Jak by ste reagovali?....

Nazdar sporťáci, jak by ste reagovali kdyby ste viděli jak masař bezohledně zachází z trofejním karpem a poté ho odnáší dom.
A máte nějaké příběhy kdy ste něco podobného viděli?
Autor diskuse: sport carp - , 21.7.2006 všeobecné - ostatní
100 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NPep@ - Profil | Ne 30.7.2006 16:02:31

Tak to nebylo myšleno. Jsou věci, které můžeme ovlivnit a jsou i věci, které jsou neměnné. Nelze se vrátit ke "staré " řece. Ona i přehrada je krásná. Taky mám ve výbavě vše od Shimana a ne bambusáky. Určitě jezdím k vodě autem a ne na koni. Rád potkávám u vody lidi, kterým příroda učarovala a ryby s ní. Ne ředitele zeměkoule, kteří se snaží otočit přírodu k obrazu svému. Jak jsem psal, jsem hrozně rozezlen posledními zážitky. Spoustu jsem jich nezmínil. Ne že by nestály za diskusy, ale nechci brát některým lidem iluze o "členech" Petrova cechu. Teď odjíždím na večerní relax na Kamýk. Spravit si náladu z Orlických setkání.A jestli jsem se někoho dotkl, nebo jestli se někdo v mých řádkách našel, tak se omlouvám. Je to jen a pouze můj názor a má filosofie. Už jsem kdysi poslal do jakéhosi fó dle mně vydařený obrázek. Je volně převoditelný i na toto téma. :-)
Petrův Zdar

NFery | Ne 30.7.2006 15:32:41

Pep@ -ve spostě věcí máš určitě pravdu,ale to"pojďme udělat z rybařiny zase koníčka tichejch bláznů"..to si přestřelil..všechno má nějakej vývoj a to nezastavíš..pojďme zase všichni chodit pěšky jako když nebyly auta,nebo pojďme zbourat paneláky a vrátíme se do lesů..no nebyla by to nádhera:-(((

NPep@ - Profil | Ne 30.7.2006 15:12:47

Když někdo bezohledně zachází s jakoukoliv rybou je to na pováženou. Je jedno jestli je to kapr nebo plotice. Nejlepší je když kaprař skopává bílé ryby z háčku a s kaprem se fotí v poloze 69.
A co to je trofejní kapr??? Jiné je to na 40tku vlasec a místo prutu stěžeň z plachetnice a jiné na 14ctku a třeba feeder. Je asi jedno co a na co kdo chytá. Pokud se budem u vody chovat jak prasata jak k přírodě tak k rybám, tak je vcelku jedno jestli je K70 nebo není a jestli jsou naše řády dobré nebo popletené jako teď.
A těch příběhů, po kterých prahneš, je teď na knížku. Můj domácí revír je Orlík včetně přítoků. Sjeď se tam podívat. Uvidíš věci nevídané. Jak postavit bivi a jakýkoliv pody tak , že už se vedle tebe nikdo nevejde, jak se chytá na 3 pruty, jak se chytá až do rána, jak zkrmit řeku čímkoliv, jak najíždět nafukovacím hunterem s motorem ke břehu stylem "vylodění v Normandii", jak využít ticho k co nejhlasitějšímu pípání několika párů hlásičů, jak vysypat třídení bordel z bivi do křoví, atd. Těch názvů kapitol možné knihy ne ja desítky.
Druhý díl knihy by se mohl zabývat tím, jak utrápit rybu ve vezírku na mělčině, jak vymrdat s RS tím, že vezírek s úlovky zapíchnu dva metry pod vodu a na břehu mám druhý a suchý, jak měřit rybí miminka v přilehlém křoví a pak s výkřikem "měl přes míru" schovat bezhlavou vykuchaninu do mrazící tašky v karavanu, který je hned vedle bivaku s televizí a osobního auta s elektrocentrálou, vše samozřejmě dva metry od vody.
Možná je můj vztek částečně dán prázdninovými zkušenostmi a zážitky z "mojí přehrady". Kdo z vás měl na prutě candáta, který má bez hlavy jeden metr a deset centimetrů. Píšu bez hlavy, protože ten zbytek na náplavce u Podolského mostu ji neměl. Asi si ji nějaký chlapák pověsí nad postel a bude dělat před stejnýma dementama velrybáře.
Pojďme udělat z rybařiny zase to,co byla. To je koníčka "tichých bláznů". Nedělejme z toho módní trend a věc, která je ve společnosti IN. Přestaňme sledovat vývoj v různých "čudla teamech". Je-li to závodní záležitost ,nemám námitek, ale dělat ze staré Otavy testovací revír a zkoušet kolik se vejde krmení do vody, dokud nenasypu novou hráz. Nevím nevím.
Snažíme se ulovit tvory, kteří jsou bezesporu moudří, buďme moudří i my.

