Kaprařina | MRK.cz

Kaprařina

1386 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NRK - Profil | Út 18.8.2015 1:49:08

Šlapeto >> Ahoj, na podzim budou ještě horší, dřevnatý jako kedlubna. Myslím brzký podzim . Pletenka víc vydrží, takže do leknínových polí je lepší, než vlasec. Ale zvaž, že pro tu rybu je to fakt masakr. Jesliže máš hlad a bídu, tak to jo, ale pro ,,trofej" to rvát přes stulíky, rákos, okřehek, kotvice,lekníny a krev -proč? Vytáhneš ho a co? Pustíš, sežereš, vyfotíš? Má deset kilo, padne někdo na zadek? Stojí to za tu roztrhlou tlamu? Jestli jo, tak dávám zpátečku a užij si to.
Můj názor, nezlob se. Já to prostě nechápu, jdem si odpočinout k vodě, ale každej přírodomilovník odpočinkovej typ potřebuje chytat pořádný hovada? Proč se potřebuje ten adrenalin a vyšší mety? Proč nepozorovat přírodu, zachytat si? Ale proč pořád chtít chytat velký a ještě větší a střílet slony , kozorožce, lvy? V dnešní době, kdy nezáleží na fyzičce, umění, zkušenostech, talentu? Prostě chytáš tupou rybu, nic neriskuješ, cajk je tak moderní, že moc šancí té rybě nedáváš. Ale pořád to pak bude ,,jako boj":-). Je to fakt směšný a ještě se tím chlubit, nebo to vyvěsit na nástěnku. Frajeřina je , sbalit mladou holku bez viagry v padesáti-třeba, nebo porazit dvacetiletými kluka v tenise, když je ti šedesát. Ale ,,nakouřit jim to pletenkou v leknínech umí každá vokurka. Já to prostě takhle cejtím. Jasně , chodíme na ryby, abychom něco pěknýho chytli, ale ne za každou cenu, za to , že do toho vrazíme mraky peněz, máme super převahu a laskáme si ego, jaký jsme pašáci . Omlouvám se, to jsi si si nezasloužil a ani to nebylo psané primárně tobě, ale všeobecně. Vidím staré rybáře, jak líčí na svou třeba životní rybu-ale je to relax, pivko s sebou, cigárko. Ale není to o životním postoji(já jsem kaprař, já jsem feederař, já jsem rybář- ,,co udělám, abych byl ještě více úspěšný?) Půjdu do Letňan na výstavu, nebo do Brna-koupím lepší kapráky, matchky, silony, navijáky, třpytky woblery. Pokrok, nové technologie, víc prachů, víc kšeftu a víc obelhávání sama sebe. Pletenka? Pomůže mi vytáhnout kapra? Ultegra s bajtákem-bude myslíte stačit? Bla bla. Je to v podstatě o hovně. Když se člověk trošku podívá za sebe a před sebe tak zjistí, že je to prostě koníček, náplast na volný čas, ale ne životní berlička, která nám nahradí rodinu, absenci zaměstnání , peníze, přátele a omlovám se-malé péro. Protože, co to je, když někdo řekne- já trávím u vody veškerej volnej čas, protože jsem-třeba- kaprař a chci něčeho dosáhnout a něco dokázat. Čeho ? Fakt nevím čeho............a hlavně komu?

NPankyCV - Profil | Út 10.4.2012 18:23:56

Za tři dny jedinej záběr.

NMatěj10 - Profil | Pá 27.8.2021 18:14:34

Ahoj. Tak jsem si odběhl od sumců ke kaprařině a hned první noc výpravy se mi podařilo ulovit krásného šupíka z přehrady, kterému do jednoho metru zbývalo už pouhých 5cm :-). Ať se daří...

