Muškaření | MRK.cz

Muškaření

specman - Profil | Čt 19.4.2018 19:43:01

Dobrý den, ahoj
Rád bych se podělil o svůj životní úlovek.Pstruh obecný-potočni 64cm Uloven muškou na Ohři. 16.4 2018

mdx - Profil | Út 8.11.2011 11:53:56

Pozdrav od kamaráda z Dobříše......

Pike - Profil | Ne 3.12.2023 19:31:25

Dovolím si udělat reklamu panu fotografovi Oldovi Dvořákovi, jehož fotky nasdílel Honza Šiman.

Je to velká paráda:

Tom.angler - Profil | Čt 31.3.2022 6:26:18

Ještě jednou ke smutnému tématu - byl jsem požádán dcerou Libora o zveřejnění následujícího textu:

LSD - můj táta - vášnivě miloval přírodu a rybaření. Moje nejranější vzpomínky jsou, jak mě s sebou brával na Mži na pstruhy. Proto, když dnes v noci nemohu z logických důvodů spát, si to zde pročítám. Děkuji z celého srdce všem za projevenou soustrast! Táta vysloveně zakázal pohřeb, chce být rozprášen do Ohře. Přesto si na něj, prosím, vzpomeňte, až bude letos začínat pstruhová sezóna - jen pár dní předtím by oslavil 65 let! S úctou a respektem k vám všem dcera Martina

Chicken - Profil | Pá 4.12.2020 12:38:48

Prosím všechny provokatéry a prudiče.
Nechte ležet úvahy o tom jak byl tento lipan velikej. Věřte, že tam bylo krásně a k tomu, abych tam tam zase ve svém lehce vyšším věku mohl dojet a tohle fotit . Tak k tomu potřebuji parťáky ze zcela druhé strany charakterního spektra. To jsou ti co umí spojovat a nikoliv rozdělovat. Stačí, že takový prudič nám sedí na hradě. Výsledky jistě vidíte a ještě uvidíte sami. Věřte, že ono dokazování pravdy v žabomyších válkách vám přinese jen krátkodobý pocit uspokojení. Po něm nastává dlouhodobé opovržení a zapomnění.

alžběta - Profil | Pá 12.7.2019 17:09:20

Křemelná.
Jediná řeka, která na celém toku na břehu nemá jedinej dům. Revír ve správě NP Šumava. Poslední rok, kdy se vydávaj povolenky, od příštího roku by mělo být minimálně na 15 let zavřeno.
Jeden den v soutěsce, jeden v lukách. Počasí ideální, slunce i déšť. Nejčastěji pošvatka, jepice a mravenec, já z 90 % tahal Muddlera. Klasický chytání za kamenem. Ryb hodně, všechno pstruzi, já max do 33, podmínky pro čtyřicítku tu jsou. Peřeje hluboký, kameny kluzký...nechtěná totální koupel samozřejmě proběhla. Zdar.

Hrubian - Profil | Pá 10.12.2021 11:23:25

Cardinal >> Asi desať rokov dozadu sme s kamošom na Dunajci nad Majermi stretli dvoch starších pánov, ktorí boli vo vode zabrodení asi po kolená a chytali na sucho. S tým, čo bol bližšie ku mne, sme sa dali do reči a z nášho rozhovoru vyplynulo, že je miestny, má 70 rokov a keď je pekné počasie, tak si tam vybehne zamuškáriť. A keďže v ten deň bolo pekne a ešte aj bezvetrie, tak zobral so sebou aj svojho 90 ročného otca, aby mu urobil radosť, keďže aj on je vášnivý muškár. Ten starý pán sa k svojmu otcovi správal tak, ako sa otec správa k svojmu malému synovi - pomáhal mu vyloviť rybu, vysušil a previazal mu muchu - len v tomto prípade to bolo v opačnom garde a bolo naozaj vidieť, že ten jeho otec je skutočne šťastný. V tej chvíli ma to normálne dojalo a pomyslel som si, že už asi aj ja starnem. Ale ten zážitok vo mne zanechal až doteraz taký ten pocit vnútorného úsmevu vždy, keď si na toho 90 ročného pána a jeho šťastný výraz spomeniem.

Chicken - Profil | So 10.10.2020 17:54:35

vanuz >> To co jsem hledal jsem také našel a znovu potvrdil,že nejkrásnější věci jsou skoro zadarmo.Zlato a bohatství jsou na úplně druhé straně mého snažení. Byl jsem až na Norsko-Ruské hranici. Na samém konci všech Evropských cest. 70.5113258N, 30.5708131E Viděl ty nejkrásnější lososové řeky. To jsou ty co tečou do Baerentsova moře. Sbíral sobí paroží ,strávil půl dne v knihovně Sámského parlamentu. Je volně přístupný a je tam veškerá možná literatura o historii severu.Je to země etnika, které vlastně nezná pojem válka,neb téma přežít je jediné a na ostatní není čas. Ono toulání vyžaduje jinou hodnotu bez které tam nelze jet a tou je: Čas...spousta času.

