Která ryba vám chutná nejvíc?

V návaznosti na otázku o grundlích se ptám,jakou rybu máte nejraději.Předem upozorňuji,že se nechci bavit o mrazácích,masařích a chyťapustích.
Toto je otázka pro gurmány.Já většinu ryb pouštím,ale candáta bych nepustil,taky si rád dám okouna na másle.
Autor diskuse: Mates(původní) - , 14.4.2004 všeobecné - ostatní
64 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NJM - Profil | Pá 23.4.2004 15:19:57

Jasně candát - okoun - pstruh. Nejlepší je, když sedíme u vody jdou okouni. Když si je člověk sám nachytá a potom večer opeče na ohníčku, je to paráda.

NNikita - Profil | Út 20.4.2004 14:15:39

Pánové, v neděli jsem měla uzeného kapra a neměl chybu. Těším se na další.

Nzubáč | Út 20.4.2004 13:30:03

Osobně jsem kanibal, protože nejraději mám candáta ( zubáča ), ale múžu i okouna a pstruha, to jsou moje sladkovodní gurmánské TOP ryby...

NG. Moolis - Profil | Po 19.4.2004 15:48:56

Otavský okounek - pišingr na kari a taky ten kapr. Neni nad kapra z lipanového pásma.

NRoyale with Cheese - Profil | Po 19.4.2004 15:40:21

Kapr z Otavy 5 a výš. Kvalitou předčí i lososovité a okounovité ryby z řady jiných revírů.

NLadys' | Po 19.4.2004 8:16:57

Sikulko ,ale nic neber to zle !!fakt:)

Njavor | Ne 18.4.2004 20:27:37

1.Candát + Okoun, a pak Štika,Úhoř,Sumeček americký, Pstruh

NSikula - Profil | Ne 18.4.2004 18:47:57

Dyť sem řikal, že sem debil! To víš, že sem na něco zapomněl. Ty ryby kořenim pepřem, solí a KOŘENÍM NA MLETÁ MASA!!!!!! S tim je to dobrý....
Ladys' : Nechápu, co je na plytkym talíři špatnýho... :o//

NMIREK | Ne 18.4.2004 18:21:41

1.candát+okoun 2.pstruh 3.sumec+štika

NLadys' | So 17.4.2004 6:36:06

Sikula ....plytkej talíř ...dobrýýý:) dík už se na to těším.

Nmirmen - Profil | Pá 16.4.2004 21:18:32

Aleš p.t.d., ne, jen že na cca 1 kg rybí moučky zařve třebas několik set rybek, jako jsou např. huňáčci ( a že umírají pomalou smrtí, kromě těch rozmačkaných, je zřejmé).Takže stokrát může rybář zastávat chyť, nesežer, ale přitom může mít na svědomí víc životů, než ten, kdo si vezme pár desítek ryb ročně( které zabije rychle a vcelku humánně).

Nhraji - Profil | Pá 16.4.2004 19:58:31

Nejradši mám tresku ovšem na mořském břehu upravenou na dřevěném uhlí. A protože je zde nedostatek mořských břehů, valím do Norska.

NKacula the Great - Profil | Pá 16.4.2004 10:41:18

ja nejradeji uhore. ty ja rad.

NAleš p.t.d. - Profil | Pá 16.4.2004 9:14:20

mirmen: jak to myslíš s těmi životy, rybami a masokostními moučkami? Teorii o prionech to doufám není.

NNoe | Pá 16.4.2004 7:23:25

mirmen - jojo je to tak, některé organizace neumějí dobře slovovat rybníky atd. Taky jsem se dříve zúčastňoval výlovů, teď bych tam už nešel, protože bych se na to nemohl dívat, ale lín je v naší zemičce silně ohrožený druh, vyskytující se jen v několika zapadlích revírech.

No a ta rybí moučka? To opravdu nevím nikdy jsem ji nepoužíval, na zakrmení používím výhradně obilné suroviny, bez jakýhkoliv esenčních příměsí.

Nshark | Pá 16.4.2004 6:39:37

Já jím rybu jen na vánoce.Já je všechny pouštím !