Nbart.bm - Profil | Pá 23.6.2023 14:55:33

block21 >> nebublej. Slušně se zeptal, položil klasickou otázku rybáře, který nemá s lovem na tak velké řece a daném úseku zřejmě žádné zkušenosti. Kdysi to tu bylo zcela normální a normální lidé s většími zkušenostmi normálně odpověděli. Pak se ale začali objevovat jedinci kteří tazatele začali urážet a tento nešvar se stal standart. Taky se rád zeptám pokud na určitý lov mám omezenou dobu a nemohu zkoušet. Pak jsem rád pokud mě někdo alespoň nasměruje a já zúžím své tápání a třeba i něco díky tomu ulovil. A odpověděl ti dobře. To jen ty jsi nepobral co napsal. S úctou bart.bm

NFilla - Profil | Út 27.6.2023 3:23:43

Matass >> zdarec, na Sázavě jsem nikdy nechytal a netuším, jak je to tam s obsádkou.. ale obecně je praxí osvědčené toto, chceš-li opravdu selektovat a lovit větší kapry:
Sežeň si někde vyschlé koule velkých průměrů (24mm+), založené na kvalitních ryb.moukách, s malým množstvím esence (nebo klidně bez esence či jiných atraktorů). Boilie dej aspoň 2cm pod extra ostrý háček vel.2, olovo min 120g. Najdi si místo na korytě řeky, jebni to tam a pokrm do blízkého okolí pár hrstmi stejného boilie. Žádnej dip, žádná plovka, nene. Nepřehazuj, čekej.

A čekej, nedupej a nepopocházej nervózní, že Ti nekoušou. Přečti si dobrou knížku, nebo maluj kapry, které bys tam rád čapnul. A oni dojdou, bude sláva a pošleš mně pak bomboniéru.

Když za dva dny nic nepřijde, přesuň se jinam na koryto a zas to celý zopakuj. Za dovču tak v nejhorším případě prubneš 3 fleky, to se dycky hodí.
Když se vrátíš domů jak spráskanej pes bez záběru, tak:
a) big kapr je vyžranej nebo odvezenej na soukromák
b) trefils letní letargii a může za to počasí
c) jsi jelito a něco z výše uvedeného jsi pokazil
d) něco jsi pokazil v minulém životě a bičuje Tě karma

Jestli se Ti to blbě četlo a pořád teď přemýšlíš o partiklu, vem si heavy feeder a pořádně to rozchytej s methoďákem parťasem a živou. Druhej prut, kapřák, jebni 10m po proudu pod feeder a aplikuj na něm vše výš uvedené.

Pokud ani tak nezachytáš, zruš kartu a věnuj se třeba modelaření 😉
Petrův zdar!

Nvydra2 - Profil | Čt 25.10.2012 19:46:41

Neskutečné 108cm 24,7kg Labe.

NFilla - Profil | Pá 17.5.2024 22:23:45

Máme je tam!

NMichal Kučera - Profil | Pá 30.1.2015 23:08:18

gavlin >> tygří ořech je de facto zakrnělé embryo tygrů bengálských. Embrya, která mají malý bičík a jsou odmítnuta samičkami tygrů (tygřicemi) a tudíž se nedokáží prosadit v evolučním vývoji tygří populace, postupně tvrdnou a mění se v tygří ořech. Jejich krajina původu je tedy zřejmá - Bangladéš a přilehlé okolí. Vzhledem k vysoké ceně pracovní síly v této oblasti je každý ořech doslova vyvažován zlatem, nehledě na to, že každý třetí sběrač ořechů je obvykle sežrán tygrem, ti méně šťastní i dvakrát. Další ránu cenám tygřích ořechů dala Česká národní banka, která intervenovala a kurz Koruny české v přepočtu k tygřímu ořechu spadl na historické minimum. Ministerstvo vnitra navíc vydalo zákaz mletí tygřích ořechů, protože tuto drť začali teroristé hlásící se k Islámského státu používat jako rozbušku (startér) k výbušninám. Poslední slovo však měl náš prezident, kterému jeho mluvčí spolu s kancléřem poradili, jak se z tygřích ořechů destiluje alkohol. Od té doby nejsou tygří ořechy k sehnání, neboť veškerá světová produkce míří na hrad....

NRosťa88 - Profil | St 3.4.2024 8:14:43

Ahoj, není to kapr, ale i tak to sem patří. Pro někoho ukázka toho co se dá na průměrné kaprařské vybavení vytáhnout. Je k tomu bezpochyby potřeba shoda několika náhod a veliká dávka štěstí. Bez odhodlání, výdrže a souhry při zdolávání by se to taky neobešlo. Velký dík patří okolním rybářům, kteří byli ohleduplní a neváhali pomoci, když bylo třeba. Toto monstrum měřilo 250cm, vážení neproběhlo. Bylo pořízeno jen pár fotek a do 15minut plaval zase tam kam patří. Děkujeme za životní zážitek.

