Filety na dijonské horčici s petrželovou natí + FOTO
Pečení rybRecept je vhodný pro kteroukoliv rybu, kterou by jste si rádi připravili. Já osobně jsem si zvolil kapra, ale nebál bych se použít ani na pstruha, lososa a další ryby.
SUROVINY:
1 kg Filety z ryby
Několik střoužků petrželové natě
6 lžiček dijonské horčice
2x středně velký citrón
1-2 lžičky drcený kmín
Česnek
Cukr
Sůl
Pepř
Máslo dle potřeby
Poznámka: s množstvím surovin můžete experimentovat, každopádně základ tohodle receptu tvoří především dijonská hořčice, petrželová nať a česnek a na těchto surovinách nedoporučuju šetřit, natož je vynechat.
POSTUP:
1) Filetování
- naší připravenou rybu nafiletujeme, snažíme se o přímeřeně stejnou tloušťku
2) Příprava surovin
- připravíme si všechny potřebné suroviny včetně nafiletované ryby
- rozehřejeme troubu na cca 200 °C
2) Marináda
- vezmeme misku na marinádu
- do misky budeme přidávat následující suroviny (nezáleží na pořadí)
- omyjeme petrželovou nať a tu nasekáme (můžeme jak na hrubo, tak na jemno)
- vymačkáme citronovou šťávu ze zvoleného počtu citrónu, já zvolil 2 středně velké na cca 1 kg filety
- přidáme zhruba 5 lžiček dijonské hořčice, kdo má rád výraznou chuť, tak může i víc
- nasekáme česnek, já osobně mám rád česnek, přidávám 6-10 stroužků česneku
- 5 lžičky soli, 3 lžičky pepř, drcený kmín (Je dobré ho tam dát, ale zárověň to s ním nemá cenu přehánět - doporučuji 1-2 lžičky) a 1-2 lžičky cukru
- máme hotovo, suroviny promícháme
Poznámka: ochutnejte promíchanou směs a podle chuti přidejte případně některou z ingrediencí.
3) Příprava pekáče
- do pekáče dáme takové množství másla, aby po rozehřátí filety nebyli v másle úplně potopené.
- k rozehřátému máslu přidáme část naší marinády a tu rozprostřeme po našem pekáči
4) Obalování v marinádě
- naše filety si můžeme ještě před marinováním mírně osolit a opepřit
- na každou filetu z horní strany (POZOR: rybu kůží dolu) rozprostřeme naší marinádu a mírně jí na maso vtlačíme
5) Pečení
- filety přidáme na pekáč (pokud máme kůži, tak kůží dolů)
- pečeme v troube kterou jsme si už rozehřáli na 200 °C cca 45 minut (pro ty, co by chtěli rypu více do zlatova a křupavější, tak doporučuju zvýšit mírně doplotu)
- rybu průběžně kontrolujeme a proléváme
Máme hotovo, rybu podáváme s přílohou dle vašeho výběru. Jako dresink můžeme přidat jednoduše dijonskou hořčici.
MALEJ TIP NA ZÁVĚR: do pekáče přidáme nakrájené brambory a pečeme je spolu s naší rybou a stejně tak jako rybu i je proléváme v průběhu pečení.
Diskuse k receptu
Kde to žije - všechna témata
1:03NLipno, candát. Co bude dál... (Bleskovka) 50
PáNČeští rybáři čelí poklesu úlovků - vliv predátorů a rostoucích nákladů (Bleskovka) 154
PáNMůžu chytat menší sumce na 30cm karase? 5
PáNSháním horní díl od prutu delphin etna 3,6m 3dily 2
PáNChov okrasného ptactva 858
PáNPřeprava věcí na ryby v uzavíratelných boxech 68
PáNNash Titan Bivvy 377
PáNZrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež (Bleskovka) 10
PáNMá smysl zachraňovat i krase stříbřité? (Bleskovka) 7
PáNPolsko revíry hlavně kapr ,samozřejmě pro všechny odvětví rybařiny . 718
PáNPřívlač v Chorvatsku 68
PáNRevír 431 034 pr. 01 Ohře 13A 0
PáNRybář pořezal v obličeji ženu, která mu plašila ryby (Bleskovka) 21
PáNHaswing 2 HP - 109 lb 174
PáNHumnibird helix 7 1
Co je nového - všeobecné
PáNBleskovka: Má smysl zachraňovat i krase stříbřité?
PáNBleskovka: Zrušení revíru Markovka 1, nádrž Střítež
StNBleskovka: České muškařky kralovaly světu: MS v jižních Čechách patřilo domácím týmům!
. . . NVideo: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . NČlánek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . NČlánek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . NMiničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . NRecenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . NMiničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 229 Kč
Nová řada od CCM: bolies, pelety, booster, těsto, waftersky, plovky a další na www.chytil.cz
Za 69 Kč
CARP MIX - nová řada krmítkových směsí v 5ti příchutích. Obsahují 10 až 15% drobných pelet s kukuřičnými vločkami. VANILKA / JAHODA / VELKÝ KAPR / SCOPEX-MED a ŘEKA 800g. NOVINKA na www.chytil.cz
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
1.6.Benátky Sranda Mač 2024 Léto
1.6.6.Veřejný závod rybník,,Babínek"...
1.6.Závody na Kocandě
1.6.Rybářské závody na rybníku v...
1.6.Rybářské závody Řeznovice
2.6.Benátky Dětský Den 2024
2.6.Dětské rybářské závody Řeznovice
7.6.Přívlačové závody dvojic 3...
8.6.Dětské rybářské závody -...
8.6.Šilheřovice Sranda Mač Evolution...
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...