Sudkovská 50 - 3. závod - týmové závody

Datum akce: 9.6.2023 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Olomoucký

Základní informace závodu

https://rybniksudkov.cz/?page=zavody-info&race=6
Datum konání závodů: 09 - 11. červena 2023
Místo konání: Sudkovský rybník
Cena startovného: 5 600,00 Kč
Počet potvrzených týmů (2 + 1): 1/18
Neuhrazených přihlášek: 4
Prezentace závodníků: 09. 06. 2023 - 7.30 - 8.15 hodin
Losování míst: 8.15 - 8.30 hodin
Start závodu: 09. 06. 2023 - 10.00 hodin
Konec závodu: 11. 06. 2023 - 12.00 hodin
Vyhlášení výsledků: 11. 06. 2023 - 13.00 - 14.00 hodin
Registrace: Elektronická registrace nebo osobně v Sudkově, případně telefonicky nebo emailem, viz kontakty.
Plakát: Z D E
Soupis závodníků: Startovní listina Jídelní lístek: Soupis jídel pro závodníky
Přihlášky:
V otevírací dobu přímo v Sudkově na hrázi a to do vyčerpání limitu startovních míst. Nutná úhrada na místě.
Elektronicky na webu. Platba kartou nebo převodem, QR kódem. Elektronická přihláška
V den zahájení závodu od 7.30 - 8.30 hodin. Platba v hotovosti - bez garance účasti (dle počtu).
Ceny
Výše cen je za předpokladu účasti maximálního počtu týmů. Za každý chybějící tým z plného počtu se odečítá hodnota 13% z finanční ceny. Závod proběhne za účasti min. počtu 14-ti týmů.

1. místo - 2x pohár + 20.000 Kč v hotovosti
2. místo - 2x pohár + 15.000 Kč v hotovosti
3. místo - 2x pohár + 10.000 Kč v hotovosti
4. místo - Sponzorské věcné ceny
5. místo - Sponzorské věcné ceny
6. místo - Sponzorské věcné ceny
První bodovaná ryba závodu - láhev šampaňského
Nejtěžší ryba závodu - láhev Whisky Grants

Propozice závodu
Přihlášky:
Přihlásit se lze elektronicky a to zakoupením startovného z ceníku, případně telefonicky.:+420 774 826 650 nebo osobně u obsluhy rybníka v otevírací době. Nutné uvést jméno týmu a platné telefonní číslo. Na základě platně vyplněné přihlášky Vám zašleme číslo účtu a variabilní symbol k zaplacení startovného 5 600,00 Kč. V případě, že do 14 dnů od data přihlášení nebude uhrazeno startovné na zaslaný účet, bude registrace týmu zrušena a místo bude nabídnuto dalším týmům. Maximální počet soutěžních týmů je 18.

Losování:
Losuje se formou tažení čísel z boxu ve dvou kolech. V prvním kole se losuje pořadí ve kterém se následně losují lovné sektory.

Závod:
Závod probíhá způsobem chyť a pusť. Povolen pouze lov na položenou. Soutěží dvoučlenná družstva, která loví celkem na 4 pruty. Každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem na průběžné sestavě (povolená pouze taková montáž, aby v případě jejího utržení došlo k uvolnění použité zátěže). Doporučeno používat Back leady! Je povolen pomocný člen týmu navíc, tedy 2 + 1, který smí obsluhovat pruty, zajišťovat občerstvení atd. Nástraha musí být umístěna mimo háček. Zákaz používání všech druhů krmítek! Feederové pruty nejsou povolené! Zavážení nástrah není povoleno žádným způsobem způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vlastní sektor. Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole! Účastníci závodu souhlasí s volným průchodem nezúčastněných osob kolem vodní plochy. Nezúčastněná osoba se může na lovném místě soutěžících zdržet jen na požádání rozhodčího nebo provozovatele. Případné problémy řeší rozhodčí nebo provozovatel.

Povinné vybavení týmů
Vhodné kaprařské podběráky o délce ramene alespoň 80 cm.
Polstrovaná podložka pod rybu typu vanička nebo kolébka.
Minimálně tři eko saky o minimální velikosti 120x80 cm, sloužící k případnému uchovávání bodovaných úlovků (v každém saku může být maximálně po dvou rybách podle velikosti)
Vyprošťovač háčků a desinfekcí k ošetření vpichu po háčku. Každý úlovek musí být před puštěním zpět do vody řádně ošetřen.
Zákaz verírků, nevyhovujících podběráků a podložek.

