Mušov I. Liga Feeder 2015

Kategorie: Všeobecné
Na třetí kolo první ligy v Pasohlávkách jsme se důkladně chystali. Dokonce s námi v pátek trénoval i Papin, který se kvůli pracovním povinnostem jinak nemůže pátečních tréninků účastnit. Na místo závodů jsem z Třebíče dorazil s Davidem Holešem (DejV) kolem desáté hodiny. Po chvíli přijel Martin Maťák a následně i Papin - Martin Brückner. Postavili jsme pod hrází bydlení, namíchali krmení na trénink a po rychlém obědě v Pasohlávkách odnosili věci na nejmělčí úsek závodní tratě. Vybrali jsme toto mělké místo záměrně, protože jsme jej považovali za těžké. Zde se hojně vyskytují slávičky, což je v poslední době velký problém celých Mušovských jezer. S Papinem jsme měli namíchaného oblíbeného černého cejna od Sensasu a Martin zkoušel od Sonubaitsu Match method mix.


Slávičky nás hned od prvních nahození pěkně zlobily, stálo to několik utržených návazců a já dokonce uřezal i celou montáž. Chytali jsme především menší plotičky a cejnky, ale po hodině Martinovi přijeli kapříci a bylo vidět, že jeho krmení opravdu funguje. Následně jsem masovku vyzkoušel já, poté i Papin a opět chutnalo hlavně kapříkům a cejnům. Bylo rozhodnuto. Namícháme „masovku“ od Sonubaitsu, ale pro jistotu i cejna od Sensasu.


Ráno jsme doladili krmení a nachystali „živou“ na sobotní závod. Každý jsme měli půl litru malých patentek, půl litru masňáků a hnojáků, čtvrt litru pinek a velké patentky na háček. Ještě nesmím zapomenout na plechovkovou kukuřici, která měla lákat na krmné místo především kapříky a velké cejny.


Jako krmení každý dostal 6 litrů Sonubaits - Match method mix doplněného malými peletkami a Epiceinem od Sensasu a jako zálohu 5 litrů „černého cejna“.


Los nevypadal úplně špatně. Já šel na D8, což bylo hlubší místo na Déčku a Papin na pravý forhont k závoře - F10. Tento forhont bývá úspěšný, pokud do těchto míst fouká vítr, a to se tento víkend rozhodně nečekalo, mělo nám foukat do zad. Martin si vylosoval B5, nepříjemnou mělčinu se slávičkami, na kterou jsme se připravovali v pátečním tréninku. Martinovo místo bylo nejvzdálenější, a tak jsme mu všichni pomohli přenést jeho věci.


Martinovo místo v sobotu.

Po nachystání bedny a všech věcí kolem jsem hodně času věnoval prohledávání dna. Nejvíce vhodná se mi jevila vzdálenost 51 m, kterou jsem chytal před týdnem na našem Krajském přeboru MRS.

Po signálu krmení jsem „poslal“ na vybrané místo sedm plných krmítek se spodní zátěží.


Ze začátku závodu se mi dařilo chytat jen menší rybky- plotičky, skaláky a cejnky. První návazec se mi o slávičky podařilo uříznout až po hodině a půl… a bohužel nebyl nakonec jediný. Do konce prvního kola jich bylo asi dvacet. V mém sektoru D od začátku (oproti ostatním) chytal cejny František Pelíšek, který seděl na nejhlubší části sektoru - na D10. Na obrácené straně déčka se chytali především menší ryby a občas někdo ulovil cejna. Podle zpráv se Martin přesunul od břehu, kde lovil drobnou rybu, na své primární krmné místo 60 m od břehu. Konečně mu najeli cejni a kapříci a začal bojovat o čelní pozice. Papin se na horním forhontu trápil a kromě pěkného cejna měl jen menší rybky.


U mě začal zlom ve chvíli, kde jsem po utržení forpasu návazce 0,14 mm o slávičky zvolil tenčí 0,12 mm. Podařilo se mi vytáhnout pěkného cejna. Vyměnil jsem poté heavy prut za médium a s menším „lítacím“ krmítkem od Prestonu jsem začal chytat aktivněji. Nejlepší nástrahou prvního kola se staly dva menší hnojáci napíchnutí za půlku a zajištěni pinkou.