NFery | Ne 30.7.2006 14:11:25

Pyzda-v tom s tebou souhlasím..mě to vadí taky a v zásadě jsem i proti vysazování kapra,akorát si myslím,že z vody už nikdy nezmizí..jsou revíry,kde se kapr přirozeně rozmnožuje a s tím už se nic neudělá..kapr je moje cíleně lovená ryba a kdyby se přestal vysazovat,tak mi to ani v nejmenším nevadí..ve vodě by zůstalo pár opravdu vychcanejch kusů,který bych s potěšěním chodil nahánět:-)

NPyzda | Ne 30.7.2006 13:55:41

Fery: Pochop, že je jedno jestli někdo ryby pouští nebo ne, jestli jde k vodě 1 měsíšně, nebo je tam každý den, jestli je ženatý, nebo svobodný. Z tekoucích vod zmizelo podstatné množství původních ryb a nikomu, až na vyjímky to nevadí. Mě zas nevadí, když zmizí z vod velekapři i malokapři. Myslím, že tady jde o něco úplně jiného a to je systémová změna rybařiny, její ceny a chování rybářů.

NFery | Čt 27.7.2006 7:48:33

Pyzda-ježiš ty plácáš:-)))..nepouštím ryby protože je to in,ale tobě to nevysvětlím a jak jsem říkal,pro me za mě..kdyby se kapr přestal vysazovat uplně,tak je mi to jedno a klidně to podpořím..spokojenej???

Nrybomil | Čt 27.7.2006 7:40:23

Podle očitých svědků chycen na Sázavě 12 šupi 88.
Protože dotyčný mladík zřejmě nezná K70 nebo na ni hodil bobek, uplatněna slamákova metoda hžihádu.
Jinak cca 80-90 % nasazovaných ryb do tohoto revíru tvoří karpoši, zbytek BR ( pro kormorány ), občas Š1, CA1 .
Tak si myslím, že alespoň jednou za 10 let by mohli
pražský zarybńovací chytrolíni vysadit třebas zas ostroretky.
soulfly : Kaprošů skoro jak sraček je např. v pstruhovce Sázava 12 P, pravidelně před velkou vodou vysazení totiž díky děravým jezům tam pak naplavou. A abys chytil větší zubatku, taky je pomalu třeba brát tu pstruhovku.

Nšeptal - Profil | Čt 27.7.2006 7:29:32

soulfly: Zmasím to, na co mám chuť a co s rodinou stačímě zbaštit. Tj. pár kilo za sezonu. A vyšší spodní míra zarybnění revíru kvalitní rybou přispěje víc, než nelogická ochrana několika přarostlých kusů. Jinak, co se týká mrtvol velkých ryb - myslíš, že je snadný kdekoliv v přírodě najít mrtvolu divokého zvířete? :o)

NPyzda | Čt 27.7.2006 1:05:06

soulfly : právě to ti neřeknu, protože jsem prevít. Za chvíli budou pstruzi zase hájený a tak se budu hojit na kaprech a určitě nepojedu na soukromák.

Nsoulfly - Profil | Čt 27.7.2006 0:55:33

Pyzda- Kde je kaprů jak sraček??

NPyzda | Čt 27.7.2006 0:50:47

Fery : dobré ráno, je hezky, probral jsi se? Jdeme na kapry a hlavně na ty velké. Ty je budeš pouštět a já je budu dorážet vidličkou na konci mělčiny, protože kaprů je jak sraček. Proč si myslíš, že jsou války? Protože hloupých lidí, kteří se nechají dblbnout např. tím, že pouštění kaprů je in, začíná být taky jako sraček.

