RC rybolov / fishing

84 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy. (Začít číst od prvního z nich.)

Nzdevac - Profil | Ne 17.11.2019 19:46:54

nofishi, přeci nejde o chytání a real. Já to bral jen jako čistě teoretické cvičení. Nic víc. S praktickým lovem to má společného nula. On to tu někdo bral jinak?

Nnofish - Profil | Ne 17.11.2019 16:55:27

Zeptám se blbě. Fakt to tu tak dlouho řešíte? Fakt jsme tak tupí, jak ti tupí amíci? Kdo vláčí, ví proč. Nevím jak hlubinná přívlač, ale já mám rád tuhle techniku lovu proto, že má člověk ten záběr "on-line", hned v ruce. Ten adrenalin. To jako nahradí nějaká loďka, kamera a kdo ví co? Podle mě ne. Drbanec, pak další, pak to dobere, nebo přímo rána do prutu, hned. To je přívlač.

Nzdevac - Profil | Ne 17.11.2019 9:00:53

kaprus >> Tak mě ještě ani nikdo pořádně nevysvětlil definici lovu a pokuď tě někde chytí chytat bez papírů, tak podle mne není v pořádku trest podle rybáského zákona, ale vztahují se na to pargarafy jiné. Pouhé chytání rybářský řád nijak neupravuje. Kdysi jsem se tu na to ptal a nikdo mi nebyl schopen odpovědět.

Nkaprus - Profil | Ne 17.11.2019 5:36:12

zdevac >> taky se tam ale píše že rybářskou udici tvoří zpravidla prut a naviják. Ale těžko říct co je z pravidla a jestli tyto řádky nemají jenom informační charakter tak jako výčet způsobů lovu

Nkaprus - Profil | Ne 17.11.2019 5:17:00

Napíšu dotaz do právní poradny:)

Nkaprus - Profil | Ne 17.11.2019 5:14:28

mascha >> musíš mít trpělivost a číst v bp mezi řádky.
Příklad.
Jako boje nesmíš použít kus ořezaného polystyrenu. Myslíš že nějaký zákon definuje co e ořezaný polystyren? Ty řekneš tak hoosmirgluju nebo to udělám z Pur pěny.
Jenže cílem zákazu bylo aby se kolem vody neválely kusy PS a Pur...

Nkaprus - Profil | Ne 17.11.2019 5:08:19

mascha >> tak diskuze. Dvakrat sme si odepsaly :)
Já to samozřejmě chápu. Ale cílem těch vět v bp bylo to omezit a rozlišit. Jestli je to v rozporu se zákonem nevím ale nebyla by to první ani poslední věc.
Každopádně pokud tam nějaké formule jsou, chápu to logicky a selským rozumem tak, že se nemůže lovit úplně ze všeho.
Já nemám strach že mě někdo chytne na tabuli polystyrenu :)

Nmascha - Profil | So 16.11.2019 22:17:03

RC je tzv. "jiné ovladatelné plovoucí těleso"

Zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě, § 9 odst. 1 a j.
Vyhláška č. 223/1995 Sb., o způsobilosti plavidel k provozu na vnitrozemských vodních cestách, § 3 odst. 2 a příloha č. 3
Vyhláška č. 224/1995 Sb., o způsobilosti osob k vedení a obsluze plavidel
Vyhláška č. 344/1991 Sb., kterou se vydává Řád plavební bezpečnosti

Nmascha - Profil | So 16.11.2019 22:13:10

zdevac >> nemyslim, že rc je plavidlo, dle plavebního řádu.

Nzdevac - Profil | So 16.11.2019 21:41:40

mascha >> S tím chytáním z RC jsi si jist? Cituji z BPVRP MRS:

4. lov hlubinnou přívlačí:
je lov pomocí jedné udice, která je opatřena jednou nástrahou, jiná udice nesmí být nastražena. Hlubinnou přívlačí se rozumí tažení nástrahy za jedoucí rybářskou loďkou, v jakékoliv hloubce vody. Nástraha se může pohybovat maximálně ve vzdálenosti 20 m za jedoucí loďkou a nesmí ohrozit ostatní veřejnost. Na revírech MRS je hlubinná přívlač zakázána vyjma těch revírů, kde je v popisu rybářského revíru výslovně uvedeno "Hlubinná přívlač povolena".

