Osprey - malá prosba o pomoc.

Málokomu zde asi unikla moje psavecká aktivita, kterou navíc poslední dobou stupňuji ve snaze zjistit, kolik vydržím a také s úmyslem poznat nové lidi. Do jisté míry se to zatím daří.

Několik lidí mi radilo zkusit napsat knihu, dokonce mi už byla nabídnuta pomoc s jejím vydáním.
Potíž je hlavně v jednom - narozdíl od článku je kniha finančně náročný projekt, kde se pracuje s částkami v řádu statisíců. Přitom je na trhu dostatek poměrně kvalitních rybářských knížek, takže pokud bych se měl o něco pokusit, je důležité nejen knihu napsat, ale také zaujmout čtenáře a na základě toho ji prodat, aby se alespoň zaplatily náklady za vydání a tisk.

Pokud tu je někdo, kdo si vážně myslí, že bych měl něco trvalejšího sepsat, zajímalo by mě, co byste si ode mě opravdu rádi přečetli.
Autor diskuse: osprey - Profil , 11.2.2006 všeobecné - ostatní
69 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NValuček - Profil | Pá 7.12.2018 7:02:03

Osprey už je jinde, co se dá dělat. Napsal toho dost a dobře. Teď se holt musíme spokojit s menšíma pašákama, ale zaplaťpánbůh i za ně :-)

Njá 2 - Profil | Čt 6.12.2018 23:04:40

rybomil >> Ospreye znám, ale kdo je Gábina Koukalová netuším

Nosprey - Profil | Čt 6.12.2018 22:24:35

computerfish >> Díky. Já to zabalil před 11 lety. :-)

NHonza7 - Profil | Čt 6.12.2018 22:24:23

osprey >> Ahoj, je víc než velká škoda, že tu knihu, či knížku nechceš napsat. Takový pan Karel Liška, když vydal svoji knížku, tak skoro nikdo o ni neměl zájem a tak pan Jaroslav Tejčka se snažil mu s prodejem pomoci. Dnes po tolika letech, uvedený autor své myšlenky, včetně celé řady pozorování, které ve svém díle shrnul je považován za ikonu a jeho dílo je považováno za relikvii sportovních rybářů.
Chci tím říct, že každá kniha si najde své čtenáře. Tvé články se mi vždy líbily a tak je škoda, že to neposuneš o kousíček dál.

Nrybomil - Profil | Čt 6.12.2018 22:20:50

osprey >> Až takto ?
Asi nejen u mě budeš furt cca stejnej, ikdyž měníme se všici.

Ncomputerfish - Profil | Čt 6.12.2018 22:18:50

Hm, pokud tě múza neoslovila ani po 12 letech od založení diskuze a nic jsi nenapsal, tak už to zabal. Pokud tedy nemáš v úmyslu psát odbornou knihu. Jak říkával Mánes. Ať maluje ten kdo musí a nemaluje ten kdo chce. S tebou je to to samé.

Nosprey - Profil | Čt 6.12.2018 22:09:09

rybomil >> Ale já nechci psát žádnou knihu. Před dvanácti lety jsem nevěděl, co by v ní mělo být a nevím to dodnes. Ještě víc než tenkrát.
Navíc toho člověka, co dnes bydlí v mém (o těch 12 let starším) těle, bys už nepoznal.

Nrybomil - Profil | Čt 6.12.2018 18:58:46

Char >> Ani by být úplně veliká nemusela, protože ta poptávka bude taková, že u jedný knížky nezůstane. Kdyby joo, bude to velká škoda zejména pro čtenáře.

Osprey : Jdi do toho. Dnes vydává knihu kdekdo, vůbec neva, že nejsi někdo tak známý jako Gabina Koukalová. :-)

NChar - Profil | Čt 6.12.2018 17:46:45

osprey >> Jestli ten projekt bude kniha tak musí být velká, hodně silná a plná fotek, jelikož tvé články se čtou sami a nikdy jich není dost :-)

NVítek - Profil | Čt 6.12.2018 11:37:21

Ospreyi, jestli chceš vydat knihu, jdi do toho. Je s tím trochu práce, ale někdo ji dělá za hubičku, jen tak, z plezíru ( grafik, sazba, korektura). peníze seženeš přes Hithit, nebo jiný. Trochu je s tím administrativa. Ale čtenáře jistě tvá kniha najde!

Nnerf - Profil | Čt 6.12.2018 8:50:07

osprey >> Škoda. Nezbyde mi než se těšit na ten slíbený projekt.

