Cejn 100x jinak - recepty

Chlapi, nějaký dobrý recept na cejna? Těch je všude dost :-)
Autor diskuse: Kulifon - Profil , 21.2.2012 všeobecné - ostatní
67 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NFlying trout - Profil | So 28.4.2012 21:14:02

Cejny udíme, větší cejny 20 kousků, zbavíme šupin, očistíme, necháváme hlavu i ploutve, řádně nasolit (solim každou rybu zvlášť, potom zaliju převařenou vodou, dám bobkový list, nové koření (koření podle počtu ryb), nechám do rána, nebo den ryby uležet ve slaném nálevu, potom ryby šoupnu do udírny a udím ... menší jsou dřív, větší dýl, doba uzení záleží na konstrukci udírny, teplý - studený kouř, my to máme za 3 hodiny na stole. Pořádně zapíjet a je to bašta.
Udime na buku.

NAnýzový dědek - Profil | So 28.4.2012 20:48:12

splavek >> já je dělám trošku jednodušeji- jen je obalím v pálivé paprice, ale postup je stejný.

NJarda 7 - Profil | So 28.4.2012 20:35:49

@hunackovo >> Huňáček - 22.2.2012 11:52:55 >> Nečuchat,neomakávat,naložit a sežrat.

NHuňáček - Profil | St 22.2.2012 12:51:38

Petan600 >> bohužel chytání se nevyhnu, ikdyž bych rád. To je hnus, co zbyde na ruce - jak když si máknu selce pod sukni

NPetan600 - Profil | St 22.2.2012 12:01:06

@hunackovo >> Huňáček - 22.2.2012 11:52:55 >> Taky Tě nikdo nenutí je chytat ,natož konzumovat.

NHuňáček - Profil | St 22.2.2012 11:52:55

cejni sou slizký a smrděj!

Nrover - Profil | St 22.2.2012 11:51:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přidám jeden recept "křenový" ...

Cejn s křenovou šlehačkou
3 porce cejna, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 6 zrn pepře, bobkový list, 4 lžičky octa, 3/8 l šlehačky, 3 lžíce nastrouhaného křenu, zelená petržel
Asi litr vody svaříme s nakrájenou zeleninou a kořením, dobře povařenou zeleninu scedíme, do odvaru vložíme porce cejna a na mírném ohni zvolna vaříme asi 10 minut. Vařené porce vyndáme, rozdělíme na talíře, posypeme drobně nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s ušlehanou smetanou promíchanou s nastrouhaným křenem...

NCZ - Profil | St 22.2.2012 11:40:44

zaplosak >> Je to možný? A kapr teda né?

NPvl - Profil | St 22.2.2012 10:41:32

FILKO >> Dej tam oclovou kuličku a budou mít po ptákách :o§)

NPíďa2 - Profil | St 22.2.2012 10:34:44

FILKO >>
a co lidi? Těch je taky jako srač..

Nretrívr - Profil | St 22.2.2012 10:30:10

FILKO >> To je nejtěžší otázka. Prožíval jsem to dlouho. Víš co pomohlo, tedy dlouhodobě, necíleně. Nezvládli přítomnost sumců.Cejna nevidíš. Hrdinové si však hrají dál na šéfy revíru. Nic víc, nic míň. Ó, jak trapné.

NFILKO - Profil | St 22.2.2012 10:20:12

ja bych potreboval spis recept jak se zbavit cejna :DDD to je strasna ryba, kdyz mi uz zere aji 30mm halibutku.... no koment xDDD

NCarpHouser - Profil | St 22.2.2012 7:14:40

Jako kluk jsem z nich dělal karbanátky, ale to jsem ještě nedokázal posoudit, jak je to nádherná ryba. Znáte to, když jako dítě slyšíte od všech okolních dospělých rybářů jen jedno, cejn je plevel, nepouštět ...

Nzaplosak - Profil | St 22.2.2012 7:04:20

CZ >> právě že vůbec, ten cejn smrděl jak sfiňa ale ne po bahně, asi je to tou vodou ale nevím, kamoš má na to stejnej názor, není tam problém chytit cejna přes šedesát, ale co pak s ním, jde zpátky...