NPyzda | Čt 27.7.2006 0:34:55

Frostty : Pokud do vody patří vyjetý gumy, šlupky z brambor, vraky aut, tak proč by tam nepatřilo i boilí? Na tom se po "čuňácký" linii asi schodnem. Nevím o jaké vodě hovoříš, v chovných rybnících je kapr doma. Zkus si přečíst Bulletin VÚRH Vodňany o srovnávání populací kapra. V úvodu se jasně hovoří o jeho teritoriálním chování a riziku dopadu na životní prostředí při jeho úniku do volné přírody. Navíc Národní strategický plán pro oblast rybářství na období roků 2007-2013, kde analýza rozvoje a hospodářské činnosti chovu kapra koliduje s ochranou životního prostředí, včetně programu Natura2000. Nevím, jestli ti toto stačí?

Nsoulfly - Profil | Út 25.7.2006 16:31:42

šeptal- prostě si myslim, že se přirozený smrti nedožijou. Jakto, že nevyplavou na povrch jako malí ryby když chcípnou? Třeba když někdo nešetrně zachází s candošema či štikama tak vyplavou na povrch. U mě na rybníčku po zimě taky vyplaval chcíplej kapr na povrch. Možná melu kraviny a prostě zdechnou na dně, ale i tak by je mohl někdo vytáhnout. Mě se stalo, že sem vytah chcíplího kapra ze dna prostě se podsek. fuj to byl hnus :-).
Spíš bych řekl, že se toho nedožijou. U nás na pískovnách máme pár velkých kaprů i pojmenovyný a každý rok ho náký kaprař od nás chytne a pozná se podle fotek a to má ta voda 100h. Kdyby je někdo sněd neudělaly i by radost dalším rybářům. Nicméně tvůj názor je taky dobrej zvednout dolní míru. :-) Zmas si co chceš to je čistě tvá věc.

NFery | Út 25.7.2006 16:06:19

Michal-takže zarybňovací plány se vůbec neřídí tím co se od vody minulé roky odneslo?..jestli ne,tak tomu vůbec nerozumím..fakt jsem žil v domění,že se nasazuje hlavně podle toho kolik se od vody odnese(mluvím o kaprovi)

Nšeptal - Profil | Út 25.7.2006 8:18:56

soulfly: Čoveče, a co myslíš, že se s těma velkýma kusama stane? Myslíš, že se věkem ve vodě rozpustí, či co? Prostě pojdou věkem a neděje se nic jinýho, než že z vrcholu potravní pyramidy sestoupí na její základnu. Prostě striktně chránit takovéhle jedince nemá smysl. Spíš jde o to, nechat těm mladším a menším kusům dost času k nasbírání zkušeností k očůrání rybářů, tj. zvednout spodní míry. Nakonec, když budu ku..a, tak do trofejní velikosti nenechám v rybníčku dorůst jedinou rybu. Prostě zmasím všechno, co má míru. :o)

NMichal | Út 25.7.2006 8:04:01

Fery: musel bys asi změnit zarybňovací plány, který jsou naroky dopředu bez ohledu na to, jestli budou všichni všechno pouštět, prostě se asi bude furt cpát do revírů kapr a duhák a basta mudlerka

NFery | Po 24.7.2006 17:28:01

Ledňáček (Iceman)-je pravda,že do toho nevidím,ale přijde mi logický,že když rybu pustím,tak se nemusí nasazovat tak jako se masově nasazuje kapr do všech revírů..je přeci jasný,že když rybáři nebudou ryby od vody odnášet,tak se nebudou muset nasazovat v takovým měřítku???..fakt do toho nevidím,ale takhle to zní snad logicky ne???..určitě se nechci hádat,ale zajímalo by mě co by se teda dělo,kdyby rybáři ve valné většině začali ryby pouštět???(je ni jasný,že se to nestane)..vysazovaly by se ryby stejným způsobem???..myslím že je to nesmysl..

NLe Big Mac - Profil | Po 24.7.2006 17:18:37

Já bych mu pogratuloval.

