NPike - Profil | Ne 9.6.2024 13:46:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Letošní jubilejní grilování číslo 20 - bůček BBQ + bůček SPoG. Cca 130 minut na 150 stupních v grilu. Za mne BBQ lepší, já mám sladko pikant chuť rád. SPoG udělal dobrou krustu. 8,5 bodů z 10.
Letošní grilování číslo 18 - cca 1,4kg karé grilované v omáčce z coly a marmelády na teplotu v jádře 65 stupňů. Sladké omáčky mám rád, takže za mne velice v pořádku. Jde tam dát i trochu chilli, pokud nejí děti. I smoke ring byl. Proti krkovici víc libové, ale krásná masová chuť a proti troubě je cítit ten gril, ta chuť. Uděluju 9/10 bodů.
NPike - Profil | So 18.5.2024 13:05:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
etošní grilování číslo 15 - cca 1,3 kg krkovice s BBQ Bacon kořením od Pipmastera grilovaná na 65 stupňů nepřímo při 150 stupních, pak na 45 minut na cílovku 74 stupňů v misce s černým pivem a BBQ omáčkou. To pak zredukovat na sporáku s trochou másla. Dávám 9/10 bodů
NFilla - Profil | Ne 5.5.2024 15:04:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Není nad dobrej toustík u vody. Udělám prvně vol.oko, dám bokem a vložím se šunkou, sýrem a červ.cíbou mezi pečivo. Nahoru pak cheddar, kterej se rozpeče ve zlatou krustu. Taková blbost, ale mám to rád.
NFilla - Profil | Po 29.4.2024 7:18:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
S klukama na vandru Stezka Českem. Desetitisíce utracený za ultralight kokotiny a 10kg žrádla a pití v batohu. Etapa Bílé Karpaty byla náročná, ale krásná. Titul PánvePán získala suprová kuř.tikka před T-bony z jehněte s plpou z chilli a medvěd.česneku (zdar Petře😁)
NPike - Profil | Ne 21.4.2024 13:18:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Letošní grilování číslo 12 - bůček vydatně okořeněn SPOGem od Pipmastera. Cca 3 hodiny na 150 stupňů v klasickém kotlovém. Dnes mi chvilku trvalo stabilizovat teplotu, ale pak to šlo krásně. Cca 1,2 kg masa zmizelo hned. Další bůček bude s BBQ kořením. Známka 8,5 / 10. Příště si musím připlatit za lepší bůček, tento byl průměrný a na 10 / 10 to chce lepší kvalitu.
Marcel >> neměl sem teď moc odbyt na roštěnce, tak sem si je odkládal do dry ageru
Nastaveno na 2°C a vlhkost myslím 75%
Až budu v práci tak to upřesnim
Jinak zraju celý čtvrtě minimálně 21dni než je začnu bourat
77 dní
Ale je to ,,jen" mladý býk 🫣
Takže tučnost 0
Zapomněl sem to zvážit před, nicméně pokud to někoho zajímá tak z 10 kg celýho roštěnce
Je 1,1kg ořezu a 10ks steaků o váze 4kg
NPike - Profil | Ne 14.4.2024 13:16:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Včera a dnes letošní grilování číslo 10 a 11.
Zatímco včera burger výtečný, bez zbytečných serepetiček s poctivou chutí masa, dnes od včera naložený šašlik nijak nenadchnul. Již podruhé a v jiném receptu. Tímto na něj seru.
Známky si dovolím udělit tyto:
Burger - 9/10
Šašlik 5/10
Přiští týden bůček vcelku nebo marinovaná vepřová pečeně. Možná žebra.
NFilla - Profil | Po 1.4.2024 22:26:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Taky jsme včera škrtli. Ukončení zimní sezony. Lokální svíčka s pepřovkou a nakouřená zelenina s holandskou omáčkou. Oheň šel v té zelenině cítit a s hladkou krémovou hollandaise to byl porňák. Ještě se mi sbíhají sliny, když vzpomenu..
NEli - Profil | Čt 28.3.2024 14:56:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
mdx >> jj, samozřejmě se to dá. Rozpálím uhlí, maso dám na přímý žár (z obou stran dle typu a výšky masa, poté dám kámen na nepřímé grilování a na něj rošt, zavřu gril a dole přivřu přívod vzduchu a nechám dojít..., příp. se dá použít jen litina.
Nechat přes noc marinovat v lednici a pak pověsit a nechat usušit. Věšeli jsme to na tyč pomocí roztáhlých kancelářských sponek.
