Detail upevnění olivky (torpily)

Plavačkové > Ostatní

Jak snadno navléknout a pevně uchytit olivku na vlasci tak, aby s ní šlo posouvat.


Tímto způsobem znamenitě přichytíte olůvko na vlasci napevno, např. pro sestavy na plavanou s bičem nebo děličkou či jiné. S olivkou lze posouvat, ale při nahazování a zasekávání se neposunuje. Místo speciální plavačkové olivky můžete stejně tak dobře použít běžnou olověnou kuličku s dírkou nebo různé kapičky apod.
Je ale potřeba použít gumu vhodného průměru. Nejlépe je použít zbytky amortizéru do děličky, ale jde to i třeba s barevnou gumičkou do vlasů (nesmí být zteřelá), feeder gumou apod.

Postup

Protáhněte olůvko kmenovým vlascem tam, zpátky a zase tam. Tím vám u horní dírky olůvka vznikne smyčka, do které strčíte konec amortizéru. Stačí jen úplně za koneček. Pak taháte za všechny 3 vlasce, které vycházejí ze spodního konce olivky. Pokud se vše povede a nic se nepřetrhne, protáhnete takto gumu skrz olivku, kde ji zastřihnete kousek za olovem.
Pokud by se vlasec přetrhl, použijte na provlečení kousek jiného silnějšího vlasec. To bude zřejmě nutné, pokud použijete jako kmen vlasec pod 0,14 mm.
Pokud se po protažení olivka posouvá příliš snadno, je nutné použít silnější gumu, nebo tenčí, nadvakrát přeloženou.

Martin M. - Profil, 17.1.2006
Průměrná známka: 1,91

Diskuse k montáži

Žádné zápisy.