Co vám nejvíce chutná z udírny???

já osobně preferuju úhoře to je asi nejlepčí z udírny co sem kdy jedl!!!taky ale musim říct že sem udil bolena a tolstolobikaa ti byly taky výborní ale na ůhoře to nemá!!Jakej je váš názor??
Autor diskuse: hanss - Profil , 30.7.2007 všeobecné - ostatní
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Ncertbert - Profil | Po 12.10.2009 19:41:15

MiPo >> ten pařez famozní záležitost smekam

NKa-vec - Profil | Po 12.10.2009 19:39:05

Když se tolstolobik udělá dobře tak to nemá chybu,úhoře je dneska škoda,ale co když ne my tak japonci...

NDAVISS - Profil | Po 12.10.2009 19:36:25

foxxx >> no uzenýho jsem ještě neměl, játýrka doporučuju, jsou super :-)

NMiPo - Profil | Po 12.10.2009 19:35:51

Rybička se vyudí a současně se uvaří i další partikl

Nfoxxx - Profil | Po 12.10.2009 19:32:20

DAVISS >> Jojo,přesně tak...:-)Našel jsem tuto hroznou fotku náhodou někde na netu...

Npoustevník - Profil | Po 12.10.2009 19:31:00

Nó vy ste dobrý, jsem se kouknul na ty fotky a teď mám voslintanej monitor

NDAVISS - Profil | Po 12.10.2009 19:30:44

foxxx >> pštrosi?

NDAVISS - Profil | Po 12.10.2009 19:29:42

certbert >> duháci

Nfoxxx - Profil | Po 12.10.2009 19:26:09

DAVISS >> Mám lepší a vydatnější řešení:-))

Ncertbert - Profil | Po 12.10.2009 19:25:12

DAVISS >> kuwa nedělej chutě krásná práce co to je za fišle?

NDAVISS - Profil | Po 12.10.2009 19:23:32

Vase zprava

Ncertbert - Profil | St 19.11.2008 17:50:19

tak se ochlazuje a přichází doba dobrého uzení tak něco nového nějaké zlepšováky ????

Ncertbert - Profil | Út 23.9.2008 16:55:05

tak dneska jsem fasoval na chovnym-:o)))) zítra bude udící den-:o)))) ještě že máme ty známí-:o)))Lauri - ® vypadá to moc hezky-:o)) Mikulas - ® tak přeji aby jsi měl pořád plno-:o))

NLauri - Profil | Út 23.9.2008 16:16:35

Z ryb nemá konkurenci pd filet jinak asi bůček

NMikulas - Profil | Út 23.9.2008 16:11:33

certbert: se značným zpožděním reaguji - dostal jsem nakonec od manželky přenosnou nerezovou udírnu od Behra a je to vynikající, zatím jsem zkoušel duháky - bohužel koupené na sádkách :( ale výsledek stál za to.

NXJRista - Profil | Pá 23.5.2008 13:18:11

anguilla: já osobně tvrdím že je lepší než uhoř!!!

Nanguilla - Profil | Pá 23.5.2008 13:12:38

Jednou jsem měl uzeného sumečka amerického a byl výbornej.

NXJRista - Profil | Pá 23.5.2008 13:07:47

a ještě....

NXJRista - Profil | Pá 23.5.2008 13:07:12

taky sem něco dám....

Ncertbert - Profil | St 14.5.2008 8:17:56

novej udící nástroj -:o))))))))))))

Ncertbert - Profil | Čt 3.1.2008 15:29:23

tak uzenáři to jste se tak všici přecpali že nemůžete ani psát-:o)))))))

Nhajan - Profil | St 19.12.2007 16:09:41

Už aby bylo zase teplo!!!!!!!!!!!!!!

Nhajan - Profil | St 19.12.2007 16:05:15

Royale with Cheese : Bohužel, jen se po nich zaprášilo. :-o)

Nmafi - Profil | St 19.12.2007 16:00:02

Souhlas tohle je z udírny nejlepší , každému co jeho jest.

Ntucnak11 - Profil | St 19.12.2007 15:38:01

Unas na pstruhove vodě přemnozil se okoun velkost tak 15 a meně,s kamaradem chytilisme tak za vyhasku ze 150 kusu na mermyški,on je vykuhal a zaudil jebačka byla přytym habaděj,potom dal do oleje,panove to byla pohoutka sardynki mohli tak tym okounum polibit prdel těško to popsat,mam rat sardynki jen že tym okounum memohli se rovnat.Super žradlo za namahavou pracy.

Ncertbert - Profil | St 19.12.2007 10:11:41

tak jak jdou přípravy na svátky????? už to kouří??

