Bludy, nepravdy, chyby, které vám byly řečeny ohledně rybařiny

Dozvěděli jste se například v rybářském kroužku či od kolegů nějaké informace, o kterých jste se časem v praxi či od jiných dozvěděli, že nejsou pravdivé a někdy vlastně škodí?

Nám bylo například v rybářském kroužku (před více jak dvaceti lety ;-)) skoro vtloukáno do hlavy, že hrot háčku NIKDY nesmí být mimo nástrahu, musí v ní být dokonale schován. Ryba by ho viděla a nezabrala, případně se píchla a ztratila zájem. Jistě chápete, jak jsem asi bral první informace o bláznech co chytají na vlas atd :-)))
Autor diskuse: Gandy - Profil , 4.2.2011 všeobecné - ostatní
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NRostik - Profil | Pá 18.3.2011 10:50:45

čabi >> To já jsem si něco zanehcal....kdyžy chytám malé plotičky na dravce,tak vždycky špičku háčku schovám :-O

NGandy - Profil | Pá 18.3.2011 8:52:35

šmudla >> Já osobně jsem většinu úhořů nachytal v červenci, dokonce i v pravé poledne při skoro 30°C na splávek na žížalku. Také jsem si říkal, že kvetení bezu bude jen takový orientační časový bod. Každopádně je nesmysl se potom o hada nepokoušet :-)

Smaženému květu Bezu v těstíčku se říká tuším kosmatice, babička to dělávala. :-)
Ten sirup jsme také doma dělávali a nemá chybu...mimochodem i jako dip na nástrahu!

NGrasel - Profil | Pá 18.3.2011 8:52:27

šmudla >> A ještě je z něj výbornej sirup :-)

Nšmudla - Profil | Pá 18.3.2011 8:45:44

Gandy >> Gandy tak to není blud ale realita. Úhoři berou jako zběsilí v době konec dubna až půlka května(tou dobou berou běžně i ve dne). Shodou okolností v téhle době kvete bez, takže tak nějak.
Vysvětlení proč berou je jednoduché : třou se tou dobou kolem břehů plotice cejni a úhoři mají hody a vrchol potravní aktvity(z hlediska počtu záběrů neskutečný nesrovnatelný unikátní čas v roce). Jako mimo toto období úhoře chytneš ale načekáš se - bude se jednat o náhodný úlovek.

Bez je červený(ten je mírně jedovatý) a černý bez(ten je jedlý). Samotný keř má myslím jedovatou kůru u obou druhů(ale to nevím). Květy černého bezu se jí smažené obalované jako květák :)

NGandy - Profil | Pá 18.3.2011 8:27:58

Přidám další podle mě blud a to o úhořích. Od hodně rybářů jsem slyšel, že úhoře má cenu chytat jen do doby než odkvete Černý bez. Pak už to nemá cenu.
Mimochodem kdo z vás věděl že Černý bez je jedovatý?
Čerstvé plody jsou mírně jedovaté , tepelná úprava či sušení jed neutralizuje. Jedovaté jsou i listy a kůra. Nedozrálé načervenalé plody vyvolávají průjem.

NTóno - Profil | Čt 17.3.2011 22:48:59

SOPTIK 52 >> za tie uhore to je pravda mam to potvrdene od mojho otca... mi raz hovoril prihodu ako pracoval pri dunaji na hrachovom poli a presiel traktorom asi metroveho uhora... si vzdy myslel ze sliz na hrachu je od slimakov na konec zistili ze od uhorov

Nrover - Profil | Čt 17.3.2011 22:48:52

Olgoj Chorchoj >>
Já tvůj pokus hodnotím kladně, ...snaha se určitě cení :-)
Ovšem tu největší rybu asi zřejmě nechytíš, ...i JV s tím má celkem velký osobní problém !
Vytvořit legendu lze i bez chytání, stačí "ostrý" jazyk :-)