O držení udice v ruce zde není nic uvedeno (na rozdíl od 2. lov na plavanou: Pruty je možno umístit v různých typech stojánků nebo držet v ruce.), rybářská loď je, dle plavebního řádu, který zmiňuješ, vše řiditelné, co se drží na vodě a co prohlásím za pomůcku k lovu ryb, pouze je zde specifikována max vzdálenost od lodi. Použití u přívlače je vyloučeno, tam je opravdu specifikováno, že "prut je držen v ruce, jiná udice nesmí být nastražena. " a "Při lovu přívlačnou udicí (přívlač) se nesmí táhnout nástraha za jedoucí loďkou. " U hlubinné přívlače nic podobného není.

Jako je to blbost, neumím si představit, jaká loď by to musela být, aby vytáhla třeba pořádnou štiku, ale v rovině teoretické...

Nmascha - Profil | So 16.11.2019 19:57:35

hraji >> Kecy. Protože neexistuje seznam schválených rybářských plavidel, je podle práva "co není zakázáno, je povoleno" povolen lov i z matračky, kterou lovící prohlásí za nafukovací plovoucí rybářskou pomůcku. Když si ty pravidla neumíte napsat, tak nebrečte, že jste za ychtyly. Každej student prvního ročníku práv si s tim pravidlem vytře zadek ;-)

Nmascha - Profil | So 16.11.2019 19:52:20

kaprus >> Ta diskuze s tebou, sorry, nemá smysl. Nic nechápeš nebo spíš nechceš chápat. Neexistuje technická možnost, jak by svaz nebo RS nebo kdokoli jiný mohl posuzovat, co je a co není rybářské plavidlo. Trh se plní a proměňuje tak rychle, že by žádná komise nestačila schvalovat a zakazovat.
Nějaké definice plavidel jsou v plavebním řádu, který mimochodem musí také každý uživatel plavidla dodržovat.
Rybářské plavidlo je tedy to, co splňuje pravidla plavebního řádu a rybář se z něj rozhodne chytat. Tečka.
Chytání z RC je samozřejmě blbost, zejména pro přívlač, protože lovec je povinen držet prut v ruce.

P.S. že se v řádu objeví nejasná věc je věc, se kterou se musíme smířit.

NHonza Veber - Profil | So 16.11.2019 19:10:18

hraji >> dekuju za radu, jenom skoda, ze musite mit vzdycky na ty Morave neco extra nez ,,zbytek sveta,, :-))

NRobur - Profil | Pá 15.11.2019 9:32:55

pro ty, co chtějí vyjádřit svůj postoj je zde nový model rybářského plavidla Klaun
https://www.easytoys.cz/ryba-klaun-nafukovaci-s-uch​yty-147x94cm-v-krabici-cena-za-1ks-UN01846.html?

Nzdevac - Profil | Pá 15.11.2019 9:22:19

kaprus >> Jasně, to je srozumitelné, s tím problém nemám. Mohu používat rybářské loďky a plovoucí nafukovací prostředky určené k lovu ryb. To akceptuji a nemám s tím problém. Je to takto v pořádku? Dále akceptuji, že nesmím chytat ze všeho.

A tedy se ptám: - u nás v obchodě mají za výlohou nafukovací matraci a u ní text "Nafukovací matrace pro lov ryb. ". Mohu si ji koupit a chytat z ní? Přemýšlel jsem, že bych si koupil na léto dvě, na jedné poplavu a budu chytat, na druhou dám výbavu a potáhnu ji za sebou. Mohu? Bude to tak v pořádku?

N_Karel_ - Profil | Pá 15.11.2019 6:36:10

kaprus >> Ty si snad děláš srandu. Tohle už není možný. :-))

Nkaprus - Profil | Pá 15.11.2019 6:27:54

mascha >> jak teda chápeš větu " rybářské loďky a plovoucí nafukovací prostředky určené k lovu ryb."
Tak buď je plavidlo všechno a můžeš si vlézt i na RC loďku je to tam psané úplně zbytečně, a nebo to tam z nějakého důvodu vyjmenované asi je.
Blbosti rozhodně nemelu. Nemůžeš lovit ze všeho, jinak by to tam nebylo.

Ncechura09 - Profil | Čt 14.11.2019 12:46:35

zdevac >> Sorry, za tebou bych na křižovatce stát nechtěl...
Než ty se rozjedeš, tak zdechneš.

