do debaty mezi tebou a Drdou, ale kde to najít jsem Petrovi v tom příspěvku taky napsal.

NLudaT - Profil | Pá 24.2.2006 11:49:52

Miroslav.S: Naprosto souhlasím s Azbestem, protože osobně si myslím že "Blbec se najde kdekoliv".
A když seš ten ortodoxní brňák byls někdy v Líšni tam taky kolikrát autama parkujou až u dvojky na hrázi se starejma škodárnama z kterejch odkapává olej a pochybuju že to sou "Pražáci".

Ndrda - Profil | Pá 24.2.2006 11:49:25

Zoidberg: tu znám, tu si můžu zapět s tebou. A když se nám bude chtít, můžeme ještě přidat: Brno je zlatá loď, za děvčaty z Brna choď...
A s tím nápisem... nevím, neumím si to vysvětlit. Snad jen, že by se za Brňáka nikdo nestyděl? :o)))

NKocháč | Pá 24.2.2006 11:44:27

Petr - ®,: možná ti někteří počítají s rybou, na kterou nebudou stačit. To se potom šikne nějakejch pár koňských sil. Ale je dobrý mít i závěsné zařízení:o)

Ndrda - Profil | Pá 24.2.2006 11:41:27

G.Moolis: to si musí každý, kdo hodlá jet autem k vodě, zjistit. Policajty to pak už zajímat nebude. Myslím, že se to dá přirovnat k zákazu vjíždět na polní a lesní cesty. Taky tam nemusí být příslušná značka.

NZoidberg - Profil | Pá 24.2.2006 11:39:35

Pokud se tam může vject, je na jednom každém rybáři, aby se choval tak, aby neznečistil vodu a břeh. Auto bych tedy dal dál od vody

drda: :o))) Neunesl jsem psychycky útok na středočeštinu :o))) Jdu se kát na oběd a cestou si budu zpívat Na tom pražskýýýýým móóóóóstěéééééé, rozmarýnkáááá róóóóóstéééééééééé :o))))))))) Jinak jsem nikdy neviděl v Praze auto s nápisem "Nejsem Brňák" :o)))

NG.Moolis - Profil | Pá 24.2.2006 11:33:47

drda: No právě. Pokud není označené a nikdo ho nedodržuje, kde to máš hledat? pozor, stále se bavíme v teoretické rovině.

Ndrda - Profil | Pá 24.2.2006 11:28:46

G.Moolis: zevšeobecnit se to dá a myslím, že profo mu takovou radu dal. Podle mě na všech takových nádržích (kde vede silnice do vody :-) ), opravdu existuje přesně vymezená část okolo vody, která je zátopovým pásmem. Do tohoto pásma je vjezd bez příslušného povolení zakázán.
Je ale pravda, že na různých nádržích může být zátopová oblast různá.

NG.Moolis - Profil | Pá 24.2.2006 11:10:47

Drda: Řekl bych, že se nedá zevšeobecňovat a záleží na místních poměrech. Kdyby byl Petr konkrétní, třeba by mu někdo konkrétně poradil. Jinak je to teoretizování. Já radím praktický přístup v dané situaci, který bych volil já. Pochopil, nebo nepochopil?

Nmiki - Profil | Pá 24.2.2006 10:52:44

Petr: Sám znám několik podobných revírů a musím říct, že většinou rybáři dodržují jakési nepsané pravidlo a parkují dále ode břehu. Na tom tvém revíru je pouze otázka času, kdy tam bude zákaz vjezdu.


Miroslav.S : To od tebe bylo velice poučné, že jsi nám vysvětlil svůj vztah k Moravě, ale tak něják jsem tě nepochopil. Mimochodem, nikdo se ti nesměje ty krá...vóóó, ale každej kdo četl tvé rádoby poučné přízpěvky, pochybuje o tvém rozumu.