NOlgoj Chorchoj - Profil | Čt 17.3.2011 22:42:44

rover >> zkusím to:o)...je skupina rybářů kteří žijí s představou, že uloví rybu o kterou přišli, protože ta člověka hodně láká a o to víc když ji ani neviděl a třeba to ani nebyla ryba,) ale tím vzniká rybářská latina, kolikrát mě už rybáři říkali jakýho ohromnýho amura urvali, otázkou je jak to ví když ho urvali hned po záběru, a spíš někde uvázli a upálili to ....no pak se tahle informace šíří tamtamama mezi rybářema, vznikají různé verze a rybářská legenda je na světě,o)....takže legendama o rybě, kterou někdo nechytil, jsem odkojenej:o)

Nfishsmoker - Profil | Čt 17.3.2011 22:29:41

rover >> největší je vždy ta, co ti uteče:)), jo a v noci bývají úplně největší...

NKobarid - Profil | Čt 17.3.2011 22:28:03

šmudla >> tak jeden z tebou zmiňovaných bludů mohu jen podpořit - "štika zabere jen na živou rybku a v čisté vodě". Můj praděda chodíval na Bečvě, na velké štiky, zásadně při velké vodě ( tím myslím stav tak + 2m, voda jako kafe), našel si ouplavek, kde voda stála, nahodil tam mrtvou rybku na dno a nebyla "velká voda", aby si nechytil štiku kolem 90 - 100 cm. Na menší štiky chodil pravidelně při čistý vodě, ale ty velký, chytal pouze při zvedlé vodě, protože mu jindy nezabraly. A že se jich něco nachytal, jenže to už moc dávno, abychom tomu mohli dneska věřit.........

Nrover - Profil | Čt 17.3.2011 22:10:20

Olgoj Chorchoj >>
Moc nerozumím, můžeš mi malinko nastínit svou myšlenku...?

Nčabi - Profil | Čt 17.3.2011 22:09:59

nám říkali to samé. Dnes u jakékoliv nástrahy nechávám hrot háčku vždy koukat

NOlgoj Chorchoj - Profil | Čt 17.3.2011 22:06:51

rover >> prosím Tě, tohle je pohon většiny rybářů a základ celý rybářský latiny...)

Nrover - Profil | Čt 17.3.2011 22:00:22

Největší ryba je ta, kterou nikdy nechytíš, ...celkem slušný blud :-)

NRostik - Profil | Čt 17.3.2011 21:47:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zase máte na co vzpomínat,jak vám starý rybář(učitel v kroužku) vyprávěl ty jeho historky,ikdyž Vám říkal blbosti,vy ste na něho čuměli s otevřenou hubou,protože ste o tom nic nevěděli...Udělali ste si ryb.lístek a chytali ste tak jak Vám řekl,časem ste začli skoušet jiné věci a zjištovali tu skutečnost....pak už ste se jenom zlepšovali a postupně přicházeli na to,že Vám říkal blbosti....

NP!F - Profil | Čt 17.3.2011 21:32:11

Walleye - altered ... >> tuto teoriu som sa minule snazil naburat a bol som skoro zaslapany pod zem od x ludi ktori to NA STO PERCENT VIDELI :D

NOlgoj Chorchoj - Profil | Čt 17.3.2011 21:30:20

Zdar, zhůvěřilost mi příjde, jak už to tu bylo zmiňováno, "sportovní" průměr vlasce. Pokud urvu rybu na návazci s jednoháčkem se zamáčknutým protihrotem, pak o rybu nemám strach. Ale pokud někdo urve s rybou několik metrů vlasce tak osud toho šupináčka je nezáviděníhodný. A o level horší je tenhle názor u přívlače s trojhákem, dávat rybě šanci aby zvítězila, To je volovina na n-tou. Co tomu člověku brání raději rybu zdolat, vyháčkovat, vyfotit a pustit, A to vyprávěli dědci u vody, když jsem malej, že to štice navadí, že si ten trojháček vyrazí ve vodě o větev. Ale k tomuhle úkonu jsem u štiky dost skeptickej, Co vy na to????

