- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Zavináči z rybiček...
Rád bych si letos udělal tzv. Zavináče z ryb, máte prosím někdo nějaký recept, zkušenosti s ním, a hlavně z jakých ryb je dělat (jaká je optimální velikost), zda je to vůbec možné... Kameninovou nádobu mám, sklep krásně studený také, ryby nachytám... :))
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
4x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
NHornet - Profil | Po 23.2.2009 21:01:14
Nobrisek - Profil | So 21.2.2009 17:01:38
Nlubek - Profil | So 21.2.2009 16:58:50
Ulček- todle jsem dělal s malými změnami, nemělo to chybu.
NVybliz - Profil | So 21.2.2009 15:59:12
NUlcek - Profil | So 21.2.2009 15:28:19
Nobrisek - Profil | So 21.2.2009 15:10:43
Nsmradzjzd - Profil | So 21.2.2009 15:04:42
NHornet - Profil | So 21.2.2009 14:33:01
Nzamilovanejboy - Profil | So 21.2.2009 14:29:38
NHornet - Profil | So 21.2.2009 14:11:23
Druhý nálev možno spraviť presne podla receptu na nakladané uhorky ktorý je na nakladači Deko a pod. a do zavináča okrem cibule patrí aj kyslá kapusta!
NUlcek - Profil | So 21.2.2009 13:20:35
Nobrisek - Profil | So 21.2.2009 13:10:12
Nobrisek - Profil | So 21.2.2009 13:07:13
Nsyny - Profil | So 21.2.2009 13:07:03
Žáby dušené
Žáby se jedí od měsíce listopadu až do polovice měsíce března. Žáby čistě omyté se nasolí a nechají se přiklopené hodinu v té soli marinovat. Na kuthan se dá kus sádla nebo másla, 1 drobně nakrájená cibule a nechá se to zapěnit.Jakmile počíná cibulka žloutnouti, vyndají se žáby z té soli, vloží do kuthanu a nechají se nepřiklopené za častého míchání tak dlouho dusit, až hezky vysmahnou. Pak se dají na misku, posypou smaženou žemličkou, a pokropí sardelovým nebo jen obyčejným máslem. K žabám se podává citron.
NPetr.J - Profil | So 21.2.2009 12:57:30
Nsmradzjzd - Profil | So 21.2.2009 12:42:09
Nzamilovanejboy - Profil | So 21.2.2009 12:37:34
NMrknato - Profil | So 21.2.2009 10:37:46
Nlubek - Profil | So 21.2.2009 10:19:22
NSeva - Profil | Pá 20.2.2009 22:38:52
NMrknato - Profil | Pá 20.2.2009 22:31:27
NSeva - Profil | Pá 20.2.2009 22:21:08
Plotice /cejn/ - 30 – 50 ks dle velikosti .
Očistit , zbavit hlav a ploutví , vykuchat a přitom naříznout podél páteře až k ocasu .
Silně nasolit a uložit do skleněné nebo plastové nádoby hřbetem dolů.
Uložit na 5 dnů do chladničky .
Umýt studenou vodou od soli a znovu vložit do nádoby .
Zalít nálevem z 2 dílů octa 8% a 1 dílu vody. / 6 dcl octa + 3 dcl vody /
Zatížit ryby tak , aby byly potopené . / talířkem , sklen. miskou apod./.
Uložit na 5 dnů do chladničky .
Vyjmout a umýt studenou vodou , odstranit páteř a ryby rozpůlit .
Ukládat do nádoby po vrstvách , střídavě s vychlazenou zeleninou .
Zalít vychlazeným nálevem.
Uložit v chladničce .
Konzumovat nejdříve po 5 dnech .
Uchovávat v chladničce v uzavřené nádobě ! Ryby musí být stále potopené v nálevu !
Nálev na kyselé ryby :
voda – 8 dcl , ocet 8% - 4 dcl , bobkový list – 2 ks , pepř celý – 10 ks , nové koření – 3 ks
hořčičné semínko – 1 lžička , sůl – 2 lžičky , cukr – 10 lžiček ,
mrkev – 1 větší /nakrájet na kolečka/ , petržel – ½ množství mrkve ,/ nakrájet na kolečka/,
celer – ½ množství mrkve , /nakrájet na proužky/ .
cibule – 3-4 ks / nakrájet na kolečka/.
