- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Načichne rybka?
- Zobrazit zápisy s fotkou.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
- Zobrazit jen s poděkováním.
- Zobrazit nejlépe hodnocené.
0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
Nrybomil | Pá 22.12.2006 10:51:04
Ve skladovacím boxu se kontroluje čistota a pořádek ( zaprášení zboží třebas až vzadu u zdi, nebo naopak někde nahoře v 7m u stropu). Zboží je téměř všechno v kartonových obalech, takže ten prach se tam nedostane skoro nikdy. Taky se kontroluje, zda plastové obaly ve kterých je zboží nejsou protržené od ostrých hran ( kostí) , např. u králíků.
Jinak ber to tak, že např. makrela z Mauretánie taky může jezdit nevykuchaná , zamražená i půlrok na lodi, než se dostane do přístavu.Další třebas půlrok, než se zpracuje,zabalí a dojede přes Dánsko nebo Zuxhaven do ČR.
Naopak filé z Chile a Argentiny - nejvyšší kvalita - nemusí být starší 1 měsíce. Ale cena tohoto filé může být i 3 x vyšší než běžného. Taky ho berou většinou jen Nej hotely a restarace. Doba skladování a kvalita většinou souvisí s obsahen vody, tedy mezi jednotlivými druhy ryb a sladko nebo slano vodními není podst. rozdílu. Samo " suchá " štika je na tom lépe než kapr nebo tlustý bik.
Veterinář na porážce králíků, jakmile se na něj použije voda na omytí ( byť jen části ) už ho většinou dává automaticky do 2. jakosti, na to jsou Taliáni a Frantíci tůze hákliví.
Králíci, který tam byli více jak 2 roky jsou někdy tak vysublimovaní, že je přes koleno zlomíš. Ti pak jdou většinou do kafilerky, nebo na psí žrádlo apod. ale taky na potravinovou pomoc do Romanie.-)))
NSagdiev | Út 19.12.2006 23:35:15
Nmajk | Út 19.12.2006 12:47:15
NVítek | Út 19.12.2006 12:31:16
Nrybomil | Út 19.12.2006 10:04:15
( protože je laciné ) a strávníci si pochutnají:-))) Taky toto zboží s oblibou kupují nejmenované výrobny salátů z Pardubic a Znojma, takže od těch značek Korado a Varmuža radši nic nežeru.
Nčolkař - Profil | Út 19.12.2006 7:08:37
NTomáš Paletář - Profil | Po 18.12.2006 22:00:05
NVítek | Ne 17.12.2006 17:58:45
Nbrach - Profil | Ne 17.12.2006 16:32:43
Ncolek - Profil | So 16.12.2006 17:47:10
NPetrson - Profil | So 16.12.2006 17:44:40
pro jistotu jsem si osvěžil vzdělání, jestli nemelu bludy, a je to vpodstatě tak, jak jsem psal níže - viz:
http://www.granitol.cz/v_program/mikroten.htm
NPetrson - Profil | So 16.12.2006 17:20:43
NSagdiev | So 16.12.2006 12:02:41
NSagdiev | So 16.12.2006 11:57:44
Nmajk | So 16.12.2006 11:51:52
Nmiki - Profil | So 16.12.2006 11:10:09
Nčolkař - Profil | So 16.12.2006 11:09:28
Nmajk | So 16.12.2006 11:09:09
Co se týče konzumních ryb,tak nejhorší skladovatelnost(do 2měsíců)má kapr a karas.Výbornou mají dravci(sumec omezeně).
NPetrson - Profil | So 16.12.2006 10:43:21
Co se týče nástražek, ty jsem až tak neřešil a míval je někdy v mrazáku i dýl než toho půl roku a "problém" se nevyskytnul. Akorát je lepší je uchovat zmrzlé co nejdýl - transportovat izolovaně a nastražovat ještě polozmrazené, protože když se zcela rozpustí, zvodnatí a začnou se rozpadat. Sice jsem na ně nic nevytáhl, ale záběry přišly.
NSagdiev | So 16.12.2006 10:27:45
Petrson-děkuji za snahu,je to poučné.
N[uzivatel odstranen] | So 16.12.2006 9:29:44
NPetrson - Profil | So 16.12.2006 9:16:00
NLedňáček (Iceman) - Profil | So 16.12.2006 8:47:06
NPetrson - Profil | So 16.12.2006 8:41:35
K pachu - i když jsem rozmrazil úlovek po několika měsících, nestalo se, že by nasál pachy jiných potravin. Rozhodně ale neuškodí rybu před úplným rozmrznutím namočit na 15 - 20 min. do mléka, které nežádoucí pachutě a závany vytáhne.
Kde to žije - všechna témata
6:28NČluny Caperlan Ventus 41
5:28NSatira pro všechny 82
1:15NPonechani kapru, ale nezapsani!!!!! 31
1:01NTlak na výstavbu v záplavových zónach. (Bleskovka) 8
PoNJakou návazcovou šňůrku 1
PoNStředočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis. (Bleskovka) 9
PoNPlavaná v proudu. Lov ryb na splávek s boloňkou. (Video) 2
PoNMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 58
PoNGalerie muškařských navijáků 544
PoNCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 162
PoNNash Titan Bivvy 397
NeNAntares Fan Club 265
NeNJak to bere na Štíte? 84
NeNTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 57
NeNPoužívání olov Olpra 83
Co je nového - všeobecné
PoNBleskovka: Středočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis.
PoNBleskovka: Tlak na výstavbu v záplavových zónach.
SoNBleskovka: Zásadní průlom v české legislativě na ochranu vod. Novelu, která by měla zabránit možnému vzniku havárií, podepsal prezident
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
15.6.Lanškroun - tradiční rybářské...
15.6.Rybník Cortina Ivančice...
20.6.Zemník Bodovka Dr Baits Carp Cup...
21.6.2×20hodin Rybník Talian
29.6.Dětské rybářské závody Talian
29.6.XXII. ročník rybářských závodů...
29.6.závody dvojic na kocandě
5.7.Skutečská noční šestnáctka
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...