NWalleye - altered ... - Profil | Čt 17.3.2011 16:14:40

Osobně se mi líbí tvrzení : Bolen zabíjí nebo omráší rybku úderem ocasu. Paradoxem je,že tomu spousta lidí věří .... to není možné jen z hlediska fyziky.

Nšmudla - Profil | Čt 17.3.2011 16:06:23

Gandy >> rozplavávání candáta ,když se vysmekne z háčku ještě ve vodě tak je bleskem pryč(platí pro ulovení na vláčenou wobler twister). Při vylovení z hloubky je problém s nafouknutým candátem(jehlou vypustit vzduch z měchýře), nevypuštění přetlaku udrží candoše na hladině a lekne. Převoz candáta na suchu v tašce 30-40minut, nepropíchnutý měchýř= candoš ráno hore břichem v jezírku, převoz candáta v tašce, vypuštěný měchýř= candát dva týdny vegetoval v jezírku než šel na pekáč. Candát často chcípne když se z něj rve háček(jednoháček zažraný ustřihnutý hnedka bez otálení rozchodí, jak to z něj páčíš tak je po něm na to tata.

Nšmudla - Profil | Čt 17.3.2011 15:59:24

Z bludů co si pamatuju(i ty moderní bludy):
množství kostí: jelec tloušť není k žrádlu(jak z které vody), parma se nedá žrát(milion kostí, navíc je jedovatá), bolen má kostí milion, cejn má milion kostí .... Vyvráceno praxí(rybáři neumí vybírat kosti a hrabou se v rybě jako student v přirození(ženském)).
Nástraha je na teňoučkém vlasci mimo háček, aby kapr nepoznal že je to nástraha s háčkem(realita = nasaje všecko i na laně a napíchne se na háček sám-samosek je podstata chytání mimo háček).
Na veliké vodě musíš nahodit co nejdál kde sou největší ryby (ryby i na 1000ha revíru jezdí kolem břehů kde je potrava).
Na mrtvou rybku štika nezabere(vyvráceno chycenými štikami na položenou s mrtvou rybkou ve dne).
Když štika na nástrahu nevidí tak nezabere (chytil jsem štiky na vláčenou v kalné vodě i v noci).

Mýtus : sumec láká na vousky ryby před tlamu (sumec používá tykadla jako detektory vlnění vody a jako nos pro analýzu odkud vítr nese vůni večeře).
Úhoř při úplňku nebere.
Na ryby musíš být u vody ve čtiři hodiny ráno, abys něco chytnul(nevstávám ani v sedm a chytnu taky :).

Mýtus : ryby nekrm ať je nepřekrmíš (realita, bez krmení(přikrmování-vnadění) obvykle chytneš exkrement).
Mýtus, dva háčky se dávají aby bylo víc záběrů, realita= víc háčků víc drbanců který se nedají zaseknout, ryba se druhým háčkem zamotá do podběráku do kořene do větví a ve výsledku víc urvaných háčků a ryb a méně úspěšných záseků i ryb na břehu).

NGandy - Profil | Čt 17.3.2011 15:20:03

Jak to vidíte s candátem? Je a nebo není to citlivá ryba? Spousta rybářů tvrdí, že je stejně odolný jako ostatní druhy ryb. Já osobně si myslím, že není. Chytil jsem například 65cm candáta. Hloubka kolem 1m. Zdoláván pár minut. Chycen za kraj tlamy, vyháčkování bez problému. Pak mi ale trvalo snad 5minut, než jsem ho rozplaval. Stále měl tendenci, otočit se břichem vzhůru.

