Můj lov

VIP Můj lov - nejhezčí fotky úlovků.

Marselino - Profil | Ne 8.9.2019 11:42:36

8.9.2019 - Svazovka
Dnešní netradiční kopanec ze svazovky >> Stránka diskuse

Marselino - Profil | St 24.10.2018 7:26:39

20.10.2018 - Vrbenský
Tak jsme taky vyzkoušeli jezero Vrbenský! Vydali jsme se s kolegou na 3x 24h. Chytali jsme z místa č. 6, což ve finále znamenalo chytání na jediný prut. Před námi bylo všude smradlavé černé bahno a jediná schůdná pokládka byla za zatáčkou kolem rákosí na hranici sektoru č. 4. Štěrkopísek klesal nejprve pozvolna z 1m na 2 a pak prudce ze 2 do 3 – bingo! Bylo úplně putna co bylo pod háčkem. Zkoušeli jsme od kukuřice, až po nejvymazlenější boilie – bylo to o perfektní pokládce na zmíněné místo. První kapr 19,90 Kg - 105 čísel zabral o odpolední siestě a nad šílenou jízdou jsme s kolegou ještě do večera kroutili hlavou. Než jsem se vymotal ze spacáku vytáhl si dobře 80 m vlasce. Torpédo to napálilo přes dva potopené stromy, ale naštěstí šlo vlasec lehce uvolnit. Kapra jsme pak zdolával celou dobu couvajíc od stromů a po zhruba půl hodince zdárně podebral.

Druhá ryba přišla ráno, 21,10 kg - 101. Taky má svůj příběh. Po návratu k molu na mě kolega volá „uřízl jsi ji co?“ Nene, mám ji, odpovídám. Cože? Díval jsem se na hodinky a bylo 5:08, když jsi vyjel na vodu a teď je 5:14, děláš si pr.del? Kapr byl na jedno oko slepý a při mém zmatku jsem si omylem zapnul čelovku na nejslabší režim, tak byl kapřík jako beránek :D

Třetí ryba 15,10 kg zabrala poslední noc a přesto, že byla nejmenší tak mi dala nejvíce zabrat. Po záběru jsem dojel na místo a zjistil, že si to ryba opět namířila do stromů a celý ho prokličkovala. Když jsem po půl hodině kotvičkování tvrdě zasekl trojhák kdesi v hlubinách do stromu, měl jsem chuť to otočit a jet zpátky. Uvědomil jsem si však, že je ve člunu ještě druhá kotvička od kolegy. Svou uvězněnou jsem domotal a odložil na čouhající strom. Následně jsem ukousnul kmenový vlasec z prutu, omotal konec kolem pařezu a začal objíždět potopený strom ve větších kruzích s kolegovou kotvičkou. Po hodině jsem zvedl ze dna černé technium – Bingo! zaradoval jsem se. Raba vyjela ze stromu ve směru, který jsem předpokládal nejméně. Kapr si to namířil k ostrovu z rákosí. Nakonec jsem po šokové padesátce doručkoval až na konec a spatřil uvězněného kapra. Ten byl uvázaný na krátko u kořenů rákosí. Kapra jsem jen podebral a vítězně jel ke břehu.

3 záběry, 3 ryby na břehu – úspěch!
>> Stránka diskuse

Marselino - Profil | Pá 30.6.2017 13:06:26

18.6.2017 - Tovačovská jezera
Je za mnou parádních 6 dní na jezeře. Celkem se povedlo 24 ryb. TOP: 21,75 lysec (čipovaný č. 031), šupíci 18,35; 16,75 a dalších 6 ryb 12 – 13 kg, což mi příjde, že je na Tovačově klonovaná ryba :D

Po příjezdu na jezera jsem byl neskutečně mile překvapen, konečně jsem si po 4 letech sednul na Tovačovskou louku. Seděl jsem jen jedny schůdky vedle mého historicky úspěšného místa, a díky tomu a sousedovi, chytajícím na odhoz, jsem mohl vyvážet do mé oblíbené oblasti, ze které odolával můj původní osobák. Ten se mi teď podařilo naprosto parádně posunout. Jedinou nevýhodou místa byli arogantní koupající se lidi, kteří neměli problém plavat z pláže daleko za kypu. Dámám, které mi šlapaly vodu hned u tyčovky jsem se snažil slušně vysvětlit, že jsou daleko za koupací zónou, že tam nemají co dělat a že mám obavu, aby se nepořezaly o tenké pletené šňůry. Na to se mi dostalo spoustu nadávek a urážek. No co, osobák je doma, kašlu na krávy :D

Záběry chodily vždy mezi 6 a 11 dopoledne. Třetí den jsem se už naučil vstávat po páté, abych si v klidu před hodinou D posnídal. Vyvážka byla jasná, dostat na oblíbené místo jen jeden prut a pokládku vytopovat. Druhý prut jsem nevozil blíže jak v okruhu 150 m. Díky tomu jsem také udělal na TOPový prut 22 ryb z celkových 24.

Ryby byly dost opatrné a proto jsem volil pidi háčky č. 10 od Ashimy i přes to, že vyvážky byly okolo 400 m. Tyto háčky se mi v posledních letech velmi osvědčily čemuž nasvědčuje také bilance 24 záběrů, z toho 24 ryb v podběráku.

Celkově jsem skrmil cca 3,5 kg koulí, což je asi jedna hrst ke každé pokládce. Nechtěl jsem si najít průměrné místo a tam krmit jako blázen abych stáhnul půlku kaprů z Tovačova, ale najít lepší místo a tam dokonalou prezentací odchytit větší kousky. Tato strategie se osvědčila a odpovídaly tomu také váhy lovených ryb.

Dvacku mi nikdo nechtěl darovat zadarmo, takže přišla v tom největším vichru, vyvezla mě daleko za osu jezera a snažila se zajet do potopených stromů u protějšího břehu. Rybu jsem z půl hodinové zdolávačky patnáct minut odtahoval na zpátečku od vázek, takže mi valily vlny přes zrcadlo do lodi. Opírat jsem se do ryby moc nemohl kvůli velikosti použitých háčků. Po necelé půl hodině kdy jsem uviděl pod hladinou parádně stavěného lysce jsem věděl že je to konečně on :) Výprava úspěšná, ještě doladit to focení, ať nejsou z osmnáctek dvacky a naopak :D

Petrův Zdar a přeju hodně zážitků u vody !
>> Stránka diskuse

Červené karty: mekvak, Dalimil, start1406, hadman1, ajsa, mazak, Saxafon, BLACKHAMER, jarysek120, t1ran, gunč, KiKSo1, smellslike, Rybovrah 1, Karlosak, bigfatcatfish, šmudla007, TomH, tupac, Gorylix, Fredex, Heineken***, Heineken*****, Hein*eken, SKFishing, masák11111, ryby-zabiju, Masařmasařů, carp1990, HameB01, Hazz, Pazz, Lojzakk, mickyracers, Malanchoe, Lostoros, kkt, RYBOVRAH FOREVER, Nornik-K, OtaLakatos, nornik-l, nornik-m, nornik-o, VlasLakatos, HugoStiglitz, Akéla, nornik-y, loupeznik007, Bugun, Had.