Psaní docházky a úlovku.

Paní a páni kolegové, mám na vás jeden dotaz. Když jdete s čeřenem na nástražní rybičky, zapisujete docházku k vodě na revír, kde čeříte a zapisujete nástražní rybky do sumáře, počet a váhu?
Pdlw mě by se tyto zápisy provádět měli, nikde v řádech jsem se o tom nic konkrétního nedočetl a nebo jsem blbě hledal.
Autor diskuse: Míra Rybář - Profil , 29.6.2006 všeobecné - ostatní
68 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NPetrson - Profil | St 5.7.2006 15:37:06

Jo, radši zapisovat. V RŘ pro ČRS zmínka o zákazu přenášení ryb z revíru do revíru není, ale tuším, že to je v zákoně na ochranu zvířat. Což sice RS vymáhat ani postihovat nemůže, ale víme, že mnozí strážníci vesele jedou podle norem z r. 63, takže je lepší takové hady nedráždit bosou nohou. Btw, loni jsem na to furt zapomínal a nástražky dopsal až před odevzdáním sumáře, letos už to raděj píšu před odchodem stylem: plotice / 4 ks / 10 cm / 0,05 kg. A je to. Zatím to nikdo nepřeměřoval :-)

Nkamet - Profil | Pá 30.6.2006 15:59:04

chlapi co to resite stejne musite ty papiry vyndat k zapsani dochazky tak to tam snadno napisete napisu tam treba basnicku dyz jim to udela dobre akorat nevim jak napsat nitenky a dafnie tezko se mi pocitaji

Ntomfisherman - Profil | Pá 30.6.2006 15:15:19

profo: Samozřejmě, že je to benevolencí RS či celé MO hospodařící na revíru.
Někdy je to možná škoda, protože ztráty se v celkových kg někde dost nasčítají.

Nprofo - Profil | Pá 30.6.2006 15:08:08

tomfisherman - ® : takhle to zní docela rozumně a částečně s tebou souhlasím, jen při nezapsání RS nepochybí při odebrání papírů. Osobně si myslím, že je nevezme kůli např. 5-ti kusům plotice velikosti 5-8 cm. To ve většině případů vyřeší domluvou a hotovo. Právě RS musí sama posoudit závažnost přestupku, na to nejsou žádné tabulky a podle toho se zachovat. RS není robot na sběr papírů ani bestie bez rozumu (i když pár takových se taky najde). Pak si samozřejmě můžeš stěžovat a klidně požadovat omluvu. Výsledek si tipovat nechci.
PS : to co píšeš je ale benevolencí RS a je to taky důvod proč to tady vypadá tak, jak to tady vypadá. Nic víc k jednání RS na těch inkriminovaných revírech nemám co dodat.

Ntomfisherman - Profil | Pá 30.6.2006 14:58:37

Profo: Možná to "cítíš" správně a v tom jediném s Tebou mohu souhlasit. Ovšem v předpisech oporu v tomhle nemáš, ani kdyby ses zbláznil. Pokud půjdu od vody a budu mít v řízkovnici několik rybiček, které nebudu mít napsané (a nepůjdu pouze a jenom s čeřínkem či malým proutkem) a budu tvrdit, že rybičky, zde nejsou ulovené, že jsou přinesené z domova, tak mi sice rybářská stráž může sebrat papíry v domnění, že jsem je nezapsal, ovšem velmi pochybí! Já do hlášenky napíši, že rybičky byly přinesené z domova, což dozorčí komise bez pochyby uzná a budu na dotyčné rybářské stráži požadovat aspoň omluvu.
PS: Mezi námi, je mnoho revírů, kde se RS zapisováním těchto rybiček a také ostatní bílé ryby(plotice, perlín, cejn...) moc nezabývá a v klidu to přechází!!

Nprofo - Profil | Pá 30.6.2006 14:51:05

MM : jj máš pravdu.