Ntonda 2 - Profil | St 5.12.2007 13:40:54

...

NDavid Bek - Profil | Út 4.12.2007 20:03:43

uzenej bůček

Ncertbert - Profil | Út 4.12.2007 19:56:55

tomsa - ® ale z kapra je nejlepší zadní kejta -O))))

Ntomsa - Profil | Út 4.12.2007 18:55:57

certbert - to si piš. Právě jsme s rodinou otevřeli poslední sklenici karbenátek, tak teď musí být změna, takže asi kapr do uzáku.

Ncertbert - Profil | Út 4.12.2007 16:17:30

tomsa - ® -taky už tě honí mlsná-:o))))))))))))

Ntomsa - Profil | Út 4.12.2007 16:10:21

certbert má pravdu. recepty sem

Ncertbert - Profil | Út 4.12.2007 15:51:37

uzenáři tak už jste začli nakládat???recepty sem-:o)))))))

NLouda - Profil | So 27.10.2007 21:06:26

a konečně výsledek

Ncertbert - Profil | So 27.10.2007 21:06:16

Louda - ® co tam čmudíš dobrýho????vůně se táhne až sem-:o))))))) už to vidim-:o)))

NLouda - Profil | So 27.10.2007 21:05:11

a její náplň

NLouda - Profil | So 27.10.2007 21:03:43

tak to je ona

Ncolek - Profil | Út 16.10.2007 19:15:48

že by uzený? :)

NKosmak - Profil | Út 16.10.2007 13:19:40

Já jsem si osobně vyrobil udírnu z 50l plechového sudu. Ve spodu jsem si vyříznul flexou otvor do něhož jsem si vyrobil plechový šuplík s roštem a s otvory na vzduch. Slouží to jako topeniště na klasické dřevo. Nad šuplík bylo nutné dát plech, aby ohěň nepálil ze spodu maso, takže kolem plechu jde pouze čistý kouř. Maso se plní ze zhora po sejmutí víka. kde jsou dvě nerezové tyče, za které se maso věsí. Udírna je vybavena ještě úchyty pro přenášení a lepší manipulaci. V horním výku je udělaná regulace kouře. Výhoda je, že nemusím používat externí topeniště, neboť to je v ní. Rozměry jsou malé a když jedeme na několika denní výpravy, tak ji můžu vzít kdykoliv s sebou. Takovou udírnu je nutno pořádně vypálit, protože když se to neudělá, tak je maso nakyslé. Udím v tom sýry, kuřata a hlavně ryby a vše je výtečně dobré. Až se dostanu na zahradu tak jí nafotím a dám na mrk.

Ncertbert - Profil | Út 16.10.2007 12:40:00

Royale with Cheese - ® tos ještě nestvořil mouchu pro hady-:o)))))))

NRoyale with Cheese - Profil | Út 16.10.2007 12:27:30

hajan > těžká závist muškaře... Nezbyl ti jeden? Naposledy jsem udil úhoře kterýho jsem našel při brodění pod turbínou, na mouchu neberou.

NMADman - Profil | Út 16.10.2007 12:23:22

Chlapci, nějaké kupované udírny, na to mě nenadchne, nejlepší je pěkně domací, stavěná...

Ncertbert - Profil | Út 16.10.2007 12:15:42

Mikulas - ® -tak už máš Anuku???jak jsi spokojen????

Ncertbert - Profil | Po 17.9.2007 15:04:27

koukam že maji všichni nacpaný bříška a nikdo neslintá nebo už maj všici udírny a testujou nové pokrmy-:o))))

Nhajan - Profil | St 12.9.2007 16:25:39

Steewee : Největší 85cm, nejmenší 60cm. Jak řikáš ty, rousňáci. :-)

NJosher - Profil | St 12.9.2007 15:57:04

Jako malí kluci jsme používali dva hluboký plechy(pekáče)který se používají do trouby.Dovnitř udělat rošt,nasypat bukový,nebo dubový hoblovačky,nebo taky štěpku.Vložit na rošt ryby,... zakrýt a postavit na oheň.

NSteewee - Profil | St 12.9.2007 15:18:30

hajan- to jsou rousnice?

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 15:10:23

jo taky jsem dost let používal teleskopickou udírnu a makalo to taky dobře-:o)))

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 15:06:40

něco pro labužníky uzená krysa-:o)))

NLouda - Profil | St 12.9.2007 15:02:42

no nedalo mne to a šel jsem fotit do sklepa

NLouda - Profil | St 12.9.2007 15:01:25

Vase zprava

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 14:51:37

Mikulas-http://www.bionaire.cz/anuka/index.htm tady máš na levo nějaké návody atd.

