Celoroční hájení parem,nebo aspoň jejich zimovišť.

Všichni jste (nebo aspoň mnoho z Vás) viděli video z "chytej" , kde jacísi soudruzi masakrovali klackem parmy vytažené na zimovišti.Myslím,že parma,coby pro sportovní rybáře posvátná ( a ne zrovna přemnožená) ryba,by měla být celoročně hájena všude a ne jen v JČ.Nebo minimálně aspoň její zimoviště rozhodně.Co si o tom myslíte?Děkuji za názory.
Autor diskuse: Azbest - Profil , 31.1.2008 všeobecné - ostatní
98 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NKony94 - Profil | Pá 20.8.2010 21:05:48

Včera na moravě 8 v Uherském Ostrohu jsem byl svědkem rybářské rodinky o 4 členech otec syn syn a matka kde chytal jen otec a syn a celkem si odnesli asi 15-20 parem kolem 60cm(cca 11 letá ryba) a určitě víc než 15-20 ostroretek přes 40cm prej na karbanátky a ještě měli tu drzost když jsem chytl ostroretku jestli bych jim jí nedal(Určitě to bylo větší množstí než je 28kg které si mohli celkem odnést což je dle mého fakt hnus a kdyby jste viděli ty povolenky chlápek měl poslední stránku).A proto jelikož parma roste celkem dlouho bych určitě hájil parmy celéj rok protože vím jak je to cená ryba kdysi jsem ani nevěděl jak vypadá díky přestěhovaní se jsem to zjistil ale spousty kamarádů neví ani nikdy možná neuvidí parmu živou protože si jí někteří lidé vůbec nevaží a tam kde jich je plno za pár let nejsou žadné což je chyba !!!

Nkakr - Profil | Pá 20.8.2010 20:42:07

boyscout >>
Vím

Nboyscout - Profil | Pá 20.8.2010 20:38:15

kakr >> od tebe to sedí :-)

Nkakr - Profil | Pá 20.8.2010 20:13:52

boyscout >>
Jsi zamindrákovaný, nemoudrý a zlý člověk.
Trestat někoho ex post a jako důkazní materiál použít záznam v povolence, navíc u pána který má 86 let, to můžeš vymyslet jen TY.

N - Profil | Pá 20.8.2010 15:51:16

boyscout >> Stejně bych si asi nebyl jistý, jestli se na základě nějakého zápisu je možné dokázat, že rybu fakt vzal, pokud ho nechytíš za ruku při lovu. To si tam člověk může napsat i žraloka a dělat si srandu. Nebo jak to je? Je tenhle zápis prokazatelným přiznáním k porušení BP, který může zakládat důvod k nějakému trestu?

Nboyscout - Profil | Pá 20.8.2010 15:44:27

>> proč hned na rok? Stačí třeba 3 měsíce. Byl by to sice symbolický, ale přece jen trest.

N - Profil | Pá 20.8.2010 15:43:42

boyscout >> To bych pochopil, pokud mu sebereš na rok papíry, třeba si už do smrti nezachytá...

NBosanac - Profil | Pá 20.8.2010 15:32:58

kakr >> Alespon ta starsi generace se omluvi .

Nboyscout - Profil | Pá 20.8.2010 15:28:28

kakr >> takže dvojí metr? Jindy neznalost neomlouvá ale u důchodce ano? Ještě že to nebyl kaprař chytající 15minut přes čas. Tomu by to jistě neprošlo jen tak :-)

Nkakr - Profil | Pá 20.8.2010 15:02:36

Bosanac >>
Má, jedná se o pána ročník 1924.
Vyřídil jsem to s ním telefonem, moc se omlouval, BP nečetl......

NBosanac - Profil | Pá 20.8.2010 15:00:03

kakr >> Ten vas clen dostal povolenku na tento rok ?

NVenca888 - Profil | Pá 20.8.2010 14:35:40

kakr >> to je normální... lidi si vůbec nečtou ty lokální úpravy

Nkakr - Profil | Pá 20.8.2010 14:21:23

Venca888 >>
Máme u nás na revíru parmu celoročně hájenou, přesto se jich v sumarizaci za loňský rok objevilo 8.
2 ks si přisvojil náš člen, ostatní jsou anonymní...