Nosprey - Profil | St 5.12.2018 20:09:35

nerf >> Život běží a věci se mění. Bylo mi umožněno psát a napsal jsem víc než jsem kdy chtěl. Dnes už psát víceméně nechci a navíc už bych to v kvalitě, za kterou bych se nemusel stydět, ani nedokázal (vyzkoušeno).

Dlužím ale ještě jeden projekt a ten, páč jsem to slíbil, zrealizovat musím. Snad to ještě dokážu.

NDědek - Profil | St 5.12.2018 10:08:24

nerf >> vydat knihu je opravdu mazec. Je to náročné jak na čas, tak na finance a hlavně musíš najít někoho, kdo bude věřit tomu, že se mu jeho investice vyplatí...

Ospreyovu knihu bych si přečetl moc rád, klidně i povídkovou :-)

Nnerf - Profil | St 5.12.2018 9:58:27

osprey - >> Je tomu vice než šest let od posledního zápisu. Možná mi něco uteklo, nevím, ale tipl bych, že možná ne. Čtu tvé články (opakovaně) velmi rád. Je škoda, že už nepíšeš veřejně, máš velký dar slova a citu k přírodě. Napiš, prosím o rybařině jako takové. O jejím kouzlu. O její etice. Třeba formou povídky. Napiš povídku, která se vynoří z ranního oparu nad vodou a zase zmizí s prvními paprsky slunce dopadajícími na hladinu klidné řeky. Děkuji.

N: vydrák - Profil | St 21.3.2012 5:18:33

osprey - >> Zdar krajane.
Koukám,tahle diskuse,to už je pořádný kostlivec:-)) Jak to tedy dopadlo? Je tomu šest let,co jsi měl spisovatelské pohnutky.Vyšla kniha či nevyšla?

NLoštice - Profil | St 21.3.2012 1:23:10

osprey - >> Dobrý den,
Jsem členem MO ČRS Loštice a i když je mi 66 roků, jsem aktivní v práci s mládeží, na školení nových rybářů a pod. v souvislosti s používáním počítače. Promítám filmy,vyrábím různé prezentace z fotografií, které sám pořizuji a tak... (nepíši to jako chlubení se :) . Mám velkou prosbu. Váš super Atlas ryb by se velice k výše popsaným účelům hodil. Nechci však krást na webu, tak prosím o informaci : dá se ten atlas sehnat na DVD? Nebo : byl byste nám ochoten atlas na DVD pro tyto účely na DVD zaslat ? (samozřejmě za úplatu). Já mám spoustu fotek z naší líhně, ty vám rád pošlu pokud mi napíšete adresu. Možná by se vám z toho i něco hodilo...
Děkuji za odpověď, Jaroslav Glöckner - glockner@moravicany.cz

NAbies Alba - Profil | Čt 16.2.2006 10:21:38

osprey: Víš, kdy se z obyčejného člověka stane spisovatel? Ve chvíli, kdy napíše první věc do šuplíku. :o) Takže stejnak už to máš za sebou. A napsat knihu může kdokoliv! Tohle nás učila jedna výborná žena, jen tak mimochodem taky spisovatelka. :o)

Nhraji - Profil | Čt 16.2.2006 10:13:20

osprey: ale než se k tomu odhodláš, přeřadí tě "vševědoucí" do kategorie gerontů a zakáže ti psát úplně. Vykašli se na průzkumy a sedni a piš, když to nikdo nevydá, budeš mít alespoň dárek pro vnoučata. Máš na to. A daleko lepší je jednat s nakladatelem, když máš v ruce text, než když budeš stavět vzdušné zámky.

Nosprey - Profil | Čt 16.2.2006 10:09:28

Jennda: Tyhle vánoce to nebudou, ani ty příští. Tohle byl jen velmi vlažný průzkum.

NJennda - Profil | Út 14.2.2006 23:16:58

Jen ať se osprey neostýchá a jde do toho. :o) Knihu nemusí vydat ve velkém nákladu. Stačí pro začátek tak tisíc výtisků. Knihy o rybaření se prodají vždycky. Hlavně na vánoce.

NFlip - Profil | Po 13.2.2006 21:25:46

Osprey-píšeš hezky,mně se to líbí jinému možná ne ,ale takový to je se vším v životě.Jak ti radí tady rozumnější většina.Zkus to a uvidíš sám.Třeba tě to ani nebude bavit a sám toho necháš,nebo ti dojde inspirace a zase toho necháš.Spíš bych si přál ,aby jsi to dotáhl do vítězného konce.
Ptát se jestli má cenu psát je nesmysl .Když píšeš pro radost sobě a nám ostatních,píšeš hezky.Tak,až budeš psát knížku,tak se soustřeď na text a ne na budoucí nejistý zisk.

