Dohady o děčínském jezu nekončí

Autor diskuse: foxxx - Profil , 4.11.2010

mannice - Profil | Pá 5.11.2010 15:45:54

Rád bych se ještě k tomuto článku vyjádřil.Jedná se o výrok Ing.Pavla Vrány z ČRS - z hospodářského oddělení.Toto vyjádření vydalo jako reakci na tiskovou zprávu Arniky Ředitelství vodních cest,které zneužívá výroky pana Pavla Vrány ve prospěch stavby,ikdyž sám odborný referent pro životní prostředí,čistotu vod a ichtyologii zásadně nesouhlasí s vybudováním (PSD)..
Tím bych rád uvedl na pravou míru to co je zde psáno..Každý ať si o tom udělá obrázek svůj..

mannice - Profil | Čt 4.11.2010 15:47:48

Venca888 >> Jestli že je nutná,ale tento jez je nutný leda tak z pohledu stavebních firem a velkého lobbingu pro betonářské firmy a další. Jak napsal lobotomie(fanik) ,pokud se německá strana chystá postupem casu zcela zastavit lodní dopravu na toku labe a v současné době začali s útlumem nevidím důvod proč by splavnost pár kilometrů vodních cest měla být tak velice prospěšná a vhodným řešením,že vodní ekosystém do kterého se invetují každoročně několika milionové sumy a CHKO musí jít stranou.
K tomu se dají vzít v potaz další věci jako je ten fakt,že splavnost je po celý rok relativně dobrá a za celý den tu nevidím proplout jedinou loď.
Pokud vezmeš železniční dopravu,která zde zcela funguje a je schopná nahradit lodní(množství není tak závratné,které je ve skutečnosti přepravováno,jako se tvrdí).
Také to,že pokud bude výstavba na daném místě,chybí ještě úsek několika kilometrů na kterém nebude splavnost ke hranicím i tak možná.

A ještě něco bokem,už vidim jak v okolí budou jezdit těžce zatížené nákladní vozy,které budou ničit komunikace a následná oprava bude stát také další miliony.

Venca888 - Profil | Čt 4.11.2010 15:28:08

mannice >> no jasně, že ano. ale tak musíš se smířit s tim, že se bude prolínat pokrok s ekologií. To když bys šel do extrémů, tak bylo nejlepší rozbourat všechny baráky, silnice, železnice a žít v jeskyních. Musíš na to koukat objektivně.
Nevim.... já neznám důvody opodstatněnosti týhle stavby. Ale pokud je nutná, pak je třeba zajistit minimální dopad na životní prostředí... mj. právě formou těch přechodů

mannice - Profil | Čt 4.11.2010 15:19:39

Venca888 >> Viděl si někdy nějaký jez,který by neměl negativní dopad na vodní ekosystém?Teď mluvim jenom o migraci ryb.Viděl si někdy kolik úhořu a nejenom jich skončí ve vodní elektrárně,která má být součástí vodního stupně?

Venca888 - Profil | Čt 4.11.2010 15:11:58

mannice >> nevim, nerozumim tomu, možná ty ano... ale třeba ty rybí přechodu skutečně dostačující budou... ty máš jiný informace?

mannice - Profil | Čt 4.11.2010 15:09:51

lobotomie (fanik) >> Já nemůžu tak nějak rozdejchat stanovisko ČRS k výstavbě jezu.Místo toho,aby se postavila za vodní ekosystém a za členy,rozhoduje a vydává takové rozhodnutí které mi nejdou do hlavy.Třeba jako to,že naše odborníky uspokojila funkčnost srovnatelného jezu,který má být vybudován.
ČRS je občanské sdružení,takže tedy dejme tomu ucelený hlas nás všech členů.Jakto,že takové rozhodnutí by nevyslovil jediný rybář,který alespoň trochu ví o čem je řeč?

Možná trochu unáhlený názor,ale nechápu jakto že ČRS nestojí po boku organizací,které chtějí zastavit stavbu a místo toho Arnika a další bojují samy.

lobotomie (fanik) - Profil | Čt 4.11.2010 14:35:52

mannice >> vzhledem k tomu odkud chtějí čerpat peníze to vtipné je... a směšné je i to, že si skutečně myslí že jim to projde =)

mannice - Profil | Čt 4.11.2010 14:25:40

lobotomie (fanik) >> Mě tohle nepříjde zrovna vtipný.Docela mě udivilo stanovisko CRS..Hlavně když si každý rozkline http://www.rybsvaz.cz/ co vlastně ČRS je a jaké je jejich poslání ..K breku!

lobotomie (fanik) - Profil | Čt 4.11.2010 14:15:32

To bude užasný... Labe bude splavný od Střekova po Děčín, jelikož němci zastavili veškeré investice do plavebního systemu a možnost nákladní plavební dopravy označili z dlouhodobého hlediska za mimořádně ztrátové vzhledem k nutnosti dalších případných obrovských investic na německém toku labe, tudíž už začli s útlumem a do několika let chtějí lodní nákladní dopravu na labi zastavit zcela =)

šífy ale budou pendlovat mezi děčínem a ústím jak o život a celé evropě a hlavně němcům dokážeme, jak jsme my chytří a oni hloupí =D

šedý pes - Profil | Čt 4.11.2010 14:08:12

mannice >> buď v klidu, kde by na to vzali prachy? Kdyby se tady dvacet let nekradlo, mohlo bejt Labe splavný až do Špindlu :-)))) Takhle se ani nedostavěj dálnice.

mannice - Profil | Čt 4.11.2010 13:37:40

"Ředitelství vodních cest ale zdůrazňuje, že součástí projektu jsou dva rybí přechody, po jednom při každém břehu řeky. Ty jsou více než srovnatelné s podobnou stavbou na jezu v Německu, jehož funkčnost uspokojila i odborníky z Českého rybářského svazu."

A pak tu něco říkejme,když sám ČRS odsouhlasí stavbu (za nás všechny,kteří nesouhlasí).Nejspíše by mělo dojít k obměně celého vedení,pokud se dokáží smířit s takovou výstavbou.Myslel sem že ČRS bojuje za nás jako celek ku prospěchu vodního ekosystému a né pro byznys..Stavbu ZAKÁZAT!