NVenca888 - Profil | Pá 20.8.2010 14:19:20

kakr >> no, trestat se to dá asi těžko, ale nevim, jak se s tim vypořádá svědomí dotyčnýho svatýho.... úmyslně chytat hájenou rybu... :-)

Nkakr - Profil | Pá 20.8.2010 14:17:52

Venca888 >>
Stačí dát na háček cedulku s nápisem, "ne pro parmy" a vše je OK.

N - Profil | Pá 20.8.2010 14:15:56

Můžete sem někdo hodit link na to video? Je jich tam spousta a nemůžu ho najít...

NVenca888 - Profil | Pá 20.8.2010 14:14:30

víte že, když budou parmy celoročně hájený, tak se potom budeme dopuštět přestupku i v případě, že se je budeme snažit ulovit (bez ohledu na to, že si je nehodláme přivlastnit)?

jinak v principu souhlas - je jich málo, na prutu je to vskutku klenot a beztak se to nedá jíst... osobně by mě nenapadlo si jí ponechat, ale už jsem zaznamenal, že některejm lidem to nedělá problémy (kupř. i jednomu bývalýmu předsedovi vcelku velký MO ve středočeskym kraji, kterej, spolu se svym synátorem, neměl problémy hodit jí do vezírku a to dokonce v době hájení).

NKnapík - Profil | Pá 20.8.2010 13:44:02

Azbest - >> jak jsem tak koukal, tak i u nás máme tzv. superpašáky, který maj v makovici naprosto vygumováno, mám za to, že tenhle člověk by neměl minimálně 3 roky dostat papíry, ale plzenští funkcionáři píšou, že nebyl -li chycen - nemůže být potrestán. Když už jeden takový chycen byl, potrestán nebyl a RS, která ho chytla měla v brzku vybranej krám a akorát tahanice po úřadech.

http://www.kur.estranky.cz/fotoalbum/sin-hanby/dals​i-parmobijec-na-scene_/parmobijce.jpg.html

tenhle lovec si jen bral podměrečné parmy v době hájení, takže vlastně pohoda .-(((

Nhank - Profil | Út 13.1.2009 14:38:11

sem proto aby byly hajeni 1.1. do 16.6. a zakaz lovu v zimovistich.

NAzbest - Profil | Čt 28.2.2008 16:27:02

Doufejme,že je vše tak,jak hospodář píše a že kontroly na inkriminované lokalitě budou v rámci možností časté...

Nchachar000 - Profil | Čt 28.2.2008 15:51:58

Souhlasím s celoročním hájením parmy na území celé ČR !! Jedna z nejkrásnějších ryb co máme a jak se k ní někteří jedinci chovájí je někdy na vraždu !! Viz foto Orion atd.. Tenhle ryze český typ chování se asi nikdy nezmění . :( . Zvláštní , že vždycky ti největší masaři s pravěkými metodami a úctou k rybám mají MOC rozhodovat o těhle věcech !

NPetrson - Profil | Čt 28.2.2008 14:34:21

Zaslal jsem dotaz ohledně popisované situace přímo na Severočeský ÚS do Ústí nad Labem, jednateli p. Šmídovi, a hospodáři p. Ing. Kavovi.
Předem se omlouvám za délku příspěvků, ale podmínkou zveřejnění odpovědi je zachování celého kontextu. Jen bych tedy upozornil, že pokud je pro někoho délka překážkou, příspěvky samozřejmě nemusí číst.
---------------------------------
DOTAZ

