Inkubace lipana podhorního v plovoucím aparátu na Vltavě

I v letošním roce 2024 jsme inkubovali jikry lipana podhorního přímo na řece Vltavě v Českém Krumlově v námi sestrojeném plovoucím aparátu "katamaránu". Jikry jsem dovezli ze šumavské líhně Borová Lada. Nyní už malí lipánci plavou ve Vltavě a snad se jim bude dařit. Právě pro posílení jejich populace zkoušíme různé metody vysazování zahrnující různé věkové kategorie.

Ondra z Krumlova - Profil, 20.5.

Uživatel je autorem nebo spoluautorem tohoto videa.

Diskuse k tomuto rybářskému videu

4 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NOndra z Krumlova - Profil | Čt 30.5.2024 7:58:49

jxr >> Ahoj, pokud byste chtěli vyzkoušet na potoce inkubační aparáty, dej vědět. Něco vymyslíme :) Jinak jak píšeš, zásadní je změna prostředí, vytvořit rybám dobré podmínky k přežití. Na to jsme ale moc malí páni :( Můžeme leda na nějakém narovnaném potoce udělat po domluvě se správcem toku nějaké prahy či výhony.

NHonza7 - Profil | Pá 24.5.2024 18:44:01

Ondro díky, opravdu skvělá práce. Držím palce a věřím, že se tato práce zúročí.

NTomáš - Tom - Profil | Pá 24.5.2024 18:05:47

jxr >> Pěkná práce a za roky co to dělám je jasné, že pokud se vytvoří dobré životní podmínky tak se populace udrží sama. Pokud ty životní podmínky nejsou tak populace časem vymizí.

Njxr - Profil | Pá 24.5.2024 13:46:56

Co k tomu dodat. Snad jen poděkování! Taky se s kamarádem snažíme udržet u nás jeden potok každoročním vysazením pstružího plůdku z vlastní kapsy. Jenže to bohužel nestačí. Je to jen slabá náplast. Spíš by to chtělo změnu prostředí, aby ty ryby měly kde žít. Pak bychom je možná nemuseli ani vysazovat a bylo by jich dost. Ale to už je nad naše síly.