NFrancJosef - Profil | Pá 4.2.2011 18:57:30

Jojo, takových fám bylo hodně,ale v postatě všechny byly již zmíněny. Špička háčku, fousy ze žížel, omračující bolen, pořádný zažírání rybičky....
Ze začátku jsem měl problém se jimi neřídit, ale to už je za mnou a zkouším všechno možné-kolikrát spíše nemožné :-) S různými úspěchy

NIza - Profil | Pá 4.2.2011 18:17:53

Gandy - >> Tak třeba že kapři v zimě spí

Nmegalodon - Profil | Pá 4.2.2011 18:16:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já taky slyšel bludů a blábolů... :-) To o špičce háčku, o lovu s kačenou-dlooouho počkat se zásekem, o tom jak bolen omráčí rybičky ocasem, že při napichování žížaly by neměly být moc dlouhý konce jinak to ryba chytne jen za ten konec a zásek pak pujde do prázdna-asi si někdo neuvědomil,že takovou rybu stejně moc lidí chytit nechce a ty větší to nasajou bez problémů:-),o vázání háčku s lopatkou a další který si teď nevybavím.
Taky jsem pečlivě schovávál špičky háčků do nástrah,ale pak jsem dostal nějakou knížku od Johna Wilsona a tam snad na všech fotkách natražených věcí byly špičky háčku venku a dokonce několikrát i popis "špička háčku musí zůstat volná,aby udělala to,k čemu je určena-zasekla rybu". To dává smysl:-)
Nj,kdyby jsme od začátku věděli co a jak, asi by jsme za život nachytali ryb víc:-)
Ale aspoň se nad tím člověk zasměje,když si vzpomene:-)

NSven - Profil | Pá 4.2.2011 18:08:33

Jarda Š. >> abych pravdu řekl, tak já tohle vůbec neřeším.
Na ryby jdu, když se mi chce, bez ohledu na sílu a směr větru, teplotu, tlak a rosní bod.:-)))
Pokud se opravdu vyjímečne stane, že jsem bezrybka, je to vždycky jen mojí vinou.
Díky letité znalosti revírů kam chodím, vím kdy a kde ryby najdu a jde jen o to, jestli se mi chce šponovat nebo se jen tak kochat.. Takže na vítr bych to nesváděl.. No možná na některé vodě hraje roli zda návětrná nebo závětrná strana ......

NSven - Profil | Pá 4.2.2011 17:59:38

kakr >> díky :-))) Pár let na to, to vylepšili krtonožkou a myškou:-)))

NJarda Š. - Profil | Pá 4.2.2011 17:59:20

Sven >> Že východní (či severní) vítr má na braní ryb, hlavně na stojácích, negativní vliv, s tím bych dle mých zkušeností souhlasil. Braní ryb ale ovlivňuje daleko více faktorů, a když jsou ty ostatní příznivé, tak mohou ryby dobře brát i při východním větru.

Njajajarda - Profil | Pá 4.2.2011 17:52:57

Karban >> tak to já nevím

Nkakr - Profil | Pá 4.2.2011 17:50:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sven >>
Tady to máš komplet......

Nlada78 - Profil | Pá 4.2.2011 17:49:04

Jarda Š. >> Vnadit nasňáky se nesmělo proto,že někteří chytrolínové napichávali na větve nad vodou kusy masa-takové samozakrmování. Což bylo asi dost nechutné pro kolemjdoucí. No a ty kaly atd. z hygienických důvodů,aby se nekazila voda.

NKarban - Profil | Pá 4.2.2011 17:39:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jajajarda >> Jsem s těch starejch rybářů co dodnes věří ,že když fouká východní vítr ryby neberou a to s toho důvodu ,že když za totáče ale i dnes fouká východní vítr tak ryby se bojí otevřít hubu .Protože vše co šlo od východu stálo a stojí za dvě věci.

NMartas711 - Profil | Pá 4.2.2011 17:08:21

martan2 >> bohužel máš pravdu. A ješte jsou nas..ní, že na vláčku chytnu víc ryb a v 99%hycena je chycena za kraj huby. Další blud přinesl synovec, prý jim na kroužku nedoporučují chytat na kosťáky, ryby śe chytí jen malé, atd...

Nfotojakes - Profil | Pá 4.2.2011 17:08:13

Gandy - >> podobné hlouposti jsou spíše k zasmání, když zjistíš jak to je.

