Nové boilies od Blažka (10kg za 599Kč)

Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s novým boilies od Blažka? Cena 599Kč za 10kg mi přijde fajn, tak se chci zeptat, zda už to měl možnost někdo "osahat"? Koukal jsem, že k tomu dělá i pasty a boostery za velice slušný peníz. Má s tím vůbec Tomáš ještě něco společného, nebo je to nějaká výroba Parys, kterou jen polepili jménem Blažka? Podotýkám, že jsem zatím na jeho boilies nikdy nechytal a nijak ho nepropaguji. Jen mě to zajímá vzhledem k ceně...
Autor diskuse: micpetr - Profil , 12.5.2021 kaprařina - nástrahy, návnady
1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NHellas - Profil | Pá 15.4.2022 10:29:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> Já jsem dost starý muž (81+). S vařenáči, boilies, jsem začínal dávno, cca konce sedmdesátých let když se tady o tom nepsalo, nemluvilo. Přítel mi při nesl z Londýna rybářský magazín a upoutal mne článek, ve kterém hned na začátku byl nákres řezu kapří hlavy, v ní háček s kuličkou na koňské žíni (vysvětleno v článku) mezi pažerákovými kostmi. A že ty koule míchá z proteinových sraček pro kulturisty a vajec a vaří je. Proto boilies, vařenáče. Článek byl údajně jeden z prvních na toto téma a autorem byl jeden z prvních, kteří na to přišli. Možná první. Popisoval, jak má v sídle jezírko, v něm kapry a jak bádal, ja je chytat.
Za cca 1000 kaček jsem si koupil velkou pixlu pašovaných proteinů pro kulturisty (v obchodech to nebylo), nedočkavý jsem to nevyzkoušel v malém, namíchal jsem to s vejci a červeným barvivem a arómem pro domácí pečení a ručne ušoulel koule a začal vařit. Rozpadaly se ve vodě. Tak jsem je vrazil do roury a upekl. Vonělo to krásně, chutnalo synovi i psovi. Jed to bylo díky pečení samý pór a plavalo to po hladině, krmit se s tím nedalo. Tak jsem krmil běžnými sračkami ze šrotu. Věřil jsem tomu a snad 2 týdny jsem chodil denně k vodě. Začal jsem chytat cca o 21. a do půlnoci jsem měl chycených cca 5 kaprů. Nic moc, tak 40 cm, alel fungovalo. Ke zlosti konkurence, l)které nic nebralo, jsem ryby pouštěl. Nikdy před tím ani potom jsem tak intenzívně nerybařil na položenou. Kolegové rybáři chodili očumovat, co to dělám (v kleče jsem ty svoje "pečenáče" provrtával a zajišťoval na desítce šíleně drahém vlasci Cormoran Cortest stéblem trávy. A komentovali, že ten cvok to vůbec nedává na háček. Někteří si i vyškemrali kouli a přišli reklamovat, že jim to při pokusu napíchnout na háček prasklo, jak jsem je varoval.
Potom jsem investoval dalších 1000 kaček a odzkoušel novou vlastní recepturu. Už se to dalo uvařit. Získal jsem krásné červené voňavé koule průměru cca 20 mm. A i když jsem byl už poměrně vysoko v hierarchii velké strojírenské fabriky a času bylo málo a domů jsem chodil večer, ráno jsem po páté jsem sedl do auta a šel trochu zakrmit koulemi s tím, že v sobotu ránou půjdu na velké, jak se psalo v článku. V sobotu ráno na tom mysu seděla parta rybářů a chválili se, jak jim všem dobře brali kapři.
Potom jsem hodně pracovně cestoval, doma jsem byl málo a pokud byl čas, věnoval jsem se mojí rybářské lásce, muškaření. A potom jsem měl všeho plné zuby a odešel jsem do exilu. Ve fabrice (tanková zbrojovka) že byl poprask, měl jsem přístup k PT MOB (přísně tajné mobilizační úrovně).
Až po dlouhé době se prý v rybářských obchodech objevily kuličky různých barev a vůní a prodejci netušili, co s tím a rybáři prskali, že to praská a boom nastal po převratu, někdy v 90. letech. Vrátil jsem se tehdy z exilu (D a USA) a boilies, na které jsem málem zapomněl, se rozjížděly.