NZN - Profil | Pá 24.2.2006 10:52:42

Azbest :
milý nemoraváku. V Praze ( a nejen tam) mám kamarády taky, nijak mi to nevadí. Nechci, aby tón mého příspěvku byl tendenční, nechci vyvolat národnostní třenice, naopak jsem pro světový mír. Proto, ať v Čechách, na Moravě či VK se snažím chovat slušně a autem příliš blízko k vodě nejezdit. Je to taky proto, že nechci dostat do dršky, mentalita lidí je různá.
Resumé: neházej všechny moraváky do jednoho pytle:-)

Ndrda - Profil | Pá 24.2.2006 10:45:05

G.Moolis: v podstatě s tebou souhlasím, ale hádám, že ani ty jsi zcela nepochopil otázku. Myslím, že Petrovi nejde o sebe. Psal o "místních" a zajímalo ho, jak daleko nebo blízko k vodě mohou s autem zajet.

Zoidberg: ten poslední odstaveček byl ale silně tendenční :-)

NG.Moolis - Profil | Pá 24.2.2006 10:27:21

Miroslave: tvé dva příspěvky vykazují znaky lehké mozkové paralýzy. Otázka byla položená jasně, ty jsi bohužel rozvinul nitro zakomplexovaného blbštajna. Lhostejno, jestli z Brna či Prahy. Pokud si myslíš, že lidé z Moravy nepoužívají žargon, tak máš asi vatu v uších.
Petr: zařiď se podle místních. Poptej se, jestli je nějaké výjimka, jestli je, sežeň si ji, nebo si dej majzla.

NPines - Profil | Pá 24.2.2006 10:24:05

Nooo ještě vyměnit olej....umýt podvozek....vždyť ty ryby nemusíme chytat ...můžeme je trávit....

NZoidberg - Profil | Pá 24.2.2006 10:18:48

Vject s autem až k vodě, abych si mohl nechat si cajk v kufru, je humus. Kdo chytá na Kyjském rybníku, tak to už jistě viděl. Je tam parkoviště, které je tak na délku teleskopu od vody. Jde o to, jakej máš postoj k přírodě a k rybaření. Já si všechno potřebný raději vynosím a rozložím kolem sebe a užívám si přípravu a všechno, něž rychle nahodit, vyndat si svejch pět 35-38cm kapříků, dva zapsat, tři upytlačit do kufru a jet dom.

Azbest: Myslíš něco jako: "Lepší deset Pražáků, než jeden Brňák." ??? To říká jeden můj hodně dobrej známej, co bydlí u Novejch Mlýnů :o)))))

NPetrH - Profil | Pá 24.2.2006 8:49:34

Azbest to vystihl přesně...

NAzbest - Profil | Pá 24.2.2006 8:34:31

Milí moravákové.Nejsem pražák.Mám v Praze spoustu kamarádů a i když se mi klasická pražská mentalita nelíbí,odmítám je háret do jednoho pytle s ostatníma.Tón Vašich příspěvků je tendenční a má příchuť vyvolávání národnostních třenic.Autor otázky se neptá na to,jestli může chytat z auta stojícího ve vodě,ale jak dale od vody s ním stát.První dva příspěvky(teda jede a půl) mi přijdou,že je psali pitomcové.....

Ndrda - Profil | Pá 24.2.2006 8:27:57

profo: ano, máš pravdu. Vloni jsem na Vranovské přehradě sjel blíž k vodě, abych naložil loďku a za pět minut tam byla Policie. Oznámila mi, že jsem vjel do zátopového pásma a že mě musí nahlásit na "životní prostředí", kde mi hrozí pokuta až 10 tisíc korun.