Mnohem horší jsou bludy, které šíří činovníci, mnohdy dokonce na pozici hospodáře o chovu ryb, nasazování a vůbec o rybařině z odborného hlediska. On totiž stačí týdení kurz na to aby člověk řešil problématiku spojenous chove ryb a podobně.

NSven - Profil | Pá 4.2.2011 17:06:25

jajajarda >> Dobře děláš :-)
"Nevěř nikomu, komu je přes třicet !" (John Lennon)

Njajajarda - Profil | Pá 4.2.2011 17:01:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mě plno starých rybářů říkalo že nesmí bejt cacour silonu když se naváže háček že se ryba pošimrá a odjede.a nebo když fouká východní výtr že neberou,prostě hrozný kraviny a já jim to věřil

NSven - Profil | Pá 4.2.2011 16:14:25

Jarda Š. >> já bych to viděl spíš na hygienické důvody.a také k snížení množství úlovku. Bylo zakázáno vnadit také škrkavkami :-), krví, mléčnými kaly, tuším slezinou....... už mi ten zbytek vypadnul z hlavy :-) Někde se nesmělo chytat ani na "bahýnko".

Ndakan7 - Profil | Pá 4.2.2011 15:55:33

Luděk Černý(Lc1) >> Neboj Luďku,nám to říkali taky:-) už neplač:-))))))

NJarda Š. - Profil | Pá 4.2.2011 15:24:55

Majsher >> Nevím, co přesně bylo důvodem, že se do r. 2004 obecně nesmělo vnadit masňáky. Možná to bylo kvůli tomu, že za komunistů se v obchodech neprodávali a domácí výroba obtěžovala rodinu i sousedy zápachem.

NLuděk Černý(Lc1) - Profil | Pá 4.2.2011 15:22:36

Učili mě že rybář se chová u vody potichu a neničí přírodu. Že k rybám máme mít nějakou úctu a vážit si ji...............asi to říkali jen u nás((((

Nrover - Profil | Pá 4.2.2011 15:18:50

Gandy - >>
...že ryby nevidí barevně

NMajsher - Profil | Pá 4.2.2011 15:08:13

Gandy - >> taky přihodím k tvému tématu: nevím, jestli to tu už bylo ale největší fake a blud byl platný ještě nedávno, a sice, že krmení masnými červy je pro ryby nebezpečné, protže je mohou rozežrat... :))))) proto ten zákaz vnadění - teda krome LRU závodů, což jsem nikdy nepochopil, jako kdyby to ti řervi rozpoznali, že se mají chovat způsobně a rybu nežrat... :)

Nmartan2 - Profil | Pá 4.2.2011 15:04:00

taky znám jeden blud a nesmysl...když chytáš štiku na rybičku s kačenou, tak po záběru vykouřit cigaretu a pak teprve zaseknout...bohužel někteří to dělají takhle ještě dnes...

Nmascha - Profil | Pá 4.2.2011 14:59:37

dravcařskej blud: kevlar prej štika nepřekousne

NJM - Profil | Pá 4.2.2011 14:53:57

Špičku háčku nechat schovanou - to byla tenkrát klasika, to jinak nešlo

Plivnout na nástrahu - brzký úlovek (asi mám jedovatou slinu, nikdy to nefungovalo)

Když chceš chytit velkou štiku - napíchni na hák štíhle (logiku to má, ale nikdy jsem to nezkoušel)

Tu brzdu nepovoluj - ať se sekne sám (bylo mi deset a seknul se tak, že prut Lipno s Rexíkem byl v prd.li)

Dej tam aspoň tři kolínka - velká nástraha = velká ryba (vždycky to okousali prckové a nic)

NJovánek - Profil | Pá 4.2.2011 14:36:22

Taky jeden omyl,blud a mýtus.Někteří rybáři si myslí,že halibut pelety se dělají z halibuta.A ono tomu není tak.