Ntomfisherman - Profil | Pá 30.6.2006 14:40:00

Ottar: Zákaz použití nástražní rybičky z jiného revíru neplatí a ani neplatilo. Byl to všeobecně se šířící omyl vyplývající ze špatného výkladu některých rybářů. Nesměla se používat rybička z jiného revíru či koupená, pouze pokud nesplňovala v daném revíru, kde měla být použita platné ustanovení. Např. někde bys chytil či koupil kapra 35 cm, a na jiném revíru, kde má ovšem kapr míru 40 cm, ho chtěl použít jako nástrahu - tohle bylo zakázáno, nic víc.

NMartin M. - Profil | Pá 30.6.2006 14:39:05

profo> my o prenaseni rybek mezi reviry nic v RR nemame a podle mne za to tedy RS nemuze trestat. Mozna u vas je to jinak.

Nprofo - Profil | Pá 30.6.2006 14:36:44

tomfisherman - ® : zádná kontrukce, přečti si předpisy a netrhej z nich jen kousky. RS ti nic dokazovat nebude tak jak píše MM. Když si je přineseš a budou tě kontrolovat při lovu je jasný, že je nikde zapsaný mít nemusíš a nic dokládat taky nemusíš. Pokud ale jdeš od vody a odnášíš je, tak RS nezajímá kde jsi je vzal, ale to jestli je máš zapsaný a pokud né, tak důvod proč je zapsaný nemáš. K tomu důvodu ti slouží třeba paragon. Jinak je to z pohledu RS a púředpisů bráno jako porušený RŘ a postih za to znáš.Prostě přenos ryby z jiného revíru je podle předpisu nepřípustný, tudíš se ve většině případu RS na to dívá tak, že ryba (ať nástražní či jiná) odnášená od vody je na této vodě ulovena. O tohoto se opře a ty buď dokážeš, že jsi si rybu přinesl a nebo ji zapíšeš. Při jiném postupu tě to bude stát papíry a dělej si potom co chceš. Stačí, že RS takzvaně přivře oči nad tím, že doneseš nástražní rybky třeba z krámu. Po odebrání povolenky si klidně stěžuj, ale myslím si že spláčeš nad výdělkem. Nepopírám, že by to mělo být popsáno líp, aby se to pro některé líp chápalo, ale jednou je to tak a mysli si co chceš.

xycht, Rush : nástražní rybka se zapisuje až při odchodu od vody.

MM : máš pravdu, ale realita je většinou jiná a dokazuješ ty a né RS. Souhlasím s tebou raději zapsat a je klid.

NMichal | Pá 30.6.2006 14:26:16

Ottar: v pohodě, s tím kaprem bych si dal pozor, ponecháním není jen odnesení si ho domů, prostě když ho nepustíš, musíš ho zapsat

NMartin M. - Profil | Pá 30.6.2006 14:17:30

Je v tom bordel, pokud plati presumce neviny, mel by mi porybny dokazovat, ze ten nezapsany kapr ve vezirku je opravdu muj a ze jsem ho opravdu chytl na tomto reviru. Presto mi tohle dokazovat nebude a automaticky prijdu o papiry a myslim, ze ani paragon z rybarny mi nepomuze. Radeji nedrazdit a zapisovat.

NOttar - Profil | Pá 30.6.2006 14:14:55

Michal - ®
Jak jsem psal.Danou problematikou se nezabývám tudíž nejsem v této otázce znalý.Byl to jen můj názor a nebráním se tomu,že byl špatný

NMichal | Pá 30.6.2006 13:56:47

Ottar: tak to jsi na omylu, pokud ulovíš kapra a nepustíš ho zpět bez háku ve hřbetu nebo kdekoliv jinde, pak jsi si ho ponechal a jsi povinen ho ihned zapsat, argument, že je pořád ve vodě a že jsi si ho neponechal to bude platný mrtvýmu zimník