Nsoulfly - Profil | So 11.4.2015 16:21:47

Dnešní brigáda na místních pískovnách se povedla, MO spokojená, úlovky slušný. :-) Musím pochválit nás kapraře, nenašli jsme žádný bordel, který by byl evidentně po kaprařích, žádné obaly od boilies, kelímky od dipů, špulky od návazcovek apodobně. Ovšem někteří návštěvníci vod, včetně rybářů neváhají u vody nechat cokoliv, co si o nich myslíme je zřejmé z fotky. :-)

NSiska - Profil | Ne 21.4.2013 19:23:24

To je pro ty kterym se me fotky nelíbí :-D
[Přesunuto z diskuse: Můj lov]

NFilla - Profil | Út 5.3.2024 10:04:46

Na skok do nížiny, kde má voda na sondě neuvěřitelných 11st. První letošní 🙂

NFilla - Profil | Pá 14.7.2023 19:06:16

Letní čekání na kapra má i své světlé stránky…

NMartin M. - Profil | Čt 14.4.2016 22:21:01

dlouho neprselo, rekl bych.

N-David- - Profil | Út 27.3.2012 17:39:44

rostid : Jak napsal kocháč je to o nosičích a je uplně jedno jestli je to ovoce nebo masovka . Já používám do studené vody alkoholové esence a super . Ted jsme byli v neděli a za zhruba 9h chytání jsme vyndali ve 2 lidech 13 ryb .Dalších 15 srkačkářů okolo bylo bez ryby :-) .
hadrák : věř tomu co děláš ty a ne ostatní , úspěch se dostaví ...
tady je jedna fotka z neděle ,ať to hrčí !

NTeONiT - Profil | Út 7.10.2014 15:56:02

Před nedávnem jsem chytil 15kg kapra a to po 2,5 roce pauzy... nyní jsem se vypravil na další výpravu a podařil se tento nádherný kapr bez jediné vady. 17,8 Kg. Není největší, ale mě udělal obrovskou radost a navnadil mě na další hodiny a hodiny ztrávené u vody.
Přeji všem mnoho úspěchů v závěru sezony, kdy kapři bagrují na zimu. :)

NPankyCV - Profil | So 22.6.2013 17:02:49

A tohle sem ulovil. :D

NMaxwell - Profil | St 3.2.2016 10:16:46

fotojakes >> já se tím docela intenzivně zabývám...jsem teprve na začátku, ale mám dobré ceny...kontakt na mně máš....

NFilla - Profil | So 25.5.2024 15:04:46

Poprvé v životě na rybách s compem 🤦 😁
Ryba brát víc nebude, ale pome do finále hoši! 🇨🇿

NMartin M. - Profil | Po 20.11.2023 14:20:42

jurasoft >> ze ty budes ten typek, co musi vse vyzouset a kvuli kteremu maji v Ikei v oddeleni koupelen napsano "WC je v prizemi"?

NFilla - Profil | Po 10.4.2023 9:34:53

Dnes došla kontrola z vody.. špidlák!

Njeden3 - Profil | Út 19.3.2019 8:34:20

jarda85 >> nebudu klikanim na odkazy pana Kuny zvedat jeho sledovanost a tim i jeho prijmy z reklam,jeho boj proti komerci se stal pro neho vynosnym kseftem :-( kdy lidi,kteri dychtive sleduji jeho zdrcujici kritiky nejen vyrobcu,ale i nas clenu mrku,kde nas tituluje opravdu krasnym jmenem - mu ve vysledku prinasi v tichosti jeho zisk. Ten clovek kaze vodu a pije vino
stejne tak ale nebudu kupovat kulicky za 8Kc kus
a myslim,ze o levnem boili s fdekace ale i od jinych vyrobcu se dokazeme bavit i bez lasickovitych

NTomajo - Profil | Pá 24.1.2014 21:06:12

alda2211 >> není zač. Zkus taky vyrazit k vodě. Třeba též zažiješ něco vyjímečného :-) Tahle je z dnešního dne. Já sice úplné zero, ale kamarád si zachytal dobře bych řekl :-)

NBOBIKA - Profil | Čt 17.10.2013 13:35:19

Čerstvá zpráva z Francie. Tomáš Blažek a nová Big One CZ a SK.
Tomášovi se povedl krásný šupináč 35,80kg a 115cm.

