Chytáme na feeder

Autor: Jiří Podskalský

Autoři příspěvků: Jiří Kokoška, Vlastimil Sekal
Nakladatelství: Fraus & Fox
Rok vydání: 2006
Počet stran: 110
Cena: 289 Kč

kniha chytame na feeder       Kniha pochází z edice "Průvodce sportovního rybáře" nakladatelství Fraus a je skutečnou učebnicí feederu. Najdete zde kompletní návod, jak začít chytat na feeder. Autor začíná popisem historie českého feederaření, pokračuje feederovou vybavou, montážemi, technikami lovu, nástrahami a návnadami až po doporučení pro lov jednotlivých druhů ryb včetně dravců. Závěrečná kapitola je o lovu s feederem na moři.
      Kniha má encyklopedický charakter, klade důraz na fotografie a kresby s vysvětlujícím textem. K tomu je přidáno v ráměčcích mnoho doplňujících tipů a zkušeností z praxe od autora nebo spoluautorů knihy. Osobně na knize nejvíce cením právě tyhle poznámky, zbytek obsahu je spíše pro začátečníky.
      Tato publikace je určena pro vyznavačem feederu v klasické podobě, odmítá se zde např. srkačka a částečně i vlasová metoda. Prostor je dáván spíše jemnému lovu s důrazem na dovednost rybáře. Místy je zmiňován feeder i ze závodního pohledu.
      Kapitoly věnované druhům ryb loveným na feeder si dovolím trochu zkritizovat, neboť jsou dost stručné a obecné. Dominujícím druhům jsou věnovány 2-3 strany, méně častým pak třeba jen jeden odstaveček. Přiložené fotografie ulovených ryb dávají tušit, že feeder je velmi universální metoda, ale až na pár vyjímek mi zde chybí opravdu velké ryby, které by, podle mne, dokázaly část váhající věřejnosti k této metodě lovu více motivovat.
      Kladně hodnotím kapitolu o lovu na moři - sice je krátká, ale nadupaná informacemi.
      Celkově knihu vidím pozitivně, je v ní vše, co bych očekával, je pěkně zpracována a snad až na kapitolu o vybavě je její obsah poměrně nadčasový.

Martin Maťák, 25.10.2006

Diskuse ke knize

Žádné zápisy.