Nzdevac - Profil | Čt 14.11.2019 12:42:35

cechura09 >> Jaké nesmysly? Přesně na toto jsem se ptal. Zřejmě jsi nepochopl dotaz. Nesmysl v tomto případě píšeš ty, tedy spíše píšeš mimo, pravda. Popisuješ, čím sis prošel, ale odpověď stále chybí. Já ti věřím, že ty na to tebou prodávané plavidlo máš papíry. Moje otázka stále trvá - kde je určeno, co je rybářské plavidlo? Tedy vše, na čem chce kdo chytat, musí mít osvědčení od MRS? Nebo? Když tedy budu mít tvoji duši z Tatry, bude to ok, pokud si udělám stejné plavidlo z duše z Liazky já, tak to bude ok, nebo už ne? A když bude jen podobné? A co když si místo duše zabalím do kola a zpevním tu nafukovací matraci? Takže co je tedy potřeba? Aby plavidlo mělo certifikaci? Nebo osvědčení? Nebo každé extra povolení? Nebo aby vypadalo jako ty certifikované a povolené? Řada lidí je schopná si pramičku nebo rybářskou loďku vyrobit sami. Musí mít od MRS extra povolení? Nebo co rozhodne, zda to je nebo není rybářská loď nebo pomůcka?

Ncechura09 - Profil | Čt 14.11.2019 12:21:25

zdevac >> Kámo meleš nesmysly.
Přesně na tento typ boutu ve tvém odkazu, mám jako jeho výrobce povolení z tehdejšího ministerstva lesů vod a strání, dále Státní plavební správy a výjimku MRS, která nás opravňovala k lovu z boutu už v době, kdy se ti o těchto zařízeních a možnostech ani nezdálo. Psal se rok 1992....
Normálně to bylo postoupeno schvalovacímu procesu zmíňěných institucí, trvalo půl roku, prošlo to, Plavební to uznala za plavidlo nepodléhající registraci a mrs nám dal na to pro sichr kvůli neznalé RS výjimku, která byla nakopírována ke každému boutu už v roce 1992....
Fyzicky jde skutečně o duši z Tatry obšitá textilií, ze zavěšenou sedačkou. Na Křetínce z toho chytám dodnes.

Nzdevac - Profil | Čt 14.11.2019 12:16:31

Rockwell >> Jo jo, právě proto říkám, že jsou mimo a na nějaké braní papírů nemají právo. Jediné, co mají, je pozice síly a neodpovědnost. Prakticky mi to připomíná totalitu za komunismu, kdy všichni raději poslouchali a i když byli v právu a měli pravdu, tak sklapli krovky a poslouchali pár buzerujících šašků, protože jim to za to nestálo. Právo a zákony zde nehrají roli. Když ti nějaký debil sebere papíry, tak i když máš pravdu a jsi v právu ty, než se ti vrátí, chytat nemůžeš, takže jediný, kdo na to dojede, jsi ty. Já už papíry nemám. Chytal jsem od mala bez papírů, pak jsem to dva roky zkusil s nimi, a to, co jsem zažil, už neee. Se*u na ně a chytám si v klidu dál podle sebe. A celá RS a svazy mi mohou víš co... Občas si říkám, že bych si je mohl zase obnovit, nechat si je zabavit a pak to celé dát k soudu, ale když tu vidím ty šašky jako je třeba právě hraji, tak mi za to nestojí. Nijak nezpochybňuji práci, kterou tito lidé odvádí na místě, ale jinak je to sbor šašků a neumětelů, kteří pořád žijí v hlubokém komunismu/socialismu a to, o čem se tu bavíme, ani nepochopí, natož aby byli schopni to řešit. To vidím u nás - RS, co se tu o to stará, je pracovitý, poctivý člověk, pravidelně provádí údržbu, stará se o vodu, stará se o ryby, díky jemu to tu vypadá dobře. Ale jinak je to člověk tupý a nepružný, zastydlý v době před 40 lety, žije si ve svém vlastním světě, důležitý je jeho názor, ne oficiální pravidla a zákony.

NRockwell - Profil | Čt 14.11.2019 11:41:29

zdevac >> Tážeš se správně, bohužel ti všichni odpoví pokaždé to stejné. Přečti si BPVRP :-))))))
Zákon o rybářství jako takový je z roku 2004 :-)))) 15 let starý zákon, který někdo občas omladí o novou vyhlášku. BPVRP jsou na tom stejně.
Prostě MRS trochu zamrznul v čase a zákon ani vyhláška ani BPVRP nejsou schopny najednou přesně popsat/definovat novější způsoby lovu. Viz krmení raketou při nahozených prutech. 1/2 tvrdí, že se to nemůže, 1/2 tvrdí že se to může. Teď kdo má pravdu? ATD ATD...snad se jednou něco změní...nejhorší na tom je, že jednou potkáš RS a bude vše v pohodě a jednou potkáš RS a budeš mít problém. Začarovaný kruh

