Gastronomicky koutek pro lopaty a nemehla

Koutek pro ty co vari s laskou ale moc tomu nerozumi .
Profesionalum vstup povolen jen na vlastni nebezpeci .

Prosím jen vlastní fotky, cizí fotky jen odkazem.
Autor diskuse: Bosanac - Profil , 13.2.2010 muškaření - ostatní
Dále moderují: Maxwell Profil + Benda 24,72 Profil + ZN Profil
488 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

NMr.Buřinka - Profil | Út 11.6.2024 10:21:40

Ahoj,
zkoušel jsem gravlax z kapra.
Servírováno s domácím kváskovým chlebem a znojemskou okurkou.

NPike - Profil | Ne 9.6.2024 13:46:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní jubilejní grilování číslo 20 - bůček BBQ + bůček SPoG. Cca 130 minut na 150 stupních v grilu. Za mne BBQ lepší, já mám sladko pikant chuť rád. SPoG udělal dobrou krustu. 8,5 bodů z 10.

NMaxwell - Profil | So 8.6.2024 18:15:24

Tvl tady zerou maso a ja musim zeleninu...

Nmedvěd - Profil | So 8.6.2024 12:57:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pike >> jak máslo

Nmedvěd - Profil | So 8.6.2024 11:07:20

Rano jsem se stavil u chovatele Angusu a něco málo si přivezl.Vysoky a nízký rošténec,flank z Janovice a býčka krasne mramorovane žebro.

NPike - Profil | So 1.6.2024 12:13:57

Letošní grilování číslo 18 - cca 1,4kg karé grilované v omáčce z coly a marmelády na teplotu v jádře 65 stupňů. Sladké omáčky mám rád, takže za mne velice v pořádku. Jde tam dát i trochu chilli, pokud nejí děti. I smoke ring byl. Proti krkovici víc libové, ale krásná masová chuť a proti troubě je cítit ten gril, ta chuť. Uděluju 9/10 bodů.

PS: ať žije pergola.

Nstrejka - Profil | Ne 26.5.2024 19:13:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sezóna v plném proudu…

NMaxwell - Profil | Pá 24.5.2024 7:45:22

Panenka v kabatku...

Nmedvěd - Profil | St 22.5.2024 19:12:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taková blbost.Jen sůl a citronovy pepř.Potirano oliv.olejem s citronem a petrzelkou

NEli - Profil | Ne 19.5.2024 19:05:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roastbeefek z roštěnky z mladého býčka a steaky ze svíce na grilu...😋

NPike - Profil | So 18.5.2024 13:05:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

etošní grilování číslo 15 - cca 1,3 kg krkovice s BBQ Bacon kořením od Pipmastera grilovaná na 65 stupňů nepřímo při 150 stupních, pak na 45 minut na cílovku 74 stupňů v misce s černým pivem a BBQ omáčkou. To pak zredukovat na sporáku s trochou másla. Dávám 9/10 bodů

NMaxwell - Profil | Ne 12.5.2024 21:07:09

Zaye burgry

NEli - Profil | So 11.5.2024 20:02:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Panenka s pepřovkou a pečenými brambory...😋

NFilla - Profil | Čt 9.5.2024 14:57:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Online next level vol.oka s poličánkem a čedarem. Česnek v tom umí dobře zahrát.

NJettys - Profil | St 8.5.2024 13:06:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Panenka s bramborou

NMaxwell - Profil | Po 6.5.2024 21:39:34

Dnes hambac

NFilla - Profil | Ne 5.5.2024 15:04:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Není nad dobrej toustík u vody. Udělám prvně vol.oko, dám bokem a vložím se šunkou, sýrem a červ.cíbou mezi pečivo. Nahoru pak cheddar, kterej se rozpeče ve zlatou krustu. Taková blbost, ale mám to rád.