NPike | Po 13.2.2006 20:47:44

Prodejnost knizky by byla hodne o tom, jak by se ji vydavateli podarilo zviditelnit. Otazkou take je, co by se dalo povazovat za uspech. Doby stotisicovych nakladu skoncily, dnes kdyz se proda par tisic knizek, tak je to div ne uspech. Internet jako reklamni medium zatim sam nestaci, jiste by to chtelo i reklamu v casopisech atd. Ale jak rikam, to by bylo o sikovnosti vydavatele. Vic by k tomu mozna mohl rict Le Big Mac, ten se v teto problematice dobre orientuje

NPetrson - Profil | Po 13.2.2006 19:50:28

Zdravím Tě, Ospreyi,
Tvé články na MRKu považuji za jedny z nejlepších na MRKu, hlavně ty v žánru povídek. Takže pokud se rozhodneš je vydat knižně, rozhodně budu jedním z těch, kteří si je rádi koupí. Co se vydávání týče, mám zkušenosti pouze s články v časopisu, takže nemám co příliš radit, mohu jen poskytnout pár laických nápadů.
Myslím, že hodně důležitý je dobře zvolený a originální název sbírky, který by měl na první pohled vyjadřovat, že jde o příběhy s rybářskou tematikou. Jako vhodné uspořádání knihy vidím model, kdy články budou poskládány podle tematického klíče do souvislého celku, případně i více dílů. A nebál bych se ani použít vhodné ilustrační fotografie, případně i neabstraktní ilustrace.
Jako vhodnou dobu k vydání bych vybral předvánoční čas, kdy bys reklamami třeba zde na MRKu a jiných serverech, v rybářských ale i jiných časopisech, mohl k jejímu nákupu zlákat i rodinné příslušníky rybářů, hledající pro ně vhodný dárek. Myslím, že pokud jde o knihu, dala by se k propagaci domluvit s vydavateli nižší cena za reklamu, než u komerčních výrobků, zvláště v médiích, kde tvé jméno a nick (ten bych také uváděl, protože spoustu čtenářů Tě zná spíše podle něj) již má dobrý zvuk. Jistě by nebylo na škodu i zveřejnit úryvky.
Možná by se podařilo najít redakci nějakého ryb. časopisu, která by se k vydání knihy odhodlala.
Snad těch pár drobných rad bude k užitku, držím Ti palce, přeji mnoho úspěchů a už se těším na dobrý výsledek.

Nosprey - Profil | Po 13.2.2006 17:34:42

Díky.
Názor muškařské sekce potěší neb co jedinec, to osobnost. A ve většině případů i velmi výrazná a zpravidla i mající co říct.
Jinak nehodlám se do toho vrhat po hlavě ani se křivit na základě tlaku trhu a taky to bude dlouho trvat, pokud vůbec k něčemu dojde.
Tohle byla dobrá sonda, která mi leccos dala a co bude dál, se časem uvidí.
Xaxap: To právě nevím, jestli má některý z mých nápadů šanci na slušnou prodejnost a pokouším se zjistit o tom něco dřív než si nabiju hubu.
Royal Wulff: Asi bych měl potíže v komunikaci s vydavatelem...
ZN a Moolis: Toho, co píšete, bych se rád držel do písmene, ať už bude cokoli.

NRoyal Wulff - Profil | Po 13.2.2006 14:26:13

osprey:
A keby si mal problemy s vydavatelom, obrat sa na
www.ospreypublishing.com

NZN - Profil | Po 13.2.2006 12:35:44

osprey :
můj názor je podobný s Moolisovým. Nepsat na zakázku či objednávku, ale pro radost, tak jak to cítíš. A hlavně, neřídit se nějakým pofiderním průzkumem. Jestli cítíš, že něco napsat máš, tak to napiš. Jestli si nejsi jistý, nechoď do toho, určitě by to bylo poznat. Jestli do toho půjdeš, tak až historie zhodnotí výsledek, vše ostatní jsou plky.