Nprofo - Profil | Pá 24.2.2006 7:56:34

Petr : nevím o jaký revír sice jde, ale pokud ta cesta končí ve vodě, předpokládám, že jde o vodní dílo (např. ÚN). Ta má určité zátopové pásmo (uvedené v popisu a ten je u hospodáře a obsluhy na hrázy), na které se vztahuje zákon o vodním hospodářství a o vodním díle (nevím přesně název), ale podstatou je, že na vjezd do zátopového pásma musíš mít vzláštní povolení a pokud jej nemáš hrozí ti pokuta (Dost vysoká vzhledem k porušení i zákona o ochraně ŽP-jak psal někdo níže). Správně tam žádné auto nemá co dělat a můžeš na jeho majitele (nemusí to být rybář)povolat policii.

Nhraji - Profil | Pá 24.2.2006 7:49:02

Kde není žádný oficiální zákaz, zkus použít zdravý rozum a cit k přírodě. Možná zjistíš, že se k vodě dá jít i 913 metrů pěšky

NAladin - Profil | Pá 24.2.2006 7:33:43

V neděl na mě přijela policie, když jsem stál zhruba 15-20m od vody, abych si přeparkoval dál......

NMart - Profil | Pá 24.2.2006 7:15:53

Zelí- co je na tomto dotazu ,tak zvláštního? Znám spoustu revíru v okolí Ostravy ,kde vedou staré cesty přímo do vody. Pokud stojí rybář na této staré komunikaci s rozumným odstupem od vodní hladiny ,tak je podle mě vše v pořádku. Jiný názormám na komunikace vedoucí okolo vodní plochy a rybáři najíždějí až k vodě a auto mají odstavené například na trávě. V tomto případě je to porušování zákona o ochraně životního prostředí. Nejsen žádný znalec zákonů ,ale říkám jen to jak to chodí v místech kde chytám. Takže to takto dle zákona nemusí být

NMiroslav.S - Profil | Pá 24.2.2006 5:03:17

napůl vtip,napůl vážně-helejse,vážně, podle psaní a toho,že jsi napsal do vody VJECT,tak tě šacuju na pravověrnýho čecha, pro mně ortodoxního Brňáka cajzla- nedej bože švéda, čili přistěhovalýho pražáka-venkovana,naplaveninu(původem z vísky od z Plzně) ale pokud ve svým příspěvku zvažuješ, zda můžeš při rybařině autem do vody vject,( já bych tam nemohl ani vjet),tak s jedním z nás asi ve vztahu k přírodě nebude asi něco v pořádku. Ale helejse, já tě říkam, ta chyba nemusí vůbec bejct ve tobě, viď, ale my Brňákové to chytání z auta fakt asi vidíme nějak jinak, nic ve zlým. A píšu tak proto,že sem v Práglu nějakej ten dob žil a páč se živím i naším rodným jazykem, tak tě řeknu hele, že my na tý Moravě, co jsme Moravákové, jak říkáte podle pražskýho skloňování vy Čechové, tak fakt asi tady mluvijou trochu jinak. Ale aby nebylo smutno- slovo VJECT se mi strašně líbí,...ode dneška ho budu hodně používat..snad nedostanu v Brně od kámošů potlamě:-)))), bo mi řeknou, že su švéd z práglu.-))) a nesmějte se mi hele jo? vy krá.....vovééé

NMiroslav.S - Profil | Pá 24.2.2006 4:39:22

No já myslím, že bych to moc na tvym místě neřešil a vlitnul bych tam, hele,že jo, viď. Kdyz tam neni cedula a muže tam cajzl VJECT,tak urcite taky vi, kdy ma Vyject, ale my Moravákové tomu taky nemusime rozumněct a proto nevime, zda my tam mužeme vjet, ale protoze cajzlové a zejména pražákové majou svá specialni pravidla, tak proč ne:-)) vééď?, ale bacha na policajtové....ty sou horši nez politikové...ale nenadávajme si zde například vy krávové-..to my Moravákové moc nechápáme:-))) lovu zdarect.

Nzelí - Profil | Pá 24.2.2006 0:03:42

To je neuvěřitelné na co se dá taky dotazovat!!!!!!!!!Což takhle to auto tam rovnou umýt,když je tak dobrá příležitost.Na tohle se nemuže snad normální rybář ani ptát.