Nzdevac - Profil | Čt 14.11.2019 11:26:38

hraji >> Ano, četl jsem se je. A proto se ptám - kdo určuje, co je a co není rybářská loďka a kdo určuje, co je a co není nafukovací pomůcka určená k lovu ryb. Že to tam máte napsané, o tom nepochybuji. Takže ok, chci jít chytat tam, kde působí MRS. Jako správný uživatel si předem vše prostuduji a přečtu BPVRP. Je to tak ok? Snad ano. A teď - mám doma loďku. Hm. je to normální loďka? Nebo rybářská loďka? Jak to poznám? Chytám na tom už 20 let na Kamýku a na Slapech. A přemýšlím, že na různá zákoutí bych si vzal i kajak. Ech. Je to kajak na ryby, nebo není? Jak to poznám? A aby se mi tam lépe sedělo a bylo to stabilnější, dávám si tam podlážku. Ta nafukovací není.... :-(

No a pak přemýšlím o tom, že bych si zkusil hlubinnou přívlač. V BPVRP píšete "Hlubinnou přívlačí se rozumí tažení nástrahy za jedoucí rybářskou loďkou, v jakékoliv hloubce vody.". Hm, opět problém - kde se dozvím, co je to ta rybářská loďka? Na Amazonu jsem si koupil Fishing boat. Je to rybářská loďka? Jsem jen rybář amatér, nevyznám se v tom. Kde najdu, zda moje "rybářská Loďka" nebo "Fishing boat" je rybářská loďka i podle vás?

Nhraji - Profil | Čt 14.11.2019 11:04:02

zdevac >> prosím, přečti si BPVRP na vodách MRS, najdeš tam odpovědi na svoje otázky. A pokud ne, máš smůlu.

Nhraji - Profil | Čt 14.11.2019 11:01:38

Honza Veber >> prosím, přečti si BPVRP na vodách MRS a zjistíš, že tam je odpověď i na tvůj dotaz.

NHonza Veber - Profil | Čt 14.11.2019 10:27:04

hraji >> ahoj,takze plastovy rybarsky kajak ne,kdyz neni nafukovaci??

Nzdevac - Profil | Čt 14.11.2019 10:06:46

hraji >> Myslí se tím? Co je to za blbost? Jak má normální člověk vědět, co se tím myslí? Mě je jedno, co tím kdo myslel, důležité je, co napsal. Píšeš o MRS. Fajn. Pravidla musí být taková, aby byla zřejmá všem. Tedy pokud k Vám přijede někdo odjinud, musí být schopen se chovat podle toho, co j napsáno v pravidlech a podmínkách. Ne aby před návštěvou obcházel lidi a ptal se jich, co která definice znamená a co tím autor myslel. Zejména když tento výkad bude subjektivní a každý mu ho může řici trochu jinak podle toho, jak to vnímá zrovna on. A kromě to, celá specifinace je velmi problematická, protože...

Co je belly boat? Ukaž mi nějakou specifikaci nebo definici. Jesltiže taková definice neexistuje, tak jak určíš, co belly boat je a co není? Když si nafukovací matračku ohnu a sednu si na ní, dokaž mi, že to není druh belly boatu. Co třeba nafukovací duše z nákladní pneu, do které si zavěsím sedátko? Tady máš třeba zrovna jeden takový -
Když tedy přijdu se smotanou matračkou nebo duší z pneu, je to belly boat? Nebo ne?

A věc druhá - co znamená pouze nafukovací? Co vše musí být nafukovací? Je řada nafaukovacích plavidel, které mají véce či méně částí pevných. Co když nafukovací člun má pevnou podlážku? A co když ne a dám si jí tam já sám? A co pohon? Jen pádlo a veslo? Nebo může být šlapací? I nafukovací šlapací kajaky se prodávají....

Nhraji - Profil | Čt 14.11.2019 9:36:21

mascha >> nemáš pravdu, naopak, v Bližších podmínkách výkonu rybářského práva na revírech MRS je uvedeno jasně, že smí být použity pouze plovoucí nafukovací rybářské pomůcky, a má se na mysli bellyboaty a kajaky. Rozhodně ne nafukovací matrace.

Njaka - Profil | Čt 14.11.2019 9:10:25

kaprus >> Kde to je? Můžeš mí to prosím vyfotit kdyžtak. Díky.