RadimK. - Profil | Út 25.10.2022 7:24:39

Dovolil jsem si udělat video návod na známy vzor olivové jepice, snad se bude líbit :)

mimikry - Profil | St 30.9.2015 20:46:34

hodim sem taky jednu rybu ze dneška aby se neřeklo,že tu jen plácám kraviny mimo téma

strejka - Profil | So 20.3.2021 10:00:34

Matěj Houška >> Matěj10 - 20.3.2021 8:59:21 >> vybíráš levné věci a vzhledem k věku to chápu, ale přeci jen prut bych bral čtyřdílný pro lepší přepravu a o 15-30 cm delší a lépe AFTMA 4, na kterou se i lépe shání šňůry. Za měsíc ti ten potok bude malý a budeš pohlížet po řece.
Nejvíc špatně jsou mušky. Pošli mi adresu do SZ, vyřazoval jsem teď nějaké nymfy, pošlu ti je. Nech si k tomu navázat sadu od někoho z českých vazačů. Bude stát víc než z Wishe, ale bude to fungovat. časem si mušky začneš vázat sám.
Ta plovoucí šnůra je nějaká levná základní, ale asi ze začátku na malou vodu posloužit může. Potápivka je pro tebe do záčátku zbytečná. Dej obě částky dohromady a kup si jednu lepší plovoucí. Kupoval bych na rozházení se ze začátku spíš WF, ale je to na každém, není to u malých ráží žádné dogma. Na navijáku zatím a na potoce ušetři. Klidně menší, lehčí. Jeden obyčejný tu od kamaráda mám. Když pošleš tu adresu, přidám ti ho k těm muškám. Zadarmo samozřejmě. Ušetříš a zbyde ti na mušky a lepší prut.
Muškaření je relativně drahý koníček. Časem tě čekají broďáky, nějaké funkční oblečení atd. Šetři, střádej, bude hůř :-)

LSD - Profil | Út 14.12.2021 17:01:37

Mám takovou radost, že to dám i sem
Dneska si dám nějaký veselý kalíšek. 😉
Konečně je doma po 18ti měsících nová špička z USA
Takže prut je ve stavu nového
👍👍👍
Jo, a už piju
🤣🤣🤣

Chicken - Profil | Ne 15.7.2018 13:37:50

Jsou ještě velké řeky na severu Evropy, kde není signál a tak tam nemůžete být on line. Nejsou tam zástupy lidí, neb bez dříve jmenované vymoženosti se lidé bojí a mají to k ní nějakých dvacet kilometrů po něčem, čemu se jen stěží může říkat cesta. Je tam je spousta komárů, muchniček a ryb, kterým se jen krátký čas v roce líhne nadbytek jepic a chrostíků. Ryby se cpou a cpou 24 hodin.Dělají zásoby na dobu bez slunce. Suchá muškařina je v těch končinách nezapomenutelný koncert. Tak nějak k vypadá muškařská nirvána .V těch řekách nejde moc daleko brodit. Jsou hluboké,studené a pokud vás do té hloubky stáhne proud jde vám v těch broďákách tak trochu o život. Okolo se jde přesouvat jen na lodi ,neb břehy mají něco co už u nás moc není a to neprostupný terén.
Zastavil se tam na čas. Už dvacet let je to stále stejné. Je to skanzen vzpomínání, který jednou zmizí, ale je to krásné. Krásné pro starší pány co prožili mládí bez mobilů, počítačů a všech těch komunikačních technologií , které jsou v této oáze starců úplně k hovnu.

Pike - Profil | Ne 1.8.2021 15:45:11

alžběta >> jako já chápu, že i muškař začátečník si může přečíst Kurnocika v originále, ale podle zapomínáš na to, že co soudruh, to jiný vkus a že co soudruh, to jiná motiavace k muškaření.
Vůbec nic proti tomu, že to někdo vezme z gruntu, přečte si miliony knih, u vody začne sušením, sleduje, co se děje u vody, přemýšlí u toho atd.
Ale pak jsou tu borci, co chtějí jen u vody vypnout, nemají na výše popsané čas a radost jim udělá být u vody a třeba něco chytnout.
A pak jsou i sociálně mediálně aktvivní borci, co mají z každé akce milion fotek na netu, nepoznají jepici od chrostíka, nymfují když sbírá celá řeka atd.
Je to špatně? Já bych řekl, že je to úplně jedno, pokud nedělají prasárny.
Podle mne se tu lidi často zcela zbytečně zabývají druhýma, místo aby měli radost ze samotného svého chytání.

Stupin - Profil | Pá 8.2.2019 7:23:26

Abstinencni priznaky uz byly moc silne :-)

Oreh - Profil | Po 14.8.2017 21:56:00

Jarin >>

Poušťák - Profil | Út 12.2.2013 19:06:46

sory chlapci že to sem dávám,ale toto je srdcař.

mildas - Quinn - Profil | St 9.8.2023 20:43:28

Rookie >> ja ti rozumim. Umeni zestarnout je dar. Zivot ti holt dal dle tvych slov kdeco, tohle ne. Zkus se neszirat tim, ze uz neprebrodis kazdou reku, neprefiknes kazdou holku, ze se mozna z kdysi nekym vazeny clovek stava saskem, a uz te nikdo moc nepotrebuje. Pak nebudes muset nadbytek zluci cpat sem.

Samael - Profil | Pá 1.11.2019 18:29:10

Dnes prvá jama. Uzimený, 4 hodiny vo vode s muškárkou až do úplnej tmy, ale toto stálo za to. Som šťastný ako blcha, zážitok ako hovado. Foto nie je najlepšie, lebo iba z mobilu v riadnej tme. Odfotil ma miestny rybár Matúš, ktorý tam tiež chytal hlavátky, ale na vláčku. Zabrala na strímer 18cm, čo som si doma pripravil pred týmto výjazdom. Samozrejme kráľovná pláva ďalej. Zajtra ráno sa ide na inú jamu.