NKubo Fabian - Profil | Čt 19.9.2013 11:10:09

:)

NMiras - Profil | St 2.1.2013 11:25:31

El Duffus >> Neprovokuj, jseš v hledáčku:-)

NNikoš - Profil | Po 3.12.2012 18:37:49

Ahoj chlapi, tady se Vám dovolím pochlubit svým novým osobákem z Ebra. 95 cm a 17 kg na halibutku 3 m od břehu :) Pak se povedl ještě 91 cm, 16 kg a pár menších kolem 80 cm...

NKyselinár - Profil | Po 9.4.2012 14:25:14

,,keď sme na Dubníku ostali len Orthodoxný,,,tak sa mi podaril tento lyštek,,hlásili kosu a veru aj bola,zrazu na sa stole objavila polka rumu (či umu) júúúúj ako nám dobre padla,,,naštrikoval som dve 26mm gule ktoré vozím v aute ešte z minulého roku,poistil som to tak 3-4cm od háčika a trošku som ích reštartol vo vriacej vode nech začnú pracovať a pritom som vedel som že v noci nechcem pádlovať,,,dve na háčiku a dvomi som zakrmil,,,nech je prča,,,v najlepšom keď mi už klipkali oči a bolo po rume všetci spali ako zarezaný prišiel píp,,,jáááj ale som nadával ako pohan,,,no ale čo musel som ísť aby nedomotal aj dalšie udice,,,no a tu je vysledok...

NDodo677 - Profil | Pá 23.6.2023 15:09:20

block21 >> Hnus je jak se k sobě dneska lidi chovají......

Nludek 73 - Profil | So 25.6.2022 10:16:44

Majkl92 >> Stín a pivo

NVITA7210 - Profil | Út 1.9.2020 12:26:59

Ahoj, hledám majitele zapomenutých prutů, viz foto. kontakt vita.khyn@post.cz

NRaf - Profil | Ne 18.12.2016 15:37:49

Kamarád se mě nedávno ptal, jestli jsem letos trochu neflákal kaprařinu. Pravda je ta, že jsem minimálně v létě snad nikdy nechytal tolik kapry. Akorát jsem si fotky úlovků schovával na vhodnější příležitost. Tady je jeden z nich a vysvětlení na podvodním videu http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=42124
[Přesunuto z diskuse: Můj lov]

NDrinks - Profil | St 23.1.2013 13:40:25

:o)

Nflekos - Profil | Po 12.11.2012 15:29:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z tohoto zápisu administrátor odstranil 1 obrázek.
Novy rakousky rekord- vytahl ho kamoš, tak mam velikou radost a na muj byvaly werzeick..109 , 35,60kg.

NLukasHejc - Profil | Čt 19.7.2012 14:16:37

Nezbytná výbava správného kapraře.Nosička boilísu :-)))
(Převzato z FB)

Ndrvoštěp - Profil | Čt 5.10.2023 17:51:48

jurasoft >> Já bych změnil lékaře a vysadil některé léky...😆😆😆

NCarpkiller - Profil | St 1.4.2015 15:44:03

Ještě do posílám poslední úlovek z mé poslední akce, viz. Můj lov, který se mi tam z důvodu omezení 4 fotek nevešel a nechtěl jsem z toho dělat Pexeso, jako to už předváděli jiní jedinci...takže poslední z těch větších je zde, tento jako jediný zabral na večír, už za šera...taktéž focen samospouští.

NRobert Samek - Profil | So 12.10.2013 18:45:03

Je za námi první dětský rybářský závod pod názvem Little Carp marathon Praha.
I přes nepřízeň počasí se závodu zúčastnilo celkem 18 dětí ve věkové kategorii 6 - 14let.
Musíme říct, že není krásnějšího pohledu na malé děcko, které vší silou drží v náručí kapříka a vysvětluje vám, že mu táta při zdolávání vůbec nepomáhal a jak je to obrovská ryba :) To štěstí v jeho očích! Opravdu nádhera! Zažili jsme během dnešního závodu mnoho skvělých okamžiků.

Výsledky naleznete zde http://www.cm-praha.cz/a-je-tu-vyhlaseni/

NKiKSo1 - Profil | St 13.3.2013 16:34:43

Pekne potetovaný :)

NKiKSo1 - Profil | Pá 8.3.2013 9:27:21

Najlepší pohlad :))

NkuBITCHek - Profil | So 23.2.2013 23:06:33

mi už mrdlo..........:-))

NEinstein - Profil | Pá 15.5.2020 17:11:19

Tak tohle je vymazlený.