NJettys - Profil | So 4.5.2024 18:43:03

Pike >> bohužel už nevím které, měl jsem to 10dni ve vakuu

NPike - Profil | So 4.5.2024 13:58:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jettys >> hezky pěkně. Jak jsi koření?
Já jel dnesk bůček😂

NJettys - Profil | So 4.5.2024 13:26:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kousek krkny

NFilla - Profil | Po 29.4.2024 7:18:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S klukama na vandru Stezka Českem. Desetitisíce utracený za ultralight kokotiny a 10kg žrádla a pití v batohu. Etapa Bílé Karpaty byla náročná, ale krásná. Titul PánvePán získala suprová kuř.tikka před T-bony z jehněte s plpou z chilli a medvěd.česneku (zdar Petře😁)

NMenca - Profil | Čt 25.4.2024 3:12:37

A přitom taková blbost …

NMenca - Profil | Ne 21.4.2024 23:40:14

A přitom taková blbost…

NPike - Profil | Ne 21.4.2024 13:18:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 12 - bůček vydatně okořeněn SPOGem od Pipmastera. Cca 3 hodiny na 150 stupňů v klasickém kotlovém. Dnes mi chvilku trvalo stabilizovat teplotu, ale pak to šlo krásně. Cca 1,2 kg masa zmizelo hned. Další bůček bude s BBQ kořením. Známka 8,5 / 10. Příště si musím připlatit za lepší bůček, tento byl průměrný a na 10 / 10 to chce lepší kvalitu.

NReznik76 - Profil | So 20.4.2024 10:08:38

Marcel >> neměl sem teď moc odbyt na roštěnce, tak sem si je odkládal do dry ageru
Nastaveno na 2°C a vlhkost myslím 75%
Až budu v práci tak to upřesnim
Jinak zraju celý čtvrtě minimálně 21dni než je začnu bourat

NReznik76 - Profil | Pá 19.4.2024 16:03:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

77 dní
Ale je to ,,jen" mladý býk 🫣
Takže tučnost 0
Zapomněl sem to zvážit před, nicméně pokud to někoho zajímá tak z 10 kg celýho roštěnce
Je 1,1kg ořezu a 10ks steaků o váze 4kg

NPike - Profil | St 17.4.2024 18:59:03

Zakoupen na test nový rub od Pipmastera. Jeho klasický BBQ jsem zařadil mezi své základní spolu se SPoGem. Tady uvidíme.

NPike - Profil | Ne 14.4.2024 13:16:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera a dnes letošní grilování číslo 10 a 11.
Zatímco včera burger výtečný, bez zbytečných serepetiček s poctivou chutí masa, dnes od včera naložený šašlik nijak nenadchnul. Již podruhé a v jiném receptu. Tímto na něj seru.
Známky si dovolím udělit tyto:
Burger - 9/10
Šašlik 5/10
Přiští týden bůček vcelku nebo marinovaná vepřová pečeně. Možná žebra.

Nmedvěd - Profil | So 6.4.2024 12:07:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včerejší Pokr Belly a splátek coleslaw,samozřejmě made in já

Nmedvěd - Profil | Pá 5.4.2024 14:15:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Troška toho bůčku

NFilla - Profil | Po 1.4.2024 22:26:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky jsme včera škrtli. Ukončení zimní sezony. Lokální svíčka s pepřovkou a nakouřená zelenina s holandskou omáčkou. Oheň šel v té zelenině cítit a s hladkou krémovou hollandaise to byl porňák. Ještě se mi sbíhají sliny, když vzpomenu..

NMaxwell - Profil | Po 1.4.2024 20:25:55

Taky jsem musel neco grilnout..veprovy tomahawk s bramborem..

NMarcel - Profil | Po 1.4.2024 13:07:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rostenka… plánována puvodne k řece, to neklaplo, tak jsme to sezrali doma 😊

NMenca - Profil | Ne 31.3.2024 17:07:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A přitom taková blbost…

NPike - Profil | So 30.3.2024 17:54:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes jakoby negrilováno, jen “vařeno” v pomalém hrnci trhané vepřové. Nebylo to špatné.

NEli - Profil | Čt 28.3.2024 14:56:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mdx >> jj, samozřejmě se to dá. Rozpálím uhlí, maso dám na přímý žár (z obou stran dle typu a výšky masa, poté dám kámen na nepřímé grilování a na něj rošt, zavřu gril a dole přivřu přívod vzduchu a nechám dojít..., příp. se dá použít jen litina.

Nmdx - Profil | Čt 28.3.2024 12:18:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin >> Jasně, není problém.

Biltong

5kg masa krájet po vlákně na stejky a pak na hranolky. Hnědý ocet na cca 10 minut. Koření na cca 2,5 kg masa:

3 polévkové lžíce koriandrových semínek
3 PL hrubé soli
1,5 PL chilli prášku
1,5 PL chilli vloček
1/2 PL hrubého pepře
1/2 PL hnědého cukru

Nechat přes noc marinovat v lednici a pak pověsit a nechat usušit. Věšeli jsme to na tyč pomocí roztáhlých kancelářských sponek.