NOttar - Profil | Pá 30.6.2006 13:52:02

MM.
K tvé otázce o použití mírového kapra.Upozorňuji, že tímto způsobem nechytám a snad to nebudu ani zkoušet.Myslím si však, že polemiku k mírovému kaprovi řeší odpověď na tuším Pyzdovy otázky na úvod této diskuse.Domnívám se, že je to stejné jako kdyby jsem chytil mírového kapra a okamžitě ho nastražil na sumce nemusím zapisovat vůbec nic neboť si rybu neponechávám.Pokud nic (sumce) nechytím mám dvě možnosti.
1- kapra , kterého jsem nastražil šetrným způsobem a není závažně poškozen pustit
2-kapra (poškozeného, usmrceného) zapsat a vzít domů a tudíž ZAPSAT
PS: Vím stopro, že dříve bylo v platnosti nařízení v RŘ , že nesmíš používat ryby z jiných revírů.Jestli to platí v novém zákonu nevím-nezajímal jsem se o to.Byl jsem přítomný diskusi prodavače v rp , když na žádost o vystavení paragonu na rybičky se ptal k čemu ho dotyčný potřebuje.Když mu bylo řečeno, že ho chce použít jako důkaz, že rybky koupil a nikoliv ulovil, tak byl upozorněn na ustanovéní rř o použití rybek z jiného revíru.

Nxycht - Profil | Pá 30.6.2006 13:47:37

K otázce: Zapisuju, ale až při odchodu od vody

Nxycht - Profil | Pá 30.6.2006 13:47:18

Rush: taky si to myslim...dokonce jsem o tom přesvědčenej, protože nástražní ryby pokud to není kapr, stačí zapsat až před odchodem od vody.

NRush - Profil | Pá 30.6.2006 13:31:30

Nechápu, proč bych měl mít nástražní rybičky zapsaný během lovu. Vždyť přece stačí zapsat před odchodem od vody , né?

Ntomfisherman - Profil | Pá 30.6.2006 13:25:43

Martin M. - To je to samé? Je to nejspíš nedokonalost předpisů, ale zde rybářská stráž nic nezmůže a pokud Ti sebere papíry, tak neprávem.
profo: Opět sice hezky konstruuješ, ale opět něco nepodloženého a neprokazatelného. Ano pokud skončíš lov čeřínkováním a budeš odnášet rybičky a v tu chvíli Tě bude RS kontrolovat, musíš mít tyto rybičku napsané, to je bez diskuse.
Ovšem pokud přijdeš k vodě s mrtvými či živými nástražními rybičkami, tak napsané je nikde mít nemusíš, ani mít sebou paragony či darovací listiny....
Zde se RS v předpisech nemá o co opřít!!

Nxroman | Pá 30.6.2006 13:15:44

profo: Hluboce se mýlíš, já nic dokazovat nemusím. RS musí dokázat, že jsem rybičky chytil na revíru a nezapsal.

Nprofo - Profil | Pá 30.6.2006 13:09:28

MM : pochopil jsem tvůj příklad. To byla jen řečnická otázka na kterou mi jak tak čtu níže odpověděl docela výstižně MrKos. Já si rybky dávám taky do sudu, ale i se vzduchováním se snažím je spotřebovat max. do 30 dnů od nachytání.

Nprofo - Profil | Pá 30.6.2006 13:04:01

MrKos : tak to ti gratuluju, to je z tebe velmi úspěšný sladkovodní akvarista...:-)) Ale teď vážně. Jsi dobrej když je dokážeš tak dlouho uchovat. Je pravda, že tohle je něco co není dotaženo tam kde by to asi mělo být. Já jen psal, že je raději napíšu (pokud nejsem schopen dokázat jejich původ) než bych se dohadoval s RS o tom, že jsem je tady nenachytal, tak že je psát nemusim.
Tomfisherman : nikdo po tobě nechce aby jsi to sebou nosil, jen si uvědom co je psáno a to je, že je musíš zapsat a pokud narazíš na někoho (RS) která to bude po tobě tvrdě vyžadovat (myslím zapsání) tak tě to bude stát papíry, pokud jim nedokážeš, že jsi je nechytil, ale třeby koupil a nebo že jsou chyceny již dříve a zapsány tedy taky dříve, páč pokud je odnášíš měl by jsi je správně zapsat a nebo dokázat, že jsi je přinesl a nechytil. To je to co musíš dokázat ty, protože oni ti to že je máš dokážou tím, že je odnášíš.