N_Karel_ - Profil | St 13.11.2019 18:59:01

kaprus >> Aha. A co to je "rybářská pramice"? Čím se liší od pramice na vyjížďky po rybníku? Každá pramice je rybářská? Nebo jen ta, co má na trupu úchyty na pruty?

Nzdevac - Profil | St 13.11.2019 13:22:53

Dave1989 >> No, víš, ono ti to přijde směšné jen do té chvíle, než budeš mít v zimě třeba na D1 nehodu a pojišťovna odmítne proplatit škodu, protože jsi neměl předepsané zimní pneu. Pak tě ty srandičky přejdou. Takže ač řada věcí vypadá směšných, ve skutečnosti mohou mít velmi velký dopad na tvůj život, protože třeba kvůli použití necertifiované přilby, špatných pneumatik nebo nedodržení předepsaného postupu můžeš jít do kriminálu nebo rázem mít milionové dluhy. Na a další věcí je, že když mi někdo říká, že něco nesmím, chci vědět, proč to nesmím.

Nebo to jsi taková ovce, že ti někdo něco přikazuje nebo zakazuje a ty to děláš nebo neděláš, aniž by ses zajímal o tom, na jakém základě ti to někdo říká?

Nmascha - Profil | St 13.11.2019 13:11:41

kaprus >> Meleš blbosti. Nikde v řádu už hezkejch pár let není nic o zákazu lovu z rekreačních a sportovních plavidel. Dneska můžeš z Pálavy naprosto běžně lovit, stejně jako z libovolný pramice, kajaku, kánoe, nafukovacího křesla nebo matračky.

NDave1989 - Profil | St 13.11.2019 12:42:56

Přesně kvůli takovým, kteří v momentě kdy je zastaví hlídka vytahují mobily a natáčí je, ponižujou, zkouší je ze zákonů a pak se tím chlubí na yt, nebo kvůli těm, kteří potřebují mít všechno přesně popsané v zákonech dopodrobna, a když to tam není, tak si vezmou ten RC model k vodě a když přijde RS, budou se s ní do krve hádat, kvůli takovým neustále přibývá zákonů a vyhlášek. Občas by nebylo zlý zapojit selský rozum a trochu se uklidnit. Pokud tu vážně chcete polemizovat nad tím, co je přesně zimní guma, přijde mi to směšný. Pokud by na všechny oblasti lidskýho života, měli existovat detailně popsaný zákony, zákazy, povolení, úpravy, vyhlášky, jak by to vypadalo? Tuhle jsem někde viděl rozhovor s právníkem z ústavního soudu. Seděl před policema plných zákoníků a sám přiznal, že už se v tom ani on sám nevyzná. Že před deseti lety toho byla sotva polovina.

Nzdevac - Profil | St 13.11.2019 9:46:58

kaprus >> Jsi jak malé dítě :-) Veškeré podobné formulace jsou nesmysl. Na MRK to zřejmě stačí, ale u soudu asi ne. Takže dokud nebude existovat definice, co je "Plavidlo určené k lovu" a nebude stanoveno, kdo to může určit, papíry ti za to nikdo sebrat nemůže. Ale možná sebere, u těch pak a zbabělců z RS, co vídávám v reále i zde na Mrku, bych se nedivil ničemu :-)

Nkaprus - Profil | St 13.11.2019 8:57:52

_Karel_ >> rybářská pramice nejni rekreační.
A máš pravdu papírově nesmíš. Když ti zeberou dekle nedovolaš se ani u soudu. Záleží na koho narazis.

Nkaprus - Profil | St 13.11.2019 8:56:52

Máte léta v bp větu lov povolen z plavidel k tomu určených a řešíte to až teď. Co to je samozřejmě neví nikdo ale je to tam.

Nzdevac - Profil | Út 12.11.2019 9:25:32

hraji >> Myslíš jako v porovnání s tím, co tu čtu třeba o rybářské stráži o tom, že svoje povinnosti neznají ani oni? Nebo v porovnání s těmi, kteří zde prezentují jako platné amatérské názory z jiných webů? Do hajzu poslal RS i můj desetiletý kluk, když na něj týpek zkoušel dělat bu bu bu, jak to že je u vody sám, a začal ho zkoušet z mír.