Vodu ,ocet , pepř, bobkový list , hořč. semínko , nové koření, sůl a cukr přivést k varu .
Přidat mrkev ,petržel a celer a povařit cca 5 minut. Cibule se nevaří !!!
Zeleninu vyjmout z nálevu a vychladit. Nálev také vychladit
Rybí salát :
Z ryb , cibule a zeleniny vymačkat nálev. Nakrájet na tenké proužky . Přidat majonézu
a trochu plnotučné hořčice , případně trochu uvařených ,vychlazených a na kostičky nakrájených brambor . Promíchat .
NZajda - Profil | Pá 20.2.2009 22:20:18
NSeva - Profil | Pá 20.2.2009 22:18:51
Nsyny - Profil | Pá 20.2.2009 22:17:29
NMrknato - Profil | Pá 20.2.2009 22:14:35
Nsyny - Profil | Pá 20.2.2009 22:11:44
NMrknato - Profil | Pá 20.2.2009 22:05:50
NZajda - Profil | Pá 20.2.2009 22:04:51
Nsyny - Profil | Pá 20.2.2009 22:02:22
N(bedna) - Profil | Pá 20.2.2009 22:01:23
NMrknato - Profil | Pá 20.2.2009 22:00:13
Nbrach - Profil | Pá 20.2.2009 21:57:49
Zavináče nedělám, ty dělá můj přítel (já mám gabroše a pečenáče) - a dělá je skvěle a 100%ně bez povaření.
Nsyny - Profil | Pá 20.2.2009 21:55:49
NMrknato - Profil | Pá 20.2.2009 21:54:52
NMrknato - Profil | Pá 20.2.2009 21:47:23
NLada78 - Profil | Pá 20.2.2009 21:42:18
Npetr12 - Profil | Pá 20.2.2009 21:42:08
Nsyny - Profil | Pá 20.2.2009 21:41:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Ryby obvyklým způsobem očistíme, vykucháme, ploutve a hlavy odstraníme. Ryby řádně opláchneme v čisté vodě a naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby. Mírně zatěžkáme a zalijeme nálevem. Příprava nálevu: (10L) 5L octa, 5Lvody, 1,20kg soli. V tomto roztoku necháme ryby ve studenu 5 dní. Potom je vyjmeme, po délce rozpůlíme, změklé velké kosti (páteř) vyloupneme a rybí půlky svineme jako zavináče. Neskládáme opět do čisté nádoby a zalijeme novou marinádou ve složení: 2L octu, 8L vody, 200g soli, případně 5 kostek cukru, několik zrnek pepře, nové koření, 1 – 2 bobkové listy, na kroužky nakrájená cibule a vše povaříme. Do vychladlé marinády přidáme nakrájené kyselé okurky a nalijeme na rybí závitky. Nádobu povážeme papírem a uložíme do studena na 2 – 3 dny. Množství nálevu připravíme podle množství ryb.
Kde to žije - všechna témata
1:15NPonechani kapru, ale nezapsani!!!!! 31
1:01NTlak na výstavbu v záplavových zónach. (Bleskovka) 8
PoNSatira pro všechny 81
PoNJakou návazcovou šňůrku 1
PoNStředočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis. (Bleskovka) 9
PoNPlavaná v proudu. Lov ryb na splávek s boloňkou. (Video) 2
PoNMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 58
PoNGalerie muškařských navijáků 544
PoNCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 162
PoNNash Titan Bivvy 397
NeNAntares Fan Club 265
NeNJak to bere na Štíte? 84
NeNTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 57
NeNPoužívání olov Olpra 83
SoNV západočeském územním svazu otevřeli nové revíry pro rybáře. (Bleskovka) 9
Co je nového - všeobecné
PoNBleskovka: Středočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis.
PoNBleskovka: Tlak na výstavbu v záplavových zónach.
SoNBleskovka: Zásadní průlom v české legislativě na ochranu vod. Novelu, která by měla zabránit možnému vzniku havárií, podepsal prezident
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
15.6.Lanškroun - tradiční rybářské...
15.6.Rybník Cortina Ivančice...
20.6.Zemník Bodovka Dr Baits Carp Cup...
21.6.2×20hodin Rybník Talian
29.6.Dětské rybářské závody Talian
29.6.XXII. ročník rybářských závodů...
29.6.závody dvojic na kocandě
5.7.Skutečská noční šestnáctka
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...