NBachy - Profil | Po 13.2.2006 12:07:32

xaxap: Promiň mi teda za tu jak říkáš "drzost" :o) Musím se smát :o) Jen jsem projevil trochu optimismu po tom Tvém tak trošičku pesimistickém příspěvku. Nejsem žádný znalec knižního trhu, ale po pěti letech na podnikatelské škole jsem chtěl jen uvést můj názor na věc. Jinak naprostý souhlas - bez analýzování všech stránek podnikatelského záměru do nejmenších detailů nemá smysl se do něčeho bezhlavě pouštět.
Nemyslím to špatně, ale pokud jsi takový znalec - proč nezkusíš napsat třeba nějaký článek Ty? :o)

Nprofo - Profil | Po 13.2.2006 12:01:30

Osprey : myslím si, že kombinací rad a vlastních zážitků, můžeš vyprodukovat dílko, které určitě nezapadne na dno rybářské literatury. Vzhledem k tvému specifickému umu, kterým dokážeš popsat danou situaci a zároveň ke zkušenostem, které za léta strávené s prutem v ruce jistě máš si myslím, že právě taková to kombinace rad a příběhů, je to pravé co umíš a co se bude líbit. Já osobně ti moc fandím a doufám, že se ti to povede. Rozhodně můžeš počítat s tím, že já se do fronty na tvou knihu postavím a koupím ji.

NXAXAP - Profil | Po 13.2.2006 11:32:15

Bachy, bachy, kde beres tu odvahu a drzost pouzivat moje nazory jako odrazovy mustek, a to aniz bys jim rozumnel???
Malinko ti napovim: moje polemika nebyla fabulaci o prodejnosti neceho nejasneho. Byla to zasadni uvodni otazka prakticky pouzitelna pro jakykoliv podnikatelsky zamer, ktera mela ilustrovat onen kontrast mezi euforii a realitou.
Tak a ted uz musis jen ty sam, bez napoved. A jak uz jsem tady vzkazal mnohym: "Vice vnimat, vice myslet, pak az psat!"

NBachy - Profil | Po 13.2.2006 11:13:56

osprey: Myslím, že místo psaní "tuctové" odborné knihy se dá spousta odborných věcí zahrnout právě do příběhů. Ať už jde o Tvé analýzy (např. Co jsem dělal špatně na srazu ....) nebo rady podložené zkušenostmi či jen zajímavé nápady. Právě to, že jsi jak píšeš rozvláčnej a ukecanej bys jistě dobře zužitkoval. Kniha kde by byly takové příběhy a zároveň i pěkné povídky (na odlehčení) by se mi fakt moc líbila a narozdíl od xaxapa myslím, že by se i velmi dobře prodávala - právě proto, že by byla jiná. Samozřejmě bys musel věnovat něco na reklamu a správnou distribuci po republice. Základem je ale dobrá kniha - protože fakt dobrá kniha je věčná . :o)

NXAXAP - Profil | Po 13.2.2006 10:53:49

osprey: euforie je fajn vec, ale trh a prachy hraji prvni housle ... myslis, ze ma nejaky z tvych napadu sanci na slusnou prodejnost? Ti, co te znaji odsud, na profinancovani knihy nestaci.
Jinak me moc nebavi tvoje obcas chaoticka konstrukce clanku a nemastny neslany sloh navic s mnohym opakovanim. To k dodposud publikovanemu obsahu.Ale dulezitejsi jsou fakta uvedena na zacatku meho prispevku, o tomhle to moc neni. Na ceskem kniznim trhu se parkrat dobre prodaly i zasadni rybarske hruzy :-)

NG.Moolis - Profil | Po 13.2.2006 9:45:15

osprey: sorry, nechce se mi číst ty příspěvky pod sebou. Ale myslím si, že bys měl psát to, co sám cítíš, že napsat chceš (můžeš a musíš) a nepsat vlastně na objednávku, ať už danou finančně nebo tímhle "marketingovým" průzkumem. Doufám, že to co jsem ti napsal pochopíš v dobrém. Píšeš dobře, tak pokračuj.
Rybářské povídky: Pavel a Tomeček jsou pro mě nepřekonatelní. Viděl jsem spoustu povídek, které se jim nepřiblížily ani k palci levé nohy.

Nosprey - Profil | Po 13.2.2006 9:20:52

Ahoj lidi.

Děkuju za reakce. Zkusím si to postupně přebrat. Hrozně důležité pro mě je, jak to vidí normální lidi, protože já zrovna moc normální nejsem:-)

V současnosti pomalu vrcholí moje snaha po zviditelnění vlastní osoby možná až přehnaným množstvím vydaných věcí (už i v časopisech), ale témata ubývají a zhruba do roka budu muset výrazně zvolnit.
Přestat ale nehodlám - právě jsem si pořídil nový počítač a digitální foťák, aby mi vzrostla úroveň výstupu a pomalu začínám cestovat za rybami.