Nzdevac - Profil | Út 12.11.2019 9:22:21

jurasoft >> Nejde o to, co je nebo není povoleno. Jde o to, co se tady objevuje za názory. Nebavím se o tom, zda je to v pořádku, nebo ne. Bavím se o tom, že někdo tu napsal, že je to zakázané. Ale už nebyl schopen doložit proč. Chápeš? Tady se prezentuje jako platná věc jen hromada doměnek a hloupostí, které nemají reálný základ. Takže souhlasím s tím, že chytání pomocí RC lodě může být z hlediska rybaření jako takového trochu za hranou (což by se ale dalo říci o spoustě technik, osobně nevidím rozdíl mezi tím, zda mi nástrahu vozí pomalujedoucí loďka, nebo zda mám nahozené bolieis a čtu si noviny nebo hraju na mobilu a když tak mne vzbudí pípák, z hlediska rybaření to má nulovou hodnotu oboje), ale když tu někdo kategoricky tvrdí, že je to zakázané, chci vědět jak a čím. A když tu někdo prezentuje nézory jako kaprus, nemohu se neozvat.

A mimochodem, ten dron není špatný, ale už je to stará věc. Rybaření za pomocí dronu je poměrně běžné. Pověsíš vlasec/šňůru na dron a ten ti to zaveze kam chceš. Dole máš pak buď jen pružný háček, ze kterého se to poškubnutí uvolní, nebo se přímo prodávají nástavce, které umí držet a pustit dle povelu.

Nhraji - Profil | Út 12.11.2019 8:57:00

zdevac >> jsi skutečně excelentní právník na úrovni MRKu. Víc je zbytečné psát.

Njurasoft - Profil | Út 12.11.2019 6:53:06

zdevac >> to co popisuješ je zavážení, to je přece u revírů buď povoleno a nebo zakázáno, to je u bližších podmínek revíru.To si určuje hospodář revíru. Nicméně tahle debata je o howně. Jakou maximální rychlostí je možno jezdit autem po silnici? A jezdíš tak? A existuje hned postih za to že jedeš 70 místo 50? ne. tak klidně chytej ryby třeba dronem, jeřáběm, sacím bagrem, vrtulníkem. Až tě někdo bude kontrolovat tak potom diskutuj, ne tady. Nebo budeš chtít vědět i zda můžeš kadit na sněžce na borůvčí? když to na mě příjde tak se vykadím i uprostřed václaváku a pak teprve budu řešit co jsem to vlastně pokadil za zákon.

Nzdevac - Profil | Po 11.11.2019 22:15:47

jurasoft >> No a to je právě to vtipné. Pročetl jsem celou Vyhlášku k provedení zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství) a to, co ty říkáš, je "Povolené způsoby lovu, povolené technické prostředky k lovu a způsob jejich užití v rybářském revíru jsou uvedeny v příloze č. 7.".

A co nám říká tato příloha? Definuje, jak se máš při používání plavidla chovat (nerušit další rybáře, smí se použít pouze jedna udice...), ale nikde v celém zákonu není žádná definice toho, jak má plavidlo vypadat nebo nevypadat. Naopak se odkazují na zákon č. 114/1995 Sb. a ten plavidlo definuje jako ovladatelné těleso určené k pohybu nebo stání na vodě, zejména za účelem přepravy osob a nákladu nebo nesení strojů a zařízení.

Z uvedeného mi nevyplývá, že by se k lovu dálkově řízené plavidlo nesmělo použít. A to i proto, že navíc se všude píše o lovu z plavidla, ale nikde o lovu za pomocí plavidla. Tedy já třeba na přehradách používám také "odvoz", třeba právě na Kamýku lze zastavit v první zatáčce nad hrází, což je cca 1300 metrů. A když použiju kus dřeva, odveze mi woblera nebo gumu nebo nástrahu třeba 400 - 500 metrů k hrázi. Pokud místo náhozu použiju odvoz dálkově ovládanou lodičkou, těžko mne za to někdo bude postihovat. A často to dělám i obráceně, nahodím a odjedu, šňůra se odmotává, třeba stovky metrů u Županovic nejsou problém, pak někde zastavím a přes záliv si v klidu nástrahu stáhnu. RC lodička s FPV, která by mi wobler tahala, by byla také dobrá :-)

Njurasoft - Profil | Po 11.11.2019 21:10:09

zdevac >> V. Povolené způsoby lovu, povolené technické prostředky k lovu a způsob jejich užití v rybářském revíru
§ 14 vyhlášky č. 197/2004 Sb.
zákon stanoví jak a čím je možno lovit a částečně i čím je zakázáno lovit. Nemůže však vypsat všechny pitomosti co lidi napadnou.