NP!F - Profil | St 22.2.2012 2:07:23

Sven >> tak ono by to naporcovat slo, v pohodicke :-) Na houno je to ze nachytat dve igelitky nasadakov je rychlejsie ako 2och kaporov normalnych, navyse mi k tomu staci krabica bonduelky... Ale zaujalo ma to ci sa neoplati vrazit do ML fotoserial od ryby na podlozke az po rybu v pohari :-)

NJarda 7 - Profil | Út 21.2.2012 22:11:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkusím dát svůj na naložení ryb k další úpravě.

Cejna zbavíme kůže,a uděláme filety,které nakrájíme na kostky asi 2cm.Naskládáme do misky,a zalijeme octem,aby byly celé ponořené,a necháme 120 min.odstát.Poté důkladně proprat.Znovu vložíme do misky a silně prosolíme.Necháme 30 min.odstát,a znovu důkladně propereme.Připravené kousky ryb skládáme do uzaviratelné nádoby,a prokládáme cibulí,bobkovým listem,novým kořením, celým pepřem a zalévame olejem.Vrstvy stlačíme,zavřeme a necháme týden v chladu uležet.

Tím máme připravený základ na rybí salát nebo pepřenky.

NCZ - Profil | Út 21.2.2012 20:29:40

zaplosak >> Tak v tom případu kapr musel smrdět taktéž.

NMiPo - Profil | Út 21.2.2012 19:43:22

zaplosak >> no vidíš jedna ryba z bahna ti ji zhnusí napořád

Nzaplosak - Profil | Út 21.2.2012 19:39:56

MiPo >> Jo byl z rybníku, fujtajbl...

NMiPo - Profil | Út 21.2.2012 19:30:48

zaplosak >> tak jestli máš toho cejna z nějakého stojáku nebo stoky tak se ti nedivím

Nsplavek - Profil | Út 21.2.2012 18:50:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě přidám recept,na můj oblíbený rybí salát.


Možno použít jakoukoliv bílou rybu,tedy i cejna,klidně kapra,prostě rybu.


Ryby uvaříme ve vodě,do které jsme přidali:
-sůl,nové koření,celý pepř,bobkový list,trocha timiánu,kmín,dvě kuličky jalovce.
Až nám ryba změkne odstavíme z plotny a necháme dojít a zchládnou ve vývaru.Maso tak natáhne vůni koření.
Mezi tím si připravíme a uvaříme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky,nebo nudličky(dle libosti každého strávníka).Nachystáme si hrášek,buď sterilizovaný,nebo mražený,ten přelejeme vařící vodou a rychle zchladíme(nebude jak hadr a zůstane mu ta zelená barva),otevřeme konzervu kukuřice a olupeme si cibuli a podíváme se mámeli doma kyselé okurky(nemáme-li rychle seženem).to samé platí o tatarce,oleji,octu a bílém jogurtu.


Tak a teď tu pracnější část:
-Rybí maso vyjmeme z vývaru a vybereme z něj všechny kosti(chce to trpělivost,ale jde to).Obrané maso,dáme do mísy,přidáme vařenou zeleninu,hrášek,kukuřici,na jemno nakrájenou cibuli a okurky.Zakapeme olejem a lehce promícháme.Přidáme tatarku a bílý jogurt,dosolíme,opepříme,dooctujeme,dle vlastní chutě.
Místo cibule lze použít i pórek,nebo od každého trochu.Nejlepší je,když tento salát necháte zaležet v lednici do druhého dne,je to pak chuťový orgasmus,ale je to jen zbožné přání,většinou se to sní téměř okamžitě,Podávat z chlebem,rohlíky,toastovým chlebem,prostě co máme k dispozici a co máme rádi.
Váhové množství záměrně neuvádím,všeho přiměřeně,podle množství rybího masa a chuti strávníků.Je to sice trochu pracné,ale výsledk stojí za to.

Nzaplosak - Profil | Út 21.2.2012 18:45:04

Nevím, cejn 55+ smrdí jak bolavá noha, třeba jde nějak dobře připravit, no u mě už nee, jednou stačilo - sežrali ho kočky.... :-(
Je to jen můj názor....