Díky své grafománii mi bylo dopřáno poznat úžasné lidi ať už tady nebo i mezi osobnostmi, kterým by jméno Horáček nic neřeklo, ale udělali si chvilku na Ospreye.

Pomohli jste mi v tom i vy všichni - a za to dík.

Jennda: Rozhodně si to projdu. V tom článku o sumci jsem si po vydání našel chyby stylistické i gramatické, na dynamiku toho příběhu se klidně podívám. Jde spíš o to, že každý máme své tempo a já prostě jsem rozvláčnej a ukecanej. Proto mám mnohem radši psaní sem, kde si toho narozdíl od časopisů můžu naťukat kolik chci.
Konstruktivní kritika mě už nějakou dobu dovede spíš potěšit a od tebe to bylo opravdu na úrovni.

NTucniacik | Ne 12.2.2006 17:57:11

Poznate knihu od Luda Ondrejova, Prihody v divocine? Je to o prihodach bieleho chlapa v Afrike... Ako chlapec som ju mal strasne rad, p.Ondrejov vedel uzasne opisat miesto, pocity, atmosferu, proste vtiahnut vas do deja, tak ako Osprey. Jediny rozdiel je vtom, ze L. Ondrejov v Afrike nikdy nebol! Preto si myslim, ze kniha prihod od vody doplnena obrazkami (fotkami), s nejakym poucenim, pritiahne aj citatela, kt. sa rybam nevenuje. Takisto moze vzbudit v cloveku pocit, ze ak si nebude vazit prirodu a oklie okolo seba, bude vysoko pravdepodobne, ze zazitky ako Osprey nezazije nielen on (citatel), ale ani jeho deti... Mozno si rybarstvo ziska popularitu aj u inych ludi a mozno prave medzi nimi budu taky, ktorym na rybach a vodach bude zalezat. Ak zo 100 bude len jeden taky, bude to uspech, pretoze ten raz moze ucit ostatnych ako sa k prirode a tym aj k rybam spravat. Takze Osprey dotoho aj ja sa uz tesim!

NPetr_S | Ne 12.2.2006 17:46:15

Připojuji se k těm, kteří touží po knize sestávající čistě z rybářských příběhů - taková na trhu jednoznačně chybí, poslední byla od Z. Šimka (Z rybářova zápisníku). Právě v zimním období takové knihy pomáhají překonat "absťák".

Npetr.k - Profil | Ne 12.2.2006 17:09:07

Osprey-Chtěl bych nějakou poučnou knihu o feederu a mohla by mezi tím být nějaká povídka.

Nbrach - Profil | Ne 12.2.2006 11:38:29

osprey - není na světě člověk ten, jenž by se zavděčil lidem všem...(Božena Němcová)

Nvicx | So 11.2.2006 20:33:08

tiez sa priklanam k verzii a la Kolendowicz... precital som ju viac krat za sebou a s tymi pribehmi je to proste uplne ina kniha...

Nsmradzjzd - Profil | So 11.2.2006 19:27:28

Osprey- osobně si myslím, že by to co napíšeš měl být spíš soubor povídek. Vzhledem k poměrně malému počtu rybářů (vzhledem k ostatním čtenářům) si myslím, že odborná témata by byla spíše na úkor prodejnosti. Tvé články se mi velice líbí, a knihu povídek bych si koupil. Názor Jenndy bych asi vzal v úvahu.

NPetr - Profil | So 11.2.2006 19:22:51

Jennda: jo jo, souhlasim, ale to hledání chyb jsem nepsal tobě, ale kolegovi Vláďovi.
ale máš asi pravdu.....

NKolči - Profil | So 11.2.2006 18:06:33

Osprey: jestli neco napises, zamlouvam si jeden vytisk s tvym vlastnorucnim podpisem;-)