Hrubian - Profil | Út 16.1.2024 10:53:18

Nechcem vám vstupovať do plodnej debaty, ale keď už náhodou idem okolo, tak do nej prispejem aj ja. Osobne nemám pocit, že by ma niekto kedykoľvek nútil používať pri muškárení všetky tie nové nástrahy, o ktorých sa tu píše, a ktoré ani nepoznám, ako vlastne vyzerajú. Takže za seba môžem povedať, že z titulu existencie ani používania týchto nových nástrah necítim na seba žiaden tlak. Proste chytám len na klasické umelé muchy, prináša mi to radosť z lovu a na aké nástrahy chytajú iní, pokiaľ chytajú v medziach zákona, sa nestarám a preto ma to ani nijako osobitne nevyrušuje. Samozrejme, môžem mať na to svoj názor, ale nútiť niekoho chytať tak, ako chytám ja, určite nebudem. Každý si tú cestu musí prejsť sám a možno na nej dospeje k poznaniu, že nie je dôležité koľko rýb človek za deň chytí, ale ako ich chytí. A keď nie, tak aj tak je ma do toho prd.

Mácík - Profil | Čt 21.12.2023 10:02:01

Užijte si všichni poklidné svátky s Vašimi nejbližšími a ať se Vám příští rok ZASE daří

Mácík - Profil | Pá 23.4.2021 23:51:42

Vážení, kdyby náhodou tohle někomu, kdo není na FB, uniklo.
Je to tedy víceméně pro uživatele FB...
Ale kdyby to někoho opravdu zajímalo, dotazy případně vysvětlím zde...
Jedná se o dražbu 200 exkluzivních mušek party místních vazačů, jejich dražba na FB ve prospěch podpory spolků Přátelé vod pětilisté růže a Zachraňme lipana a pstruha potočního

https://www.facebook.com/martin.musil.9828/posts/4057315294311650?comment_id=4057417020968144&reply_comment_id=4057467650963081¬if_id=1619211591343446¬if_t=feed_comment&ref=notif

Samael - Profil | Ne 8.12.2019 8:54:36

Dnes rano -0,5 stupna, voda 1,7.

Chicken - Profil | Pá 4.12.2020 16:20:10

Děkuji všem,kterým se to líbí. Proto to dělám a také pro radost.
Lipan na pozadí máte v nabídce přikládám. Kdo by chtěl pošlu po SZ na e-mail v plném rozlišení. Mohu také nechat vytisknout v rozměru téměř libovolném (fotím do RAW a tak s tím nemám problém) a zaslat za náklady. Případný příplatek dám na záchranu lipana (Tommi fly) či na ryby do Ohře(KPO).

Mějte se a ať vám ještě chvilku jdou

mildas - Quinn - Profil | Ne 11.10.2015 0:18:45

Kdybysme všichni používali šprcky jako za bolševika, nemuseli by ženský chcát do vody ty sračky, všude by byly mraky ryb, takže by devianti mohli pořádat závody v únoru na horní Vltavě a v říjnu ve Vyššáku a nikoho by to nesralo. Z ryb bysme si každý odnesl ty své 4 potočáky tu pro pana primáře, tu dceři pro paní učitelku nebo jen tak slepicím a furt by bylo co chytat. A jako bonus bysme nemuseli Evropu dosídlovat kdejakou svoločí, bo by nás bylo dost.

medvěd - Profil | Po 9.2.2015 18:56:56

Mates PB >> takovým chutnala chmýřenka na 20.Byl to 2.3 hodinový lipanní orgasmus

mdx - Profil | Po 22.4.2024 18:12:05

kralicek >> Mám další čerstvé zkušenosti z Malediv s Vision Merisuola 10-12. Brzda funguje skvěle. GT nedostalo ani metr backingu a venku pod 10 minut. Měl jsem 80lbs (0,74) tippet. Bluefin skoro nic.

HonzaŠ - Profil | Čt 24.12.2020 17:38:18

Přeji hezké vánoce a pohodový nový rok:-)

alžběta - Profil | Po 29.5.2017 13:57:22

Zdar kucí. Tři dny s muškou na Studený Vltavě, revír Správy NP Šumava. Prošel jsem celou řeku. Celou dobu slunce a hic, takže chytačka rána a večery. Hmyzu spousty, ryb hodně, 100 % PO, 10-35 cm. Všechno Suchá, mokrá a nymfa. Strýmry nefungovaly. Pro ty, kterým jde o lámání rekordů to není, říčka krátká, ale krásná, s lučními i lesními úseky

mdx - Profil | Pá 23.12.2022 22:52:15

Krásné vánoční svátky, šťastný nový rok a hodně zážitků u vody z druhé strany zeměkoule

mdx - Profil | St 13.7.2022 18:53:51

Jestli vás zajímá něco málo s taškařic co jsem zažil při cestování s muškařským prutem, tak je to on-line 😊


Chicken - Profil | So 10.10.2020 11:02:56

ja.ump >> Tuhle řeku jsem jel na lodi. Od mostu 69.2926264N, 26.7213497E k mostu69.1504761N, 27.2140822E. Výlet snů a poznání. Kam vstoupí lidé je vymalováno. Kde už to nejde muškařský sen. Tohle je asi hrana rizika kam jsem schopen zajít.Lístky prodávají v Inari. Finsko docela zklamání. Totálně zdevastované a vychytané řeky s prominutím na bahno. Tahle řeka byla vyjímkou a to asi v 1/3 toku. V Inari krásné muzeum a skanzen Sámské kultury .

rarach - Profil | So 25.2.2017 6:56:20

Z deníku Vltavského matadora:

Opouštím mou milovanou Vltavu, od té doby co je vyjmuta z CS rybolovu se jí daří nebývale, množství a agresivita původních ryb vytlačuje vodáky až k Orlické přehradě, půjčovny lodí překvapeny tímto trendem ukončují svojí činnost dřív než na ně dolehne povinnost EET. Rybáři tu nejsou také, přiblížit se k vodě je životu nebezpečné, tak i my domácí musíme jezdit jinam. Sedím v autě a mířím mezi severočeské valy k řece o které vím, že tamní rybáři jsou kokoti, používají až k smíchu krátké návazce a nedokážou tak vytěžit tento krásný revír, mi však nejde o maso, mi jde o zážitky.
Konečně sem na parkovišti, jdu si prohlédnout vodu, ano je nízká a čistá, pod rozbořeným jezem se zase jeden zoufalec marně snaší chytit rybu, má tak krátký návazec, že mne to až rozplakalo. Od svého přítele Antonia Banderase vím, že na tuto vodu je nejlepší 9 m ujímaný návazec, sestavuji tedy prut, nasazuji reel a připevňuji onen vytuněný návazec. Opatrně brodím a už vidím nepatrné sebrání pod keřem, bude to slušná ryba odhaduji. Konečně se mi po 17 minutách daří dostat prut, lajnu a navazec do přímky a můj perfektně uvázaný chrostík míří v naprosto přesné trajektorii ke sbírající rybě. Mírné zavlnění hladiny a muška mizí, přisekávám a zlatavé torpédo cca 43 cm vyletí z vody, já jsem ovšem z koncovým návazcem 0,06 pánem situace, naprosto direktivně rybu vodím a po 90 minutách nádherného boje konečně nasazuji lososí hmat a už si rybu prohlížím v záři zapadajícího slunce...je nádherná, pouštím rybu zpět do asi rodného živlu a z pocitem perfektně odvedené práce usedám do trávy na břehu a přehrávám si celý zážitek znova a znova, úplně sem zapoměl na toho zoufalce pod jezem, chci mu dát svůj kouzelný návazec, ale už tam není, zřejmě ho semlela nová doba..............

Mates PB - Profil | Pá 23.12.2011 10:45:14

Bratři a setry v nymfě, přeju hodně štěstí a proudnou vodu v Novém roce.

rarach - Profil | Pá 21.4.2023 18:14:09

Nevytáhli ani 10 m fr navazce, asi studena voda

Mácík - Profil | Po 2.5.2022 7:22:28

já vám nějak nevím... Máte pocit, že do diskuze MUŠKAŘENÍ patří debata o lovu na mrtvou rybku na P vodách, je teda úplně jedno jakou metodou (plavaná, položená, vláčená,...)?
To by snad v týhle době mělo být už úplně off topic...
To, že "my" někteří 50+, 60+ tak kdysi jako děti na potocích chytali, přece neznamená, že i dneska by to mělo být normální...

jozef 66 - Profil | Ne 5.9.2021 20:31:17

Nedá mi, aby som sa nepochválil, kniha je okrem venovania plná vlastnoručne písaných poznámok od autora.

kubsta - Profil | Po 2.12.2019 17:36:21

:)

mdx - Profil | Čt 6.12.2018 10:22:48

alžběta >> Ale kingfish je hezká, ne?

alžběta - Profil | So 23.9.2017 18:29:31

Dobrý den kucí. Sychravá tejdenka, něco se chytlo i našlo, ale eště to nejni vono. Ale štiku vezu, tak houby zle...

LSD - Profil | So 16.4.2016 8:49:32

Willow >> Dík, dařilo se
:-)))

LSD - Profil | Po 4.1.2016 20:52:33

Abyste neřekli, že nic neukážem. Dneska jsem se jako starej dědek ztrapnil a natočil toto. Hlavně sledujte od doby, kdy se konečně trefím starou žlutou Leskou do očka háčku.
toť moje ......
:-)))

Firetiger - Profil | Čt 27.8.2015 20:51:40

:)

medvěd - Profil | St 20.5.2015 21:34:21

MS skončilo,Bob a Bobek se s Vámi loučí

seko - Profil | Čt 6.11.2014 18:55:35

nymfa >> chytil dalsiu

brach - Profil | Čt 4.9.2014 15:07:44

Přizpůsobiví nebo nepřizpůsobiví ???

Mnohá města si trpce stěžují, že nedokážou vyjít se svými takzvaně nepřizpůsobivými občany. Ještě nikdy jsem však neslyšel, že by si takzvaně nepřizpůsobiví občané trpce stěžovali, že nedokážou vyjít se svými městy. Způsoby takzvaně nepřizpůsobivých jsou totiž měštěnínům nemálo proti srsti, kdežto způsoby měštěnínů jsou takzvaně nepřizpůsobivým zcela upřímně šumafuk.
A tak si jedni holt stěžují, kdežto druzí důvod ke stížnostem přirozeně neshledávají. A neshledávají ho ne proto, že by byli nepřizpůsobiví, nýbrž právě naopak, že se přizpůsobit hravě dokážou, a to čemukoli, nejlépe pak systému sociálních dávek.
Nazývat je nepřizpůsobivými je tedy naprostá mýlka. Jsou totiž stejně přizpůsobiví jako ti, kdo bystře postřehli, že se dá vesele žít třeba ze státních či evropských dotací, provizí za zprostředkování armádních zakázek nebo z úplatku od stavebních firem.
Nepřizpůsobiví jsou všichni ti ubožáci, co se výzvám doby přizpůsobit nedokázali, a nepřišli tudíž na nic lepšího než se způsobně živit prací. A jelikož schopnost přizpůsobit se je nepochybnou známkou inteligence, je očividné i to, kdo z nás je tu blbec.

Úspěšný den a vysoké IQ vám přeje
váš Ivo Šmoldas.