Ncechura09 - Profil | Po 11.11.2019 19:19:14

zdevac >>
Jediní oficální a směroplatný zdroj je MRK a tvé informace zde. Měj se...:)

N_Karel_ - Profil | Po 11.11.2019 19:14:01

kaprus >> to je ale chujovina. A kdo rozhoduje, co je rybářská loď? Čím se liší rybářská od turistické? Pramice je jisto jistě rekreační loď, takže nesmím chytat z pramice?

Nzdevac - Profil | Po 11.11.2019 18:39:54

kaprus >> Už jsem to psal. Autoweb není relevantní zdroj, jedna paní povídala, dojmy a pojmy. Ale co od tebe chtít, že? Já tu napíši, že informace nejsou relevantní a odkážu tě na oficiální zdroj, tedy Ministerstvo dopravy, a ty mi opět odcituješ pochybný autoweb??? Podívej se na příspěvěk z Ne 10.11.2019 17:19:28

A až v řádu bude věta, že lov pomocí dálkově ovládaných plavidel není dovolen, tak ok. Ale ono to tam zatím není.

Nkaprus - Profil | Po 11.11.2019 15:05:10

zdevac >> určitě víš že pokrok je rychlejší než zákon. Jednou to dopadne tak že mimo jiné v řádu přibude věta pro nechápavě hnupy " lov pomocí RC loďky zakázán.

Nkaprus - Profil | Po 11.11.2019 15:02:01

zdevac >> přečti si část o zimních gumach v odkazu

Nzdevac - Profil | Po 11.11.2019 14:56:38

jurasoft >> Zakázáno čím? Ostatně někdo tu píše, že je vlastně zakázáno chytat i z Pálavy. Občas jezdím na Kamýk s člunem. Když jsem sám, beru si jen malý Intex Explorer Pro 200, na plácání se nad hrází to stačí. To je tedy také zakázané?

Nkaprus - Profil | Po 11.11.2019 14:54:09

zdevac >> Pálava je turistická loď. Chytat zní nesmíš.

Njurasoft - Profil | Po 11.11.2019 12:22:49

zdevac >> jednak je to kravina pro nadšence co mají dva koníčky, lodní modelařinu a rybolov. a za druhé je to u nás zakázáno..

Nzdevac - Profil | Po 11.11.2019 8:16:36

jurasoft >> Co takhle nejdříve dořešit ta plavidla jak jsem psal? Takhle to jen vypadá, že že máš neutuchající touhu něco napsat, ale k věci toho moc nevíš.

Njurasoft - Profil | Po 11.11.2019 6:48:38

a do které kategorie pak spadají pneumatiky na vozy SUV a OFFroad které mají například pneumatiky "allseasons" nebo "4seasons"? A jak to mají autobusy, náklaďáky?

Nzdevac - Profil | Ne 10.11.2019 19:35:51

cechura09 >> Na odborníka si tu hraješ ty, ale ani neumíš položit otázku. Když chceš přesnou odpověď, musíš se zeptat přesně. Myslíš "zahraničím" Rakousko, Rusko, USA? Nebo snad Austrálii? Nebudu ti vypisovat celý svět zemi po zemi. Nebudu ti vypisovat ani sousedy. Píšeš a požaduješ kraviny a zatím se jen hezky vyhýbáš tomu, o čem byla řeč a co psal kaprus. Až odpovíš na tohle, můžeme pokračovat v pneu.

Ncechura09 - Profil | Ne 10.11.2019 17:34:09

zdevac >> Ano pane vševědoucí. Jsme OT dost dlouho takže z mé strany poslední.... Otázkou je zda je označení M+S dostatečné i pro zahraničí, zda nejsou někde náhodou vyžadovány gumy s piktogramem sněhové vločky. Co ty na to odborníku ?

Nzdevac - Profil | Ne 10.11.2019 17:19:28

cechura09 >> Doporučuji se neřídit se autoweby a dalšími weby s informacemi typu "jedna paní povídala" a dojmy, ale podívej se přímo na na stránky Ministerstva dopravy :-) Pak to tu nemá být jako šmoulov, kde si každý píše názor podle "svého rozumu" místo toho, aby se řídil platnými zákony a předpisy. A když už budeš u toho, zkus se podívat na to, kdo smí provádět nebo měnit značení jakéhokoliv autodílu nebo příslušenství. Šikulo :-)

Ncechura09 - Profil | Ne 10.11.2019 13:30:29

zdevac >> Staženo z autowebu....