Nmipa - Profil | Út 21.2.2012 18:39:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kulifon - >> Jo a zapoměl jsem na důležité ....... prosolit až těsně před podáváním :-)))

NDomino222 - Profil | Út 21.2.2012 18:29:39

MiPo >> Presne moja reč .. :)

NMiPo - Profil | Út 21.2.2012 18:28:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

velkého cejna 55 a více na grilu potřu směsí koření Tanduri Masala + rybízová marmeláda 2-3 hodiny předem osolím a šup s ním na gril kam se hrabe losos

Nmipa - Profil | Út 21.2.2012 18:22:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kulifon - >> Klasika jsou buď zavináče a nebo pečenáče ... velice oblíbený recept K VÍNU mám ještě z dob, kdy jsme jezdili do Bulharska a domorodci nám to připravovali. Je sice obměněný na naše podmínky(ryby) a tak se hodí i na cejna .......Udělám z něj filety, ty pak nakrájím na delší a ne moc silné nudličky a obalím ve směsi červené papriky,chili, drceného kmínu a možné je i trochu hl. mouky - vše podle chuti. Ty potom "hodím" na pánev, kde je větší vrstva oleje ( lepší je však sádlo, proto že je chutnější a navíc snese větší teploty ) a zprudka !!! opeču ze všech stran až doslova "křupou" !!!!!!! ..... je to lepší než křupky , prostě delikates rybí chipsy :-)))))

NCZ - Profil | Út 21.2.2012 18:21:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Karboše také moc dobrá bašta.Udělat filátka a co zbude na kostře do mikrovlnky ,obrat. namlet na jemné šajbě. Dochucení dle libosti .... voda,strouhanka, placišky otočit ve strouhance není však podmínkou a usmažit. Dobrou chuť!

Nsplavek - Profil | Út 21.2.2012 18:12:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Což takhle škvarky:

Cejny,nebo jakoukoliv bílou rybu,vykuchej,oškrab šupiny a rozřízni podélně na dvě půlky.Poté vyřízni páteř a žebra.Filety nakrájej ,na kostičky tak 2krát2cm.Nalož do grilovacího koření a nech tak hodinu až dvě zaležet.Vyfrituj,nebo osmaž na pánvi, až do růžova a křupava(malé kosti se rozpadnou).Otevři si pivko,víno,dle chuti,zobej rybí škvarky a zapíjej kvalitním mokem.Bude ti fajn a všichni ti můžou víš co!!!!!!!!!!!!!!!

NPvl - Profil | Út 21.2.2012 16:46:17

Nelepší cejni co jsem jedl (1) .o§) byli z toho "válce" -nechalo by se to nazvat 2 v jednom . Udírna + gril . Jaké bylo použito koření si nepamatuju .

Nmalamut - Profil | Út 21.2.2012 16:45:20

Sven >> tak to zkusím, jednou za rok se udělá bordel, ale bude na dlouho klid :-)))))))

NSven - Profil | Út 21.2.2012 16:36:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Protože se tu nachází jen samá dobrá společnost, přidám jeden kompilát pánů, Štěpničky, Šimka a Proška, v mé úpravě :-)
Kyselé ryby :

Plotice /malý cejn/ - 30 – 40 ks dle velikosti .

Očistit, zbavit hlav a ploutví, vykuchat a přitom naříznout podél páteře až k ocasu .
Silně nasolit a uložit do skleněné nebo plastové nádoby hřbetem dolů.
Uložit na 3 dny do chladničky .

Umýt studenou vodou od soli a znovu vložit do nádoby .
Zalít nálevem z 2 dílů octa 8% a 1 dílu vody. / 0,6 l octa + 0,3 l vody /
Zatížit ryby tak, aby byly potopené. / talířkem , sklen. miskou apod./.
Uložit na 5 dnů do chladničky .

Vyjmout a umýt studenou vodou, odstranit páteř a ryby rozpůlit .
Ukládat do nádoby po vrstvách, střídavě s vychlazenou zeleninou.
Zalít vychlazeným nálevem.
Uložit v chladničce .
Konzumovat nejdříve po 5 dnech .


Uchovávat v chladničce v uzavřené nádobě ! Ryby musí být stále potopené v nálevu !