Mates PB - Profil | Čt 3.10.2013 8:17:03

Drozďák >> Tak jo básnička:

Bílej borec brodí tmou, bílej sejdž má
nad hlavou, brodí těžce s touhou svou,
brodí prázdnou Vltavou.

Chrostíkem je pokrytej,
knižně vydal poselství ,
pohled krví podlitej, brodí sám to každej ví.

® Bílej borec,bílá zář,
bílej sejdž a bílá tvář,
bílej borec bílá zář,bílej sejdž a bílá tvář.

Jeho sejdž je nalomen, jeho paže znavená ,
z černý noci už je den, mladá nymfa zmámená,
vylezla mu na lajnu, borec se jen usmívá ,
chtěl by ryby v řece mít, dní už mu moc nezbývá .

® Bílej borec,bílá zář……….

Kolik bílejch muškařů, vydalo tu pravdu svou ?
kolik prázdnech revírů, měli potom většinou?
tak buďte trochu pozorní, ať těch knížek není moc!
na ty řeky poslední je vás tady totiž moc!*

Mates PB - Profil | Ne 23.12.2012 18:17:50

....hezký svátky.

seko - Profil | Po 22.10.2012 0:24:45

3 osobaky za 3 dni rybacky.Musim sa pochvalit

Avar - Profil | Ne 24.12.2023 9:31:10

Ať se daří.

mdx - Profil | Po 25.9.2023 1:14:57

Asi životní zážitek. Svoji rybu jsem napálil 15 minut po tom co jsme pustili kolegovu.

BigFlies - Profil | Ne 4.12.2022 6:18:24

Kralovna rieky.

Avar - Profil | Čt 17.11.2022 14:18:05

medvěd >> Souhlasím 😁

mdx - Profil | St 5.10.2022 9:03:37

Pár veselých příhod k vázání


Avar - Profil | Pá 31.12.2021 9:43:27

Hodně zdaru.

kubsta - Profil | Pá 18.12.2020 14:16:32

1Mara >> po tý bídě co na socialních sítí Severočeskej US dostává, tak už hlásá , že se bude zabývat zpřísněním omezení lovu. Ještě před týdnem psali, že lovci dostanou povolenku zdarma, ale teď prý mluvili s odborníky a zdá se, že s ulovenými lososi nebylo manipulováno úplně šetrně v souladu s BVRP, takže vydání povolenky zváží.

No aspoň ta mediální masírka má trošku smysl pokud se to začne ubírat správným směrem k vetší ochraně lososů u nás.

Chicken - Profil | So 5.12.2020 8:09:26

vanuz >> Tak mne bude hnedle 70 to už asi měnit nebudu a pak asi bych to s tím neuměl. Určitě si půjdu vyzkoušet zpoždění při sekvenci. Vnitřně jsem stále přesvědčený, že pro systém,který mám je živý náhled nepostradatelný. Takhle to vypadá v reálu. I za polárním kruhem umí být teplo. Pod národním parkem Sarek .

Džoncek - Profil | Út 18.12.2018 8:50:13

rarach >> tento rok jsem jich chytnul celkem dost, máme jich na řece poměrně dobré zastoupení. Teď na podzim dělaly dobré tanečky něco podobného jak píšeš, jinak se dají celkem v pohodě zdolávat. U nás mají rádi klasického gammaruse v olivovo přírodní barvě vel. 12 :)

Výr - Profil | Pá 13.1.2017 8:09:18

.

1Mara - Profil | Po 3.8.2015 9:58:32

Celou zimu jsem se poctivě tak nějak v rámci možností připravoval na sezonu a vázal tak nějak dle svého umění a dbal rady tady odsaď starších a velice zkušených pánu muškařů, který mě x krát navedli správným směrem a dodali mým šmatlavým rukám to, čemu se říká správně uvázaná moucha. No, u vody jsem byl letos jen jednou, když sem viděl ty nájezdy a kolik lidí se žene za rybou, přešla mě tak nějak chuť na další se plahočení mezi rybáři a nechávat se i občas přehodit třpytkou !
Proč to píši, nevím, ale mrzí mě, že jsou naše vody v takovém stavu jaké jsou a mě se prostě už k té vodě nechce. Uvázáních mušek mám plnou krabičku, některé nestojí ani za starou bačkoru, ale na některé jsem pyšný ! A proto chci tady poděkovat pánům mistrům této techniky, že mě alespoň dali malinký základ do muškaření. Tak co jsem chtěl říct, jsem řekl a přeji všem pánům mistrům pěkné úlovky a krásný večerní sběr velkých tečkovaných ryb ! .-)

Děkuji.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 14.6.2023 9:41:05

Ahoj parto, dneska vychází přelomová kniha Rybář Jarmil Koloušek plná dechberoucích povídek od vody, které chytnou za srdíčko.

Jako první samozřejmě s touto informací přicházím k vám. Mezi mé muškaře. Odjakživa totiž považuju muškaře za rybářskou šlechtu s vybraným vkusem nejen na literaturu ale i na vše ostatní.
Vždy mě fascinovalo, že vy o sobě víte, že jste lepší než ostatní rybáři, ale s pokorou sobě vlastní to nedáváte najevo.

Vaše zarputilost ulovit rybu na uvázanou mušku, která by šla stejně tak ulovit na žížalu je příkladná.
Líbí se mi, jak sami sobě kladete před sebe překážky, které posléze s grácií sobě vlastní překováte. Tleskám a obdivuju.