NPoušťák - Profil | St 6.5.2015 15:02:23

GRUPA >> tady je máš a jsou nerez...o))

NPoušťák - Profil | St 8.11.2023 20:00:47

nej.vydra >> každý si naměří a naváží kolik potřebuje ☝️🤣

NFilla - Profil | Po 27.3.2023 17:35:15

Když kapří nejdou..

NTWIN 69 - Profil | Pá 23.12.2022 5:27:43

Vážené rybářky a rybáři,přeji všem krásné svátky vánoční a do nového roku 2023 vše nej a hlavně zdraví...

NCarpkiller - Profil | Čt 13.7.2017 14:41:43

Vetesnik.J >> o to co dál koupí či nekoupí rozhodují rybáři, zákazníci...
když nebudou dukáty, nebudou love na další obchody, na další skupování revírů atd atd...ty investory to prostě bez hospodářských výsledků přestane brzo bavit.
problém je to co píšeš v druhé části, pokud si budeme sami podřezávat pod sebou větev nakupováním rybářských potřeb kdesi u mimozemšťanů a podobných galeriích nemajících s rybářskými potřebami nic společného krom jednoho bloňďatého ksichtu, tak přímo podporujeme tyto koncerny a investory, kteří nám o plátku zdecimují cenovou válkou konkurenci v podobě malých klasických kamenných rybářských obchodů, tak jak je známe a což je i jejich cíl... následně se pak nemůžeme divit tomu, že budou mít i prostředky na další skupování revírů, pozemků a statků či nemovitostí dříve patřících nám všem, potažmo ČRS- který tím půjde do kopru...
netřeba hovořit o dlouhých prstech těchto investorů napojených na politiky a ministry o čemž jsme se mohli již několikrát přesvědčit, čili až budou potřebovat, ohnou si zákon k obrazu svému a tím naše rybaření tak jak ho známe nadobro skončí spolu s dekrety na svazové vody, které tak snadnou připadnou těm na vrcholu potravního či přesněji finančního řetězce.
Pak už můžeme na nějaké svazové hospodaření a povolenky cenově dostupné všem zapomenout, stejně tak na žabomyší války mezi jednotlivými kraji, pak už bude všecko jedno, všecko bude něčí, soukromé a ten si to samozřejmě nechá zaplatit.
V tomto případě mají největší moc v rukou obyčejní rybáři, zákazníci rybářských potřeb, v tom smyslu, že pouze na jejich rozhodnutí a přesvědčení záleží to, kde své peníze za rybařinu utratí, koho tím podpoří a nebo naopak. tím se celý řetězec uzavírá.
Mohu se mýlit, ale vzhledem ke své praxi v oboru a tím že do toho vidím hlouběji než bych sám chtěl, se obávám že mám pravdu. Přes to doufám, že to takhle daleko nezajde, ale podívejte co se děje v politice, zdravotnictví, školství i přímo v řadách Pčr, nějaký rybářský svaz je jen jehla v kupce sena.
nepotřebuji o tom více diskutovat, ale takhle to prostě vidím a cítím já, a radost z toho rozhodně nemám, ba naopak se obávám toho, co nám tito dobráci v nejbližší budoucnosti připraví.

NDrinks - Profil | Čt 3.1.2013 17:35:32

Mašinka na zakrmování :o) Hehe

Nnej.vydra - Profil | Út 19.6.2012 21:24:20

Jedna zajímavost ze člunu.

NKubo Fabian - Profil | Ne 13.5.2012 22:37:40

Druhá naj ryba výpravy na Starbaits Spicy Salmon 24mm :)

NKyselinár - Profil | So 14.4.2012 16:17:38

:-)

Nc.13 - Profil | Po 6.6.2011 6:59:20

Pár kaprů za posledních 10 dnů ze svazovky , evidentně jim šmakuje Zelená Bestie a De Luxe od BoilieSystem :-)) Dával jsem je sice i do ML,ale snad hezká ryba i v kaprařině nikoho neurazí....

Nbooster - Profil | Pá 23.6.2023 23:08:14

block21 >> 1.Co má společného Ota Pavel s Haluzářovým dotazem?
2. Elementární slušnost vůči kolegovi máte asi zablokovanou. 3. Bez úcty booster.

NErva - Profil | So 8.10.2022 12:46:58

Nepravidelný řádkáč ...., prej je jich hodně a chytá je kde kdo ...