Nmirmen - Profil | Čt 15.4.2004 22:35:05

Jakub: není zač. Příště vyzkoušej halászlé z kapra. I lidé, kteří většinou ryby moc často nevyhledávají, si povětšinou ( chuť je ryze individuální) tento způsob úpravy pochvalují.
Noe: nevadí mi 1-2 ročně zabít lína. zachránil jsem jich před smrtí vysušením v blátě po výlovech desítky tisíc ( když jsem lezl po výlovu do rybníka a ve svém volném čase dělal dolovek a ryba přenášel na říčku pod rybníkem). To samé je i u jiných druhů ryb. Sportovní rybář totiž zabije mnohem méně, než hospodařící organizace, která se nestará o dolovek.Mimochodem, rybáři používající rybí moučky na nástrahy či návnady mají na svědomí možná víc životů než masaři. Stačí jen být anonymním konzumentem, který nebere v úvahu souvislosti.
JVC:byl, není. Byl díky technokratickým inženýrům z organizací typu Povodí a.s., kteří vidí podstatu vodohospodářství v krajině ve vytváření lichoběžníkovitých koryt pro toky, byl ohrožen. Naštěstí se díky umělým výtěrům dostal mimo sféru vyžadující ochranu. Jeho chuť je při správné přípravě skvělá ( rozhodně lepší než lososovité ryby) a není důvod, proč by průměrný rybář nemohl alespoň 1x ročně tuto rybu vzít.

NPřemek - Profil | Čt 15.4.2004 21:16:30

Kdo ma zajem o recept na Skvarky z rybiho masa prosim napiste si na muj email - premek@centrum.cz je to dlouhy nechce se mi to opisovat diky :o)

NSikula - Profil | Čt 15.4.2004 19:22:53

Dobře, posnažim se sesmolit recept na salát. Takže základ je nachytat ryby. My to děláme z cejnků. Jsou pro mě nejdostupnější. Sem tam se do toho vetkne nějaká plotice, tloušť ... Tak ty ryby vykucham a rozžíznu podél páteře na poloviny. Ty půlky si rozložim na kuchyňskou linku. Osolim, opepřim z obou stran. Nedovedu přesně popsat množství soli a pepře, ale je toho tam dost... To poznáte, až to budete dělat. Když je to z obou stran nasolený a napepřený, tak je skládam do takyový skleněný mísy. Tak, aby mezi nima byly minimální mezery. Vždy když složim jednu vrstvu, tak na ní rozložim 4 ( nebo 5, podle toho, jak sou velký a jak mi to přijde pod ruku) kuličky Novýho koření a 3 Bobkový listy. Celý to zaliju vodou a klasickym bramborovym octem v poměru 50:50. Musí toho tam bejt tolik, aby žádnej kousek ryby nevykukoval. Pak to přikreju mělkym (plytkym ) talířem - ten se mi tam akorát vejde, vyčuhuje jen okraj zhruba 2 cm na každý straně a to mi nevadí. Za tři dny- Ty 3 dny jsou nutný. Dva jsou málo a čtyři moc - to vytáhnu, vyndam z toho páteře (zbytek kostí se rozpustil), nakrájim na kostičky, jaký si zrovna přeju :o)) a přidam k tomu doma dělanou zeleninu. Naši tomu řikaj čalamáda. Kde to vzali nevim. Je tam zelí, mrkev, cibule, květák, paprika... a je to v kyselejšim nálevu. Tyhle poměry (sůl, pepř, bobkovej list, Nový koření, poměr zeleniny ku masu ) je potřeba dělat podle chuti každýho konzumenta :o)) No a kryž je to smýchaný, tak to prdnu do lednice. Každej si pak odebere kolik chce a přidá si k tomu tatarku či majolku či jogurt, nebo bůhvíco v libovolnym množství, tak jak to každýmu chutná.
Já to dělal jen dvakrát, ale v obou případech se mi to povedlo. Táta to dělá ješě o chlup líp :o)) Ale v čem to je nevim. Suroviny jsem snad napsal všechny. Kdybyste měli dotaz, tak se ptejte :o)) Akorát mam teď dilema, jestli to poslat. Protože se rapidně zvýší množství masařů, až to ochutnáte :o))

NPips | Čt 15.4.2004 14:23:15

Muzu steak z tunaka v nejaky dobry restauraci. Jinak mam ryby rad a zadnou vylozene nepreferuju.

NRobert - Profil | Čt 15.4.2004 13:10:52

JVC: Před dvěma lety chráněný nebyl a stále si ještě pamatuji, jaký je.
Medeo: U nás je jeden rybář, který se jich bojí. Nelíbí se mu.

NMedeo - Profil | Čt 15.4.2004 12:44:37

JVC : co si pamatuji, tak jeste loni(nebo předloni?) na Vltavě7 normálně masili a žrali. Ja jsem ho také chytil, ale sel hned zpet do vody. Paradní ryba. Jedna z tech nejhezčích............

NMedeo - Profil | Čt 15.4.2004 12:41:34

Jo Lína jsme žrávali, když jsem byl jeste capart a vsude jich bylo............Ted když ho chytitm tak se spíš necham sežrat vod něj, než abych ho zabil.

NNoe | Čt 15.4.2004 12:26:12

Drubeží párek - nemá kosti, nesmrdí, dobře se kouše, rychle se jí (takže zbývá více času na lov ryb), rychlá příprava, atd.......zabít lína je ten největší hřích pod sluncem......