Dobrý den, pane Kavo,
jistě Vám neuniklo video rybářského media Chytej.cz, zobrazující letitou neutěšenou situaci, která dlouhá léta vládne na revíru Labe 4-5, na dohled oken Vašeho sekretariátu. Vždy počátkem sezóny, v době zimování, dochází k vybíjení sportovně ceněných druhů, jako např. parma, candát (a samozřejmě jiných) přímo v jejich zhromaždištích.
Problémem se zabývala např. série článků renomovaných autorů a některých mých bývalých kolegů v časopisu Sportovní Rybář, kteří, jakožto místní, situaci detailně znají. Vědí, že nad inkriminovaným jezem se nachází zimoviště ryb, popisovali marné snažení a pokusy o jednání s Vaší organizací.
Je tedy na bíle dni, že vedení ÚS Ústní n. L. je o dlouhodobém masovém porušování § 13, odst. h, zák. 99/2004 sb. obeznámeno. Vzhledem k tomu, že dál jev dál vesele pokračuje, pozorovateli zvenčí se Váš postup (ÚS) může jevit jako porušování Stanov ČRS, dle nichž je zásadní povinností mj. též ochrana ŽP, jakož i širší legislativy na svěřených revírech, zejména pak zákona 99/´04 a jeho prováděcí vyhlášky.
Nechci se stavět do pozice nějakého arbitra, protože neznám Vaše stanovisko a snímek, byť dokumentární, mohl být natočen tendenčně. Tímto chci vlastně mezeru vyplnit a dovoluji si Vás požádat, zda byste mohl aspoň stručně sdělit stanovisko ÚS k situaci či případné projednávané kroky, které povedou k jejímu řešení. Jistě je Vám známo, že je šance problém přikrýt vyhlášením chráněné rybí oblasti (jejíž možnosti zákon zdůrazňuje na více místech), či přijat odpovídající BP, ať už s cílem širší mezidruhové ochrany, hájení, nebo vyhlášením chráněného úseku.
Za Vaši odpověď předem děkuji a věřím, že postačí k vyrovnanému a dostatečnému pohledu na věc. (...)
Přeji mnoho úspěchů (...)
-----------------------------
ODPOVĚĎ

Dobrý den,
tímto budu stručně reagovat na Váš dopis a podněty k vyjádření, obdobně jako v případě dalšího kolegy z Teplic.
Žádný předpis dále nedefinuje pojem "zimoviště" pro účel zákona o rybářství. Ustanovení o zimovišti v praxi vymahatelné je, ale určitě velmi obtížně. Základním problémem je vykládání pojmu zimoviště, které je v rybářské veřejnosti obvykle nesprávně chápáno. Termín přezimování ryb je spojen s přechováním ryb ve vhodných podmínkách komorových rybníků. Obdobně mohou ryby přezimovat i v jiných typech vod, ale rozhodně to není typické pro říční systémy, vyjma odstavných ramen či některých tůní apod. V řekách jsou ryby obvykle alespoň částečně aktivní i v zimních měsících, obzvláště při tak mírných zimách jaké jsou poslední dva roky. V řece jako je dolní Labe (úsek od Střekova po Hřensko) se obvykle nesnižuje ani v zimním období teplota voda na takovou úroveň, aby ryby přestaly přijímat potravu a některé druhy ji dokonce přijímají velmi aktivně. Za potravou navíc také aktivně migrují. Úsek řeky Labe tzv.Střekovská pláž", který je mimořádně oblíbený pro lov ryb v prvních měsících roku nelze považovat za zimoviště. To vyplývá jak z výše uvedené skutečnosti, že prostředí, kde ryby přezimují má zcela odlišný charakter, tak i z toho, že přezimující ryba s ohledem na její biologii nevykazuje potravní aktivitu, která je základním předpokladem úspěšnosti lovu. Soustředění lovců do tohoto místa je způsobeno snadným příjezdem a odstavením vozidla v blízkosti místa lovu, snadným přístupem k vodě v terénu a přehledným prostorem, i nekomplikovaným prostředím lovu. Vzhledem k reliéfu břehu, morfologii dna řeky a k proudění vody je navíc místo výhodné z důvodu migrace ryb za potravou a proto jsou rybáři v tomto úseku navíc i značně úspěšní. Nicméně stejně nebo obdobně početné jsou ryby těchto lovených a jiných druhů i v dalších úsecích řeky, což bylo prokázáno také řadou provedených ichtologických sledování a vyhodnocením řady standardních ichtyologických parametrů.
Význam předmětného ustanovení chránící ryby v místech jejich nashromáždění pro přezimování proto spatřuji tam, kde tomu prostředí oodpovídá (zejména rybníky), a kde by mohlo docházet k jejich rušení a lovu způsoby jako je tzv. podsekávání apod.
Z výše uvedených důvodů a z důvodu uvažované nadbytečnosti neuvažujeme o označování míst s přezimujícícmi rybami, protože skutečné porušování tohoto zákazu je naprosto výjimečným jevem.
Nedávno přijaté opatření v omezení úlovku parmy považujeme prozatím za dostatečné, protože z častých ichtyologických průzkumů na řece je patrné, že k ohrožení její populace nedochází. Případné restriktivní opatření pro daný úsek řeky přichází v úvahu až jako krajní řešení, kterým by neměli být postiženi převažující slušní rybáři navštěvující toto místo v době, kdy na většině jiných revírů lovit ryby z klimatických důvodů ještě zpravidla nelze.
V podmínkách dolního Labe, kde si řeka zachovává typický říční charakter s minimálním narušením žijí parmy, stejně jako další typicky říční (rheofilní) druhy ve stabilních populacích a vysoké početnosti, pročež opatření ve smyslu delšího druhového hájení nebo dokonce celoročního hájení je zbytečné. Je třeba si uvědomit, že ichtyofauna jednotlivých řek je velmi výrazně odlišná a to dokonce v rámci jednoho povodí natož v geograficky značně odlišných oblastech s různou mírou změn prostředí, ať už způsobených lidskými aktivitami nebo přirozeným vývojem. Labe od Střekova po Hřensko je určitě výjimečnou řekou v této zemi z mnoha hledisek, včetně toho rybářského. Těžko najdete jinde takovou druhovou rozmanitost, početnost a biomasu ryb. Opatření přijatá jinde mají možná svá oprávnění, někdy o nich lze vážně pochybovat, ale především jsou naše podmínky výrazně odlišné.