NLotrim - Profil | So 26.9.2020 12:39:56

Kapr 82 cm 😀 Lovily jsme ho 1h 55m 🤯 Můj největší úlovek

NVL.K. - Profil | Út 30.12.2014 23:20:00

Ten jazyk neplazím na Vás,ale na ten zkurvenej rok co právě končí......

NKarásek22 - Profil | Ne 23.12.2012 22:17:36

...

NKyselinár - Profil | So 14.4.2012 16:11:08

,,,dnes sa mi na Dubníku 2.podaril tento kaprík po 17hodinách zabral na dve 26mm gule tropic fish,,,

NDrinks - Profil | St 25.1.2012 12:44:12

:) facebook

NFilla - Profil | So 18.5.2024 23:31:41

P3 >> včera dablík nevážen, teď čmeláka jsem zhoupnul a 14.5 🙂

NFilla - Profil | Út 14.5.2024 13:07:29

sidneyv >> kámoš šel na schůzku, velký podnikatel.. přišel k autu, to uvnitř černý, pootvíral dveře, počkal až většina vyliltla a mohl jet.
Jednou jsem s ním jel feederovat na Bulhary, nevzal jsem si deštník a chcalo. Tak jsem odchytal v dešti a na návrat nebylo náhr.oblečení. Dal pode mě aspoň noviny, ať nepromáčím kož.sedačku a není mapa. Cesta do Olmiku přes hodinu.. když jsem vysedal, oddělali jsme noviny a ze sedačky se dalo číst..
Pak už mě na ryby moc nebrával, nechápu proč 😁

NMartin M. - Profil | So 18.3.2023 14:21:15

reakce kapru na mlaceni dverma a troubeni auta...

NTWIN 69 - Profil | Út 22.12.2020 8:29:49

Přeji všem klidné Vánoce a do nového roku 2021 hodně štěstí,zdraví a úspěchů....

NTWIN 69 - Profil | Po 12.3.2018 11:27:33

V neděli proběhla výroční členská schůze MRS pobočný spolek Dubňany.Zde jsem předložil návrh na omezení počtu ponechaných ušlechtilých ryb (kapr,štika,candát,sumec amur) na 25 kusů ročně a max.1 kus týdně.Po krátké diskusi byl tento můj návrh drtivou většinou přítomných členů přijat a může jít na MRS v Brně.Děkuji všem přítomným za podporu mého návrhu.
Chci požádat o šíření této myšlenky do dalších pobočných spolků MRS a o podporu při jednání na vedení MRS.

NIHATEYOU - Profil | So 25.1.2014 16:30:37

...9.januara jazda ako v lete...

NKyselinár - Profil | Út 22.5.2012 19:08:12

to sú pery panenské,,, :-)) to sa tam u vás len tak nevidí,,,

NKyselinár - Profil | Po 14.5.2012 22:00:06

skoro dvacka,,,presnejšie 19,20

NRick - Profil | Ne 9.10.2011 22:25:12

ladikxxx >> to já jo, možna tě to pomůže :)

NFilla - Profil | So 29.4.2023 9:19:15

Ronáč in progress, prefíkaný kapor pojď si 😁

NZdenal77 - Profil | Čt 15.6.2017 18:57:26

:-))

Nbrach - Profil | Ne 16.8.2015 10:42:29

Rybník Punerák v Půlnočním království.

No, mákli jsme si - 35°C ve stínu....

NTomesoxx - Profil | Ne 1.9.2013 19:56:56

Ahoj kluci kapříci už začínají papkat na zimu,huráááá na ně :-)

Nchesper - Profil | Ne 2.6.2013 19:13:35

víkendové počasí bylo na prd ale ty ryby za to stojí

NKiKSo1 - Profil | Út 7.5.2013 13:53:50

Experimentos :))

NGočik - Profil | So 9.3.2013 1:11:44

Dnešní narozeniny velmi úspěšné. Nové křeslo a dort o kterém si může většina jen zdát :-)

NDrinks - Profil | Ne 11.11.2012 19:43:19

..

Nkranex - Profil | St 1.8.2012 13:33:07

...