NMikulas - Profil | St 12.9.2007 14:50:30

Stanďour: od tebe si tak nechám radit, košťáložroute :-)
Když už si někdy ponechám nějakou tu čudlu tak z toho chci mít gurmánský zážitek. certbert: díky moc za rady, zkusím to.

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 14:48:50

Mikulas - ® tak jak píšeš a uplně zavřít čas dle velikosti ryb

NStanďour - Profil | St 12.9.2007 14:43:53

Mikulas: Uřízni si klacek, rybu na to napíchni a opeč ji jak buřta. Dobrá rada nad zlato, no ne? :o)

Nhajan - Profil | St 12.9.2007 14:43:48

Trocha letní nostalgie. Příznivci C&R snad prominou.

NMikulas - Profil | St 12.9.2007 14:39:05

certbert: a to dáš prostě na dno piliny, nad to 1-2cm rošt na to nasolené ryby a dáš na vařič / ohniště? nebo v tom jsou nějaké finty? Má se úplně zavřít a kouř jde ven jen těmi dírkami nebo nechat pootevřená aby nedocházelo k suché destilaci? Na jak dlouho cca to dáváte na oheń? Předem moc díky za radu.

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 14:37:39

LSD - ® tak dej potom vědět jak to šlape a jestli se investice vyplatila-:o)))

NLSD - Profil | St 12.9.2007 14:34:51

certbert:
dík, začínám vážně uvažovat o té elektrické

jinak k tématu: nejvíc mi chutnalo pravé domácí moravské uzené, co dělal můj děda cca před 30-ti lety a potom jeho klobásy z králíka

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 14:34:43

Mikulas - ®-Jj stim taky chlapi začínali na test stačí-:o)))

NMikulas - Profil | St 12.9.2007 14:32:15

certbert:mám takovou tu hliníkovou krabici s malými dírkami a oblými rohy, do které se dřív dávaly svačiny (pokud to pamatuješ). Myslíš, že by to šlo z toho? Chci to jen vyzkoušet a nechce se mi dávat za udírnu dvojku.

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 14:25:37

Mikulas - ® plechová krabice s víkem(nejlépe antikoro)+rošt +piliny(tvrdé dřevo)

Nšeptal - Profil | St 12.9.2007 14:24:17

Stanďour: Tady jsi v uzenářský sekci. S těma košťálama jdi někam. ;o)

NStanďour - Profil | St 12.9.2007 14:22:40

Ryby nejím, ale otázka se mi moc líbí.

NMikulas - Profil | St 12.9.2007 14:19:45

certbert: díky, kouknu do Kajmana. A udělat jak, aby to fungovalo, víš taky :-) ?

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 14:10:57

Mikulas - ® dělá je abu a prodává Kajman-:o))))jinak se to dá udělat -:o))))

NMikulas - Profil | St 12.9.2007 14:06:04

certbert: a kde se dá sehnat ta na vařič bys nevěděl? Já ji viděl ve Skotsku, ale to je trochu z ruky...

Ncertbert - Profil | St 12.9.2007 14:01:16

LSD - ® -jedl jsem ryby z té co se používá na vařič a nemělo to chybu-:o))

NLSD - Profil | St 12.9.2007 13:32:13

all:
má někdo zkušenosti s tou elektrickou udírnou Anuka ???
co sem dal odkaz certbert

Nbrach - Profil | St 12.9.2007 11:59:51

Uzeno studeným kouřem...

NDaniel Kobr - Profil | St 12.9.2007 11:45:22

větrníky,rakvičky a indiáni.

NMikulas - Profil | St 12.9.2007 11:25:06

strejka: jo a okounci cca 15cm z udírny za 1 šušeň. Mě skoro víc chutnal kvasnicový Kalnapilis. Dobrý bylo i to pivo, na němž byl hrdina s medvědíma ušima (Laiksplésis?). každopádně toho uzeného okounka jsem nezkusil, mohl být dobrý. Mě tam spíš chyběl chleba - sníst 1/2 kg mastného uzeného platýze a pouze to zalít tekutým chlebem bylo náročné.

Nstrejka - Profil | St 12.9.2007 10:29:36

Mikulas: ta pletejze jsme tam neviděli, jen sladkovodní potvory, bylo skvělý, jak tam ty dobroty prodávali na každém rohu, prostě čapneš rybu a jdeš s ní po bulváru jak s nanukem :-))
a ten šmakovitý Šviturys, který takřka okamžitě přezdil naši skupinu na švituristy, ach, jen kdyby to tam tak nesmrdělo :-))