NRobo | Čt 15.4.2004 12:07:21

Nikita>..musím ti dať za pravdu, údeného kapra som mal prvýkrát minulý týždeň...a bol som príjemne prekvapený - eňoňuňo!....už siedmy deň večeriam polovice údebného kapra... :-))) fakt chutné...

NMates(původní) | Čt 15.4.2004 10:43:01

miras.S:No na lína jsem zapomněl,to je jasný,že patří mezi delikatesy,ale je ho tak málo,že bych ho asi pustil.

NJVC - Profil | Čt 15.4.2004 10:10:42

Kde se dá vzít mník ? Já bych myslel, že to je chráněný živočich. Dokonce zapsaný v červené knize, ne ?

NRobo | Čt 15.4.2004 9:00:17

1. ostriež opečený v paprikovej múčke+citrón
2. halászlé s účasťou kapra,sumca a pleskáča
3. zubáč, mieň, kapor,sumec,šťuka v akejkoľvek úprave

NRobert - Profil | Čt 15.4.2004 8:44:57

1. Candát a okoun, jen na másle a trochu bylinek
2. Mník a truman, pečení nebo smažení
3. Pstruh a lipan, po dosmažení trochu šalvěje a na chvíli pod pokličku.

Z udírny nejlepší úhoř, pak makrela a pak lín.

NNikita - Profil | Čt 15.4.2004 8:32:09

Byla doba, kdy jsme udili cejny plotice a pod. Dnes udíme kapry a nemá to chybu. Taková vyuzená ryba v přírodě bez příboru je mňamka.

NJakub - Profil | Čt 15.4.2004 8:25:01

Zrovna včera jsem si udělal kapra po Řecku dle receptu od Mirmena zde v kuchařce a musím říct, že je to docela mňamka. jednoduché, rychlé a dobré. Díky Mirmene :-)

NMedul | Čt 15.4.2004 0:48:50

Zapomněli jste na jednu z nejchutnějších ryb síha marénu na másle to nemá chybu,to je chutovka

NLaďa | Čt 15.4.2004 0:07:53

Kt. ryba mi chutná. Všechny. Sumec, mník, úhoř? Uau! Candát? Uau! Štika, velký cejn na másle? Taky se dá! Kapr, bolen, parma? Parmu mám radši než bolena (a není vůbe chlupatá, to je kec, má stejně kostí jako každá jiná kaprovitá ryba, jen tělo oválnější, vím kde jsou kousky do 60 cm a to už se dá! Starý dobrý kapr a bramborový salát nebo kaše? Na to asi nic nemá! To je klasika! A cejni dlaňovky? Z proudící vody na salát. Kapry ostatně taky radši z proudících vod. Ryby z našich zabahněných akvárií jsou všechny odporné!!!

NPřemek - Profil | St 14.4.2004 22:42:24

jj sem taky pro aby sikula hodil recept na ten salatek a ja zitra na skvarky sem hodim taky dneska jdu spat ;-)

Njoysi | St 14.4.2004 22:32:36

Sikula: Mohol by si hodit recept na salat.
a PREMEK zas na skvarky. dik

Nsiro | St 14.4.2004 21:54:41

Zlatý rybky se nežerou,se musej pouštět ne?!;o)

Nmiras S. - Profil | St 14.4.2004 21:51:34

Jestli jsou tohle odpovědi gurmánů, tak jsem velmi překvapen. Copak nikdo z Vás ještě nejedl lína? A pro fajnšmekry můžu doporučit trumany, jen tak přírodní na másle - lahůdka. Samozřejmě candátovi se nic nevyrovná................

NSikula - Profil | St 14.4.2004 21:24:26

STENO Z KAPRA!!! :o))
Ne, rád mam štiku, okouna, candoše jsem ještě nezkoušel, ale je v mražáku. Nejradši na másle..Taky mam moc a moc rá rybí salát, kterej umí táta tak dobře, že když je trochu volněji, tak přinesu rybky a celý odpoledne je kuchám, aby bylo trochu salátu. Totiž když to táta udělá, tak mísa vyletí do vzduchu a než dopadne, tak je prázdná. :o))Mňam mňam...
Jinak kapra nemusim... A řízky už vůbec ne.

NVéna | St 14.4.2004 21:06:45

hovězí!