NTRUHLÁŘ - Profil | Út 19.6.2012 8:43:59

jedna dětská prý se jmenuje RADEK
[Přesunuto z diskuse: Můj lov]

NRadekM - Profil | Ne 5.2.2012 21:55:21

pěknej bilej koi :)

NRobert Samek - Profil | Čt 2.2.2012 22:06:02

třeba by to šlo aplikovat ve větší velikosti na převažeče a zabijáky kaprů :)))

NJán Pečo - Profil | Pá 21.10.2011 20:26:26

mrazivé pondelkove svitanie a odmena za mrazivú nac

Ncarp.team.gemer - Profil | Ne 11.9.2011 9:51:10

carp.team.gemer >> 22.10kg

NFishky - Profil | Po 15.1.2024 19:25:14

Eruve >> občas mi to tady přijde ne jako kaprařské, ale jako snobácké jádro. Na mistrovství světa se se sestavou za cca 10 korun chytla největší ryba závodu. Háček z Ali za korunu dvacet, obratlik z Ali za korunu čtyřicet, závěska + převlek za dvě koruny šedesát a místo šňůrky silon z Ali za pusu. Jo a olůvko odlité doma ;-) On ten Ali nejenom nabízí kde co ve velmi přijatelné kvalitě i ceně ano ono se to směle může srovnávat s "top" produkty s cenovkou úplně někde jinde.

Obratlik mi nikdy nepraskl, zaveska snese v pohodě 100g olovo do plných, jen co se háčku týče je to slabší, ale na takové to domácí chytání naprosto dostatečné.

NTWIN 69 - Profil | Ne 24.12.2023 7:09:56

Vážení přátelé,kamarádi,rybářky a rybáři,konec tohoto roku není zrovna veselý.Proto bych Vám rád popřál hlavně klidné svátky vánoční se svými milovanými,rodinou a dětmi.
Do nového roku 2024 pak hodně štěstí,zdraví,úcty,slušnosti k ostatním lidem a naději v dobro....

NVaša - Profil | Út 24.10.2023 19:30:10

Pálava

Nhaas - Profil | So 26.8.2023 14:17:02

M.ŠVÍCKO >> kdyby jste to poradali na soukromaku mate klid .....zavody na svazovky nepatri uz jen kvuli vyhrazovani mista a omezovani ostatnich lovicich ...klidne mne zde kamenujte napsal jsem svuj nazor na vec

Npytlák - Profil | Čt 9.2.2023 8:48:31

Rybářský instruktor >> dizlektik fídža - 9.2.2023 8:23:53 >> hodně lidí chce mít u vody klid a ne poslouchat nejakyho vocasa jak mlátí klackem o hladinu

NFilla - Profil | St 30.11.2022 8:22:20

Zdar borci. Ocením upřímný názor na hodiny vyřezané z gramodesky, nebo celopotištěné nějakou feelingovou fotkou s carp motivem.

Fotky v hd v řešení, toto je jen nástřel pro představu.
Šly by udělat univerzální motivy, nebo gravír či tisk podle vašich fotek (např.z gramodesky je vyřezanej můj kapr, jen jsem nechal změnit hlavu za neutrál kšiltovku)

Chytlo by se to jako dárek nebo pro radost domů / do rybářské místnosti?

Dík za názor a konstr. kritiku ✌

Nvydra Lucky - Profil | So 21.5.2022 14:44:54

Ano, konečně je tu jaro a ...

NPedro1 - Profil | Ne 6.2.2022 15:41:13

Martin M. >> Když už budeš u toho úřadování, tak bys mohl smazat Fidžu včetně všech těch jeho debilních závodů.

Nemáš zač, při neděli slušná myšlenka, ne?

Nsmike - Profil | Út 1.2.2022 20:14:55

Závody v lovu ryb jsou největší píčovina, co může být.

NMartin M. - Profil | St 16.6.2021 12:21:32

Tady bych vypichnul, jak kapr, ktery nespecha a zastavi se pobliz nastrahy, tak ji nenasrkne, jen se ji dotkne a tim dotykem si ji otestuje.