Hned v úvodu jsme vám slíbili čtení v označení letních i zimních pneumatik, jak ale možná víte, zásadní rozdíly v jejich nomenklatuře nejsou. Ironií našeho právního řádu přitom je, že v něm vlastně není jasně napsáno, co je zimní pneumatika. Pokud vás právě nadzvedlo ze židle, protože jste si vzpomněli na označení M+S alias „Mud and Snow“, tedy bláto a sníh (popřípadě M.S, M/S nebo MS), definované vyhláškou 341/2002 Sb., tak máte pravdu, akorát že chybí definice „zimního dezénu“ či jiných kvalitativních vlastností, takže čistě teoreticky bude v našich podmínkách odpovídat zákonu i letní guma s hloubkou dezénu nejméně 4 mm, na kterou si bílou fixou dopíšete M+S.....:)))

Nzdevac - Profil | Ne 10.11.2019 13:23:54

cechura09 >> Však jsem to psal, ne? Cituji: "Česká legislativa považuje za zimní gumy ty, které mají označení M+S, M.S, M/S nebo MS."

Obrázek vločky je jen pomocný a z hlediska oficiálního označení nevýznamný. Jiná situace panuje v doporučení výrobců, kde se doporučují pneu označené obrázkem. Ovšem toto doporučení není z hlediska policie a pojišťovny směrodatné, v případě problémů bude rozhodovat, zda mají nebo nemají označení M+S, M.S, M/S nebo MS.

Ncechura09 - Profil | Ne 10.11.2019 11:01:53

zdevac >> Ohledně pneumatik nemáš tak úplně pravdu....
"zimní" pneumatikaje označena piktogramem kopečku se sněhovou vločkou, který je známý pod zkratkou 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake)
Gumy s označením M+S (Mould and Snow) jsou pouze považovány za gumy celoroční, tedy pneumatiky použitelné v ČR i v zimě... jen že jdu kolem.

Nzdevac - Profil | So 9.11.2019 18:59:51

kaprus >> Nemáš pravdu - zákon přesně definuje, co je zimní guma. Česká legislativa považuje za zimní gumy ty, které mají označení M+S, M.S, M/S nebo MS. Tečka. Až tě zastaví na dálnici na Vysočině policie, koukne na obutí a je jasno.

S tvojí loďkou je to jinak. Je mi jedno, zda jsem obchazeč, nebo ne. Zákony hovoří jasně. Psal jsi, že nemohu chytat z Pálavy. Takže se tě ptám, jak se pozná plavidlo, ze kterého smím nebo nesmím chytat.

Nkaprus - Profil | So 9.11.2019 16:09:08

zdevac >> rybolov se neřídí plavebním zákonem. Ti říkám ptej se jinde.
Piktogram na gumě je nicnerikajici neoficiální značka. Vůbec není jasné co je zimní guma. Zákon to nedefinuje.Druh gumy určuje výrobce.
Pokud si vyrobil loďku si výrobce..
Ukaž mi loďku na tahání wobleru..
U každého zákazu je nutné zvážit jeho význam ucel, pokud tak neuvažuješ si obchazeč.

Nzdevac - Profil | Pá 8.11.2019 17:29:47

kaprus >> Takže já si nemohu postavit rybářskou loďku sám? To musím mít oficiálně vyráběnou certifiovanou loď? A jak se to na vodě kontroluje? Jak RS pozná, že to výrobce určil i pro chytání ryb? To musím mít k té loďce, ve které sedím, kompletní papíry a ceritfikáty? A co když si takovou loďku koupím v zahraničí?

A mimochodem - RC loďka je také plavidlo (v plavebním zákonu je plavidlo základním pojmem pro všechno, co je nadnášeno vodou a je řiditelné). Pokud někdo vyrobí RC loďku a napíše k ní, že je to na tahání woblerů, tak to přesně splňuje tvoji definici, že je to plavidlo určené pro lov ryb. Neodporuješ sám sobě?

Nzdevac - Profil | Pá 8.11.2019 17:10:52

kaprus >> Na zimní gumě je piktogram... Co je zimní guma je poměrně jasné, ostatně na něktreé úseky silnic bez nich nesmíš.

Njurasoft - Profil | Čt 7.11.2019 7:17:59

To spíš jestli by bylo legální tohle
.
mám dva lektrické multíky tak mě napadá je dát na kapří pruty, zavést (nahazovat by se nedalo) klidně 300 metrů..a když ryba zabere tak jen nastavit rychlost a jít si zalít kafe než to maso multík přitáhne ke břehu..