Nálev na kyselé ryby :

voda – 0,8 l , ocet 8% - 0,2 l , bílé víno suché (stačí krabičák) 0,2l, bobkový list – 2 ks , pepř celý – 10 ks , nové koření – 3 ks
hořčičné semínko – 1 lžička* , sůl – 2 lžičky* , cukr – 10 lžiček* ,
mrkev – 1 větší /nakrájet na kolečka/ , petržel – ½ množství mrkve ,/ nakrájet na kolečka/,
celer – ½ množství mrkve , /nakrájet na proužky/ .
cibule (větší) – 3-4 ks / nakrájet na kolečka/.
Vodu, ocet , pepř, bobkový list, hořč. semínko, nové koření, sůl a cukr přivést k varu .
Přidat mrkev ,petržel, celer, cibuli a povařit cca 5 minut.
Zeleninu vyjmout z nálevu a vychladit. Nálev také vychladit

* kávová lžička vrchovatá


Rybí salát :
Z ryb a zeleniny vymačkat nálev. Nakrájet na tenké proužky. Přidat majonézu
a trochu plnotučné hořčice, případně trochu uvařených, vychlazených a na kostičky nakrájených brambor. Promíchat .

NSven - Profil | Út 21.2.2012 16:25:31

malamut >> no to určitě vydrží. :-)))

Nmalamut - Profil | Út 21.2.2012 16:18:17

Sven >> já myslel ty zavařené, jestli vydrží třeba půl roku, prostě přes zimu aby byly :-)))))

NSven - Profil | Út 21.2.2012 16:16:02

P!F >> No jistěěě, řízek z kapra 70+ do flašky nenarveš :-))

Nšmudla007 - Profil | Út 21.2.2012 16:11:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tož u cejna bych si tedy s dovolením přihřál svoji polívčičku.
http://smudla.mrk.cz/?id=5266

Ale přece jenom cejn je výtečná ryba na natrénování vybírání kostiček z kaprovitých ryb(cejny 30+ vybírám kostičky). Na zavináče pečenáče atd mě moc neužije= moc piplačky.

NP!F - Profil | Út 21.2.2012 16:10:50

Sven >> to neznie zle, stacia nasadaky? :)))

NSven - Profil | Út 21.2.2012 16:10:00

dosec >>třeba se toho chytí Babica :-)))

Ndosec - Profil | Út 21.2.2012 16:06:28

Sven >> tak to neznám to bude vyloženě pro gurmány :-))

Ndosec - Profil | Út 21.2.2012 16:04:48

pajinek >> to víš pro sichr se ptám,abych něco nezkazil :-))

NSven - Profil | Út 21.2.2012 16:02:45

dosec >> okořenit robin redem :-)

Npajinek - Profil | Út 21.2.2012 16:02:20

dosec >> Detailisto.....-))))

NSven - Profil | Út 21.2.2012 16:01:15

malamut >> Ještě jsem zapoměl důležité info.
Stále musí být potopené pod hladinou.
Tedy pokud ze sklenice ubereš maso, je potřeba mít v chladničce do foroty chlazený lák a doplnit hladinu :-)

Ndosec - Profil | Út 21.2.2012 15:57:46

pajinek >> jak se smaží cejn do červena ? :-))

NSven - Profil | Út 21.2.2012 15:57:44

P!F >> Mám vyzkoušeno, cca 4 měsíce.
Určitě i déle ale zas nikdy jsem jich neměl tolik aby se nestačily do té doby zkonzumovat. :-)
Delikatesa jsou zavařené pečenáče z kapra :-)
To zas bude řevu :-)))

NSven - Profil | Út 21.2.2012 15:52:40

malamut >> ahoj. Ty nezavařené vydrží v chladničce v pohodě 2-3 týdny. Tedy než ti od nich nějaká návštěva odpomůže :-)
Minimálně týden je stejně musíš nechat pracovat aby změkly kosti.
V běžné teplotě jsem to nikdy nezkoušel.

Nmalamut - Profil | Út 21.2.2012 15:47:03

Sven >> jak dlouho ty pečenáče vydrží neotevřené při běžné teplotě, aniž by doznaly změny kvality?

NPetan600 - Profil | Út 21.2.2012 15:40:58

rybomil >> Musím přiznat,že to máš dokonalejší:-)

NPíďa2 - Profil | Út 21.2.2012 15:38:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud máš cejny menší, nakrájej je na podkovy cca 1,5 - 2 cm široké, osol, obal v hladké mouce s paprikou /na mlynáře/ a opeč /nebo ofrituj/ ve velkém množství oleje do zlatohněda. Kosti neřeš. Kdysi jsme to dělali o noční v práci a vždy s velkým úspěchem. Je to vlastně obdoba Stupkových kapřích škvarků, které vyrábí na výlovech. Samozřejmě lze pokračovat zalitím lákem /příspěvky níže/ a vyrobit skvělé pečenáče.

