Soutok patří také vám – diskutujte na novém portálu a na sítích www.soutokvsem.cz | MRK.cz

Soutok patří také vám – diskutujte na novém portálu a na sítích www.soutokvsem.cz

Martin M. - Profil | Po 14.12.2020 2:20:28

A ja jsem si fakt myslel, ze tu jde o nejake zpristupneni soutoku pro verejnost, "soutok vsem", a ono je to spise PR pro ziskani podpory verejnosti, ze to Lesy CR delaji dobre a kdo souhlasi, at zvedne ruku. Ale nikde ani slovo, proc tu podporu potrebuji, ze tu je nejaka protistrana, u ktere by ten stejny slogan nebyl tak zavadejici.

PolyMick - Profil | Čt 10.12.2020 15:54:46

starecek >> Ještě dodám že největší biologickou hodnotu tvoří to, že vždy se jednalo o řídký les, prosvětlený les, který vyhovuje celé řadě rostlin i živočichů. To co se nejvíce kritizuje jsou právě ty plošné seče, které se potom osadí tak na husto, že nově vysazené stromy neumožní existenci bylinného patra. Dalším problémem je absence mrtvého dřeva a x dalších věcí, kterými se dnešní průmyslové lesnictví od toho historického liší... A jelikož jde snad o biologicky nejcennější oblast celé republiky, navíc ve vlastnictví státu, tak by bylo fajn, kdyby se alespoň zde ochrana přírody dodržovala. Samozřejmě to chce nějakou rozumnou domluvu mezi všemi koho se to týká... Přikládám satelitní snímek z té oblasti jak to vypadat nemá.

tomvec - Profil | Čt 10.12.2020 11:07:35

Martin M. >> Však v tom dokumentu od ČT jsou i letecké záběry z první republiky, tedy krátce po Lichtensteinech, a ze současnosti. Dřív následkem těžby porost tak akorát prořídl, případně si zachoval přírodě blízký charakter, nyní je to šachovnice s různě vzrostlými monokulturami.

starecek - Profil | Čt 10.12.2020 7:27:12

Martin M. >> ano těžili, i Liechtensteinové, i v době kdy to bylo ochranné pásmo. Co se změnilo je hospodaření v posledních letech, zejména v souvislosti s kůrovcem Klesají zisky a neboť O peníze jde až v první řadě, tak:
- Těží se velkoplošně .
- Výrazně více
- Nenechává se dost výstavku neboť vadí intenzivní výsadbě
- Po těžbě se celá plocha vyfrézuje a plošně osadí jedním druhem
- Pěstební zásahy jsou chemické pomocí herbicidů a to i na hranicích s rezervacemi
A to se nikdy předtím nedělo.

Martin M. - Profil | Čt 10.12.2020 3:50:19

Stromeček >> no vida, to uz zni jako neco jineho nez kdyz se jen rekne "soutok vsem" (tvl co to jako je za slogan?)
Podle mne se na tom uzemi dlouhodobe tezi drevo, kvuli tomu tam uz Lichenstejnove udelali zavlahove kanaly atd. Pokud to doted je "unikat", tak asi i vcetne te tezby. Jestli se ted moc tlaci na pilu a tezi se moc nebo necitlive, neumim posoudit, ale obecne bych rekl, ze ten unikat tam udrzeli i ti lesaci, kteri se tam o to staraji.

Martin M. - Profil | St 9.12.2020 22:21:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak to teda koukam, protoze zatim mi prijde, ze si to tam Lesy CR hodne hlidaji a nepousteji tam kde koho. Coz nerikam, ze je spatne, ale prekvapuje mne takove PR prohlaseni. Zajimal by mne nazor mistnich lesaku/myslivcu, jestli by se jim libila treba nejaka pekna cyklostezka kolem posedu a jestli ten napad jde od nich, nebo z Prahe.