Hospodářský odbor ČRS SÚS Ústí n.L. pověřil hospodáře ČRS MO Ústí n.L. zajištěním provádění intenzivních kontrol lovících v předmětném úseku na uvedeném revíru. Občasné nežádoucí projevy některých rybářů (viz diskuze k ponechání hájených či "podměrečných" ryb) rozhodně nelze tolerovat. V žádném případě však nechceme rybářům upírat práva na ponechání ryb, jestliže je to plně v souladu s příslušnými předpisy. V této souvislosti musím také konstatovat, že velká řada diskuzí na internetových fórech, ale i rádoby odborných reportáží je nutné považovat za značně zkreslené a neobjektivní nebo tendenčně zaměřené. Našim cílem je však zachovat objektivitu a odpovídající míru přístupu k řízení rybářského hospodaření a proto se před přijetím nabízejích se "snadných" opatření snažíme vždy provést hlubší analýzu a rozhodovat se podle všech souvisejících nám známých kritérií.
Za podněty k řešení děkujeme a jsme s rybářským pozdravem "Petrův zdar".

Ing.Kava Tomáš
rybářský hospodář ČRS SÚS Ústí n.L.
Střekovské nábřeží 51, 400 03 Ústí nad Labem
tel.: 602 421 675, 475 531 004
e-mail: kava@crsusti.cz
http://www.crsusti.cz
-----------------------------------
Děkuji panu hospodáři Kavovi za ochotně poskytnuté informace a přidávám dodatek, který připsal k souhlasu se zveřejněním:
"Omezení v ponechání úlovku parmy obecné na 2 ks denně na revíru Labe 4-5 je již
několik let platné, je to uvedeno v popisu revíru jako součást bližších
podmínek lovu ryb v ČRS SÚS Ústí n.L.
S rybářským pozdravem
Ing.Kava Tomáš"

NSHARK1974 - Profil | Út 26.2.2008 16:54:21

Jaká posvátná??????max. mám svátek když pěknou velkou vytáhnu z udírny......, s rozšiřováním hájení absolutně nesouhlasím, jen možná se zvýšením lovné míry

Ncolek - Profil | Út 26.2.2008 16:35:04

azbest- většina rybářů podběrák má, takže zrušení povinosti je jen formalita

Ncolek - Profil | Út 26.2.2008 16:34:20

natas- tak to nemusel být plíseň ale přímo nákaza kerá ohrozila obsádku již aklimatizovanou, ale vem si kolika různými manipulačními etapami projde kapr než ho odchováš do dejmetomu násady a tak je to i s jinými rybami- dyby parma položená ve vodě na písčité mělčině zaplísnila tak by pak zaplísnily snad všechny druhy ryb třeba jen po prvním výtěru

Nnatas - Profil | Út 26.2.2008 11:42:10

colek - ®- je pravdou, že nasazovaná ryba je mnohdy odřená. Záleží na mnoha faktorch, jak tato ryba ve výhledu dopadne.To, že po vysazení plave neznamená, že dožije dál. Mnohokrát se stalo, že do několika dnů po vysazení se objevila na rybách plíseň, která vysazené ryby a mnohdy i část původní ryby totálně zdecimovala.

