Dyje 5, 6, 7 - Mušov a Nové Mlýny - diskuse

Zdar chlapi. Mohl by se semnou někdo podělit o své zkuženosti z revíru D5. Zajímá mne vsecho. Od navnady, přez nepovolené zavážení až k ubytování....moc by mi to pomohlo. Zatim děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: D.O.K. - Profil , 1.3.2008 kaprařina - revíry, cestování
Dále moderují: Mitchell Profil + Horda Profil

Která ze tří nádrží a proč?

A) Dyje 530%

B) Dyje 611%

C) Dyje 743%

D) ani jedna.....16%

Od 5.2.2009 hlasovalo 1637 čtenářů.

xDanielS - Profil | St 1.5.2024 14:12:54

Dnes ráno karas ve tření a cejn právě pokračuje.

Matass - Profil | St 1.5.2024 14:04:43

Chlapi, dneska mi na břehu sedmičky v Merkuru uletěla tato podložka, kdybyste ji nekdo nasel dejte prosim vedet, myslim si ze letela spise smerem do kempu… Kdyztak se domluvime na nejakem naleznem, díky Mates. 🎣

DiKe - Profil | Po 29.4.2024 17:41:00

Probuzenýrytíř  >> Tak to je zajímavý příběh! I když nejsem z regionu, jdu se kouknout do ÚP, KN apod.;-) Díky za podnět k zábavnému podvečeru;-) Jináč s Povodími jako se s. p., to bude asi všude stejné - hrůza.

roman - Profil | Po 29.4.2024 9:47:42

Probuzenýrytíř  >> někdo ti stoupl na kuří oko…takových článků tu bude teď přibývat- buldozerem to shrnout a je klid

Probuzenýrytíř  - Profil | Po 29.4.2024 6:29:55

Dobrý den
probudilo mě ze spaní v Pálavské hoře aktuální dění pod horou.

Na internetu se objevil čánek „černé stavby u novomlýnské nádrže mají lidé zbourat“.
V článku redaktor Vojtek popisuje životní situaci tuctu lidí, kteří mají postavené chaty blízko vodní
nádrže, našeho oblíbeného moře 5tky a dochází zde ke kolizi s nadregionálním biokoridorem. NRBK K161(N,V).

Průměrně zdatný uživatel pc se po otevření hlavního výkresu uzemního plánu obce Dolní Věstonice
a současně otevřeného katastrálního prohlížeče v letecké formě aktuálně dozví že 80% chaloupek okolo brěhu v katastru obce Věstonic jsou buď přímo v nadregionálním biokoridoru nebo na hraně tohoto vyznacěného území.

V české legislativě je biokoridor území, které umožňuje organismům migraci mezi oddělenýmí biocentry a tím se vytvoří síť biocenter a dohromady tvoří územní systém ekologické stability.
Obzvlášť ted v jarním období dochází k migraci organismů za účelem rozmnožování.
Samozřejmě v biokoridoru nelze umisťovat žádné stavby a zařízení .

Pozemky, kterými je tento nadregionální biokoridor dotčen jsou buď v soukromém vlastnitcví nebo státním majetkem se kterým ma právo nakládat a hospodařit Státní podnik povodí moravy a v neposlední řadě obecní ve vlastnictví obce Dolní Věstonice. Tyto pozemky se samozřejmě pronajímají hlavně rybářům za finanční odměnu. Tiše doufám prohnanou finančním systémem a řádně zdaněnou.

Po bystřejším ohledání v těchto mapách se dozvíme, že kosatka (místní terminologií pojmenovaný výběžek jinak relativně rovného břehu ) ve vlastnictví státu a jak je výše uvedeno v režii PMO je plným svým rozložením v uvedém NRBK. Uveden v katastru jako vodní plocha a způsob využití: vodní nádrž umělá. Najdeme zde chajdy , latríny , zaparkovaná auta najemníků a další řadu vybavení. Všichní víme jak dokáže naše moravské moře bouřit a při vydatném dešti všude přítomná voda vzlýnat . No nechci pomyslet na to co všecko se může dostávat do vody a kontaminovat ji. Připomeňme si, že voda teče a je vidět z Děviček náš soused, který čeká s dostavenou dálnící.