Jsem přesvědčen (a vy to víte), že nejsem hoden vaší pozornosti, protože jsem ve vašich očích rybářský odpad, avšak i tak si vás dovolím s pokorou oslovit a nabízím vám čtení, abyste vyplnili na rybách čas mezi vázáním mušek a kouřením kubánských doutníků.
Knihu lze sehnat na všech internetech nebo u vašeho knihkupce. Mějte se muškařsky a suché mouše zdar. Váš vždycky přítel Netipa

milanpindryc - Profil | So 8.10.2022 21:47:03

Vikend na severu…

BigFlies - Profil | So 16.7.2022 23:56:57

Dnes trochu viac v dzungli😀

Chicken - Profil | Út 8.2.2022 18:24:38

Dovolím si jen tak špitnout, neb to peří je trochu moje parketa:
Drůbež uchopíme za nohy a necháme viset do zklidnění. Pak nejlépe něčím jako je klacek omráčíme tak silně, že spíše rovnou zabijeme. Ihned chytíme za křídla to proto ať se nemlátí a necháme umřít a to tak že úplně. Po oddělení krku od těla tolika krve neteče, neb ta srdeční pumpa to tam netlačí. Stáhneme dle předešlých návodů a kvalitně nasolíme a to opakovaně. Na peroxid prdíme. To proto, že sůl je všude dostupná a na peroxid musíme dokládat že i naše praprabába měla čistý trestní rejstřík. Do soli se bakteriální kontaminace netlačí a tím pádem to nesmrdí. Mám to za kamnama a pohoda. Pak se to strčí někam spolu s naftalínem a je klid. I ona hajzlová tableta spolehlivě plní svůj účel. (foto vlastní)

LSD - Profil | St 8.9.2021 8:51:37

Bez ohledu na to, co tady o Matějovi píšete.
Slíbil jsem mu, že spolu půjdeme muškařit do Máchova údolí a slib dodržím.
Vidím to asi na příští týden.

Oreh - Profil | Po 2.3.2020 13:35:41

kubsta >> tam to uz zna skoro kazdy :)

wanman - Profil | So 23.12.2017 17:12:19

dnes na MP přes padesát odhadem ,neměřil jsem ,nechtěl jsem ho ani vyndavat z vody

alžběta - Profil | St 6.9.2017 20:00:54

Pstruh27 >> z tohoto tydne mam uz jen krajinky, kolegu v akci, 6 vodaku a par nezajimavych meteorologickych jevu pro uspokojeni moji vasne jako doplnkovyho sportu :-) dalsi treba za tejden.

Pips - Profil | Út 29.9.2015 21:00:40

Je to netáhlo a strašně zdržuje...

Ychtyl - Profil | St 11.3.2015 19:27:32

Ahoj, právě jsem dodělal svůj první vázací pultík a mám z něho docela dobrej pocit, takže se musím pochlubit, jak se mi povedl. Hlavně mám radost, že jsem ho vůbec v mých podmínkách dodělal. Víc jsem dal do vlákna se stolkama.

Mičudla - Profil | Čt 13.6.2013 13:04:34

podle vzoru pana O. Edwardse

seko - Profil | Pá 1.2.2013 23:58:43

na ozivenie

Drozďák - Profil | Pá 22.3.2024 18:54:45

Gros >> hele mě v tý tvý egomasturbační ódě něco nehraje. Buď ty věhlasný instituce chrchlej do světa jenom samý kokoty, anebo si tam s kámošema myl po večerech hajzly. Přiznej se, jak to bylo? 🤣🤣🤣

Mates PB - Profil | St 26.4.2023 5:56:11

šeptal >> hele Ty přece nejsi žádnej vocásek a na Mrk si nepřijel na babetě. Podle karty je Ti přes 50, takže máš přece svůj rozum. Pokud Ti funguje to co máš tam kam jezdíš, tak proč se hroutit nad dogmaty z MRKu? Rybáři jsou jedni z největších kokotů a je známo, že kupujou i spoustu věcí co vůbec, ale vůbec nepotřebujou, já nejsem jinej.....

Filla - Profil | St 25.1.2023 13:31:40

Zdar vespolek. Jen abych dohrál tu Madeiru, přepravu cajků nahoře v letadle a lov na ostrově.. tam i zpět na letišti vše na pohodu, dva pruty, krabky s nymfama+streamery, pean atd bez povšimnutí.
Pstruzi na ostrově jsou, přímo v levádách kolem vrstevnicových treků napříč ostrovem viděn PD do 25cm. Větší kusy jsem viděl v poolech pod vodopády. Jezírka a vod.nádržky ve vnitrozemí jsme nenavštívili, ale salmonidi tam 100% jsou.
Pruty jsem vezl zbytečně. Byl jsem jediný lovec z party 8mi borců s 2ma pronajatými auty. Nikdo nechtěl čekat a já nikoho na trecích zdržovat.

Ostrov je úžasnej svou členitostí a biodiverzitou. Severní návětrná, atlantikem omývaná, strana je v tuto roč.dobu pro muškaře nehratelná. Jižní břehy s pronajatou loďkou by šly. Ryb v moři kolem je mnoho a kdo si najde cestu a čas polovit ve vnitrozemí, bude imo uchvácen prostředím. K mnoha místům se dá dostat jen potokem nebo se prodrat mnohdy neprostupným terénem.

Žrádlo výborné, ceny jako u nás nebo levnější. Místní jsou krásní uvolnění lidé s lejtkama jak flašky od piva. Samej kopec a mnoho míst, kam nevstoupila lidská noha.

Foto pstroužků v levádách..