NAzbest - Profil | Út 26.2.2008 11:29:18

colek-ale dyk jo,já jen nepovažuju zrušení povinnosti nosit podběrák za šťastný.

Ncolek - Profil | Po 25.2.2008 17:30:55

azbest- prosimtě se podivej jak dopadaj kapři než je nasaděj do revírů- kolikrát sou odřený manipulací převážením atd a vzpamatujou se všeci až na beznadějné případy.

NAzbest - Profil | Čt 21.2.2008 10:51:31

Pike-ono je těžký vyřešit vyhodnocení závodů jinak,než ryby zvážit.Aby za každým závodníkem stál rozhodčí s váhou a každou rybu hned řešil,to je prakticky nemožný a nelze to tak řešit,protože ani na MS to tak není.Měření je ještě horší.Některý ryby totiž nemají ani 5g,aby je vzala váha.

NSuly - Profil | Po 18.2.2008 19:52:50

Nevim, ještě sem jí neochutnal. :)

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 19:07:53

Pike: to ovšem odporuje i řádům (myslím soutěžním). A to je věcí pořadatele.

NPike - Profil | Po 18.2.2008 19:03:29

Hraji: Ano, přesvědčovat mě v tomto směru by bylo zbytečné, to už by mne spíš přesvědčil, že se Svaz do 5ti let zmodernizuje:-) A vezírek může být dlouhý až na druhý břeh Orlíku.
Jako plavačkáře či feedraře závodníky vás chápu, ale je to podle mne blbost. Největší prasárna byla ovšem při závodu v muškaření (tuším divize či Pražská muška), kdy rybář ukládal ryby do vezírku a pak s nima ještě celý závod brodil.

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 18:32:53

Martin M: ano, ale jen některé druhy, většina jikry jen naklade o odplave pryč

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 18:32:09

Pike: nepotřebuji nic obhajovat. Tvůj názor Ti nebudu ani vyvracet, ani brát. Prostě je tvůj a basta. Myslím, že bychom to měli udělat jako rakušani, na svém území zakázali rybářské závody a proto jezdí k nám do republiky.
Netvrdím, že ryba ve vezírku se nemůže poškodit, může, zejména pokud se používají vezírky špatné a malé. Je na svědomí každého rybáře, zda investuje do velkého a slušně udělaného vezírku. Nepamatuji se, že by mi při závodech nějaká ryba ve vezírku uhynula, nebo se poškodila.

NMartin M. - Profil | Po 18.2.2008 18:30:27

hraji> a nektere to po sobe i zahrabou :-)

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 18:27:45

Azbest: vytloukání hnízda je činnost, kdy jikernačka rychlým pohybem ocasní ploutve "čistí" místo, kam později naklade jikry, vytváří ve štěrkovém dně jakousi jamku. Dochází ke kontaktu se dnem a k odřeninám.

NAzbest - Profil | Po 18.2.2008 18:16:45

Není všude bahno.Ani zdaleka.

NMartin M. - Profil | Po 18.2.2008 17:49:34

Verim, ze dokud je vezirek pod vodou, je vsechno ok, ale po vytazeni na breh, kdy jsou ryby jiz odpocate a plne sily a zacnou sebou mlatit... zlate bahno...

NAzbest - Profil | Po 18.2.2008 17:39:21

Používám při závodech vezírek dlouhý 4m o průměru přes půl metru.Ještě se mi nestalo,že by tam ryby měly málo místa.

NAzbest - Profil | Po 18.2.2008 17:37:01

hraji-co znamená pojem."vytloukání hnízda"?

NSalmo1 - Profil | Po 18.2.2008 17:23:32

Ještě drobnost.Ryba uložená ve vezírku nebo jiném zařízení na uchovávání živých ryb je považována za rybu ponechanou.
Dobrou chut',pět metrů ouklejí to musí být čalamáda:-)

NPike - Profil | Po 18.2.2008 17:00:22

Hraji: Chápu, že musíš nějak omluvit sakování ryb při plavačkových závodech, ale mi to normální nepřipadá. Chci li si rybu ponechat, zabíjím ji. Nechci li, pouštím ji ihned. Skladování ve vezírku za účelem vážení či pozdějšího focení je stupidita a to ať je vezírek sebeeko a sebe větší.