NPřemek - Profil | St 14.4.2004 21:00:47

to truhlik: nene v tom je prave ten vtip :-))) ty skvarky je normalni vykostene masicko z masa nakrajene na kosticky, obalene v korenicku, palive paprice a kdo vi v cem jeste a s takovym cerstvym chlebikem fakt delikatesa :o) pokud bys mel zajem opsal bych ti recept podrobneji tedka to rikam jen z hlavy :o)

Nsiro | St 14.4.2004 20:57:38

rybopet:jestli to nebude tim že nepatří zrovna k nejchutnějším:o()
Jediná úprava jak ho mohu pozřít jsou karboše a škvarky,tedy přetlouct ten smrad kořenim;o)

Nrybopet - Profil | St 14.4.2004 20:37:19

pstruh na masle je delikatesa,nechápem ale ,že nikto nevelebí kapra,to národné vianočné jedlo

NPablo - Profil | St 14.4.2004 20:31:59

Nejlepší jsou akvarijní závojnatky,ale jsou moc drahé...........to je jen prdel.
Nejlepší je pstruh na másle.....

Ntruhlik - Profil | St 14.4.2004 20:22:47

premek: a ten kapor ma 20 kg ze ma tolko sadla na skvarky:-)

NPřemek - Profil | St 14.4.2004 18:47:29

Treba muzu doporucit kapri skvarky :-))) poradne pikantne ochucene, anebo Stika na masle a smetane taky mnamka :o)) ty skvarky ale doporucuju vyzkouset

Njidoš - Profil | St 14.4.2004 18:44:57

makrela - made in Tesco. Doufám, že to nebude reklama.

Ntruhlik - Profil | St 14.4.2004 18:35:06

zubac, ostriez, sumec a z mora krevety, kalamare a niektore ryby

NNikita - Profil | St 14.4.2004 17:45:29

okoun - candát - pstruh - kapr, při správné úpravě bezva.

Nstilet - Profil | St 14.4.2004 17:40:16

Jelikož tresčí salát už výrobci pěkně przní, dělám si jej z tloušťů, když se občas spletou na pstruhovce. Aby maso "stuhlo", musí jít na pár minut do poctivě vařící, postivě octové a postivě slané vody. Zbytek už je věcí chuti.
Největší lahůdkou u vody je stažený okoun na másle se zelenou vegetou.
Největší lahůdkou doma je uzený úhoř.

Nosprey - Profil | St 14.4.2004 16:30:54

Dvě ryby-každá jiná. Úhoř a okoun. Každá má svá (úžasná) pozitiva.

Nxycht - Profil | St 14.4.2004 15:57:28

Okoun a candát

NMoravák - Profil | St 14.4.2004 15:47:13

Nejraději okouna. Výborný je taky uzený kapr, obraný od kostí a následně pomletý masovým strojkem. Po pomletí nacpat do skleniček od výživy a k tomu přihodit pol¨évkovou lžíci másla a zavařit. Máslo maso omastí, není suché a přitom zjemní chuť. Nejlépe podávat namazané na chleba. Dobrou chuť.

NMIČE | St 14.4.2004 15:23:19

Zkuste štiku s křenovou omáčkou.

Nsiro | St 14.4.2004 15:23:11

Uzený okoun,nebo candát na másle,siven s mandlovou nádivkou,lososí podkůvky na grilu s bazalkou ...ňam.

NMates(původní) | St 14.4.2004 15:05:28

Gudaska: přesně, ryba chce hlavně sůl,aby vystoupila ta pravá chuť.

NGudaska - Profil | St 14.4.2004 14:56:15

1. Okoun
2. Candát
3. Lipan
Žádné divočení s kořením, jen pěkně upéct, maximálně petrželku nebo pažitku.

NPiskotus - Profil | St 14.4.2004 14:56:08

1.candát
2.okoun
3.salát z tresky
4.zavináče(vlastní)

Nmarsip | St 14.4.2004 14:52:19

1)Nakládaná a poté ugrilovaná trestička
2)Pstružík na máslíčku

Uf, začal jsem z toho slintat. Jdu si vzít kus chleba :o(

NMates(původní) | St 14.4.2004 14:39:24

Parádní - neomezujte se jen na sladkovodní ryby,dám si taky rád grundličky nebo krevetovej salátek.Kalamáry nebo dary moře na másle s česnekem a bazalkou.................................hmmmmmm:-))

NMedeo - Profil | St 14.4.2004 14:36:50

Nejchutnější rybý maso je dle mého z candáta. Pak by následovala štika a okoun. Úprava těchto ryb není zas až tak podstatná, brž jejich maso je velice chutné pri "jakekoliv" úpravě.

NPobřežní candát | St 14.4.2004 14:36:14

1 Okoun
2 candát
3 dal bych si dobře udělanýho kapra

NOtto - Profil | St 14.4.2004 14:23:38

1. Okoun + candát
2. Pstruh (potoční)
3. Štika, sumec

NBigSteak - Profil | St 14.4.2004 14:14:20

1 uzený úhoř
2 uzený pstruh
3 tatarák z lososa

Npupák | St 14.4.2004 14:07:59

1 Štika na smetaně se zeleným pepřem
2 Candát na grilu v paprikovém těstíčku
3 Siven na másle