Takto pestře je lemován celý jižní břeh nádrže. V katastru Věstonic i Pavlova. Samozrějmě zde obyvatelé místních celoročně obyvatelnych zařízení jezdí auty. Vzkvétá zde i cykloturistika a celá řada aktivit . To vše v našem NRBK. Pokud se rozhodne organismus migrovat mezi biocentry a chce využít našeho biokoridoru za účelem páření nebo přemístění není zde jisté zda za těchto podmínek dorazí do vysněného cíle. Z mého pohledu dochází zde k velmi rychlému až alarmujícímu poklesu biologické rozmanitosti.

U povodí moravy bych toto jednání chápal. Prachy jim nesmrdí... Jedná se o státní podnik kde neudělá žádný zaměstnanec nic navíc a jen si hledí konce šichty. Komunikace tohoto molochu s majitelem pozemku sousedícím vedle vodního toku pod jeho správou nikomu nepřeji. Myslím si že tento aparát dokáže rozpohybovat jen velmi výrazný impuls. Můžeme polemizovat jestli by stačila Strakovka nebo Brusel.

Dále v článku vystupuje starostka Rajchlová obsypaná tituly jako kosatka chatkama. Bohužel nevím zda na redaktora Vojtka ječela když jela okolo na kole s puštenýma psama tak jako je jejím zvykem hlavně v okolí břehů nádrží nebo místo vyřvávání poskytla rozhovor hodný mandátu starosty obce Dolních Věstonic. Každopádně paní starostka Rajchlová zapoměla dodat a uvést v rozhovoru, že obci nesmrdí peníze tak jako povodí, protože vedomě podporuje tyto aktivity okolo břehu tím, že obec pronájíma pozemky v bezprostřední blízkosti nádrže. Samozřejmě je opět dotčen náš NRBK .

Ve vedlejší diskuzi s tímto tématem uveden jako bleskovka uživatel TonyK , který odpovídá MartinuM. Zde v tomto příspěvku je uvedena velmi zajímavá polemika. Dovolím si citovat „ A je taky docela zajímavé, že se zaměřili na boudy co stojí na soukromých pozemcích a boudy co jsou na pozemcích státu (Povodí Moravy) nikdo neřeší“ ...... já si jen s dovolením dovolím doplnit a ještě pozemky obecní .

Na tuto polemiku nebo dotaz jak vznesl uživatel Tonyk je ovšem poněkud težké odpovědět. Nicméně pokud se opět průměrně zdatný uživatel pc podívá na článek, který napsal redaktor Vojtek dozví se, že paní starostka (Věstonický spolek) má sídlo v Dolních Věstonicích. U Povodí 141 , 691 29 Dolní Věstonice. Při otevření katastrální mapy se dozvíme, že na této adrese se nachází nemovitost ve vlastnictví paní starostky Rajchlové. Web mapy.cz na této adrese uvádí Hábánský vinný sklep. Vedle tohoto Habánského vinného sklípka jak už napovídá jméno ulice U Povodí se nachází na státním pozemku objekt Povodí Moravy. Ovšem pokud se podíváme do katastrální mapy, kde jsou znázorněné jednotlivé parcely a samozřejmě opět v aktuální letecké formě ,dozvíme se, že parcela 640/2 kterou vlastní Česká republika a opět právo hospodařit a nakládat s majetkem státu prechází na Povodí Moravy. Bystrému oku však neunikne jedna velmi podstatná věc. Státní pozemek parcelní číslo 640/2 je poměrně z nemalé částí zastavěn objektem, který vlastní Rajchlová.
Zde se se dostáváme k meritu věci a případné odpovědi uživateli TonyK..... „není zač“

