Sladkovodní kuchařka

Autor: Milan Palička

Nakladatelství: Smart Press
Rok vydání: 2009
Počet stran: 224
Cena: 399Kč

Sladkovodní kuchařka„Nejkrásnější pohled rybáře na svět je pohled přes klidnou vodní hladinu,“ tvrdí Milan Palička, vášnivý rybář a autor Sladkovodní kuchařky. A nebo je to spíš pohled přes rybu mrskající se v podběráku? A nebo přes talíř plný voňavé rybí pochoutky?

Pokud patříte mezi ty, kterým všechny tyto pohledy připadají nejkrásnější na světě, pak Milan Palička svou Sladkovodní kuchařku napsal právě pro vás a vy si ji zamilujete. Kromě kuchařských receptů je v ní i spousta praktických informací o lovu ryb a zajímavá kapitola o dějinách rybářství a rybníkářství u nás. Kuchařka se ale bude hodit i blízkým a rodinám rybářů, kteří také občas řeší, co s přebytky rybího masa. Díky snadným a chutným receptům z této knihy nezůstane ani kousek. Kniha je doplněna i praktickými tipy pro nákup a zpracování ryb, takže na své si přijdou i nerybáři a začátečníci. A pro ty, kdo se chtějí stravovat nejen chutně, ale hlavně zdravě a dietně, je kniha doplněna i kapitolou o pozitivních přínosech rybího masa pro lidské zdraví a spočítanými energetickými hodnotami a obsahem cholesterolu u všech receptů.

Více o knize: Sladkovodní ryby oplývají obsahem zdraví prospěšných látek i skvělou chutí, navíc jsou snadno dostupné. Kniha vysvětluje, proč jsou tak zdravé, radí, kde a jak je nakupovat a jak je zpracovávat, a přináší chutné a zdravé recepty z u nás dostupných sladkovodních ryb. Tato výpravná česká kuchařka je věnována nejen rybářům a dalším příznivcům rybích pokrmů, ale i všem, kteří rádi chutně i zdravě vaří, kteří se snaží zařazovat do jídelníčku zdravé potraviny nebo chtějí zhubnout. Prostě a jednoduše všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě.

Diskuse ke knize

Žádné zápisy.