Nmig61 - Profil | Pá 4.2.2011 14:03:50

Tak s tím candátem schopným zaútočit, když chrání jikry bych řekl, že je to pravda. Jako kluci jsme měli skákadlo v jednom písáku a jak se někdo přiblížil k těm kládám, který ho podpíraly a byly asi 1,5m ve vodě, tak tam mu na nohu něco zaútočilo. Bylo to takový lehký drknutí nebo i stisknutí, na kůži nic nebylo, ale vyděsilo to dost. Raci tam nikdy nebyli, tak co jiného by to mohlo být.

NCarabus - Profil | Pá 4.2.2011 13:56:48

Gandy >> jj, to dobrá knížka, řada věcí je technicky překonaná, ale vydává se pořád

NGandy - Profil | Pá 4.2.2011 13:53:28

Jovánek >> Tak to jsi měl štěstí. 1000+1 radu pro rybáře naštěstí mám a dost pomohla :-)

NOsviceny - Profil | Pá 4.2.2011 13:51:52

V roce 1985 jsem se já a kamarád přihlásily do kroužku rybářského a po dvou návštěvách co se tam četlo o svazu a blbostech ve smyslů soudruhů,tak jsme vyrušovaly a byli jsme vyhozeni. V 9 letech to člověk neměl šanci vydržet poslouchat takové ptákoviny.A dalších 10 let jsme chytali na revírech kde jsem nemusel mít rybářský lístek a zachytal jsem si spoustů ryb. A po letech z toho udělali revír Pilík 1A a já tam ještě nebyl,ale tento rok doufám,že už se kouknu kde jsem začínal chytat a jaké jsou tam změny.

NSumec - Profil | Pá 4.2.2011 13:50:39

Největší kravinu co jsem slyšel,je že ryba potřebuje odpočinek,proto se neloví 24h.

NGRUPA - Profil | Pá 4.2.2011 13:45:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gandy - >> tolstolobik jedině na kostku uheráku
bolen omraci rybicku ocasem a pak ji sezere
na piskořa je záběr od sumce do 5 minut
sumcům vadí žár z cigarety, vidí ho
...atd
Ať ti to hrrčííí.......

NJovánek - Profil | Pá 4.2.2011 13:44:42

Gandy - >> Já jsem se s tímže by háček měl být dokonale schovaný,nikdy a nikde nesetkalMožná u měkkých nástrach,jako je střídka.Ani jako dítě na kroužku ne.Naopak,v knížce od Říhy 1000+1 rada je psáno,že právě by měla být nástraha propíchnuta a háček by měl koukat.U žížal to samý.

Nbambus - Profil | Pá 4.2.2011 13:43:56

Žandule >> :-) jj

NŽandule - Profil | Pá 4.2.2011 13:42:28

Bambus... T.maniak >> bambus - 4.2.2011 13:37:29 >> mě se líbilo to video co tu jeden čas někde bylo, jak nějací dva chlápci snad muškařili a přitáhli si ke břehu nějakého salmonida a jak pro něho ten jeden šáhnul do vody a vyjela mu po ruce štika a to teprve musí být pěkný šok... :o)

NGandy - Profil | Pá 4.2.2011 13:42:00

Žandule >> Aby to plavání nevypadalo spíš jako topení se a nechtěl Tě někdo zachraňovat za pomoci wobleru :-D

Nbambus - Profil | Pá 4.2.2011 13:37:29

Žandule >> kamos si myl ruce a candát bránící jikry ho pekne pokousal :-)

NŽandule - Profil | Pá 4.2.2011 13:20:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Gandy >> jo jo candáti mohou občas vyjet po noze když chrání jikry, ale i tak si myslím, že je to dost velká vzácnost, já pro jistotu když se koupu dělám takový bordel, že snad vše živé uteče :o)) a pak si říkám, hlavně ať to nezní jako vábnička :o))

