G1

Nástrahy > Těsta

  • Úspěšné období: Prakticky celý rok, hlavně však (logicky) květen.
  • Druhy ryb: Lín, plotice, perlín, cejn i kapr - spíše ryba menší, ale není to pravidlo.
  • Typy revírů: Na menších stojácích
  • Finanční náročnost: Ježišmarjá - těch cca 10 dkg tak do pětikačky?

Nástraha působí celkem neodolatelně hlavně na menších stojácích

Ingredience

Mléko, dětská krupička, badián, máslo a cukr

Postup přípravy

Do cca 1 dcl mléka přes noc namočím dva kousky badiánu. Ráno mléko uvedu do varu, vytáhnu badián, přidám kousek másla (nebo trochu oleje), nasypu jeden sáček vanilkového cukru a za stálého míchání přisypávám krupička, až se mi nalepí na vařečku a vytvoří hroudu. Vypnu vařič, (kastrolek namočím do vody - aby žena nesípala) a z vařečky stahnu hrudu těsta, které nechám trochu vychladnout a pak je začnu ručně zpracovávat do hladka - event. ještě přidám trochu krupičky. Ovšem, čím je těsto měkčí, tím je větší šance na rybu. Půlku vždycky zbaštím.

Fotografie:

 

brach - Profil, 21.2.2005
Průměrná známka: 2,31

Diskuse k nástraze/návnadě

Petr64 - Profil | Út 7.4.2020 21:55:20

brach >> Jo a barvilo se to na žluto,nebo na červeno.:o)

Petr64 - Profil | Út 7.4.2020 21:46:29

brach - >> Jak malej kluk.:o))
U nás se sice nedával badián a mastilo se trochou másla až při hnětení,ale jako malej jsem toho sežral kila.:o)))

brach - Profil | Út 7.4.2020 20:53:38

sladoch >> Je tam badián...

sladoch - Profil | So 23.5.2015 15:09:17

Co takhle tam dat jeste nejaky aroma?