NMartin M. - Profil | Pá 30.6.2006 12:54:11

tomfisherman> a pokud jako nastrazni rybku pouzijes koupeneho miroveho kapra?

Ntomfisherman - Profil | Pá 30.6.2006 12:37:28

Je jasné, že při lovu čeřínkem musím zapsat docházku a ulovené rybičky musím před odchodem zapsat do úlovkového lístku.
Ovšem, pokud přijdu k vodě s nástražními rybičkami, které lze jako nástrahu použít, tak nemusím rybářské stráži dokazovat jejich původ (zapsání, paragon o koupi....) - nevím tedy, že by o tomhle v rybářských předpisech byla někde zmínka?!!

Nhajan | Pá 30.6.2006 12:17:53

MrKos: Z kraje sezóny zapsat třeba 20 rybiček asi nikoho nezabije, a není potřeba se potom s někým dohadovat.

NMrKos - Profil | Pá 30.6.2006 11:54:07

profo: a to nemluvím o tom že rybky byly ze soukromáku a tedy ani v září jsem je nikam nezapsal :-)

NMrKos - Profil | Pá 30.6.2006 11:50:46

profo: rybky opatřené v září minulého roku jsme ůspěšně používali ještě na dírkách letos v březnu... způsob uchování mám vyřešený poměrně dobře na to abych je měl klidně nejen půl roku ale i celý rok... a dokonce i povyrostou :-) a jak je mám tedy zapsat? to by mohl tvrdit totiž každý že rybky nachytal minulej rok... a zpětné dokazování?

Nhajan | Pá 30.6.2006 11:49:46

Martin M.: tuším vplatném veterinárním zákoně, já ho nečet, tak to ber s rezervou. Ale je to tak, fakt to platí.

NJKL - Profil | Pá 30.6.2006 11:25:52

jepice.cz Zkus mu říct pravdu. Zatím tady čtu jen návody, jak to okecat. Já v tom zásadní problém nevidím. Koupené rybky by měly projít jakousi karanténou, takže zavlečení nemocí by mělo být eliminováno. Přenášení z revíru do revíru nedělají jen rybáři ale i jiní predátoři. Pokud by se na obsah řízkovnice ptala RS - buď ukázat zápis, nebo po pravdě říct že jsou z nějakého nebesáku nebo soukromého bazénku. Nemůže to být důvod k sankcím. Platí presumpce neviny - nebo ne?

NMartin M. - Profil | Pá 30.6.2006 11:21:20

profo> zadne rybicky v sudu nemam, to byl jen priklad ;-)
hajan> kde je psano, ze se nesmi prenaset rybicky z reviru na revir?

Njepice.cz - Profil | Pá 30.6.2006 11:18:20

ted me napada- chytnu u vody treba mirovyho kapra a hodim ho na sumce. normalne ho zapisu a hodim na sumce jenomze chytnu sumce a kapr se behem zdolavani sumce nejak vyhakuje. pak prijde RS a bude se divit kde mam kapra kdyz je zapsanej. jak by se resila tato situace?

NGeorgino - Profil | Čt 29.6.2006 14:53:39

hraji:Prosimtě můžeš mi říct jakou kontrolou chceš Bulka poveřovat??

Nprofo - Profil | Čt 29.6.2006 14:24:43

hajan : máš pravdu, ale nástražní rybka je trochu něco jiného, protože ji volně nepouštíš do jiného revíru a správně ani nesmíš ji tam volně pustit pokud z něj nepochází.

Nprofo - Profil | Čt 29.6.2006 14:22:48

MM : neříkám, záměrně zkreslovat statistiky (i když při srážce s některými RS je to asi jediné řešení) ale pokud máš zápis nástražních rybek v povolence a není to z ledna když je duben, tak si myslím (a osobně bych to tak řešil), že RS nebude dělat velký dusno a rozejdete se dejme tomu s nějakou domluvou mezi Vámi, ale když nebudeš mít žádný zápis, ani paragon a rybičky poneseš pryč, tak je to průser a to je lepš je radši zapsat a je klid. Jak dlouho ti vydrží v sudu?