Nhraji - Profil | Po 18.2.2008 15:53:42

nechci zasahovat do vaší vysoce etické a odborné diskuze, ale uchovávání ryb ve dostatečně prostorném vezírku je povoleno všude v Evropě, dokonce i v té západní (rozuměj civilizované).
Válení ryb v písku a blátě se všude považuje za řekněme nevhodné chování k rybě. Mezi námi, ono přitisknutí trofejního kapra na suché tričko šťastného lovce mu taky neprospěje. O opičárnách se sumci ani nemluvě. Na druhou stranu, kdo ulovil rybu, která je těsně po tření a například vytloukala ve dně hnízdo ví, že taková ryba je často také velmi silně poškozená. Mnoho ostroretek uhyne každoročně v období tření na zaplísnění.

NMarek1 - Profil | Po 18.2.2008 15:47:25

ryba ve vezírku je stejná prasárna jako ryba v blátě.

NAzbest - Profil | Po 18.2.2008 14:30:26

Bosanac-uznávám,že to úplně ideální není.Čekám,až někdo vyvine vezírek s pogumovaným sítem.

NBosanac - Profil | Po 18.2.2008 13:19:39

Azbest : A je eticke takto davat rybu do vezirku a ta ryba se cely zavod dre o vezirek , ostatni ryby , o dno ? Co je na tom v poradku ?

NAzbest - Profil | Po 18.2.2008 11:56:43

Bos-každý způsob nějak rybu částečně poškodí,ale myslím si,že ryba vytaženaá podběrákem,zvlášť,když je větší,dojde menší újmy,než se s ní prát u břehu,držet natvrdo vlasec a snažit se ji uchopit a vyháčkovat.

NBosanac - Profil | Po 18.2.2008 11:17:10

Cituji : Ryba může být omývana vodou jak chce, ale když si o písek a kameny odře sliz, tak se snadno zaplísní a pak ji čeká dlouhá agonie a uhynutí.
A po nacpani do vezirku behem zavodu se neposkodi a neodre sliz ? Plny vezirek se nedotika dna nebo ne ? A kdyz nekdo to dela a jeste k tomu poucuje druheho co je spravne a co ne , to v poradku .

NAzbest - Profil | Po 18.2.2008 10:39:09

kakr-jo takhle se věci mají:-)).Vypadá to skutečně jak když někdo zmasil povodí.

Nkakr - Profil | Po 18.2.2008 8:48:06

Reofilní zátiší je naaranžovaná fotka po totální otravě našeho revíru v roce 1985. Viník nezjištěn ( z největší pravděpodobností otravu způsobil splach hnojiv z polí). Škoda obrovská , náhrada minimální.
Dnešní stav zarybnění na revíru je daleko lepší než před touto otravou, parmy máme větší.

NAzbest - Profil | Po 18.2.2008 0:55:25

kakr-skutečně půvabné...

NPike - Profil | Ne 17.2.2008 18:00:12

Keď idů, tak idů a je treba ich brať.

Nkakr - Profil | Ne 17.2.2008 17:59:12

reofilní zátiší - jen pro silné žaludky....

NAzbest - Profil | Ne 17.2.2008 17:43:52

colek-že tak chytáš u Ty neznamená,že je vše v pořádku.To se teda nezlob.Ryba může být omývana vodou jak chce,ale když si o písek a kameny odře sliz,tak se snadno zaplísní a pak ji čeká dlouhá agonie a uhynutí.Co je na tom v pořádku?

Ncolek - Profil | Po 4.2.2008 0:23:30

orion a všici, na té fotce je to v pořádku, sám takto chytám, rybu dovedu až ke břehu a pokud leží na boku na mělčině na písečné či bahnitém dně, je vše v pořádku, i když se mrská, pořád je omývána vodou a nemůže se jí nic stát, pak ji chytnu mokrou rukou za hlavou opartně vyháknu a šoupnu zpět.

NAzbest - Profil | Ne 3.2.2008 23:10:23

Martin M.-ona všude není mělká voda.

NCottus - Profil | Ne 3.2.2008 21:01:20

No tak jdu spát k TV i já...
kakr: V jednání a akčnosti by měl být rozdíl mezi funkcionářem a hospodářem...je to jen věc priorit.