Odkazy na eko saky.
Eko sak - nasoutoku.cz
Eko sak - nasoutoku.cz
eko saky
Na co lze chytat
Nesmí se chytat ani krmit na živočišné nástrahy (žížaly, červy atd..), dále je zakázán methodmix! Před startem závodu proběhne kontrola kvality a hmotnosti krmení. Krmení omezeno (dohromady maximálně 25 kg na celý závod). Krmit se může: boilies, pelety, partikl pouze řepka! Nástrahy: boilies, pelety, obalovačky, boostery a dipy. Minimální velikost nástrahy je 10 mm!

Zakrmování
Raketa, spomb, vrhací tyč (kobra), PVA materiál, vnadící košíček a prak. Členové teamu mohou krmit jen ze svého sektoru! Krmení povoleno po celou dobu závodu. Nesmí se použít čluny, zavážecí loďky, echoloty a sonary.

Mapování dna
Povolené pouze markerem a to pouze první hodinu po započetí závodu, poté se již nesmí použít!

Bodování a vážení úlovků:
Bodovanou rybou je kapr a amur (spodní míra bodované ryby je stanovena na 60 cm). Zapisuje se váha úlovku s tolerancí +-10 gr. Váhy úlovků se sčítají a výsledná hodnota bude po skončení závodu použita k vyhodnocení celkového pořadí. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více týmů, rozhoduje nejtěžší ryba. Ryby váží rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva. Její váhu neprodleně zapíší do úlovkových listů, elektronického sumáře a stvrdí svými podpisy. Ryby budou váženy ve stejných sacích a stejným typem váhy. Bude se počítat čistá váha po odpočtu hmotnosti saku 1 kg. Po zvážení a zapsání se ulovená ryba vrátí zpět do vody.

Mapa lovných sektorů:
Hranice lovných sektorů jsou přibližné. Mohou se v reále drobně lišit. Lovné sektory

Opouštění lovných sektorů
Opouštět lovné sektory je možné za účlem občerstvení, WC nebo po dohodě s rozhočím či pořadatelem. Návštěvy jsou na lovných místech povoleny po konzultaci s rozhodčím nebo provozovatelem. Opustit rybník v průběhu závodu lze rovněž po dohodě s hlavním rozhodčím nebo provozovatelem.

Závěrečná ustanovení
Pořadatel si vyhrazuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla a výši cen dle počtu obsazenosti závodů. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly, což potvrdili uhrazením startovného. Povinností účastníků závodu je uhradit plné startovné v termínu, který je stanoven výše.

Zruší-li účastník registraci po 15. červnu 2023, nemá takový účastník na vrácení startovného. Toto bude v plné výši použito na náhradu nákladů vzniklých absencí, jako paušální náhrada. Může být navráceno v případě, že za sebe najde náhradního závodníka (tým). Pokud bude po prezentaci některý závodník přistižen, že v areálu závodu, nebo kdekoliv v lovných sektorech narušuje veřejný pořádek (agresivní chování, útoky na ostatní účastníky závodu, rušení nočního klidu, atd.) bude závodník bez náhrady vyloučen a okamžitě je povinen opustit areál závodu nebo své lovné místo.

Povinnost závodníka je šetrně zacházet s úlovkem!

Prohlášení
Účastí v závodu dávají účastníci souhlas se zpracováním osobních údajů a zveřejněním jejich jmen a jména týmu ve startovní listině. Prohlašují také, že startují na vlastní nebezpečí a řádně se seznámili s pravidly závodu a systémem losování. Dále dávají souhlas k pořizování obrazových a zvukových záznamů, které je možné publikovat jménem pořádajícího subjektu na webu rybniksudkov.cz nebo Facebook profilu Rybník Sudkov - Sportovní rybolov. Startovní listina je k dispozici jak v tištěné formě, tak v elektronické na webu www.rybniksudkov.cz. Nakládání s obsobnímí údaji se řídí: Zákonem č. 101/2000 Sb Provozovatel neručí za zdravotní a majetkové újmy, které mohou vzniknout v průběhu závodu.

Rozvoz vybavení
Po dohodě lze využít služby závozu a svozu vybavení pomocí čtyřkolky a vozíku na lovné místo. Týká se především vzdálenějších sektorů. Přednost mají osoby ZTP.

 

Rnd74 - Profil - 5.2.2023