Kapří smršť na přehradě! Rychlý a účinný lov kaprů všech velikostí.

14 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NJigsawDave - Profil | So 25.5.2024 7:48:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Celkem sympatický týpek, který mluví srozumitelně a videa jsou dobrá hlavně pro mladší generaci. Moje děti na ně s oblibou koukají. Lidem se tu nelíbí, že už je to ohrané ale já úplně nesouhlasím. Je pravda, že tento způsob lovu je už mnohokrát zdokumentovaný ale mladší generace raději prostě koukají na mladší rybáře, kteří točí na moderní kamery ve vysokém rozlišení. Koukat na 15 let staré video natočené banánem nějakým páprdou už prostě tak netáhne :-D. S dětmi často koukáme na YouTube na rybářská videa a Tadas je náš oblíbený. Podobných videí je sice spousta, jak říkáte ale nejsou tak pěkně natočená nebo účinkující v nich nejsou takoví sympaťáci. Tadas je na pohodu týpek a nepřijde mi tak namistrovaný, jak spousta jiných.

Nvitus6 - Profil | Pá 24.5.2024 9:58:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,
mě se ty vida líbí, koukám na ně mnohem radši než abych četl ty šílený zprávy na seznamu, které často ani neodpovídají realitě. V tomto videu jsem se naučil, že je dobré vystřihnout žebro na Method krmítku, což mě občas dělalo problém, že se mě háček zachytil na žebru. Taky se mě líbí, jak si to hezky elegantně vyformuje a v podstatě na to pak už nešahá - není na to se podívat jak to dělá někdo jinej - u vody mám rád klid o samotě.

NMsRanger - Profil | Ne 19.5.2024 18:16:26

Nic v zlem mě se osobně tyhle videa taky moc nelibí....Je to jak přes kopirak a internet je plný takových videí. Každý si koupi gopro a točí jedno a to same a chce byt youtuber atd...Myslím si ze by se na to měli spousta lidi vykašlat a užívat si rybolov, a ne furt se křečové snažit ze sebe dělat něco co nejsou. Další věc co mě vadí je to ze spousta Pepíku s horný dolní kdyz točí tyhle videa propalují dobry místa a pak brečí ze to u vody vypadá jak to vypadá.

NTadas M - Profil | Ne 19.5.2024 15:32:34

Martin M. >> Je to tak. Vždy to jde udělat ještě lépe, ale to už se bavíme o profi filmové úrovni a ta se na Youtube nejen nevyplatí jak říkáš, ale ani moc nehodí.

NMartin M. - Profil | Ne 19.5.2024 14:55:46

Tadas M >> no jasny, pouzivam podobny program a pripravene video tam vypada podobne, tak si to umim predstavit jak u vody, tak u pc. Ale urcite bys to umel natocit a zpracovat jeste sloziteji, jen to nedava smysl, trvalo by to dlouho a vysledek (odmena) by nebyl o tolik lepsi. Nebo naopak i jednoduseji a ve vetsich poctech. Proto jsem psal, ze si postupne nejdes kompromis kdy to je jeste v prijatelne kvalite a pritom toho jsi schopen takto udelat hodne. Plus ti urcite postupne nektere veci trvaji mensi cas nez na zacatku, hlavne u pocitace se vycvicis a jde to rychleji, a take u vody toho skakani kolem kamer je mene, nemusis to tocit na 10x vsechno, ale das to hned na prvni dobrou. Psal jsem to hlavne v reakci na informaci, ze nevime, kolik prace a casu to stoji - no pokud to nekdo dela poprve, tak takove video bude delat 3 tydny a nakonec ho mozna zahodi, protoze mu budou chybet filmove zabery, bez kterych to dohromady neslepi, ale kdyz udela 100 filmu, tak je to proste normalni prace. Predpokladam, ze te to zivi.

NSlabina - Profil | Ne 19.5.2024 14:49:26

Martin M. >> Jj neúspěšný lov, zlomený prut nebo pád na ústa do bláta jsou ve videu často úspěšnější, než když chytíš velkou rybu.

NTadas M - Profil | Ne 19.5.2024 14:30:51

Martin M. >> Souhlas, když člověk točí pouze jen na Gopro, to natáčení není nijak složité ani pak ta postprodukce. Problém nastává, pokud má tvůrce více kamer a mikrofony. Já třeba už standartně natáčím na 5 kamer - 2x Gopro - měním je podle světla a denní doby či podle druhu akce. Potom natáčím na zrcadlovku - kterou používám na tzv. main záběry - úvodní povídání, s rybou, záběry přírody a místa. U zrcadlovky mám 2 objektivy, které pořád měním podle scény, světla a ohniskové vzdálenosti. Dále mám podvodní kameru, na kterou natáčím ryby při pouštění, zdolávání či občas, když je dobrá voda tak na krmném místě. No a jako poslední je dron, který mi slouží na nějaké ty cinematic záběry. Důležitá je kvalita zvuku, na to mám dva klopové mikrofony + jeden směrový. A tohle vše během rybaření ovládat dá hodně práce a někdy i nervů.
Natáčení mi u vody zabere zhruba stejně tolik času, jako samotné rybaření. Takže když k vodě jdu na 6 hodin, tak reálný čas, kdy se věnuji jen rybám, je tak 3-4 hodiny z těch 6ti... Samotná postprodukce je ale mnohem delší. V průměru přípravou takového videa strávím kolem 10-15 hodin, záleží na délce videa a náročnosti scén, či dobarvování + vytvoření náhledové fotky atd. Další čas pak ještě vytvoření dobrého názvu a nahrání na Youtube.
Můžu vám sem dát pro zajímavost fotku z mé postprodukce, konkrétně ze stříhacího programu zhruba čistou 20 hodinovou práci :)