NMRKnato - Profil | Ne 3.2.2008 20:53:27

Cottus : ale já to chtěl slyšet od kakra.... i když nejsem ánung, budu za ješitu.

kakr : ale právě na toto navazuje spousta problémů, které tedy nutně musí být i v MRS. Nebude jich tolik jako u nás v ČRS, kde reofilní ryby a lososovité (do MP) jsou-nejsou pouze jen někdy, ale ve většině MO jen mimo plán.

Dobrou ...

NCottus - Profil | Ne 3.2.2008 20:39:16

MRKnato: ty na něj útočíš, a on potom pouze odhazuje problémy....
Když to chceš vědět , tak Ti popíšu , jak to chodí se jmenováním hospodáře.....
MO potřebuje nového hospodáře, tak navrhne event. zájemcům účast na kursu.
Po úspěšném ukončení kursu navrhne MO , ( toto schválí MRS ) příslušnému KÚ jmenování ...
a je to.
Pak stačí jen poslouchat přání většiny, upravovat výsledky hospodaření a všechno včas a bez odmluv podat ke schválení MRS.
a je to i s fenoménem.
PS:Autor uvedl situaci v MO MRS Bojkovice 1996-2000 kakr:!!! jsi hospodář MO MRS , ten revír obhospodařuje MRS....tak nehledej trapné alibi a ČIŇ !( mě navrhl býv. hospodář...:-)))

Nkakr - Profil | Ne 3.2.2008 20:38:37

Cottus:
já opravdu nemám nic společného s dotyčným potokem, musíš zatlačit na MO odkud Tě vyhodili,
jistě tam najdeš porozumění.

MRKnato:
do funkce hospodáře jsem se navrhl sám, učinil jsem tak z nedbalosti a neznalosti patřičných zákonů. Nikdo mě nenavedl, ani nepomáhal. O navrhované spolupráci můžeme jednat.

NMRKnato - Profil | Ne 3.2.2008 20:29:38

kakr : kdo tě k tomu navedl, kdo tě řídil, jmenuj osoby, pokud chceš ještě spatřit "svůj" revír, budeš muset podepsat spolupráci... k bezpodmínečnému rozšíření reofilních a lososovitých ryb i mimo váš revír....

NCottus - Profil | Ne 3.2.2008 20:25:41

kakr: právě o tom jsem mluvil níže....20:03
Pokud MRS s tím nemá nic společného?? Já člen nejsem ...Ty hospodář ano. Tak se drž vašich Stanov a udělej i něco - co nemusíš(ale můžeš)
asi se tak nestalo...

Nkakr - Profil | Ne 3.2.2008 20:25:10

MRKnato:
do funkce hospodáře jsem se navrhl sám, učinil jsem tak z nedbalosti a neznalosti patřičných zákonů. Hluboce se Ti za to omlouvám a už tak nikdy neučiním.
Stačí, nebo mám v pokání pokračovat?

p.s. ten STATUT i BPVRP jsou schváleny Kú , Stanovy MV
U nás v Brně se říká, že to podléhá schválení na lampárně u pátého nástupiště, ten souhlas zatím nemáme.

Nkakr - Profil | Ne 3.2.2008 20:16:11

Cottus:
v rámci zjednodušení jsem použil kouzelná tlačítka a tu máš výsledek:

Pá 1.2.2008 13:41:14
Cottus:
zase pláčeš na špatném hrobě, nemám s tím potokem nic společného. Využij svých známostí, když můžeš chodit na Kú žalovat, tak pro Tebe nemůže být problém dekret upravit. Pokud se tak už nestalo.
Když máš ty potočmeny tak ráááád.............

NMRKnato - Profil | Ne 3.2.2008 20:08:28

kakr : statut mě nezajímá, jelikož i v našem statutu jsou nepravosti, tím se neoháněj. Osobně na tebe neútočím, pouze se ptám, kdo je oprávněn navrhnout hospodáře a komu tedy hospodář je odpovědný? Že výbor MO mění zarybňovací plán v situaci, kdy je to skutečnému uživateli asi jedno o něčem vypovídá. Proto je mě jasné, že tu blábolíš a skováváš se za výbor.
Odpověz už konečně! Kdo navrhoval tebe, jako hospodáře k výkonu této funkce? MO, která k tomu nemohla být zmocněna, nebo MRS jako žadatel o převod dekretů?