Pike - Profil | Čt 17.11.2022 12:09:52

A přitom by stačilo, ať si každý v rámci pravidel chytat jak sám chce a druhým do toho nekecal. Dle vkusu každého soudruha😂

Chicken - Profil | Čt 17.11.2022 11:57:23

Muškaření má velmi mnoho podob a na těchto okrajích jsou disciplíny, které nás s iritují a vzbuzují vášně o kterých se tu přeme většinou až po vánocích. Na straně jedné je to závodní muškaření, které s onou pohodou, kterou většina z nás zažívá má pramálo společného. Kdo viděl tyto lidi na Čertových kamenech tak ví o čem je řeč. Jejich pruty to je spíše bolognézka než muškařský prut a šnůra s tím rozumně hoditi nelze. Těchto prutů mají několik. Někteří uvažují že budou chytat v mokrých neoprenech se závažím. To proto, aby splnili podmínky soutěže. Jsou li po krk ve vodě musí se nohama dotýkati dna a to prosím v dejcháčích jest neproveditelné. Honba za body potažmo soutěživost jsou motorem tohoto odvětví. Tomu podřizují úplně vše.

Na straně druhé stojí skupina, která svou soutěž nemá ,ale co není může být. Hodnotilo by se to jako krasobruslení. Umělecký dojem ladnosti pohybu okolo vody. Do toho by spadala i vůně použitého parfému či tabáku popř. doutníku. Samozřejmostí jsou bambusové štípané pruty a jejich značka a stáří to včetně doplňků Stylové oblečení je samozřejmostí. Bylo by to něco jako divadlo . Vše by hodnotila komise rozhodčích. Nejdříve technika házení spolu s ladností pohybu a potom celkový umělecký dojem. Co by v tomto odvětví vůbec nemuselo figurovat jsou ryby , neb hnacím motorem zde je pozérství. Obě skupiny u vody potkávám a mám pro ně pochopení. Od těch prvních se dost přiučím. Těm druhým v kloboukem s liščím ohonem co stojí v mraku chrostíku co kladou prozradím: Ty ryby co vidí sbírat žerou jepice co se líhnou a částečně jsou ještě v kokonu. Pro ryby jsou dostupné jak na podnose, neb hned neuletí. Stíhati byť realistického chrostíka co ve skutečnosti setrvá na hladině sotva sekundu je úplná pitomost. Dostal tři mouchy , zachytal si a dobře jsme pokecali.
Tak s přáním krásných chvil do konce sezóny a vždy s nadhledem. Budu se těšit po vánocích.

RadimK. - Profil | St 2.11.2022 8:14:54

Pstruhová sezóna pomalu končí ale ta vázací začíná 😀 další z řady video návodu tentokrát na mokrou mušku 😀

Řízek 5,125 - Profil | St 30.3.2022 19:38:26

alžběta >> zase prrr.
Nějaká komunita lidí tady funguje 20 let, Libor byl její součástí .
Není to jen tak nějaký virtuální tlachání , spousta lidi se tu zná osobně a jezdila na společné akce …
Srovnání s Bleskem je úplně mimo.

vokounek - Profil | St 2.3.2022 15:34:35

Pstruhy vs vážky

BigFlies - Profil | Pá 31.12.2021 10:54:03

Prajem šťastné a veselé prežitie posledného dňa v roku 2021. A nezabúdajte, že ako na Nový rok, tak po celý rok😀

LSD - Profil | Út 30.3.2021 9:49:52

Michal >>
Ten nahoře vpravo jsem si koupil někdy v roce 1984. Stál 360,- Kčs a do Tachova přišly jen dva.
Občas ho vyvětrám.
:-)))

Výr - Profil | St 24.2.2021 19:31:17

Vážení priatelia, verím že podporíte petíciu na záchranu našich rýb a verím že presvedčíte aj svojich priateľov a členov Vašich rodín.....
https://www.peticie.com/zachranme_povodne_druhy_ryb

situácia u nás v porovnaní napríklad z Českou republikou je diametrálne odlišná a jasne vypovedá to tom že rozhodnutie ministerstva ŽP zastaviť odstrel kormorána je absolútne nekoncepčné.

Pike - Profil | Po 7.9.2020 15:40:07

V sobotu jsem opět vlastní nešikovností zlomil prut.
Tentokrát ne o most, ale o větve.
Tentokrát ne Loopa, ale SLT od Hanáka.
Ještě od vody jsem napsal email, záhy dostal od Franty odpověď, zaplatil velmi rozumnou částku za náhradní díl a ten je již na cestě.
Takhle by to mělo fungovat v 21.století.
Za mne můžu říct jen Díky a doufat, že budu už jen šikovnější.

strejka - Profil | Po 29.10.2018 9:22:25

Sám jsem zločinec a hájené ryby na MP chytám. Ono v dubnu jich v dolní řece zkrátka moc nehájených na mouchu nechytíte - tloušť, parma, ostroretka, podoustev, okoun... zbývají plotice a sem tam nablblý cejn, který se na chvíli spletl a vjel do proudu. Má to ale dva rozměry, o kterých se tu ještě moc nemluvilo.

1. Všechno to o úlovcích hájených ryb na jiné nástrahy je sice pravda, ale reálně na řekách v proudných úsecích, kam se ryby jezdí třít, nikoho jiného než muškaře nepotkávám. Výjimečně plavačkáře, ale i ti si raději najdou pro ně pohodlnější úsek. Tzn. pokud někdo vnímá jarní rybolov v trdlištích jako obecný problém, pak mu opravdu stačí zakázat muškaření a má po problému. Toto žádné omezení délky mušky nebo návazce nevyřeší. Tady je opravdu potřeba ty lidi z vody vyhnat. Že by to šlo i označením takových úseků v soupisu, nebo cedulemi tam, kde ta trdliště opravdu jsou, to je jasné. Ale zároveň chápu, že to někdo udělá od stolu plošně, aby měl pokoj jedním jebem.

