Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou

Kategorie: Všeobecné

Po několikaletém úsilí se nepodařilo zajistit rybolov na jezerech Milada a Most. Byla provedena řada jednání s různými institucemi, ale nebyla získána podpora pro rybolov členů Českého rybářského svazu na těchto vodních nádržích. V blízké budoucnosti tedy nebude možné využívat tyto velké vodní plochy (252 ha jezero Milada a 312 ha jezero Most) pro rybolov. Nicméně stále doufáme, že v budoucnu bude krajina postižená těžbou přístupná pro více volnočasových aktivit, ne pouze pro některé...
(zkráceno)

https://www.crsusti.cz/cz/aktuality/jezera-milada-a-most-se-bohuzel-zatim-pro-rybarskou-verejnost-neotevrou

Martin M., 27.3.2024

Diskuse k bleskovce

Pedro1 - Profil | Čt 4.4.2024 10:56:21

Martin M. >> Ve finále to jde, když jde o "vlastní".
Písková Lhota - v majetku středočechů, takovej polosoukromák, tam si nikdo nedovolí zahodit ani vajgl.
Rybáři platí místenku, lidé platí za vstup, za auto, za psa (který musí být na vodítku).
Přijde kontrola a zjebe Tě za papírek tři metry od Tebe, který tam přifoukl vítr a obratem Tě nechá zaplatit SMSkou pokutu. A ještě Ti přijde odpověď na tu SMS „Děkujeme za příspěvek v hodnotě 200 Kč. Petrův zdar ČRS SÚS.“:-)

Jak jde o majetek konkrétního subjektu který s to celé zaplatil, tak všechno jde. Jak má svaz vody zadarmo, tak mu to je jedno.

https://www.crs-sus.cz/156/navstevni-a-provozni-rad-arealu

starecek - Profil | Po 1.4.2024 5:57:09

Martin M. >> Ano, jinými slovy tak. Výsledek se dostavuje, že přicházíme o jednu vodu za druhou. A když už je se něco omezujícího dostane do BP, tak se hlavně hledá, jak s tím vy....

Martin M. - Profil | Ne 31.3.2024 22:00:57

starecek >> podle mne hlavne nejsme ochotni tam ty dravce mit, vysazovat, podporovat, ale nechytat, tzn. totalni hajeni vcetne zakazu privlace.
Ale jako daleko vetsi problem vidim to, ze svazy neumeji byt na sve cleny prisni, toleruji jim porusovani dopravnich predpisu, porusovani zakazu taboreni atd. a mejou si nad tim ruce, ze to je mimo nasi pravomoc. Pritom kdyz to tam dostane soukromnik, tak tohle si vyresi.

starecek - Profil | Ne 31.3.2024 11:50:21

No rybáři chtějí hlavně lovit kapry a dravce. Ostatní chtějí čistou vodu. My rybáři ( =profi i svazoví), jsme udělali z rybníků a přehrad, a to i v NPR kapříny a kaprodromy, kde je zelená břečka (tedy i čističky nám pomáhají). Moc kaprů co ryjí a kalí vodu je všude. A dravci jsou ihned zlikvidovaní míra nemíra, to je naše parketa.
No a pro udržení čisté vody je třeba málo ryb kaprovitých a přebytek dravců.

Button - Profil | Ne 31.3.2024 11:25:11

Škoda no , člověk to má za barákem a nic z toho . S Miladou je to rozhodnuté už dávno , ještě za dob vlády ODS v Ústí - rybáři by dělali bordel a na to se nikdo dívat nechce. Jinak ryby tam jsou opravdu nádherné , plotice kolem 40cm úplně normální, bohužel .

Danda05 - Profil | Pá 29.3.2024 21:36:05

Káceč >> přesně a brigády by si mohli členové svazu plnit tím, ze tam budou jezdit uklízet po nich a filetovat jim co chytí, to mi přijde fér 😂

Káceč - Profil | Pá 29.3.2024 20:52:12

Já si myslím, že nejlepším řešením by byl ubytovací komplex pro uprchlíky z Ukrajiny. A pochopitelně by byl povolen celoroční rybolov v režimu nonstop.

Poušťák - Profil | Pá 29.3.2024 9:58:44

Martin M. >> jj ale dokud se stát nevyrovná s vlastníky,tak se tam nic nerozhodne a stavět nebude

Martin M. - Profil | Pá 29.3.2024 9:35:32

Poušťák >> parcely kolem vody jsou na kazdem reviru, vzdycky to nekomu patri. V nejhorsim se da chytat i z vody.

Poušťák - Profil | Pá 29.3.2024 7:00:24

Na Miladě je bílé ryby pí kokot,kapr je tam už dávno a ještě dávno před otevřením.
Jak píše drvoštěp pozemky okolo se rozprodávají a někteří se ještě o ně soudí,viz můj spolupracovník s rodinou.
Ale dravci tam jsou nádherní

starecek - Profil | Pá 29.3.2024 6:43:29

Martin M. >> V zásadě tak nějak dopadla rezervace Františkův rybník jako soukromý kaprodrom s nízkou biodiverzitou, ale množstvím obrovských kaprů.