Nlibkos - Profil | Ne 3.2.2008 20:06:50

http://crs-ova.fishnet.cz/?title=hlavni-stranka Tady zrovna probíhá anketa kdo máte zájem můžete se zůčastnit.

NCottus - Profil | Ne 3.2.2008 20:03:39

kakr: "Rozhodne KÚ,ale musí mít o čem." resp."změny v zaryb. povinnosti"...
To je teorie...zkus to převést do praxe...viz. můj dotaz opakovaný( St.Hroz.potok Po1 místo Po2) trvá 7 let....
Teorie pěkná, praxe však poněkud kulhá.Že by část fenoména?
Klukovské odkazy, aby to řešil nečlen MRS si nech na VČS.
PS: Dokonce to vyšlo i rýmovaně....:-))

NMartin M. - Profil | Ne 3.2.2008 20:00:52

Orion> jeste neco - vim, ze vezirky na zavodech LRU se budou pouzivat stale, s tim se nic neudela a bere se to jako nutne zlo, ktere k tomu patri a zavodnici i verejnost to toleruji. Ok, proc ne. Prijde mi ale od tebe neprimerene odsuzovat ostatni rybare za podobne nesetrne zachazeni s ulovkem. Ty muzes a on ne. To je cele ... snad z toho neni prilis citit me rozcarovani, ze jsi mne neprimo nazval debilem.

Nkakr - Profil | Ne 3.2.2008 19:55:38

Mrknato:
jsem nucen v komunikaci s Tebou poněkud přitvrdit, nejen plácáš o věcech o nichž nemáš ánunk, ale je to spíše házení perel sviním, (jen metafora,nic osobního).
Do třetice všeho dobrého, či zlého, tu máš část Statutu hospodaření MRS:

MO MRS provádí ostrahu rybářských revírů, kontrolují dodržování ustanovení Bližších podmínek výkonu rybářského práva, provádí potřebné hospodářské zásahy na revírech, kontrolují čistotu vody ve svěřených revírech. Jejich zástupci se zúčastňují jednání, týkajících se svěřených revírů. V případě potřeby na základě změněných biologických podmínek nebo i jiných příčin podávají návrhy na změny popisu rybářského revíru, žádají o změny v zarybňovací povinnosti, o výjimky z Bližších podmínek výkonu rybářského práva nebo případně o výjimky ze závazných právních předpisů.

Kdo tedy, když ne MO, která má o revíru a jeho potřebách nejvíce informací má potřebné změny navrhnout? Samozřejmě MO nemůže dekret upravit svým jednostranným rozhodnutím , na to kompetence nemá. Rozhoduje Kú, ale musí mít o čem.
Tvůj argument, že to musí být MRS je absurdní, zapomínáš, že název všech MO MRS zní:
MORAVSKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ
MO HORNÍ DOLNÍ

hospodářem jsem byl jmenován na návrh MO MRS orgánem, který se nazývá:
KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE, OŽPZ

kapišto?

NMartin M. - Profil | Ne 3.2.2008 19:54:01

Orion> V ryb. radu se pise "Rybu, která se vrací zpět do vody, je potřeba uvolnit z háčku bez zbytečné manipulace, pokud možno ve vodě." A pokud se to udela dobre, tak je to setrnejsi nez s podberakem. Trhani huby a valeni v pisku na fotce neni videt. Podobnou fotku bys udelal i se mnou na rybach. Dusledek zruseni povinnosti pouzivani podberaku to urcite neni. To s temi vezirky pri LRU si nepamatuji, ze bys nekdy odsuzoval, maximalne tak setrnejsi pouzivani, ale i tak to bude pro rybu horsi zazitek, nez vyprosteni v melke vode jak je z fotky patrne. Jeste jednou - na te fotce nevidim nic odsouzenihodneho. Co se delo pred a po vyfoceni, nevim.

NMRKnato - Profil | Ne 3.2.2008 19:38:35

hraji, podstatné není jestli je to § 6 ryb. zákona z roku 52, nebo § 8 zákona 102/1963Sb., ale to, proč stále zarputile tvrdíš, že byl hospodář "Vašeho" revíru jmenován MO, tedy je jí i odpovědný, ale skutečný uživatel byl někdo jiný.... Chápu že je to maličkost, ale důsledky nejsou až tak malicherné.