NP!F - Profil | Út 21.2.2012 15:20:10

Sven >> Ako dlho vydrzia tie zavarene?

Nrybomil - Profil | Út 21.2.2012 15:02:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Petan600 >> noo, máš to trochu zjednodušené :§)

Rybí salát, původně od Míry z Mirošovic mnou vytuněný :

Ryby očistíme, velké podélně rozpůlíme, ryby s pevnou kůží (kapr lysec,lín ) stáhneme. Očištěné ryby bez hlav vložím do horké vody s 2dcl octa a lžící soli na 1L tak aby byly potopené. Jakmile začne voda vařit, necháme podle velikosti vařit tak 2-4 min. aby se nerozpadly.
Scezené porce dáme nejlépe do kameninové nebo porcelánové nádoby, zalejeme vlažným nebo studeným lákem.

Lák : 2 díly vody, 1 díl octa, cca 1 vrchovatá lžička soli na 1L ( může se i více, pak je dříve proleženo, ale na můj vkus je to dost slané, radši dosoluji hotový salát ) 1- 2 střední cibule pokrájené na kolečka spařené horkou vodou, možno dát 1 feferonku ( já ji nedávám ) 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 8-10 kuliček pepře. Při větším množství ryb víc láku a poměrně víc koření. Na 1 kg ryb dávám tak 200 g očištěné povařené mrkve na kolečka, celer a petržel nedávám bo se rád v láku kazí, přidávám povařený až do hotového salátu, trochu, obojího tak spolu 100g / 1kg salátu, ale dávat se nemusí. Možno dát do hotového salátu koupenou mraženou zeleninu pod svíčkovou, kterou taky cca 10 min. povaříme. Láku tolik, aby vše bylo v něm potopené.
Nádobu dáme do chladu, v zimě sklep, v létě chladnička spodek. Necháme cca týden, velké porce masa musí být u páteře bílé, pokud jsou růžové, maso je málo naležené - pokračovat. Maso musí jít dobře od kosti.
Odleželé maso vyndáme, necháme řádně na sítu okapat ( min. 30 min. ) vidličkou obereme z kostí, vyndáme co nejvíc kostí malých a ploutví, případně i kůže. Kosti musí být rozleželé, vláčné, dá se na nich udělat uzel...malé se dají spolknout. Zeleninu přendáme k obranému masu, koření vyhodíme.
Do hmoty masa přidáme na 1 kg 1 sterilovanou zeleninu Moravanku ( Kunovjanku ),cca půl střední lahve tatarky a půl majolky, několik větších sterilovaných pokrájených okurek, promícháme, dochutíme případně lákem z Moravanky či okurek, dosolíme, připepříme. Já to moc majolkový nedělám bo mi nedělá dobře, stejně tak moc nekořením.Milovníci ostrého mohou přidat ještě krájenou sterilovanou papričku atp.

V pozdním jaru, v létě a brzkém podzimu do salátu nedávám tlouště a ostroretky, jejich černá vnitřní blána břicha v létě páchne a dělá nahořklou chuť, musela by se vyndat. Někomu to neva :§( Nej salát je ze zimních a brzy jarních ryb - tak únor - duben. Od 16.3. už jsou některé druhy hájené, tak bacha na to. Čím větší směska druhů ryb, tím chuťově lepší salát.

Gut apetit !

NAnýzový dědek - Profil | Út 21.2.2012 14:58:19

Venca888 >> tak někdy si dám raději na grilu raději cejna než kapřa.Ale máš recht v tom, že na sádle je nej...o)))

NVenca888 - Profil | Út 21.2.2012 14:54:19

Anýzový dědek >> tak to je jasný... musej bejt 40+. Ale i tak tam ty kůstky budou. Když to flákneš na sádlo, tak je po starostech a ještě pak vypiješ o dvě piva víc... na gril patřej jiný ploutve... :-)

NAnýzový dědek - Profil | Út 21.2.2012 14:51:08

Venca888 >> Jde to ale chce to pěkné lopatáče a ne 20cm schcípliny..o))
No je to obíračka, ale slintáš už jen, když se to peče...o))))

NAnýzový dědek - Profil | Út 21.2.2012 14:46:55

Kulifon - >> řekl bych , že Svenův recept je lepší než ten můj. Alespoň ten nálev...od Kubrta,,,o)))

NVenca888 - Profil | Út 21.2.2012 14:38:56

pohodak >> asi by to taky šlo... ale bojim se, že bys bojoval s kůstkama... proto je lepší volit to nakládání, případně smažení při vysoký teplotě...