NGandy - Profil | Pá 4.2.2011 13:12:14

Žandule >> Před pár lety jsem četl článek o pokousaných rekreantech na nějaké přehradě. Bohužel už si nepamatuji, kde to mělo být. Jako rozuzlení příběhu byl uveden candát chránící jikry.
Nedávno jsem viděl v TV dokument o útocích sumců na plavce, tak nepodceňovat ;-)

Dvě tři tempa a noha pryč :-))))))))

NDarcy - Profil | Pá 4.2.2011 13:09:57

Pvl >> já chtěl spíše poukázat na skutečnost, že tehdejší přední teoretik a praktik sportovního rybářství ani v koutku duše neuvažoval, že by velkého kapra pustil.

NŽandule - Profil | Pá 4.2.2011 12:59:17

Jo, jo, to s tím koukáním háčku bylo snad dříve skoro svaté, mě spíše jako dítě a ještě v pubertě děsily takové ty řeči, že když budu plavat ve vodě s řetízkem v hloubce, vydráždí to sumce a stáhne mě pod vodu, nevím kdo na to kdy přišel, ale tyto a podobné historky jak útočí štiky a sumci byli poměrně časté a já se pak bála plavat daleko :o))

NHenkel - Profil | Pá 4.2.2011 12:48:53

Gandy - >> Mně v kroužku tvrdili, že nikdo kromě ČRS nedokáže udržet dokonalou rovnováhu složení rybí obsádky:-)))

NFraDobr - Profil | Pá 4.2.2011 12:44:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bolen omraci rybicku ocasem a pak ji sezere.

NAnýzový dědek - Profil | Pá 4.2.2011 12:33:14

Carabus >> Zbaví je asi silný výraz, ale rozhodně asi neklade takový odpor jako celé klubko kmenového vlasce.....o)))

NPvl - Profil | Pá 4.2.2011 12:31:04

Darcy >> Nejvíc záleží na tom odkud ryba a i to prase pochází . Mám na mysli nepáchnoucí vodu a potažmo čistý chlívek :o§) Somozřejmě ,že sehraje svou roli i stáří . Maso nebude jako z mladého zvířete , nebo ryby . Pochopitelně způsob úpravy masa.

NAnýzový dědek - Profil | Pá 4.2.2011 12:30:53

Darcy >> Já Clouda z ničeho neobviňuju- jen mi to přišlo až neuvěřitelné.
Ale jinak máš pravdu- kdo ví, co se bude považovat za bludy za pár let.......o))))

NPvl - Profil | Pá 4.2.2011 12:25:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ty "věci" co jsou dnes jako novinky např.za 20 let mohou být považovány za bludy. Domnívám se, že některé bludy nebudou . Za těch 20 let budou jiné poznatky a takhle se vlastně posunujeme kupředu . Není tomu tak jen u našeho koníčku !!

NDarcy - Profil | Pá 4.2.2011 12:21:57

Anýzový dědek >> Musím se zastat Clouda. Kdysi byl v Československu jedinou a nezvratitelnou rybářskou autoritou Ing.Šimek. Právě od něho pochází poučka, že by se do kostek brambor měly zapichovat špičaté věci jako stébla trávy, aby se kapr poté nezalekl háčku. Od téhož autora pochází výrok: někteří rybáři říkají, že velký kapr nemá dobré maso. Jedl jsem vyuzeného 15-cti kg kapra a musím říct, že si chutí nezadal s mladým selátkem. S řadou výroků tohoto rybářského spisovatele nemusíme souhlasit a případně se jim zasmějeme, ale musíme vidět jeho význam pro propagaci sportovního rybářství u nás. Musíme si uvědomit, že vývoj jde kupředu a za pár desítek let budou k pousmání "nezvratné jistoty dnešní doby."

NCarabus - Profil | Pá 4.2.2011 12:15:32

Anýzový dědek >>tak proto je tam snad ten návazec, který je tenčí a měl by mít i nižší nosnost, aby v případě nějakého problému praskl dřív než ten kmen. A proč si myslíš, že návazce se zbaví líp?