NJennda - Profil | So 11.2.2006 18:00:01

Petr: Dovolil bych si nesouhlasit. Já po těch chybách rozhodně "nešel". Vnímal jsem je jako čtenář nějakého článku, ke kterému jsem pro jeho ladění nějaký estetický vztah. Jde o to, že popisovat nějakou událost tak, že ji někdo vylíčí takřka krok za krokem, může po chvíli nudit. Stačilo by vynechat třeba to, jak jsem kdesi zakopnul o kámen, kolik metrů jsem ušel apod. Tohle jsou detaily, které jsou podle mne v tak laděném článku zbytečné, protože odvádějí pozornost od toho, co je podstatné - od souboje ryby a člověka. Kdyby se vynechaly či doplnily něčím jiným, třeba popisem nějakého duševního prožitku, bylo by to zajímavější, chytlavější, text by tím nabyl ještě většího života. Proto jsem hovořil o tom, aby si osprey našel nějakého dobrého korekora, se kterým by tyhle "drobnosti" mohl prokonzultovat. A říkám to tady proto, že ospreyovy texty jsou natolik dobré, jak už tady někdo psal, vynikají hlavně výborným pozorovacím talentem, že by bylo škoda je ještě víc nezlepšit - aby se pak ve formě nějaké publikace mohli blýskat jako malý rybářský diamant. :o) --------------------- Ještě jedna věc. Když jsem tu psal o tom, aby kniha byla více tematicky ucelenější, no, možná by bylo vhodné ji spíš rozdělit na dvě části - na tu odbornou a na tu o těch zážitcích, či tyhle dvě tematické linie nějak vtipně prolnout. Aby to zkrátka zaujalo, jak rybáře "romantiky, tak rybáře, kteří rádi odborné rady. Což mě osobně zajímá taky. Tož tak.

NVláďa S. - Profil | So 11.2.2006 17:52:49

Petr> OK, možná jsem se jen bál, že se to tu opět zvrhne v napadání se ... A mýlíš se, že jsem "šel" po chybách, já beru literaturu především jako oddech a relax, a tak beru i ospreyovi články. A jestli tomu rozumím ... no sám bych se takhle hodně rozhodně neocenil :-)

NPetr - Profil | So 11.2.2006 17:39:58

Vláďa S.-to není horlivé zastáváni kolegy Ospreye, horlivost vypadá trochu jinak. Je to jen vyjádření obyčejného čtenáře. To je jasné, že jsi v jeho článcích našel chyby, protože podle tvého popisu kritiky konstr......tomu musíš alespoň trochu rozumět, no a tudíš si myslím že jsi po těch chybách vysloveně "šel". To pak ale najdeš chyby téměř v každé přečtené literatuře.

NJennda - Profil | So 11.2.2006 17:37:36

osprey: Teď jsem četl jeden z těch článků o feederu a líbilo se mi, jak si tam na závěr vložil ten kreslený vtip. Doprovodit to kreslenými vtipy a fotkami, prostě paráda. Konečně ten vtip byl opravdu vtipnej.

NHora - Profil | So 11.2.2006 17:27:52

Jsem pro příběhy a pokud by byly doplněny Tvými fantastickými fotografiemi,tak piš.Jsem další čekatel.

NJennda - Profil | So 11.2.2006 17:17:23

Petr: Tak nemyslel jsem to nějak zle. Pamatuju si na ten článek o sumcovi. Je to dost podrobnej popis, vlastně krok za krokem, jak se to celé událo. Jde mi o rytmus textu, občas by stačilo něco vynechat, třeba pár slov, nebo i výčet nějakých drobností, a rytmus by se tím zrychlil. Ale je to jen můj dojem. Někdo může mít jiný. Jinak ospreovy článku jsou opravdu dobré. O tom žádná.

NVláďa S. - Profil | So 11.2.2006 17:12:47

Petr> Upřímně Ti povím, že jsem čekal kdy se někdo najde a horlivě se začne zastávat ospreye. Jestli Tě to zajímá, tak i já jsem viděl na jeho článcích chyby, i přesto že patří k tomu nejlepšímu zde na MRKu. A to co Ty předvádíš je prostě špatně! Existuje kritika konstruktivní a destruktivní. To co zatím Jennda napsal se dá považovat spíš za konstruktivní a ta je dobrá, z té se dá poučit, tu říká někdo kdo nekritizuje pro kritiku. Teď je řada na ospreyovi, aby od J. zjistil co tím myslel, a aby se buď poučil nebo třeba zjistil, že to tak není, že pravdu má on, že to napsal správně. Ale hlavně je to bez negativních emocí a bez rytířů zachraňujících čest ohrožených pannen. On už je určitě dost velkej na to, aby se zvládnul chránit sám, pokud by k nějakému napadení došlo ...

NPetr - Profil | So 11.2.2006 16:56:39

Jennda: no tak to jsi jedinej kdo si všiml takové blbosti. Zkus uvést nějaký příklad, jsem zvědavý.