Nsoulfly - Profil | Po 24.7.2006 16:54:05

šeptal- Já fakt si nejsem jist jestli u nás umíraj ryby stářím. Jakto, že nevyplavou na povrch jako malí ryby když chcípnou? Třeba když někdo nešetrně zachází s candošema či štikama tak vyplavou na povrch. U mě na rybníčku po zimě taky vyplaval chcíplej kapr na povrch. Možná melu kraviny a prostě zdechnou na dně, ale i tak by je mohl někdo vytáhnout. Mě se stalo, že sem vytah chcíplího kapra ze dna prostě se podsek. fuj to byl hnus :-).
Spíš bych řekl, že se toho nedožijou. U nás na pískovnách máme pár velkých kaprů i pojmenovyný a každý rok ho náký kaprař od nás chytne a pozná se podle fotek a to má ta voda 100h. Kdyby je někdo sněd neudělaly i by radost dalším rybářům. Nicméně tvůj názor je takydobrej zvednout dolní míru.

NFrostty - Profil | Po 24.7.2006 10:04:30

Pyzda: podivej me...za boha tě nepovažuju...ale ještě si mi neukázal STUDII že kapr vodě škodí:-)) To bude asi jak stím boilisem..ten taky vodě škodí že:-)))))

Nšeptal - Profil | Po 24.7.2006 8:01:28

soulfly: Co s těmi přestárlými kusy, co bohatě přelezou horní míru? Nechat je v revíru pojít přirozenou smrtí?? Spíš bych zvednul míry spodní. Pak by byla šance zachytat větší ryby, bo by se řada z nich v podmírových velikostech "vyučila" a měla by šanci dorůst i do trofejních rozměrů.

Nakonec, tady se to prezentuje tak, jako že se žerou jen trofejní kusy. Kolik kdo z vás v životě chytil skutečně těch "trofejních" v poměru ke klasický "konzumní" velikosti?

NMíra Rybář - Profil | Po 24.7.2006 6:44:12

Milda - V těch rybnících žádnéí dravci mimo těch okounů nebyly a potravy měli dostatek, jednak planktonu a jednak slunek, které jsme tam právě pro ně dosadili.

Nsoulfly - Profil | Ne 23.7.2006 13:21:59

Bez ohledu na vysazování, původní či nepůvodní druh, trofejní ryby by se poušět měly! Příběhů by bylo dost. S rybářema co žerou trofejní ryby prostě na ryby nechodim, nic jim neporadim, naopak se jich zeptam jestli jim to připadá normální a jestli jim nezaskočily ty obří kosti. Nešetrné zacházení s rybyma to mě dokáže vytočit, že si pustim hubu na špacír. Naštěstí mam dva metry, sto kilo a dělam kick box takže my u vody do huby nikdo zatim nedal :-). Já sám pouštím všechny ryby částečně taky díky mrku , ale dřív sem si taky ryby bral tak mi nevadí když si někdo veme rybu ,pokud to neni 400kg ročně jako to u nás pár lidí má:-(. Co si myslíte o horních hranicích míry ryb? Mě se to zdá jako super nápad. Letos rozhodně na jihu pomohla k zarybnění komáří kalamitka, obvykle se po zahájení vychytaj na řece mírový dravci letos neni problém chytit třeba deset štik 40-70cm pokud tam vydržim aspon 2 hodiny.

NPyzda | So 22.7.2006 23:14:06

Milda : Takzvaná rybochovná zařízení jsou zralá na privatizaci nebo na zrušení. Tím by se NIC zásadního, mimo přerušení nesprávného toku peněz nestalo. Ano je to jen můj názor, ale když se vrátím k tomu příkladu změny, není náhodou za schvalování zarybňovacích plánů, kontrolu hospodaření, novelizaci vyhlášek a vydávání RL zodpovědný právě stát? Je jasné, že stát má zodpovědnější úkoly a k tomuto se nechce samozřejmě znát.