Jen nevím jak to sušit tady. V Austrálii bylo přes den 35-43 stupňů a suchý vzduch. Venku v plechové boudě to bylo hotové za 1,5-2 dne. Pak jsme to nechávali v mrazáku. Ale z těch 5-ti kilo nám to vydrželo asi 2 týdny 😃

Nmdx - Profil | St 27.3.2024 18:34:12

Pike >> Cena těch známých značek je vysoká.

Grily na palety ani neznám. Ale naučil jsem se v Austrálii recept na tuhle Jihoafrickou dobrotu. Měl jsem na tom normálně závislost :-)))

Nmdx - Profil | St 27.3.2024 18:22:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pike >> Vím, vím. Proto se ptám jestli náhodou kolega nemá tu levnější verzi. Chce to můj kamarád z práce. Prý to nutně potřebuje :-))) Nevím jestli to má nějaký větší smysl pokud člověk nedělá pizzu, trhaný maso atd.

Aussie většinou grilují na plynu. Nejvíc jsem si užil grilování u Jono Shalese. Vyrůstal v JAR a tak uznává jen uhlí. Říkají tomu brai. Hovězí v Austrálii skvělý

NPike - Profil | Út 26.3.2024 18:25:58

medvěd >> souhlas, v neděli taky proběhlo.

Nmedvěd - Profil | Út 26.3.2024 18:03:29

Taková blbost

NEli - Profil | So 23.3.2024 20:12:42

Dnes italský večer s příchutí jižní Moravy 😂

NPike - Profil | So 23.3.2024 12:35:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 7 - vepřová pečeně v coca-cola marinádě s višňovou marmeládou. Cca 1,5 hodiny na 150 C na nepřímém žáru. Má to lehce zakouřenou chuť, povedl se i lehký smoke ring. Maso jemné, omáčka lehce násládlá, ale ne moc. K tomu brambory z trouby. Dávám 8,5 / 10 bodů.

NEli - Profil | Pá 22.3.2024 18:54:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domácí kuřátko

NMenca - Profil | Čt 21.3.2024 3:39:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moje první sušení dopadlo pro mě na jedničku. Byl jsem velmi mile překvapen výsledkem. Kachní prso, sůl, pepř a bylinky.

NMysho22 - Profil | Ne 17.3.2024 7:16:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Viete ako to je s tým ranným vtáčaťom ? Ja už mám navarené . Jeleni orech a z neho trhane mäso v trúbe 9hodin na 140. Teraz otázne s čím začať Tortila, hamburgerová žemla či zemiakové pyré ? Prípadne kľudne poraďte dip ktorý si robíte k masku do žemle.

NPike - Profil | So 16.3.2024 15:18:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 6 - Pork belly burnt ends. V grilu cca 2,5 hodiny, nejdřív 90 minut jen okořeněné BBQ rubem, pak 60 minut v misce pod alobalem s cukrem, máslem a BBQ omáčkou. Jako chuťové velice dobré, známka 8,5 - 9 / 10 bodů. Na 10tku by to posunul o fous lepší bůček.

Nmedvěd - Profil | So 16.3.2024 14:02:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Makrely můžeme furt

Nmedvěd - Profil | Čt 14.3.2024 15:23:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Miluju kari

Nmedvěd - Profil | Ne 10.3.2024 19:17:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já dnes dělal haloumi na gril.Mám na chvilku pokoj.Je toho přes 4 kila

NPike - Profil | Ne 10.3.2024 13:22:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 5 se neslo ve znameni burgerů, protože děcka chtěla burgery.
Udělal jsem lehké změny, tou hlavní bylo mletí masa až doma a ne u řezníka. A taky jsem maso ochutil jen solí a kampotským pepřem. Zjednodušil jsem i omáčku, do burgeru dal jen slaninu, cheddar, oharek.
A tentokrát jsem byl spokojen. Čistá chuť masa, žádné zbytečné kombinace. Uděluji si známku 9/10, do čisté 10 chyběla lepší brioška (nebyla vůbec zlá, ale budou lepší) a ještě by mohl být lepší cheddar.
Maso na fotce je hovězí krk, který jsem semlel.