Nhajan | Čt 29.6.2006 14:20:20

MartinM.: Jestliže je máš už zapsané, tak už je samo nepíšeš.
profo: S tím paragonem, nevím, nevím, protože je jasný, že nesmíš přenášet rybičky z revíru do revíru. Například je-li hranicí dvou revírů jez, tak pod jezem chytíš ouklejku, flákneš jí nad jez, uvídí tě nejakej vůl, a teď se sním dohaduj....

NMartin M. - Profil | Čt 29.6.2006 14:01:40

profo> a kdyz si je chovam na zahrade v jezirku, tak paragon vezmu kde? Pripadne pokud mam rybicky doma ve velkem sudu nachytane a zapsane pred tydnem, tak to je mam ted zapisovat podruhe, potreti atd? Tohle si troufam rict, ze bych vyhral... i kdyz jak rikas, dohadovat se nema cenu a je lepsi zamerne zkreslovat statistiky.

Nprofo - Profil | Čt 29.6.2006 13:58:07

slapeto : to co píšeš můžeš udělat jen v případě, že budeš mít v kapse platný paragon o koupy nástražních rybiček. Tedy při odchodu od vody a nezapsání a nebo je budeš mít zapsané třeba z předešlého dne. Jinak se vystavuješ nepříjemnému dohadování s RS.

Nhajan | Čt 29.6.2006 13:49:15

slapeto: nástražní rybičky se musí zapsat taky!!!

Nslapeto - Profil | Čt 29.6.2006 13:48:00

Musi se zapsat oboje ale kdyz si nezapises rybicky muzes rict ze jsou nastrazni

NMates(původní) | Čt 29.6.2006 13:23:12

Já si myslím, dokonce jsem o tom přesvědčený, že se musí zapsat oboje.Ovšem nikdy jsem to neudělal:-(

NMíra Rybář - Profil | Čt 29.6.2006 12:46:07

Dámy a pánové.
Za malý okamžik odjíždím prohánět šupiny a do neděle jsem nezvěstnej. Tak se loučím a držte mi palce. Zbytek si přečtu, až se vrátím. Díky.

NPyzda | Čt 29.6.2006 12:35:58

Míra Rybář : Dík, že jsi jako jeden z mála pochopil, že moje příspěvky jsou čistě dialektického rázu, nemají za cíl se měkoho dotknout a jsou schopny se účastnit jakékoliv věcné diskuse. Bohužel i "nová" vyhláška nepřináší nic nového a "činovnické" lpění na postulátech předpisů je leckdy hodno i "lidové" úvahy.

NMíra Rybář - Profil | Čt 29.6.2006 12:03:55

Pyzda - ten tatarák bych si dal taky, jinak dost dobrý.

NPyzda | Čt 29.6.2006 11:53:18

Emroy : od jistý doby si vozím k vodě i svoji st..ou a mám taky klid. Není ale od věci zjistit, jestli ten klid je oprávněný a jestli se nežene nějaká ta bouře. Dnes u nás místní rozhlas hlásil pro pardubicko nebezbečí záplav, vlivem vydatného deště. Zatím je klid na obou frontách, ale na "bojišti" se situace mění každou chvíli.

NEmroy - Profil | Čt 29.6.2006 11:44:16

Chlapci, to my v BJ to máme vymáklý, vozíme si ssebou k vodě rovnou svoji RS a máme klid...

NPyzda | Čt 29.6.2006 11:42:34

Míra Rybář : Já ze zdravotních důvodů musím mít 3x týdně rybí tatarák a proto si ho nosím i k vodě. Aby nebyl problém, zapisuji i mraženou tresku a lososa, ale nevím, jestli se nedopouštím přestupku, protože losos je celoročně hájený....