NMilda - Profil | So 22.7.2006 22:59:46

Pyzda:Toto bych jako příklad změny nedával.Je to o něčem jiném.Změny v zákoně o silničním provozu byly provedeny státem ve všeobecném zájmu.Stát vody davá v užívání ČRS a MRS a nijak víc se o jejich hospodaření nezajímá,bo je to interní záležitost těchto sdružení s několika tisícovkama členů,nikoliv celého národa.Takže stát nezasáhne.A proč nakonec taky,když nynější systém vyhovuje 90%ům členů a taky dodavatelům ryb...Věřím,že ČRS a MRS by provedli změny,ale to by jim musel do kapes sypat někdo větší peníz,než rybochovné společnosti a pak by nehleděli na těch 90% spokojených,ale konali by tak,jak si přeje ten,kdo nejvíce sype.....Jenže kdo takový se najde?Když dnes někdo finančně něco podporuje,tak z toho chce mít nějaký zisk,ale co by měl z tohoto?Dobrý pocit?Na to se dnes nehraje.Nynější systém rybochovným společnostem a tudíž i ČRS a MRS prostě vyhovuje a tak ho budou dál takový podporovat a nenajde se nikdo finančně silnější(ani si nikoho takového prostě neumím představit),aby došlo ke změnám.

NPyzda | So 22.7.2006 22:57:20

Frostty: Za boha mě nepokládej, ale oceňuji tvoji důvěru ve mě. Tu nemohu zklamat, ale i přesto choď ke svaté zpovědi a zde na MRKu raději čti a otčenáše pronášej k tomu pravému....a zcela určitě se vyhýbej kaprařským a erotickým speciálkám.

NLedňáček (Iceman) - Profil | So 22.7.2006 22:54:24

Fery: je mě líto, ale vůbec do hospodaření a vysazování nevidíš. Raději si nejdřív něco zjisti a pak piš!

NPyzda | So 22.7.2006 22:30:19

Milda,zelí,Míra Rybář: kdyby mě ještě před měsícem někdo řekl, že se bude v obci jezdit opravdu 50, všichni budou svítit, myslel bych si, že je blázen. Ale stalo se, řidiči nevracejí průkazy a jsou ve většině spokojenější. Proč by se obdobná zásadní změna nemohla udát i v rybařině?

NPyzda | So 22.7.2006 22:23:13

Fery: nic proti tvému mládí, mě je o dost víc, ale taky nemusím mít vždy pravdu, ale příspěvky typu: "Černoši jsou černí a když si s nimi nebudu hrát, tak se neumažu", je stejná volovina, jakou jsi asi v dobré víře stvořil a to, že když kapry nebudeš brát , nemusí se vysazovat. Zkus se na toto tvé povrchní vidění rybařiny zeptat hospodáře své MO a vše ti bude jasnější.

NFery | So 22.7.2006 16:39:59

..miluju když někdo argumentuje,že kapr do vody nepatří,protože neni původní:-)))..SNÍLCI..vraťte se na planetu opic:-)))..neni sice původní,ale je tady asi 500let a vodě neškodí kapr,ale jeho přehnané preferování a neůměrné vysazování..jenže tím,že kapry pouštím,tak právě bojuju proti jeho vysazení!!!..v mým úlovkovým lístku nejsou nikdy žádný ryby..takže pro mě se kapr nasazovat nemusí!!!

NFrostty - Profil | So 22.7.2006 15:04:09

Pyzda: OMG!

Nkarelc - Profil | So 22.7.2006 9:36:35

zelí: hlavně je o něj největší zájem. Kdyby všichni chtěli okouna, bude se dělat okoun...

Nzelí - Profil | So 22.7.2006 9:34:18

Míra Rybář:možná by se naše generalita na množení ryb mohla zeptat v Polsku jak se rozmnožuje a chová okoun.tam to zvládli,tak proč ne tady?!
Vystihnul jsi to dobře:kapr je levnej a jednoduší.Tak s ním z.....m celé řeky

NMilda - Profil | So 22.7.2006 9:32:04

Míra Rybář:Jo,to máš pravdu,v rybníku je to normální,rybníky se budovaly pro chov kapra.Je ale zase blbovina sadit na rybník sumíše.Ale nevhodné zvolení rybích druhů je snad v každé MO.U nás se sadí vedle sebe sumec,štika a candát,kapr,amur,tolstoj,občas lín a mník....A to máme malé revíry(rybníky) s rozlohou do 2ha a průměrnou hloubkou kolem 1,5m.Pro mníka "ideální"voda....taky tolstolobik je velmi"užitečná"ryba....sumec se na rybník vedle lína taky ideálně hodí.....No prostě Kocourkov.Tady jde spíš o to,že se kaopr sadí ve velkém i na menší říčky,jak psal Pyzda a do řek,kde není původní.Na nižších tocích řeky,údolních nádržích,přehradách a rybnících je to ok,ale ne na vyšší pásma řek atd....Ty okouny vám zlikvidovali možná dravci,hlavně candoši je likvidují,ale i štika,ale tak to vpřírodě chodí.