Nmedvěd - Profil | Pá 8.3.2024 20:13:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Troška grilovaný kolen naproti ke svezenkam

NSUFO - Profil | Pá 8.3.2024 11:53:08

Pike >> už se vezou a hlavně díky za dobré info , též jsem je hlídal skoro rok

NPike - Profil | Čt 7.3.2024 22:46:29

Rád bych upozornil na to, že v Lidlu mají slavný Pipmasterův plech s mřížkou. Cena luxusní navíc.

Nmedvěd - Profil | Út 27.2.2024 17:39:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám rád zimu když je 17 st.

NMenca - Profil | Ne 25.2.2024 20:58:33

Kachní prsa prošla soli a kořením a teď se budou asi 3 měsíce sušit. Je to dlouhá doba a jsem fakt hodně zvědavý jak to dopadne .

Nmedvěd - Profil | Ne 25.2.2024 17:26:22

Nový ocelový wok právě prošel procesem vypaleni

NPike - Profil | Ne 18.2.2024 12:42:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dneska šašlik, přes noc naložen. Já si jen budu muset líp pohrát s tím uhlím a umístněním špízů, ať je uhlí rovnoměrně.

NPike - Profil | So 17.2.2024 12:35:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes zkouška nového špízového přípravku, jen rychle pomleté plecko, trochu koření, americké brambory a dip ze zakysanky.
Špízy fungují dobře, jen to chce dobře připravit uhlí pod tím. Jako když to najdu při grilování šašliku😂

NFilla - Profil | Pá 16.2.2024 18:13:09

Snad @Bosanac promine, že nedávám vlastní produkci.. pokul jsem železo, dokud žhavý a navštívil s kamoškou Pana Burgera v Prostějově. Fakt hodně dobrej burger a hrancle! Šťavnatej hambáč v asi nejlepší bulce/brioche, co jsem měl! Hejlík ani @medvěd nekecali 😉
Hned vedle super kavárna Džungle..

Nčolek01 - Profil | St 14.2.2024 8:45:19

medvěd >> nedávno jsem si dával s dcerou a jako vzdy super

Nmedvěd - Profil | Út 13.2.2024 16:53:40

Tak jsme se vrátili z dovolené. Mimo jiné to byl i kulinářský zážitek. V sobotu jsem smažil rýži,v neděli nudle.Dnes jsem se stavil v čínské restauraci a vzal jídlo domu.No a teď jsem dodělal salát z manga,mrkve a dalších věcí.Je to velmi návykové

NPike - Profil | Út 13.2.2024 13:03:19

Letos bude rok šašliku, čevabu, kofte, špízů a podobně.
Už je na cestě, uvidíme, jestli bude za něco stát.

NMenca - Profil | Čt 8.2.2024 21:36:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už dlouho jsem neměl kachnu, tak jsem si jednu pořídil.
Pečené stehna, vývar z kostí a z prsou jsem se pokusil o pršuto.

NMysho22 - Profil | Čt 8.2.2024 7:43:14

Toš tie krevetky ma nikdy neomrzia :D

NPike - Profil | So 3.2.2024 13:54:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes další verze quesadilly, tentokrát s naloženým kuřecím. I díky zelenině mi to chutnalo o fous víc než ta hovězí, ale tam mám rezervy v kořenění. Pro zájemce přikládám i recept:



Nrazisdas - Profil | Pá 2.2.2024 16:40:20

Trochu toho vege obcas neuskodi😁

NEli - Profil | Čt 1.2.2024 18:35:40

Knapík >> jak kdy, ale když tam není, tak mi nechybí...

Jinak včera jsem měl v Čestru jejich tatarák a musel jsem semknout klobouk...

Nmedvěd - Profil | Čt 1.2.2024 3:12:26

Michal >> dostaneš k tomu keramickou lžíci.Jinak PHO je spousta nudlí,bambusových klíčků,zeleniny a masa.Vcera jsem si dal Horký hrnec se seefood.Jeate dnešní snídaně.Ta lžíce je tam videt

NEli - Profil | Po 29.1.2024 19:27:01

Pike >> žádná věda 😉

Červené karty: LSD, rover, doktor multiplikator, Jovánek, musiláč, xycht, tuzemak, mlíčnák, welbin, Milan3, PavelJ, chyť a sněz, Gloton, AC/DC