NMartin M. - Profil | Ne 19.5.2024 10:30:49

Slabina >> podle mne kdyz natocis 100 videi, tak uz to pak neni tak obtizne a casove narocne, obzvlaste s gopro na prsach. Najdes si zpusoby nataceni a zpracovani, pri kterych je pro tebe prijatelna kvalita a narocnost, a pri ktere treba nemusis ani hledat temata a nejak se na to slozite pripravovat, protoze tvoji divaci chteji proste jen videt, jak jdes na ryby a pointa je, jestli se ti darilo nebo ne. Paradoxne muzes nalakat i dost divaku na tom, ze jim udelas radost kdyz se trefi, ze chytnes prdlacku, nebo ze jsi zlomil prut :)

NSlabina - Profil | Ne 19.5.2024 9:36:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Hodně lidí tady TMK kritizuje za jeho tvorbu, taky mě trochu mrzí ta jeho zjevná propagace jednoho výrobce, ale na druhou stranu nikdo, kdo rybářská videa nenatáčí neví, kolik práce a času za tím stojí. Udělat pěkné záběry a nějak to smysluplně sestříhat je strašná práce a vyžaduje to spoustu znalostí a dovedností. Navíc je potřeba si uvědomit, že se doba změnila a nikdy už nebude taková jako za našeho mládí. Já vím, že řada z nás vzpomíná na dobu kolínek a rohlíků a na doby, kdy v obchodě byly buď plné lamináty nebo teleskopy od Sony a chytali jsme na to všechno. A je pravda, že někteří staří rybáři tyto nástrahy používají dodnes a stejně nás přechytají. Jenomže dnešní mladá generace chce (většinou) výsledky rychle, nezajímá je nějaký lov perlínů či plotic na splávek, ale chtějí 20 kg kapra nebo metrovou štiku. Často neumí navázat háček, protože si za 80 Kč raději koupí hotovou montáž, apod. Vidím to sám na svých dětech a nic moc s tím člověk neudělá. Neměli bychom je za to odsuzovat, možná, kdyby za nás v obchodech bylo to co dnes, taky bychom si ty věci kupovali a nezískali spoustu dovedností, k čemuž nás donutila tehdejší doba a dostupnost těch věcí. A TMK jen točí videa, která chce dnešní mladá generace a má s tím spoustu práce. A přestože i mě u něj vadí to tlačení jedné značky, domnívám se, že bychom taky jeho práci měli trochu ocenit a ne jen kritizovat.

NDodo677 - Profil | Ne 19.5.2024 7:58:08

....proč se do psí díry dneska snaží být každé kdo má do p*dele díru slavné?
Kdy se z introvertních podivínů zalezlých v křoví staly Only Fans štětky snažící se zalíbit nějakýmu sponzorovi? :D
Po milionté natočený něco co tady chytá většina rybářů a ještě těžko koukatelným rybím okem.....?

Ninža - Profil | So 18.5.2024 20:26:45

Když je období, že to bere, tak se chytá na 1 prut a klidně na starý předkomunistický štípaný. Znají to všichni trochu starší rybáři a nemusí být kolem toho taková omáčka. Připadá mi to jak reklama na prodej rybařiny.

Nmurphyy - Profil | So 18.5.2024 18:44:00

karlak >> nesuhlasim, s JV to porovnavas?
JV nieco umi a umi toho hodne..len mnohi to nevidia alebo nechcu vidiet..neviem preco..zavist, neprajnost, malo nadhladu atd..ale nebudeme to tu dalej rozoberat..

Nkarlak - Profil | So 18.5.2024 10:22:21

souhlas ja take tyto chytroliny nemusim vsemu rozumi vsechno umi a vzdy nachytaji tento autor mne silne pripomina J.V. doporucuji mu zalozit nejaky detsky rybarsky klub a tam pripadne rozdavat rozumy a neco deti naucit a my ostatni budeme doufat ze je bude ucit spravne

Nmurphyy - Profil | So 18.5.2024 0:59:32

no neviem, keby som si to mohol pozriet pred 20 rokmi-tak ok..
ale teraz..za mna velmi tuctoveeee..a ked uz.preco to ma tolko minut?
aj keby to malo 15 minut tak tiez zle-ale lepsie..
edit:pozrel som zaciatok par min, potom preskakal, ..