První výbava pro 11 letého začátečníka na "soukromáky"

Dobrý den. Chci synkovi doplnit vláčecí výbavu o něco sedavějšího. Rybářský lístek bude až na podzim, zatím tedy na soukromé revíry.
Cílem je umožnit, aby si zachytal, at mu ryby berou, klidně menší kousky (plotice, karas, kapřík do dvou kilo,...), at ho rybařina baví, vůbec nejde o velké ryby. Položenou viděl na soukromácích u podobně starých kluků, takže chceme něco "se splávkem" k doplnění vláčky.

Vůbec se v tom ale nevyznám, takže potřebuju nasměrovat. Jak je to s délkama, gramážema? U vláčky nemám problém, u plavané tápu.

Preferoval bych asi teleskop, je skladnější, levnější, pokud ho to bude bavit, klidně příští sezonu koupíme něco speciálnějšího. Případně mě napadá nějaký třídílný matchový prut. Biče a boloňky jsem vyhodnotil, že letos nejsou nic pro nás. Prostě naučit vázat montáže, vyzkoušet splávky, i já se alespoň naučím něco nového.

Délka 3,7 až 4,2, co je vhodnější? Naviják velikostně 3000 či vyšší? Ten bych možná použil letos i z vláčecího prutu. Hlavně teda tápu co do gramáže prutu.
Autor diskuse: kazujiba - Profil , 8.6.2021 plavaná - náčiní, doplňky
Žádné zápisy.