Vařená kukuřice

Nástrahy > Rostlinné > Obilniny a jiné plodiny

  • Úspěšné období: léto, podzdim
  • Druhy ryb: kapři, větší cejni, amuři
  • Typy revírů: kukuřičné oblasti (ne všude funguje)
  • Finanční náročnost: 6 kč/kg v zemědelských velkoskladech

Jedná se o léty prověřenou, ale stále účinnou nástrahu. Pro lepší výsledky je vhodné s ní zároveň i vnadit.

Postup přípravy

Důkladně namočenou kukuřici (1-2 dny) vařit buď hodinu v papiňáku, nebo ve větším hrnci nechat přejít varem a pod utěrkou nechat 6 hodin dojít a pak ještě jednou opakovat.

Nepřidávám žádné aroma, nanejvýše sůl.

Některé druhy (obzvláště jsou-li ručně loupané) se špatně vaří a nepopraskají ani po 3 hodinách v papiňáku, jine praskají snadněji. Prasknutí pokládám za velmi důležité. Na háčku je účinnost mezi prasklou a neprasknou kukuřicí tak 1:10 ve prospěch prasklé (viz obrázek).

Napichuji jedno zrnko na háček vel. 6-8 způsobem, jaký je znázorněn na obrázku, nebo dám několik zrnek pod háček na vlas.

Fotografie:

 

Martin M. - Profil, 24.2.2005
Průměrná známka: 1,30

Diskuse k nástraze/návnadě

NTWIN 69 - Profil | Út 12.2.2013 18:43:52

FOUSATEJ HAT >> Já ji rozvařím,pak dám do kyblíku a zasolím.Další 4 dny nechám ve sklepě.Na cca 5 kilo kuku dávám 4 polévkové lžíce soli.Už jsem jednou zkoušel aji nasypat Vegetu,ale žádný rozdíl jsem nezjistil.

NPvl - Profil | Út 12.2.2013 18:40:25

vokounek >> To s "neuvařením" vím na 100% voda+ sůl tam nemám na 100% jasno .o§))

NFOUSATEJ HAT - Profil | Út 12.2.2013 18:39:25

TWIN 69 >> no já právě to dělám tak, a maká mi to v pohodě, osobně zastávám názor, že je jedno jestli se to osolí a nebo osladí, mám ale se solí špatný zkušenosti, páč se mi z tý kukuřice staly šutry, je dost možný, že to neumim připravit, dělám to tak, že tu kukuřici mám namočenou ve sladký vodě, třeba i 14 dní, a pak si kousek podle potřeby uvařím. ale vařím to jen málo, aby se nerozpadala, vim že spousta lidí jí rozvařuje, prej je to rychlejší nástraha.

Nvokounek - Profil | Út 12.2.2013 18:38:24

Pvl >> je to tak. aj čočka je tvrdá jak diabolky :) ja ale myslím že reč bola o dodatočnom pridaní aróm a nie o varení s nimi..

NPvl - Profil | Út 12.2.2013 18:36:04

bizonn >> kdysi jsem slyšel ,že když se přidá sůl do vody -má být měkší -voda Ale třeba u hrachu ,fazolí , tam to nefunguje , neuvaříš do měkka . je stále tvrdý EDIT : s měkkostí vody se klidně mohu mýlit . !

Nbizonn - Profil | Út 12.2.2013 18:27:57

Jo stou soli me to take zajima?
Kolik ji davate treba cca do kila?
Opravdu to urychli proces vareni?
Ja.to nikdy se soli nezkousel jen s cukrem!

Nmarmyš - Profil | Út 12.2.2013 18:20:04

Správná debata,tak jak je to s tou solí?Já vařím v papiňáku 7 a část zavařím do sklínek,beru dle potřeby.

NJovánek - Profil | Út 12.2.2013 18:08:44

vojt@ >> Naopak, sůl proces vaření prodlouží.

NTWIN 69 - Profil | Út 12.2.2013 18:05:24

FOUSATEJ HAT >> Už jsem to zkoušel několikrát a funguje to.Já když vařím kuku,tak nikdy do ní nedávám cukr.Ale sůl vždycky.

NFOUSATEJ HAT - Profil | Út 12.2.2013 18:01:28

TWIN 69 >> to jo, ale nejsem si jistej že urychlí vaření, nevim jak se to chová, když se to v tý soly vaří, ale když osolíš uvařenou kukuřici to jsou divy, schválně to prubni :-))