Po zvážení úlovků - osmi pěkných cejnů a menších ryb - mi ukázala váha 15.411 gramů. Byla to pěkná dvojka o 300 g za Františkem Pelíškem. Ztracený dvoukilový kapřík u podběráku mě zamrzel. Martin vybojoval trojku - 27.875 g a Papin bral za 2.700 g osmičku. Se součtem 13 bodů to bylo průběžné páté místo.


Po občerstvení v místním stánku jsme si večer chtěli co nejvíce věcí nachystat na ráno, protože se začínalo o hodně dříve než v sobotu. Martin namíchal místo Match method mixu, kterého jsme neměli v dostatečném množství, nevyzkoušené krmení „F1“ také od Sonubaits a opět jej doplnil peletami a epiceinem. Cejna od Sensasu jsme pouze domíchali, aby každý měl 5 litrů. V sobotu ho použil jen Papin, když se pokoušel vylepšit svoje nelichotivé skóre. Živé nástrahy jsme nechali ve stejném složení jako v sobotu.

Papin si vylosoval C2, což byla nepříjemná mělčina se slávkami. Mě Martin nalosoval F2, což byla hlubší část úseku a hlavně se zde vyskytovaly slávičky jen minimálně. Sobě Martin nalosoval B2, takže zůstal na Béčku a věděl, do čeho jde.



Opět jsem zvolil 51 m a chtěl chytat to stejné jako v sobotu. Na zakrmení mi stačilo pět krmítek. Nevěděl jsem, jak budou ryby v neděli reagovat, a tak jsem raději krmil méně. Oproti sobotě začal foukat silný vítr do zad. Hned od zahájení kola začal chytat nalevo mě cejny Milan Štěpnička a vpravo všechny přechytával čabi. Pár menších rybek se mi podařilo ulovit, ale cejni se mi nějak vyhýbali. Za první dvě hodiny jen dva cejni a menší rybky. Vypadalo to dost hrozně. Jen kolem závory se chytali menší ryby, ale ostatní v sektoru F měli minimálně dva - tři ulovené cejny. Zkoušel jsem všechno možné, ale na nic jsem nemohl přijít. Dvě hodiny před koncem lovu jsem se rozhodl překrmit cejnovým krmením. Začal jsem chytat s médiem a menším krmítkem. Za poslední hodinu mi přibyli ve vezírku vedle menších ryb i cejni. Čím více se blížil konec závodu, tím více byli u mě cejni aktivní. Po signálu 5 minut do konce se mi podařilo vylovit pěkného cejna a skaláka. Tušil jsem, že se moje pozice v sektoru vylepšila, ale nevěděl jsem na kolik.


Váha mi ukázala 12.081 g a pro mě to byla suprová čtverka. Papin v těžkém sektoru B s cejnem a „droboťí“ za 3.247 g dělal taky za čtyři a Martin vybojoval s váhou 26.034 g dvojku. Součet druhého kola byl 10 a tedy celkově 23, s celkovou váhou 87.258 g.


V třetím kole jsme skončili šestí a od bedny nás dělil pouhý bod. Martin obsadil mezi jednotlivci šestou pozici, já desátou a Papin byl někde za půlkou startovního pole. Průběžně jsme se posunuli na jedenáctou pozici. Mezi jednotlivci vyhrál Václav Hanousek, 1+1, 58. 325 g před Vladimírem Hrabalem 1+1, 52.238 g a třetí byl Petr Bromovský s 1+3, 57.387 g. V kategorii družstev byl nejlepší Matrix fishing feedr team MO ČRS Uničov - součet umístění 18 před Maver feeder team cz - 20 a Colmic feeder team Český Šternberk – 20.


Víkendová akce se povedla, nachytalo se velké množství ryb. Všudypřítomné slávičky ale nadělaly v některých sektorech mnohým rybářům hodně starostí, takže se vůbec uvidí, jestli kvůli nim bude příští rok na Pasohlávkách ještě nějaký závod. V poslední kole na Labi ve Veletově se rozhodne, kdo zvítězí v letošním ročníku ligy a kdo bude mezi sestupujícími družstvy do II. Ligy.

Feederu zdar.
 
RADYNEK - 6.10.2015

Diskuse k miničlánku

Žádné zápisy.