2. A s tím souvisí i druhý bod, a to je brodění. Na jaře zkrátka nikdo jiný než muškaři v trdlištích nehamtá. Můžete namítnou těch pár plavačkářů, ale ti prostě reálný problém neznamenají. Míst, kde se na jaře ryby koncetrují není nekonečně mnoho a mezi rybáři se o nich ví. Podjezí atp. jsou pak víkend co víkend osazeny muškaři. Nikdo mi nevymluví, že to v součtu neudělá škodu. Samozřejmě udělá, byť každý jeden z nich sám o sobě nic moc nezničí. Ano dalo by se zakázat brodění, ale problém popsaný v bodu 1. by to neřešilo, takže se to vzalo opět šmahem.

O dravcích to podle mě vůbec není. Sem tam člověk narazí na vláčkaře se streamrem v květnu, ale to je řešitelné už podle stávající úpravy. Možná je to jeden z hřebíčků do rakve, ale podle mě to potřebu zakazovat nevyvolalo. Samozřejmě se můžeme rozčilovat, že tam někdo chytá hájené dravce, ale ve chvíli, kdy vedle něj stojíme a chytáme parmy a podoustve, tak je to ryzí pokrytectví. Nebo je snad dravec z hlediska ochrany v době hájení nějaké svébytná kategorie?

S tím zákazem taky nesouhlasím, ale chápu ho. Dokud totiž nebudou MO svéprávné a nebudou si o svých revírech rozhodovat samy, pak není moc naděje, že by rozhodovalo cíleněji a s přihlédnutím k místním podmínkám. Měly by mít nejen pravomoc, ale i povinnost pečovat o jim svěřené vody tak, aby právě tyto jejich vody fungovaly, tzn. tady se u nás chytá, tady se nechytá, v tomto období se chytá, v tomto se nechytá, takto se u nás chytá, takto ne, ty už u nás nechytáš, už nikdy u nás nebudeš chytat. Zdánlivě jednoduché, přirozené, přesto to tak nefunguje. Proto je taky tak běžné zakázat něco šmahem. U muškaření je to navíc strašně jednoduché, protože není síla, která by se proti tomu postavila a zvrátila to. Muškařů je minimum a ostatní rádi zvednou ruku pro omezení někoho jiného, když jim to neublíží. Ba naopak si se zájmem vyslechnout argumenty, že zbyde víc na ně. A zákaz je na světě.

alžběta - Profil | Út 1.5.2018 10:38:51

Zdar kuci...pro predstavu trocha toho sumavskyho pstruhovyho jara.

vanuz - Profil | Pá 1.9.2017 11:33:41

mimikry >> takych je jak dreva

Pantera - Profil | Po 24.8.2015 18:19:58

Norsko Mandalselva.. rozloučení s řekou :)

sage - Profil | Ne 20.7.2014 13:18:24

. .. . chrostiková sezona je v plném proudu:-)

čtverda - Profil | Po 25.11.2013 14:30:27

Tak jsem pofotil něco pro milovníky tečkovaných krasavců...http://zezivotaryb.cz/?p=1429

mildas - Quinn - Profil | Čt 16.8.2012 17:00:16

Ego mi nedovoli, nechat si to pro sebe.

jxr - Profil | St 24.1.2024 7:34:23

Málem bych zapomněl! Zvedl jsem si osobák u lína na 46 cm. Samozřejmě na mouchu. Takže sezóna nebyla úplně špatná :-)

mdx - Profil | Ne 24.12.2023 6:36:27

Šťastné a veselé Vánoce a do nového roku hodně štěstí, zdraví a úspěchů

medvěd - Profil | Pá 8.12.2023 14:54:36

Byly vydány BPVRP pro Sev. Moravu a Slezsko. Jaké jsou nejdůležitější body?
1. Na všech pstruhových revírech je od 1. září do 30. listopadu lov přívlačí zakázán.
2. Lipan podhorní je celoročně hájen.
3. Na vybraných revírech je zvýšena lovná míra pstruha obecného na 30 cm nebo 40 cm, pstruha duhového na 40 cm, sivena amerického na 40 cm – uvedeno v popisech jednotlivých revírů.
Pokud Vám na Vašem ÚS bude někdo tvrdit, že něco nešlo stihnout, tak si položte otázku, proč to někde šlo?!!!

mdx - Profil | Ne 23.4.2023 19:22:09

BigFlies >> Swing mi vážně nemusíš vysvětlovat :-)))

Avar - Profil | St 16.11.2022 18:11:44

milanpindryc >> Možná je dobré odlišit vazbu pro radost a vazbu do praxe ( praktický rybolov )

rybomil - Profil | Čt 13.10.2022 9:18:01

zabojoval si chlapec


milanpindryc - Profil | Čt 4.8.2022 14:56:27

I v tom vedru to slo…

milanpindryc - Profil | St 20.7.2022 12:07:24

Cronicle >> tak to je skoda, ja byl o tyden driv a uplne jinej pribeh.

Na brezich hole mlade baby, ryb jak svina, vodaku malo protoze malo vody…

Na to ze v podstate neumim moc muskarit tak sem zachytal luksusne. Denne kolem 20-30 pstruhu od 40 do 60. Je to o nahode jak vsecko…

atislav_fishing - Profil | Út 12.7.2022 11:11:10

Nemám sice fotky koupajících se nahatých ženských jak kolega, ale dám sem alespoň nějakou tečku. :)

Červené karty: Fish man, xycht, novis111, bambusový dědek, Carolina del Norte, Iblea, nornik-l, nornik-n, nornik-o, Habermann, Huxley, Hogo Fogo, alžběta, Debylmates, Aldous Huxley, Maxim_all