NMíra Rybář - Profil | So 22.7.2006 7:17:58

Pyzda - Milda - Je pravda, že se kapr vysazuje mnohem vic, než jiná ryba, jenže skusili jste si někdy chovat okouny, candáty, líny a j. Máme 7 rybníčkú. Ve všech jsme skoušeli candátka. Výsledek. Pouze v jednom se mu zadařilo a tak se nám vrátili alespoň náklady za ,,hnízda".Jindy jsme chodili jsme po výlovech velkých rybníků a lovili malé okouny, které jsme do těch rybníků vypouštěli. Záhadným spůsobem zmyzeli, zůstalo jich jen pár, tak že není nijak jednoduché je chovat. Že by někdo uměle vytíral okouna, jsem neslyšel. A líni. Pokud jsou ve vodě sumci, můžu tvrdit, opět z vlastních poznatků, že je dokonale likvidujou. Kapr se přecejenom ,,dělá" líp.

Nzelí - Profil | So 22.7.2006 0:21:20

Milda,Pyzda:je to začarovanej kruh.Myslím že by musel nastat pálácovej převrat a přenest to i do nižších pater.tady bohužel neplatí pravidlo že se musí začí od spodu.Tady se musí nejdříve upálit makovice a pak ten zbytek.

NMilda - Profil | So 22.7.2006 0:17:48

Pyzda:Jo,vidíme to stejně.Já pouštím např.všechny ryby,vyjímečně vezmu candoša,nebo duhoňa,ale dohromady tak max.5ks ročně.Líni mi chybí asi nejvíce,taky okouni dost vymizeli.Pořád jen o tom tlacháme,ale ruku na srdce,co pro to děláme?Jen jsem se musel nazlobit na výroční schůzi,bo dokud tam budou takoví lidé,co jsou aspoň u nás ve vedení MO,tak se nic nezmění.Jak vidí,že máš o to zájem jít do funkce a slyší tvé názory,tak by na tebe nejraději poslali nájemného vraha,prostě o žádné změny nestojí a většině to vyhovuje a ať je to jak chce,proti síle většiny a síle peněz rybochovných společností se dá stěží něco udělat.

NPyzda | So 22.7.2006 0:10:51

Milda: Je škoda, že se nehovoří o pouštění okounů, proudníků, parem,... t.j. ryb, které se až na vyjímky nevysazují. Pokud by se masově začaly pouštět ulovení kapři, dojde ke kolapsu většiny revírů. Každý revír má svůj pseudo plán, ve kterém je mnoho tun kaprů. To není kolotoč, ale systém. Kolotoč zastavíš třeba nohou, ale systém? Co by se asi místo těch kaprotun do revíru, bez zásadních změn, vysazovalo? Co budou jíst kormoráni, vydry a co bude s těmi stamilióny korun, když se za ně nenakoupí ryby?

NJ.I.M. - Profil | So 22.7.2006 0:06:13

Jo tak pozor komu naléváš

NMilda - Profil | So 22.7.2006 0:05:08

J.I.M:hm,to s tebou pěkně vydrb*l ten tvůj nový kolega....

NJ.I.M. - Profil | So 22.7.2006 0:03:08

Já mám podobné zkušenosti,tady jedna z mnoha
http://www.karpjim.com/view.php?cisloclanku=2006033102

NMilda - Profil | Pá 21.7.2006 23:58:34

Pyzda:Hodně kaprařím a ryby prostě pouštím a souhlasím s tebou v tom,co píšeš,ale tím,že ty ryby nebudu pouštět,tím nic nezměním a v dané situaci asi taky nic,když je brat budu,ale aspoň mám dobrý pocit a možná tak možu jit příkladem dalším a za několik desítek let se tu rybařina nebude možná brát jako přilepšení k příjmu,ale jako fajn relax,jenže to je nyní hotové sci-fi.Věřím,že lidé,co jsou ve vedení ČRS a MRS,mají nějaké provize bokem od rybochovných společností,takže nic se měnit nebude,jen ať je co největší odběr atd...

