Ptačí zob-variace
Nástrahy > Boilie > Ptačí zoby, uhlohydrátové- Úspěšné období: spíš jaro-podzim
- Druhy ryb: kapr, amur, cejn
- Typy revírů: Použijeme- li všechny variace receptu tak snad všude kde zrovna berou
- Finanční náročnost: cca 70-120 kč na kilo
Boilie složené převážně z ptačího zobu a jiných hrubotvornějších struktur tvořících pórovitost boilie
Ingredience
100 g mletého (praženého) konopí
300 g ptačího zobu
50-100 g pšeničné klíčky
200 g mleté oplatky popřípadě sušenky
150 g aminolakt, vitalakt, popř. sušené mléko
200 g sojové mouky
200 g dětské krupičky(popř. 100 g krupička + 100 g bramborový knedlik směs z obchodu)
100 g LT 94(rybí moučka)
7-12 vajec, polovina kávové lžičky soli, (potravinářské barvivo)
melasa(nikoliv v zimě) nebo 50 g moučkového cukru popřípadě bez
esence z obchodu, popřípadě aroma janka nebo cukrářskou
míchaný rostlinný nebo slunečnicový olej cca 20 ml + na dotvarování těsta viz příprava
aminol 50-150 ml je-li k mání dle rybí chuti
hladkou mouku a vodu na dotvarování těsta pro použití robalu
Možné variace: Csl nebo tekutá potrava, aminol, tekutá játra marmeláda-džem 100-200 ml + dvě lžíce medu(rozehřát na mírném ohni), tvaroh plnotučný, sušená syrovátka, najemno pomletá uvařená kuku nebo hrách,
robin red. více ptačího zobu
K správnému vytvoření správné tvárnosti těsta použijeme trochu oleje a hlavně hladkou mouku a vodu. Pokud použiju do základu boilie komerčně prodávanou krmítkovou směs, spotřebuju vyrobené boilie pokud možno ihned(nástraha i návnada) nebo je dám do mrazničky(pouze na krmení).
Postup přípravy
Sypké ingredience smíchám. Zhruba dvě třetiny sypkých smíchaných směsí dám do mísy+ sůl+ cukr + jiné sypké přísady. Používám- li marmeládu a med nahřeju je, rozmíchám a dám do mísy se směsí. Dále rozbít a rozmíchat vejce+ esence + barvivo + ostatní tekuté složky- vše důkladně promíchat a nalét do mísy se směsí. Vařečkou důkladně promíchat a nechat 10 min. odpočinout. Poté dosypávat další třetinu směsi a dotvarovat těsto. Pokud je pořád řídké dosypat např. krupičkou, hladkou moukou, pšeničnýma klíčkama (popř. kombinací). Těsto necháme dle mé zkušenosti nejméně 3 hodiny(až 12 hodin) v ledničce odpočinout nebo válíme hned.
Ke konečné úpravě těsta před robalováním použijeme "špetku " oleje hladkou mouku a vodu! Pro konečnou úpravu ideální tažnosti těsta mícháme v ruce menší kusy těsta.
Žraločí muž - Profil, 9.1.2015
Průměrná známka: 5,00
Kde to žije - všechna témata
14:07NTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 42
13:51NSatira pro všechny 45
12:45NLegislativa - rybářský zákon, prováděcí vyhlášky, RŘ, BP, RS... 411
12:43NPetice pro zrušení muskařských závodu! 60
12:23NCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 58
12:09NPruty Hearty Rise 290
10:20NPoradna: MRS - pravidla, revíry, členství, povolenky, stanovy 2217
10:14NLevné zahraniční rybářské e-shopy ? 531
7:56NAntares Fan Club 258
ČtNMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 18
ČtNNash Titan Bivvy 393
ČtNMethod feeder krmítko 90g XXL? 10
ČtNKoupě echolotu Lowrance Mark 5x PRO ,nebo jiného? 464
ČtNBrtnice 1A (Revír) 1
ČtNNa Lipně vymírají candáti i kapři, vědci nevědí proč. Jednoho podezřelého mají. (Bleskovka) 173
Co je nového - všeobecné
9:56NBleskovka: V západočeském územním svazu otevřeli nové revíry pro rybáře.
ČtNBleskovka: Mistrovství světa klubů LRU Feeder očima státního trenéra
PoNBleskovka: Stanovisko ČRS k hlubinné přívlači
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
8.6.Rybářské závody - dospělých
8.6.Závody dospělých o 100kg prase -...
8.6.Rybářské závody v Přehýšově
8.6.Rybářské závody 2024 -...
8.6.Lovosický úhoř
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
Doporučujeme e-shop
Saccon Carp
Rybářský e-shop se zaměřením na moderní kaprařinu. Máme dlouholeté zkušenosti, na trhu úspěšně působíme přes 10 let....