NJennda - Profil | So 11.2.2006 16:49:19

"...ucelenější..." A chtělo by to taky dobrého korektora, protože mám dojem, že ty články jsou někdy mírně přebujelé. Často opakuješ už řečené.

NJennda - Profil | So 11.2.2006 16:41:16

osprey: Líbí se mi, co píšeš. Nicméně si myslím, že by ta kniha měla být nějak tematicky ucenější. Někdy jsem měl z tvých článků dojem , že mícháš tzv. rybářský zážitek s takovými těmi tzv. rybářskými radami. Být tebou, tak bych napsal knihu výhradně jen o těch rybářských zážitcích. Já si to vždycky rád čtu. Určitě bych nepsal román, ale právě takový ten soubor těch článků o rybářských zážitcích. Ale nechci zas tak moc radit. Možná by bylo fajn doprovodit ty zážitky i nějakým tím poučením, resp. těmi radami /v takových sloupečcích vedle článku/. Hodně štěstí.

NNOVIS - Profil | So 11.2.2006 16:19:59

Určitě napiš, máš velmi vyvinutý literární styl, Tvé práce jsou čtivé a vždy něčím upoutají. Máš dobrý pozorovací talent a hlavně dokážeš situaci popsat tak, že ji čtenář prožívá s Tebou.A pokud jde o obsah, byl bych pro příběhy od vody s částečným odborným popisem.

NMatis - Profil | So 11.2.2006 16:04:29

Osprey: Mě by se líbila kdyby byla zaměřená na feeder a sem tam to proložit nějakou tou povídkou:-) Určitě bych si ji koupil

NLaky - Profil | So 11.2.2006 15:12:10

Neboj: Když mám knížku i od mokiho tak si koupím i knížku od tebe (:-), když mi ji podepišeš (:-)))) . Co psát? Piš to z čeho budeš mít nejlepší pocit a nenech se směřovat někam, kam moc nechceš. Potom by jsi z díla mohl mít i třeba menší radost. A mohl by jsi mít pocit, žes to chtěl původně směřovat jinam.
Špatnej styl není i napsat nějakou odbornou věc a za to napsát malej příběh jak jsi to někde s uspěchem využil, něco jako Kolendovič, nebo jak se to ten polák jmenuje. Hodně štestí.

Nliborcarp - Profil | So 11.2.2006 15:10:08

osprej -koupím jakoukoli knihu o rybařině a když tam budou pěkné povídky tak proč né.Možná bych se zamyslel nad tím jak se rybářský sport vyvíjí.

NJapčák - Profil | So 11.2.2006 14:52:00

osprey - dle mého názoru bych bral Ty povídky.
PS. klidně bych bral i vymyšlené !!! No samozřejmě aby se tomu dalo uvěřit ! Vždyť u vody se děje věcí ! A nebo můžou ! Máš na To !

NZbojo - Profil | So 11.2.2006 14:00:18

osprey:clanky ktore som od teba cital su super...a tiez mam radsej knizky kde je tych pribehov viac...clovek si odpocine...
ale aj taka ucebnica ako nastrahy a navnady na kapra,uspene udice na kapra nie su na zahodenie:D
jednoznacne by som si taku knizku zohnal,i ked som zo Slovenska....

NMilan Smutek - Profil | So 11.2.2006 13:29:57

osprey- když bude o kaprařině, tak ju beru taky

NSpinner - Profil | So 11.2.2006 13:19:53

osprey:Jeste to nemas ani napsane a uz tady rozjizdis reklamni kampan ve velkem. :-))) Ja osobne bych se take priklonil k rybarskym povidkam...

Nbrach - Profil | So 11.2.2006 12:23:51

Závazně si u tebe objednávám knihu s povídkami v duchu příběhů, psaných pro MRK.
(Dám si ji vedle Pavla, Broučka aj.)

NMrKos - Profil | So 11.2.2006 12:17:20

osprey: nezbývá než souhlasit s kluky o něco níže... pokud bych se na to díval z mého pohledu tak bych si rád přečetl spíše knihu povídek a příběhů od vody... tak jak to umíš podat Ty je to prostě něco jedinečného... odborné literatury dle mého názoru máme dost ať formou tištěnou tak i na rybářských webech...