Nbrach - Profil | Pá 16.10.2020 18:49:41

sven >> Tak, tak - z plotic zavináče, z cejnů karbanátky, z kapra řízky, ale nejmaso má okoun (úmyslně vynechávám úhoře)...
Ve fotkách je "Cejní příběh"

NMartin M. - Profil | St 15.5.2019 9:17:45

bobrmanuv 30+ z ceske svazovky - gratuluji!
https://www.facebook.com/watch/?v=2360499984014231

NFishky - Profil | Po 5.3.2018 14:00:17

domino >> Bude to znít krutě, ale ano, máš pravdu. Fakt, že kapr je v první řadě "kořist" šlechtil rybařinu. Dával jí úplně jiný směr i možnosti. Kdysi se chodilo k vodě v první řadě pro úlovek, který nebyl samozřejmostí - ani ten malý, to vůbec ne. Kaprů se nedávalo tolik a ti, kteří se chytli a měli míru dostali v drtivém případě prostě paličkou a basta. Všichni tak měli záruku, že kapři, kteří ve vodě ještě zůstali jsou "profesoři", prostě vyškolení mazáci. A na ty se chodilo. O těch se vedli příběhy, rybářské pohádky. Kvůli nim se chodilo k vodě. Kvůli nim se ruce roztahovaly od sebe stále víc a každý měl sen jednou takového obra přelstít - a ano, hrálo se na velikost. Čím větší kapr, tím větší mazák. Dnes je to jinak, tahle "romantika" vzala za své s příchodem "nové doby". Kapr už není kořist, kapr je kámoš a pouští se nejlépe vše. Opěvují se stále velcí kapři, jenže těch velkých kaprů už je tři půlky a velký kapr není žádnou vzácností. Teď není problém jít k vodě a chytit za výpravu i 10 velkých kaprů. Jakou má takový kapr hodnotu? Žádnou. Jsou to hloupé žravé ryby, co se v drtivé většině případů chytají dokola a dokola, protože je k tomu potravní konkurence nutí. Svaz nasazuje takové množství malých kaprů, kteří těm velkým pravidelně ubírají žrádlo a následkem je diametrálně jiný systém, než je na západě. Diametrálně jiný smysl lovu velkých ryb, jejich chovu. V kolébce kaprařiny jsou těžké vody i lov. Tam není problém nemít týden záběr, protože kapři nepovažují boilies za "nutnost". Mají dostatek přirozené potravy a volby a nemusí brát vůbec zřetel na to, co jim kdo podstrojí za hostinu. Jenže u nás jsou hladové vody, vody kde jsou kapři nucení žrát to, co jim kdo hodí, protože je jich ve vodě moc. Smysl lovu velkých ryb a vůbec jejich hodnota je tak zcela jinde a to je škoda. U nás spíš než o lov kapitálních ryb jde o lov rybářů firmami. Z lovce se stala kořist a málo kdo si to uvědomuje...

NMichal Kučera - Profil | Ne 1.2.2015 23:25:43

Martin M. >> zabýval jsem se tím již několik let, dostal jsem na to granty od EU a NASA, ale nedosáhl jsem kýžených výsledků. V hermeticky uzavřené výrobně, která stála o 3 Drachny více než současný řecký deficit, jsme namísto rolovacích strojů a varen zbudovali speciální latríny, které se od klasických lišily jen tím, že vyústění vedlo do zipových sáčků. Posadili jsme do nich naše nejlepší testery ale i dobrovolníky z širokého okolí, začali je krmit a čekali, co z nich vypadne. Měl jsem na to už připravený i nové sáčky s obchodním názvem Fucking Gold, abych jednak neskrýval technologii, zároveň ale dal všem vědět, že ten produkt je něco jako zlatá žíla. Stále se nám však nedařilo získávat, podobně jako u cibetek, lehce natrávané kuličky, které by měly neodolatelnou chuť a vůni. Někteří účastníci pokusu trpěli dlouhodobou zácpou a pořád z nich nechtělo nic vypadnout, jiní naopak měli velmi rychle trávení a sáčky nám naplnili tak, že je nebylo možné uzavřít. Jako chybné se ukázalo i hermetické uzavření této výrobny, které, dle mých propočtů, mělo navodit pocit opojení. Výsledek byl přesně opačný. Proto jsem loni na podzim tento pokus opustil, obchodní název Fucking Gold prodal jedné konkurenční firmě a naše testery a dobrovolníky pustil domů, čímž jsem zároveň naplnil heslo Catch and release.

Nflekos - Profil | Pá 9.5.2014 11:50:58

Z tohoto zápisu administrátor odstranil 1 obrázek.
Dan Lukes predevcirem 37+ z jizniho Styrska.....

Červené karty: jurasoft, Fish man, smellslike, pánvička, nhgjhgjhgjghj, GLOZA, 46547513248512348941, nornik-l, nornik-n, nornik-o, MetríkVetrík2, 3xpr3v1t3č3k..vole