Cukety plněné rybí sekanou
Rybí karbenátky, salámy500 g pečených dušených, nebo vařených ryb bez kostí,
1středně velká cibule
2 rohlíky,
2 vejce,
cca 2 dcl mléka
100 g tvrdého sýru na strouhání
30 g slaniny,
1 lžíce hladké mouky,
sůl, pepř, muškátový oříšek,
8 stroužků česneku
1 polévková lžíce mleté sladké papriky,
1/2 lžíce mleté pálivé papriky,
cca 2 polévkové lžíce oleje na smažení
Nejprve připravíme cukety: Cukety podélně přepůlíme a vnitřek (měkkou část) odstraníme (vyškrábeme polévkovou lžící). Se solí a asi půlkou předepsané dávky mleté pálivé papriky utřeme 4 stroužky česneku. Směs pokapeme olejem na smažení-lépe se zpracovává. Připravenou směsí potřeme vnitřek cuket, které necháme odležet v chladnu (cca 2 hod).
Zbytky pečené nebo jinak upravené ryby zbavíme kostí ( nameleme mlýnkem na maso s otvory o průměru 3 mm). Při mletí rybího masa do mlýnku vkládáme na kousky nakrájenou cibulí a stroužky česneku (4 stroužky). Okořeníme, posolíme, přidáme, rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájené rohlíky namočené v mléce, vejce, 2 lžíce vody a mouku. Dobře prohněteme a necháme nejméně 30 minut odležet v chladnu. Směs může být pikantnější, protože cuketa bývá „mdlá“ a chutě se takto vyváží,
Vytvořenou směsí naplníme vydlabané cukety, které naskládáme do pekáče. Trochu podlijeme vodou, nebo rybím vývarem a olejem pro pečení. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby. Ze začátku pečeme prudce (cca 10 minut) a potom jen pozvolna cca dalších 30 minut. Sekanou občas potřeme olejem. Na závěr naplněné cukety posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s dušenými brambory. Chuť sekané je vždy závislá na tom, kolik ryb a jakého druhu do nich dáme. Tato chuťová pestrost z nich vytváří zajímavé jídlo, které dává možnost fantazii.
Diskuse k receptu
Kde to žije - všechna témata
18:23NPlavaná v proudu. Lov ryb na splávek s boloňkou. (Video) 1
17:58NPonechani kapru, ale nezapsani!!!!! 30
17:45NStředočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis. (Bleskovka) 5
17:04NMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 58
16:20NTlak na výstavbu v záplavových zónach. (Bleskovka) 7
15:42NGalerie muškařských navijáků 544
15:37NCo říkáte na projekt FISHING LEAGUE & CUP? 162
14:00NSatira pro všechny 74
6:16NNash Titan Bivvy 397
NeNAntares Fan Club 265
NeNJakou návazcovou šňůrku 0
NeNJak to bere na Štíte? 84
NeNTěžší přívlač výbava (prut, naviják, šňůra) 57
NeNPoužívání olov Olpra 83
SoNV západočeském územním svazu otevřeli nové revíry pro rybáře. (Bleskovka) 9
Co je nového - všeobecné
10:35NBleskovka: Středočeši konkurují soukromým revírům, poskytují nadstandardní servis.
10:07NBleskovka: Tlak na výstavbu v záplavových zónach.
SoNBleskovka: Zásadní průlom v české legislativě na ochranu vod. Novelu, která by měla zabránit možnému vzniku havárií, podepsal prezident
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Velmi silný Feeder prut vyvinutý pro nejtěžší feedrové krmítka a pro nahazování na obrovské vzdálenosti a zdolání těch nejbojovnějších ryb.
Za 125 Kč
Absolute Liquid Flavour: vysoce kvalitní, tekuté a bezbarvé boostery. Slouží pro zvýraznění chuti a vůně krmení, nebo nástrahy. Všechny osvědčené přichutě SONUBAITS. Více na www.chytil.cz
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
14.6.Jimramovský kapr dvojic...
15.6.O dešanské sele
15.6.Lanškroun - tradiční rybářské...
15.6.Rybník Cortina Ivančice...
20.6.Zemník Bodovka Dr Baits Carp Cup...
21.6.2×20hodin Rybník Talian
29.6.Dětské rybářské závody Talian
29.6.XXII. ročník rybářských závodů...
5.7.Skutečská noční šestnáctka
6.7.O pohár města Králíky - memoriál...
Doporučujeme e-shop
PÁRYSŮV RYBÁŘSKÝ RÁJ
Rybářské potřeby pro všechny, kteří propadli kouzlu rybařiny. Díky unikátnímu věrnostnímu systému nakupujete neustále se...