Nzelí - Profil | Pá 21.7.2006 23:56:05

švec: O moje stáří se nestarej,radši nafasuj dezinfekci a běž utírat kapříkum prdelky.

NPyzda | Pá 21.7.2006 23:49:48

Milda : napsal jsi to, co si myslím i já, možná jiným způsobem a jinými slovy. Ale : pokud by stát hospodařil a pronajímal vody způsobem dobrého hospodáře, nemohly by se vést diskuse, zda-li je normální vysazovat do malé MP říčky 90% kaprů a to ještě do návesního rybníku. Jistá paraela je to, že jsme zřejmě ve světě známi, jako jedni z největších zběraču lesních plodů a hub.

NUnca - Profil | Pá 21.7.2006 23:39:39

Míra Rybář má pravdu. Otázky tohodle typu sou tu každej měsíc a každej měsíc tu ti samí sportovní rybáři nadávají každému kdo jen řekne že bere kapry. Pyzdu neznám tak nevím proč tak ostrá slova na jeho adresu. Já osobně sem zatím viděl špatné zacházení s kapry jen od tzv. sportovních rybářů chytajících na boilies. Ať už drancování Slezké Harty, kdy 2 boilisáři odnášejí od vody tak 10 kaprů 60+, nebo na Tovačově kdy boilisář odnáší od vody kapra 81 cm ( většího sem tam nikdy neviděl ) a nebo nějakej carpteam od Frýdku Místku kterej na Tovačově kuchal přímo u vody 5 kaprů 70+. Určitě by pomohla horní míra a zdražení povolenky ale jak už sem tu jednou psal, rád bych se dožil toho že rybáři pouští ryby sami od sebe a ne proto že jim to někdo nebo něco nařizuje. Druhou povolenku bych nevydával. Jak jednou zmasí určený počet kaprů tak má utrum a hotovo.

NMilda - Profil | Pá 21.7.2006 23:37:10

Pyzda:máme na to každý jiný náhled,ale co člověk,to názor.Prostě pokud se bude pouštět,tak není třeba zdaleka tolik sadit,jednoduchá úměra.Změnit řád,nechat možnost lovícímu ponechat max.15ks ryb ročně a na rozdíl od M.Rybáře bez možnosti výdeje další povolenky,taky není potřeba zdaleka tolik sadit.Jenže jedno,ani druhé není v tomto státě reálné....Masařů je drtivá většina a tak vlastně jen podporují tento systém.Ono to ostatně rybochovným společnostem vyhovuje,bo peníze mají z prodeje,že....Takže tady neplatí ono:Za vším je žena,ale Za vším jsou peníze.....

NPyzda | Pá 21.7.2006 23:28:28

Milda : Co je urážka? Snažím se reagovat věcně, "jazykem" příslušného diskutéra a v rozsahu příslušné "věcné" diskuse. "Problém" masařů a extrémního nasazování kaprů není kolotočem, ale systémem, který je špatný a na to poukazuji. Pouštění kaprů, je asi jako opatrné sejmutí mandelinky bramborové z mého pole a přenesení na pole souseda. Jsem také CaR? I mandelinka si zaslouží dorůst do extrémní velikosti ne?

NMilda - Profil | Pá 21.7.2006 23:13:43

Pyzda:Jde to tu snad i bez urážek.Nevím,proč je vždy nějaký konflikt,když někde píšeš?....Z části s tebou souhlasím,kapr se vysazuje na úkor jiných druhů ryb v množství větším,než je zdrávo,ale je to způsobeno poptávkou a tu tvoří volání masařů.Je to pořád stejný kolotoč.Je třba si uvědomit,že omezit počet ponechaných ryb,jak píše Míra Rybář,nebo se chovat většina rybářů,že pouští ryby,tak není potřeba do té vody pro maséry cpát tuny kaprů,ale mohou se sadit konečně i jiné ryby,třeba můj oblíbený lín a okoun......

NPyzda | Pá 21.7.2006 23:09:41

Míra Rybář : Říkalo se, že ta vláda, která zdraží pivo padne. Není obdobou, že svaz, který zakáže ponechat si kapry padne? Není to ale právě cíl MRS? Privatizace za peníze kaprojedů?