NMíra Rybář - Profil | Čt 29.6.2006 11:33:33

Doplnění otázky: Ze zdravotních důvodů nemůžu pobíhat po potocích a kolem rybníku s čeřenem, tak si rybky vozím od kamaráda ze soukromáku a to včetně karasků, kteří se u nás nevyskytují a nebo v tak malé míře, že chytit je je vzácnost. Karásky přechovávám v garáži ve 50 l akvárku se vzduchováním, ale bílou rybu usmrtím a zamrazuji. Na ně mám s candáty více úspěchů, jak na čerstvé, dokonce je vezme i štika. Tak by mě zajimalo, jak mám zapsát tyhle ryby a hlavně ty karásky?

NPyzda | Čt 29.6.2006 11:26:22

mikiw : To je normální, my v Pardubicích zase nezapisujeme kapry, protože máme vyjímku z míry a jsou zde označeny jako plevelná ryba a kupříkladu kapr třeboňský dokonce jako druh nepůvodní. Změna je život.... Již vzhůru psanci této země...

Nmikiw | Čt 29.6.2006 11:21:05

no vidite my v turnově zapisujem docházku až když si necháme vyjmenovanou rybu....konkrétně já bych se asi jinak upsal...krom toho do povolenky nezapisujem ryby nevyjmenovaný....máme tu i míru 25cm na okouna a nezapisuje se

NPyzda | Čt 29.6.2006 11:12:42

Martin M. - Byla to rychlopalba, ano karas je v sumáři samostatně. Měním karase za hořavku.

NPyzda | Čt 29.6.2006 11:05:31

profo : dík za odpověď, protože krom karase žádná nástražní rybka v parném létě nevydrží víc než 12 hodin v řízkovnici i při časté výměně vody a tak lovení nástražních rybek sólo na druhý den je téměř neproveditelné, pokud někdo nechce lovit na mrtvou a lámat si hlavu "zabíjením" pidirybek.

NMartin M. - Profil | Čt 29.6.2006 11:00:16

Pyzda> 1 a 2: to neres, hmotnost vsech nastraznich rybek za cely rok je mensi nez prumerna statisticka chyba, klidne to zaokrouhluj na 0.1 kg. Jinak myslim, ze karas v sumari je samostatne, aspon u nas jo.
Bod 3 - dobra otazka! Stejne tak muze byt komplikovane, pokud jsis rybicky prinesl z nejake nesvazove vody nebo je koupil v rybarskych potrebach. Ja to pro jistotu resil vzdy tak, ze jsem si je pro jistotu napsal, abych nenarazil na vola, ktery mi sebere papiry a za mesic mi je s omluvou vrati.

Nhraji - Profil | Čt 29.6.2006 10:58:45

Georgino: myslím, že pověřím Bulka kontrolou. Předpokládám, že nechodíš na jeden revír, ale pokud je to tak, mysím, že výskyt zmiňovaných ryb není až tak nepředstavitelný

Nprofo - Profil | Čt 29.6.2006 10:48:26

Pyzda :
ad otázka 1 : máš pravdu, že stejně padnou do kolonky ostatní, ale ty je musíš roztřídit pro přehlednost úlovků
ad 2 : já píšu na 1 desetiné místo
ad.3 : pokud to uděláš takto, tak nic nezapisuješ, protože předpis ti přikazuje ostatní ryby zapsat v případě ponechání až při odchodu od vody a pokud v tomto čase ty neodnášíš žádnou rybu, tak nic zapisovat nemusíš. Maximálně prškrtnout pokud je to povinnost.

NPyzda | Čt 29.6.2006 10:15:34

Otázka: proč členit při zápisu do úlovkového listu střevličky, hrouzky, slunky, plotice, karasi, ježdíky, perlíny..., když v sumáři se všechny tyto druhy octnou v kolonce ostatní? Praktická otázka č.2 . Na kolik desetinných míst zapisujete váhu úlovku, myslím tím nástražní rybky? Kolik slunek na okouny je nutno nalovit do 0,1kg? Praktická otázka č.3. Pokud jdu lovit k řece, zapíšu datum a č. revíru. Pak nalovím nástražní rybky (např. do čeřenu) , lov nepřeruším a pokračuji v lovu na plavanou, případně posléze na těžko, všechny nástražní rybky "spotřebuji, nebo pustím" a nic i neulovím, tak co bych měl zapisovat?