Nkratiknot - Profil | Út 21.2.2012 14:36:38

Petan600 >> Vydrží i dýl jak 10 dní. Jednou mi vydržel celej měsíc, ale to nikdo nebyl doma. Jinak je do tejdne poněm :D

NSven - Profil | Út 21.2.2012 14:36:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kulifon - >> můj vlastní :-)
PEČENÁČE I.
Rybí porce ( cejn, karas, plotice) osolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance.
Osmažíme.
Necháme vychladnout, narovnáme do sklenic a zalijeme vychlazeným nálevem.
Konzumujeme nejdříve za týden.

PEČENÁČE II.
Osmažené, ještě horké ryby narovnáme do sklenic.
Zalijeme horkým nálevem
Zavaříme.

NÁLEV**
voda - 2l
ocet 8% - 0,5l
bílé víno - 0,5l
sůl - 3 lžičky*
cukr - 20 lžiček*
hořčicové semínko - 1 lžička*
pepř celý - 15-20 kuliček ( podle velikosti)
bobkový list . 2 ks (natrhat na kousky)
nové koření - 5 ks
Dovést k varu a povařit 10 min.

* lžička kávová, vrchovatá
** množství nálevu vystačí na cca 7 sklenic 0,75l. Na 3l lahev je třeba 1,5 -2l nálevu.

NSven - Profil | Út 21.2.2012 14:35:52

Kulifon - >> ..

Npohodak - Profil | Út 21.2.2012 14:34:36

a skusal niekto s vas ich robit na grile ci este nie a ak ano ako postupujete

NAnýzový dědek - Profil | Út 21.2.2012 14:29:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednoduše- cejna vyfiletuješ . Filátka i skůží obalíš v pálivé paprice a hladké mouce a opečeš jako řízek, Pak dáš vrstvu filátek, vrstvu cibuleaž naplníš sklenici ale nech si od okraje tak 2 cm pod hrdlem a dej tam trochu láku jako na okurky a nech to tak 14dní až měsíc odležet dnem vzhůru v temnotě a chladu.

Npajinek - Profil | Út 21.2.2012 14:28:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kulifon - >> nasolit pokminovat a prudce na rozpalenem oleji,masle nebo sadle osmazit do cervena......

nebo namichat koreni dle tve chute s hladkou moukou a v tom ty cejny obalit a pak zase na rozpalenem tuku dle tve chuti osmazit.......

Aspon me to tak chutna a doufam ze i tobe bude chutnat....-)

NKulifon - Profil | Út 21.2.2012 14:23:41

Anýzový dědek >> A to se dělá jak :-) ?

NAnýzový dědek - Profil | Út 21.2.2012 14:22:57

Udělej si pečenáče z cejnů...o))))
Mňamka

NPetan600 - Profil | Út 21.2.2012 14:10:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kulifon >> Půlky cejnů řádně nasol a dej do lednice po 24 hodinách opláchni a dej do misky do lednice a zalej octem s vodou 1 ku1,po 48 hodinác opláchni a dej na den do mléka do lednice pak opláchní a nakrájej na nudličky přidej moravanku kysané zelí plus lák z toho a nech den proležet,pak se nandá na talířek a přidej majolku a máš salá.Bez tý majiolky vydrží v lednici cca 10 dní.

NVenca888 - Profil | Út 21.2.2012 14:08:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

když chytim většího cejna, povětšinou si ho udělám na sádle - vysoká teplota zničí ty malý kůstky. Doktorka Cajthamlová by mě za to asi nepochválila, ale pod pivko je to lahoda...

NKulifon - Profil | Út 21.2.2012 14:05:13

Petan600 >> Můžeš být trochu konkrétnější? :-)

NPetan600 - Profil | Út 21.2.2012 13:59:26

Můžeš si udělat salát z cejnů.