Jačmenné krúpy

Diskuse ke článku z blogu .mrk.cz

Autor diskuse: Stewik - Profil , 17.9.2010

rommi - Profil | Čt 28.10.2010 22:02:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

splavek >> na ostroretky sa solit ozaj neboj, len si tym pomozes...

Stewik - Profil | Ne 24.10.2010 17:45:55

splavek >> Stálo by to za pokus ,ale pri menšej dávke kŕmenia aby keď to nefungovalo mohol som sa vrátiť naspať k nesolenému.

splavek - Profil | Po 18.10.2010 19:11:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stewik >> Speciálně kroupy nesolím,ale když je vařím,tak do vody trochu soli přidám,tak asi jak když třeba vaříš těstoviny na jídlo.Třeba maggi,grilovací koření,nebo podobné věci sůl obsahují.Já myslím,že třeba špetka soli nuškodí ani,když chceš kroupy na sladko,vždyť se špetka soli dává i do mouky,když se zadělává na buchty,nebo třeba do mléka na krupičnou kaši.Dokonce specialisté na ostroretky,doporučují krmení na ně osolit,a to docela výrazně osolit.Musím se přiznat,že jsem k tomu ještě neměl odvahu,přidat na kýbl krmení 25dkg soli.

Stewik - Profil | Ne 17.10.2010 18:42:47

splavek >> A aké máš skúsenosti so slanými krúpami ?

splavek - Profil | Ne 17.10.2010 18:14:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stewik >> Kroupy jdou ochutit velice snadno.Mají neutrální chuť.To samé platí o barvení.Ale musím se přiznat,že poslední dobou používám kroupy stále méně a méně,tedy na háček.Asi bych to měl napravit,kdysi za mých mladých let to byla jedna z nástrah běžně užívaných.Naposledy jsem na ně chytal někdy z jara,pěkně obalené v kari a strouhance a cejni jak lopaty na uhlí si jen mlaskali.

Stewik - Profil | Ne 17.10.2010 18:09:14

splavek >> No to nieje zlý nápad trošku ich ochutiť :) Určite to skúsim. Ďakujem za inšpiráciu :)

splavek - Profil | Ne 17.10.2010 17:41:54

Také rád používám kroupy,tedy hlavně jako partikl do krmení.Docela se mi osvědčilo je dipovat,třeba maggi, kari kořením,grilovacím kořením.Nebo vařím z anýzem.Na takto ochucené kroupy také chytám.