NGeorgino - Profil | Čt 29.6.2006 10:10:05

hraji:To je pravda, ale že bych měl u nás na Orlici mezi rybičkama malé candátky a ouklejky pruhované tak to opravdu nehrozí :o)

Nhraji - Profil | Čt 29.6.2006 10:08:13

Georgino: no asi budeš muset, hlavně proto, abys mezi těmi okounky neměl malé candátky a místo plotiček neměl ouklejky pruhované a podobně. myslím, že tohle nikoho nezabije a žíly se mu nezkrátí

NJH - Profil | Čt 29.6.2006 10:07:14

Revír v 95% znám předem takže docházku zapisuju ještě doma. Těch zbývajících 5% je na hranici revírů kdy nejsem schopen odhadnout obsazení míst.
Rybičky nakonec zapíšu. Sice nespotřebované pouštím zpátky, ale nevidím důvod se s kýmkoliv dohadovat a tím méně spoléhat na něčí benevolenci.

NGeorgino - Profil | Čt 29.6.2006 10:05:17

hraji:Takže když do čeřenu chytnu 100 ks 5 cm rybiček tak pak každou zvlášť musím přebírat kolik tam mám hrouzků, plotiček, okounků atd....Asi budu jenom vláčet...

Nhraji - Profil | Čt 29.6.2006 10:00:50

Georgino: ale tohle přece není o tom, co se tobě chce. Je to prostě nařízení a hotovo. Kdyby jsi měl vlastní rybník a na něm prováděl rybolov tak by jsi možná chtěl vědět kolik toho za rok v tvé vodě "přiroste" ? Dívej se na to tak, že to je 20 sekund v moři času,které stejně strávíš čekáním, než rybky na čeřen najedou

NGeorgino - Profil | Čt 29.6.2006 9:54:42

No zapisovat do povolenky třeba 10 ks střevličky nebo 10 ks oukleje se mi moc nechce.

Nhraji - Profil | Čt 29.6.2006 9:36:55

Bulk: jestli ty permanentně (tedy neustále) nemyslíš na něco úplně jiného než ryby :-)))

NBulk - Profil | Čt 29.6.2006 9:35:56

hraji: Já vím, že je to běs a hrůza. Jenže to je pořád něco, když mám všechno na ryby, tak nemám zapsáno, když mám náhodou zapsáno tak nemám třeba červy. Stydím se :-)

Nhraji - Profil | Čt 29.6.2006 9:27:54

Bulk: no co to tu píšeš Kubo? To je děs, běs, snad nám sem pak nebudeš psát: Co mám dělat? RS mi zadržela povolenku. A asi byla v právu, já totiž neplním ani tu jedinou povinnost, kterou mi předpisy před lovem ukládají. :-))))))))

NBulk - Profil | Čt 29.6.2006 8:57:00

11: Ne, bohužel, kolikrát zapomenu zapsat i normální docházku:-(

Nprofo - Profil | Čt 29.6.2006 8:50:49

Míra Rybář - ®, : jasně, že to dělám. Pokud bych to neudělal a přišla RS, tak se můžu rozloučit s povolenkou. Je to jak píše Hraji.

N11 | Čt 29.6.2006 8:44:00

A děláte to ???

Nliborcarp - Profil | Čt 29.6.2006 7:50:04

Míra Rybář-to je snad jasné-lov čeřínkem je lov a před lovem si povinen napsat datum a revír.

Nhraji - Profil | Čt 29.6.2006 7:45:19

Míra Rybář: ano, napsal jsi to správně, blbě jsi hledal. Ono totiž stačí si uvědomit, že lov do čeřínku je jen jedním z druhů lovu ryb (tedy výkonu rybářského práva) a že nástražní rybky jsou vlastně úplně stejné ryby jako kapr nebo dravci, jen menší. Takže se na ně vztahují stejné povinnosti. Před lovem zapsat datum a revír, po lovu zapsat druh, počet a hmotnost ponechaných nástražních rybek.