NPyzda | Pá 21.7.2006 23:03:03

švec : jsme zase na začátku. Použiju-li tvoji slaboduchou logiku, přetlačování s kaprem mě zas tak nevadí. Vyšší hledisko mravní je pro tebe asi vesnička středisková, ze které jsi vzešel.

Nizzi - Profil | Pá 21.7.2006 23:02:20

Míra Rybář - souhlas

NMíra Rybář - Profil | Pá 21.7.2006 23:00:37

Koupit, nekoupit, pustit, nepustit. Tyhle otázečky tedy padají, alespoň jednou do měsíce a jde to pořád dokola.Jedni se zastávají kaprů, druzí zase dravců aj. Přesto si myslím, že každá ryba má právo na slušné zacházení, ať jde o jakýkoliv druh. Tento týden jsem shlédl v televizi pořad o rybách s Rudlou Hrušinským, kde se ptali šéfa ČRS , co si myslí o tom, že na MRS si mohou vzít jen jednoho kapra. S úšklebkem prohlásil, že v čechách se to nestane, že tam je kaprů dost. Rád bych se teda toho pána zeptal, proč tolik čechů jezdí tak rádo chytat na revíry MRS. Já osobně to, že si můžem vzít jen jednoho kapra vítám a byl bych ještě přísnější. 15 - 20 ryb za rok a šmitec. Pokud si někdo tento limit vybere na začátku sezony, měl by možnost si koupit druhou povolenku o 200% dráž, než ta první. Myslím, že by si každej rozmyslel masařit!

Nšvec - Profil | Pá 21.7.2006 22:56:33

Pyzda : ano máš pravdu, že je i pro ostatní. Jestli má ale kapr někoho vytlačit, tak ať jsi to ty wole.

NFrostty - Profil | Pá 21.7.2006 22:53:11

švecokochač: a kur*a...no tak halvně bez ostudy:)))

NPyzda | Pá 21.7.2006 22:52:34

švec : vypadám jak vypadám, ale není ten omyl v tvých představách?
Frostty : voda, o které se zniňuji, není pouze pro ortodoxní kapraře, ale i pro ostatní skupiny rybářů a nejen to, je i pro rekreaci, vodáky, vodníky ba i čolky. Kapr vytlačí toto vše.

Nšvec - Profil | Pá 21.7.2006 22:51:39

Frostty - ® : pyzduch je magor, kterej neumí nic než se hádat. Pro mne je to poddruh nehodný komunikace, divím se, že jsem reagoval na nikoho :o) Malý pérop a nízký sebevědomí. Zasírá MRK už dýl než já, ale s tím rozdílem, že se neumí ani představit a bleje tady ty svý rozumy :o)) Je to blb :o) Jdem s macinem na pivko. Měj se :o))) Kocháč

NFrostty - Profil | Pá 21.7.2006 22:48:42

švecokochač: nic proti Tobě;) ale at ten ichytl napiše věcně čemu ty vodni prasata škodí, jinak ať zavře kredenc..

Nšvec - Profil | Pá 21.7.2006 22:47:40

Frostty - ® : tak to se mě málem dotklo :o)))))

NFrostty - Profil | Pá 21.7.2006 22:44:14

Pyzda: kamaráde nepřeskakuj přizpěvky a odpověz mi !!!! a nekecej vo hovnech! chci fakta!

Nšvec - Profil | Pá 21.7.2006 22:43:39

Pyzda: ty bys měl vypadat úplně jinak. Jsi omyl kemo :o)) Kocháč

NPyzda | Pá 21.7.2006 22:42:29

švec: Kokotů, co si chtějí ulovit kapra a sežrat je bohudík většina. Kokotů, co si je chtěj jenom drbat u řiti na podložce je tak asi 4%. Jinak řečeno, maxi kaprů máte hafo na soukromácích. Revíry typu tekoucí voda, přehrady a písáky by měly vypadat úplně jinak.

Nšvec - Profil | Pá 21.7.2006 22:42:12

izzi - ® : jsem proti, rovnováha musí být zachována :o))))

Nizzi - Profil | Pá 21.7.2006 22:41:22

liborcarp - co takhle zavraždit Pyzdu ku prospěchu MRKu?? :)))