Jen nevím jak to sušit tady. V Austrálii bylo přes den 35-43 stupňů a suchý vzduch. Venku v plechové boudě to bylo hotové za 1,5-2 dne. Pak jsme to nechávali v mrazáku. Ale z těch 5-ti kilo nám to vydrželo asi 2 týdny 😃
Nmdx - Profil | St 27.3.2024 18:22:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Pike >> Vím, vím. Proto se ptám jestli náhodou kolega nemá tu levnější verzi. Chce to můj kamarád z práce. Prý to nutně potřebuje :-))) Nevím jestli to má nějaký větší smysl pokud člověk nedělá pizzu, trhaný maso atd.
Aussie většinou grilují na plynu. Nejvíc jsem si užil grilování u Jono Shalese. Vyrůstal v JAR a tak uznává jen uhlí. Říkají tomu brai. Hovězí v Austrálii skvělý
NPike - Profil | So 23.3.2024 12:35:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Letošní grilování číslo 7 - vepřová pečeně v coca-cola marinádě s višňovou marmeládou. Cca 1,5 hodiny na 150 C na nepřímém žáru. Má to lehce zakouřenou chuť, povedl se i lehký smoke ring. Maso jemné, omáčka lehce násládlá, ale ne moc. K tomu brambory z trouby. Dávám 8,5 / 10 bodů.
NMysho22 - Profil | Ne 17.3.2024 7:16:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Viete ako to je s tým ranným vtáčaťom ? Ja už mám navarené . Jeleni orech a z neho trhane mäso v trúbe 9hodin na 140. Teraz otázne s čím začať Tortila, hamburgerová žemla či zemiakové pyré ? Prípadne kľudne poraďte dip ktorý si robíte k masku do žemle.
NPike - Profil | So 16.3.2024 15:18:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Letošní grilování číslo 6 - Pork belly burnt ends. V grilu cca 2,5 hodiny, nejdřív 90 minut jen okořeněné BBQ rubem, pak 60 minut v misce pod alobalem s cukrem, máslem a BBQ omáčkou. Jako chuťové velice dobré, známka 8,5 - 9 / 10 bodů. Na 10tku by to posunul o fous lepší bůček.
NPike - Profil | Ne 10.3.2024 13:22:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Letošní grilování číslo 5 se neslo ve znameni burgerů, protože děcka chtěla burgery.
Udělal jsem lehké změny, tou hlavní bylo mletí masa až doma a ne u řezníka. A taky jsem maso ochutil jen solí a kampotským pepřem. Zjednodušil jsem i omáčku, do burgeru dal jen slaninu, cheddar, oharek.
A tentokrát jsem byl spokojen. Čistá chuť masa, žádné zbytečné kombinace. Uděluji si známku 9/10, do čisté 10 chyběla lepší brioška (nebyla vůbec zlá, ale budou lepší) a ještě by mohl být lepší cheddar.
Maso na fotce je hovězí krk, který jsem semlel.
NPike - Profil | So 17.2.2024 12:35:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Dnes zkouška nového špízového přípravku, jen rychle pomleté plecko, trochu koření, americké brambory a dip ze zakysanky.
Špízy fungují dobře, jen to chce dobře připravit uhlí pod tím. Jako když to najdu při grilování šašliku😂
Snad @Bosanac promine, že nedávám vlastní produkci.. pokul jsem železo, dokud žhavý a navštívil s kamoškou Pana Burgera v Prostějově. Fakt hodně dobrej burger a hrancle! Šťavnatej hambáč v asi nejlepší bulce/brioche, co jsem měl! Hejlík ani @medvěd nekecali 😉
Hned vedle super kavárna Džungle..
Tak jsme se vrátili z dovolené. Mimo jiné to byl i kulinářský zážitek. V sobotu jsem smažil rýži,v neděli nudle.Dnes jsem se stavil v čínské restauraci a vzal jídlo domu.No a teď jsem dodělal salát z manga,mrkve a dalších věcí.Je to velmi návykové
NPike - Profil | So 3.2.2024 13:54:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Dnes další verze quesadilly, tentokrát s naloženým kuřecím. I díky zelenině mi to chutnalo o fous víc než ta hovězí, ale tam mám rezervy v kořenění. Pro zájemce přikládám i recept:
Michal >> dostaneš k tomu keramickou lžíci.Jinak PHO je spousta nudlí,bambusových klíčků,zeleniny a masa.Vcera jsem si dal Horký hrnec se seefood.Jeate dnešní snídaně.Ta lžíce je tam videt