Úraz, zdravotní indispozice na rybách - jak vyřešit.

Napadají mě situace co přináší život a co jako na potvoru se stanou mimo civilizaci na rybách. Když jsi tam sám, nebo jen ty a malé děti případně s partnerkou před kterou se chceš ukázat. Na najednou tě postihne běhavka, popíchají tě vosy, pokouše tě krokodýl. No prostě něco co se na rybách stane, musí se to řešit a mnohdy to ani nemá řešení a musí přijet odborná pomoc. Takže co vás postihlo, co a jak jste to řešili a změnilo to ve vás něco? Vozíte si třeba víc léků, víc obvazů, víc toaleťáku?
Autor diskuse: jurasoft - Profil , 26.1.2023 všeobecné - příhody, kuriozity
4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NEdoPaR - Profil | Pá 27.1.2023 13:39:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Cca 50 cm šťučka. Peán som mal asi 30 metrov od seba, reku vyberiem jej voba aj bez toho. Mykla hlavou, voba si vybrala sama a mne ostal v prste. Tesne vedľa nechta. Skúšal som si ho vytiahnuť kliešťami, ale nešlo to, nakoniec mi ho vybrali na pohotovosti. Inak v lete na stanovačky nosím okrem lekárničky, ktorá je v aute krém na poštípanie hmyzom, párkrát som ho už použil, v lete je dosť ôs a sršňov pri vode a hlavne keď jete zeleninu, alebo ovocie tie mrchy sú hneď pri vás a otravujú, treba na nich dávať pozor.

Njurasoft - Profil | Pá 27.1.2023 7:20:23

Loni Norsko. Jak jsem si přál žraloka na prutu tak pak jsem žádal aby už raději ne. Všechno domotají, jako by se v tom váleli. Kůži mají tuhou. A tak když vymotáš jeden háček hnedle s sebou zavrtí a zamotá se ještě víc. Prej nerezovej háček a pevnej na moře..na pilkru. Takže když jsem se ho snažil osvobodit..být to ryba co beru dostane po palici a preventivně i podříznout ale žraloka? Tak jak s sebou švihnul tak ani nevím jestli zub nebo trojhák ..něco mě štejchlo o ruku. No a takhle pěkně se to na druhý den podebralo...holt má tu krev jedovatou...

NMarek_R - Profil | Čt 26.1.2023 17:00:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zažil som 4x háčik v ruke. 1x zubac, 1x šťuka, 1x jalec, 1x vlastná nešikovnosť. 2x mi háčik vybral kamoš, 2 som si vybral sám. Raz mi prešiel háčik prstom , stačilo odcvaknúť protihrot a vybrať. 3x sa háčik trhal jednoduchým trikom pomocou šnúry. Bezbolestne a rýchlo. Od posledného incidentu už nosím 25cm dlhy pean 😂😂😂
K tomu samovytrhnutiu by som podotkol. Treba prehodnotiť vážnosť zranenia, netrhať háčik zo šľachy alebo ak prepichol žilu.
Zvládnete si takto háčik vybrať aj sami. Treba dlhší kúsok šnúry. Dôležité je tlačiť očko hačiku ku koži, aby pre protihrot vznikol priestor, aby mohol voľnejšie von. Potom už stačí zaťať zuby a trochu uvoľniť šnúru a silno trhnúť. Je to podobne náročné ako odtrhnúť nitku z gatí. Tak veľa štastia.


NTEZAR - Profil | Čt 26.1.2023 13:34:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,před pár roky jsem chtěl do lodě vytáhnout sumce chyceného na velkého woba,kterého měl napříč v hubě.No a když jsem mu dal palec do huby,tak se rychle otočil a bylo...Tenkrát mi Dalas napsal,že jsem měl kliku,že neměl třeba přes dva metry.-)Naštěstí se mnou byl kamarád a ten už něco podobného zažil,tak rychle rybu zpacifikoval a woba vypnul z karabinky a potom jsem si to pokoušel vyrvat,ale nešlo to-hák byl moc velkej a hluboko v mase.Tak jsem si zavolal pohotovost-kousek bylo větší město a tam mi to na chirurgii vyndali-musel jsem je při tom navigovat,že nejdřív vytočit woba z kroužku,pak ucvaknout špici háčku s protihrotem a pak vytáhnout...-)Kamarád zatím v lodi chytal dál a jen přijel blíž k městu,kde mě pak zas naložil a chytali jsme ještě asi tři hodiny,kdy jsem čapnul ještě jednoho fouse-zkrátka,,dobrej lov".-))))))))Jo a od té doby jim do huby s wobem už ruce nestrkám.