Habánský vinný sklípek, který vlastní Rajchlová respektive nemalá část predmětné nemovitosti bezprostředně zasahuje do státního pozemku tzn. nás všech jak kdyby se nechumelilo. Z mého pohledu zde dochází ke kolizi majetkoprávního vztahu mezi starostkou Dolních Věstonic a státem.
Tato zjištěná situace je jednoznačně nakloněná k učinění podnětu o zahájení nařízení odstranění černé stavby na stavební odbor Měú Mikulov. Jinými slovy má starostka kus verandy se zahradou za barakem na státním. Zde vzniká celá řada velmi zajímavých otázek. Jak na starostku Rajchlovou tak na generálního ředitele povodí. Pokud vezeme lokalitu, aktuální cenu m2 zastavitelného v této nejvyhledávanější lokalitě, tak se dostáváme do nemalé vzniklé škody pro stát avšak pohádkového zhodnocení majetku Rajchlové.

Jak jsem uvedl Povodí Moravy je velmi liknavý a laxní aparát. Pokud tento státní podnik celou situaci jednoduše přikryl, tak mě to jako daňového poplatníka evokuje k podání podnětu na krajský vodoprávní úřad .
Paní doc. Ing. Rajchlová, Ph.D. Starostka obce Dolní Věstonice jezdí na kole okolo jezer s puštěnýma psama navolno a ječí po rybářích že nemohou mít stany, přivoláním pčr a jiné.Poukazuje na černé stavby okolo vody, dále poukazuje jen na pozemky v soukromým vlastnictví. Pozemky obecní a státní v režii povodí nezmiňuje. Teď už asi všichni víme proč.

Byl bych rád kdyby se tento text dostal i na stránky fb největší skupiny rybářů okolo pálavy. Neb jsem probuzený rytíř z pálavské hory a nemám fb .

Všecky informace popsané výše jsou veřejně dostupné informace dohledatelné na webu .
Informace z katastru k 29.4 2024

TWIN 69 - Profil | Po 29.4.2024 4:34:00

Martin M. >> Některé ty boudy cca 300 metrů od vody pronajímají rybářům.Vím,že třeba kluci z Dubňan to tak mají pronajaté a věci tahají k vodě a pak zpátky.A rozhodně nejsou sami.

MilosVee - Profil | Ne 28.4.2024 15:32:47

Martin M. >>
Podle toho jak ta obydlí vypadají tak bych řekl že samí nepřizpůsobiví.

Martin M. - Profil | Ne 28.4.2024 13:08:32

nevite nekdo, v tech maringotkach okolo jezer, co nejsou vylozene u vody ale treba nekolik set metru daleko, to jsou vsechno rybari, nebo to je neco jako zahradkarske kolonie bez zahradek, osady kemparu s kytarou nebo kdo tam vlastne bydli?

TWIN 69 - Profil | Ne 28.4.2024 7:16:10

schmetterling >> Tak nějak jsem to tipoval,ale jinak jsem na Slovensku u vody pořád.Je mi tam líp než tady na Moravě.

schmetterling - Profil | So 27.4.2024 22:54:04

TWIN 69 >> nie sú peniaze, to je dôvod zastavenia 😉 a po zmene vládnej garnitúry a vedenia ma MŽP už nikoho čierne stavby nezaujímajú...

TWIN 69 - Profil | So 27.4.2024 5:51:14

schmetterling >> Zřejmě státní instituce ztratily odvahu.A nebo do toho presstituti málo rýpou.Holt jak to není probírané na veřejnosti a sledované medii,tak to zapadne do bahna dnešní společnosti.Ale nepochybuji,že se to znovu rozběhne.Na Slovensku je dál než u nás...

Popik - Profil | Pá 26.4.2024 23:54:41

Martin M. >> v Čechách někde tyhle osady pravidelne horivaly. Někdy bohuzel i s osadniky. Pak se to muselo zbourat kvuli bezpecnosti. 🤔

Martin M. - Profil | Pá 26.4.2024 21:42:13

Dodo677 >> bavil jsem se o tom pred lety s reditelem Povodi Moravy, ktery by tomu byl velmi naklonen, presto ale nedokazal najit legalni zpusob, jak to vyresit. Rikal, ze jedine zvednout hladinu prehrady o metr a co bude (skoro) plavat, tak se to da vylovit a odvezt pryc. Ale porad to je majetek nekoho a nemuzes mu jej znicit. Musely by se zmenit zakony.