Njosher - Profil | So 11.2.2006 11:35:18

Suouhlasím s Pete,takovej jak říká mix by byl asi to pravý ořechový.Takový literatury asi muc není.
UŽ PÍŠEŠ?JÁ UŽ STOJÍM VE FRONTĚ

Nbau | So 11.2.2006 11:16:37

Osprey: určitě napiš, ale těžko radit co do ní napsat, já bych třeba ocenil kdybys hodně dopodrobna rozepsal feeder a jeho kompletní využití od klasiky až po třeba chytání dravců, je fakt že povídky se čtou krásně ale, jestli neni škoda nevyužít Tvých znalostí. Myslím si, že je na trhu knížek o rybách dost, ale většina jsou překlady a některé dost nepovedené a pak si člověk musí domýšlet co asi autor myslel (anebo jsem natvrdlej :o) ), nebo to jsou opravdu jen obecné informace. Jinak Tvé články se opravdu dobře čtou a proto držím palce a samozřejmě si ji KOUPÍM.

NPetr - Profil | So 11.2.2006 10:48:18

Osprey: strašně rád bych uvítal sérii rybářských příběhů, jistě bych byl po vydání mezi prvními zákazníky, a to už jen proto, že jsem také odkojený Otavák. Myslím že odborné literatury je dost a dost na internetu, ale příběhy scházejí. Držím ti palce.

Bachy: Stříbrný lipan je strašně pěkná kniha. Je vidět že máš jistě velký cit pro přírodu, protože většina lidí by si po přečtení pár stránek uvědomila, že o lovu ryb tam toho je minimum a možná by se nudila. Na mě to zapůsobilo obrovským dojmem, četl jsem to asi před rokem a dodnes mám v paměti popis té podhorské řeky plné ledňáčků, skorců a vyder......

NPete - Profil | So 11.2.2006 10:41:03

osprey: souhlasím s Bachym že na trhu chybí spíše odpočinková ryb. literatura na druhou stranu i tvoje odborné články jsou tak skvěle podané že se to čte úplně samo tzn. nejlepší by bylo udělat takovej mix něco o způsobech, technice strategii a to prokládat historkami a zkušenostmi s praxe. Jinak se moc rád že o tom uvažuješ sám sem ti to už několikrát psal:o) vím že to není sranda a držím moc palce at se dílo podaří (i když o tom nepochybuju ;o) )!!!!

Nskwor | So 11.2.2006 10:36:19

osprey: Zkus to. Já myslím, že na to máš. Já bych si tu knížku koupil........:-)

NBachy - Profil | So 11.2.2006 9:45:21

osprey: Myslím, že znalosti na vydání knížky určitě máš. Tvá kniha by byla jistě přínosem do rybařiny a to jak po stránce odborné - věnované technice lovu, strategii lovu .... , tak i rybářské povídky a příběhy by myslím okouzlili néjednoho rybáře. Spousta rybářských knih bývá z větší či menší části jen velmi obecná a ta zbývající část pro kterou si rybář knihu kupuje bývá s přihlédnutím k většinou vyšší ceně knihy pro spoustu lidí zbytečně drahá. Spousta lidí pak hledá potřebné informace raději na internetu, třeba jako já tady na MRKu, kde je možnost i získání názoru na stejnou věc od více lidí najednou.
Jelikož patřím k lidem s menšími příjmy tak dávám poslední dobou přednost MRKu před knížkami. Jestli Tě zajímá můj názor tak mohu říct, že odbornou knihu bych asi nekoupil. Zato mi ale na dnešním trhu chybí rybářské povídky (např. jako Stříbrný lipan...) - takže pokud bys vydal knihu s povídkama, jsem přesvědčen že by od Tebe byla velmi vydařená a opravdu rád bych si ji koupil. Povídky se přeci jen lépe čtou z knihy :o). Přeji mnoho inspirace a nápadů při psaní dalších Tvých řádků a díky za ně. :o)

Nmiki - Profil | So 11.2.2006 8:26:06

osprey: Myslím, že by stálo za to, aby jsi se o to pokusil. Sám mám už tuhle zkušenost za sebou a když jsem svou první knihu psal, psal jsem ji s tím, že kdyby se nikomu nelíbila, nakouskoval bych ji do článků a našla by uplatnění např. v některém z ryb. časopisů. Kdybys chtěl, můžu ti dát informace (přes mejl), jak vše probíhá a případně i kontakt na vydavatele. Každopádně držím palce.

NJKL - Profil | So 11.2.2006 1:14:18

Držím ti palce, zkus něco mezi Tomečkem a Luskačem. Suchopár teorie přitáhne jen znalce a ti jsou většinou líní platit. Musí to trochu zabrat i u laika. Napřed čti a pak piš.Básnický střevo máš - nenech se odradit.