Danda05 - Profil | Pá 26.4.2024 21:32:34

MilosVee >> to taky nechápu, oni si to tam vesele iks let staví a normálně pohoda a nikomu to nevadí .

MilosVee - Profil | Pá 26.4.2024 21:13:19

Snad tyto nelegální NO-GO zóny zmizí co nejdřív.Dal bych jim 30 dní na odstranění a za každý den zpoždění penále 5 000 kč.Vůbec se s těma cikánskejma osadama nesrat.Nechápu, že se tohle neřešilo tvrdě a nekompromisně už dávno.Jak je tohle vůbec možné???

Dodo677 - Profil | Pá 26.4.2024 16:48:03

Martin M. >> .....katastrální mapa > 3 měsíce na odstranění stavby a pak na náklady dotyčného odstranit a hotovo.
Bivak si nikde člověk nepostaví v podstatě a tohle se toleruje....

Martin M. - Profil | Pá 26.4.2024 16:36:17

Dodo677 >> videl jsem jen lar minut. Polonazi duchodci a opilci narikajici nad zlym systemem, ktery jim chce vzit uzemi, ktere si vykolikovali jako prvni. Cele to je ostuda omlouvana kulturou a tradici a srovnavana s protipolem komercni zabavy v aquaparku.

Dodo677 - Profil | Pá 26.4.2024 15:38:50

Martin M. >> ... a to je sakra co za bizár?! :D

starecek - Profil | Pá 26.4.2024 15:33:15

No před 60 lety jsem si chtěl pořídit sklep v Pavlově nebo Milovicích. a jsem nakonec rád, že z toho sešlo.

schmetterling - Profil | Pá 26.4.2024 8:59:02

TWIN 69 >> To sa podarilo len na 2 priehradách. Na ostatných vodných plochách vrátane vodných tokov sú čierne stavby stále. Lehota na odstránenie už dávno uplynula a buldozéry v nedohľadne.

TWIN 69 - Profil | Pá 26.4.2024 4:34:04

Jednoduché řešení jako na Slovensku.Písemná výzva na chajdu a po termínu shrnout buldozery.Holt se to roky neřešilo a teď se pitomci diví.

Martin M. - Profil | Pá 26.4.2024 1:10:54

Dodo677 >> spise cekam druhy dil ukrivdeneho velkofilmu "Ztracený břeh"
https://www.csfd.cz/film/781118-ztraceny-breh/prehled/

Dodo677 - Profil | Čt 25.4.2024 22:15:16

MilosVee >> ... zhrnout všechno na co není povolení a ještě vymáhat náklady!

Petras - Profil | Pá 19.4.2024 6:24:58

Pískovna Štít B - uvolnilo se nám místo č 4 v termínu 11.5 - 18.5. 24 . V případě zájmu zavolejte 724214871

synek00 - Profil | Čt 18.4.2024 19:53:14

Malda512 >>
Nejedu žádnou pohádku,jen cca 30 let pozoruji a chytám Ca.Chytám stále vīc sumců a ca méně. Věřím, že to má souvislost.Konec diskuze,že já vůl na to reagoval.Nebaví mě to neustále ťukat.

Malda512 - Profil | Čt 18.4.2024 15:57:56

Stavba >> . Bohužel se jednalo o opravdu velký úhyn . A každá ztráta v případě těchto ryb zanechá jistě následky má generaci dalších ryb .

Stavba - Profil | Čt 18.4.2024 15:28:33

Malda512 >> ty hromadné úhyny mě taky napadli. Pochcípalo spousty trofejních candátů a na další tření to muselo mít obrovský vliv což ovlivní další generace

Červené karty: MrKos, rover, block21, kubas., RST, Eda003, pánvička, vaughn, keltt, Bond001, Marleso, Refkař