Velikonoční závody Brčekoly

Datum akce: 7.4.2023 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Pardubický

Termín konání závodů: 7.4.2023 - 9.4.2023
Místo: Brčekoly (okres Chrudim), rybník cca 2,5ha

Soukromý revír Brčekoly je velice bohatě zarybněn prakticky všemi druhy sladkovodních ryb. Chytají se zde kapři a amuři přesahující váhu 17kg.
https://www.google.com/maps/@49.9351654,15.9551316,15z

Časový harmonogram:
7.4.2023
7:30 - 8:00 hod. prezentace
8:00 - 8:30 hod. losování
8:30 - 10:00 hod. příprava lovného místa
10:00 hod. začátek závodu
9.4.2023
10:00 hod. konec závodu
11:30 hod. vyhlášení výsledků

Startovné: 7.000 Kč za tým (2-3 členné týmy)
Počet týmů: 12 + 3 týmy náhradníků, sektor A , B, C
_____________________________________________________________________________
Soutěžit se bude o následující ceny:

Celkové 1. místo 20 000 Kč + 2x pohár
Celkové 2. místo 15 000 Kč + 2x pohár
Celkové 3. místo 10 000 Kč + 2x pohár

Sektor A:
1.místo  3 000 Kč - tuto cenu nemohou vyhrát první tři týmy z celkového pořadí

Sektor B:
1.místo  3 000 Kč - tuto cenu nemohou vyhrát první tři týmy z celkového pořadí

Sektor C:
1.místo 3 000 Kč - tuto cenu nemohou vyhrát první tři týmy z celkového pořadí

Nejtěžší ryba 2 000 Kč + 2x pohár

+ věcné ceny
______________________________________________________________ Jídlo na objednání. Káva, čaj, pivo, nealko zajištěno.

Pravidla závodu:
- Chytá se pouze z jedné strany rybníku. Hranice losovaného místa budou označeny kolíky a vylosovaným číslem. Sektory cca 20m.
- Losování proběhne dvoukolově. Nejdříve se bude losovat pořadí pro losování míst a v druhém kole bude probíhat losování míst. Tým může do závodu nastoupit i po zahájení závodu. V tomto případě bude u losování zastoupen nestrannou osobou, která za něho vylosuje.
- Bodovaná (vážená) ryba je kapr a amur od 4kg (včetně) Počítá se ryba chycena pouze za tlamku. Všechny zvážené ryby se ihned šetrně vrací zpět do vody. Pořadí určí součet 7mi nejtěžších ulovených bodovaných ryb. V případě shodného součtu vah rozhoduje nejtěžší, případně druhá nejtěžší ryba.

- Použití backleadů není povinné. Tým je použít může, ale nemusí.
- Tým chytá maximálně na čtyři pruty stylem chyť a pusť na položenou. Každý prut s použitím jednoho háčku s protihrotem pouze vlasovou metodou. Montáž musí být tzv. úniková, aby se při případném utržení ryba bezpečně mohla zbavila olova. Zákaz používání krmítek, method krmítek, srkaček, atd.
- Zákaz používání pletených šňůr jako šokových návazců. Na návazci s háčkem být může. Montáže typu Ronnie rig, Multi rig, D-rig apod. jsou akceptovány. Zig rig je povolen pouze z monofilu nebo fluorcarbonu.

- Povolené nástrahy a návnady jsou výhradně boilies a pelety. Esence, dipy, boostery, obalovací těsta a pasty jsou povoleny pouze pro zatraktivnění nástrahy. (nesmí se obalovat olovo, apod.) Drcení, zatraktování, rozmáčení a podobná úprava návnad je zakázána.

- Vnadění je možné až po začátku závodu, pouze ze břehu ze svého vylosovaného místa a pouze výhradně kobrou a PVA. Množství a čas není omezen. Veškeré rakety, prak, katapult, košíček, ruka, lopatka, zavážecí lodičky a podobné vychytávky jsou zakázány.
- K měření hloubky je povolen pouze marker a to vždy na dobu nezbytně nutnou- ne jako označení krmného místa! Markerování a klipování prutů je povoleno již před začátkem závodu při přípravě lovného místa.
- Povinná výbava: podběrák s ramenem min. 80 cm, podložka vaničkového typu alespoň 100cm, 2 eko saky- nejlépe plovoucí, pean, desinfekce na ošetření ryb.
-Tým musí umožnit zdolání ryby jiného týmů v jeho sektoru. Pokud se zdolávaná ryba dotkne soustavy jiného týmu počítá se.
- Rozhodčí má právo kdykoliv během závodů zkontrolovat kteroukoliv udici, nástrahy i návnady týmu.
- Každá klasifikovaná ryba musí být zvážena vahou a sakem rozhodčího.
- Pokud tým zasekne rybu těsně před koncem závodu, musí o tom ihned informovat sousední tým který to potvrdí jinak ryba nemůže být počítána.
- Dokumenty, karta úlovků týmu a evidence rozhodčího musí být vždy označeny jménem týmu a číslem stanoviště. Podpisem rozhodčí a jeden člen týmu vždy potvrdí správnost zapsané váhy v úlovkových listech. (jeden má tým a druhý rozhodčí)

- Při prvním porušení pravidel jsou týmu odečteny všechny ulovené bodované ryby. Při dalším porušení dojde k vyloučení ze závodů bez nároku na vrácení startovného.
- Tým smí podat protest u ředitele závodu po uhrazení kauce 1000 Kč např. při podezření na závažné porušování pravidel jiných týmů, nikoliv však na pravidla samotná. V případě zamítnutí protestu se kauce nevrací.
- Co není výslovně povoleno, je považováno za zakázané! Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoliv učinit změnu v propozicích - to pouze z důvodu, že by se někdo snažil najít mezírku v pravidlech. Pořadatel si v případě nenaplnění plného počtu týmů vyhrazuje právo ponížit finanční odměny, nebo závod zrušit. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za případné způsobené škody. Všichni členové týmu a případné návštěvy se závodu účastní na vlastní zodpovědnost a vlastní nebezpečí.
- V době nepřítomnosti všech členů týmu, nesmí být žádný z prutů nahozen. Na místě musí být vždy minimálně jeden člen týmu. Manipulovat s pruty, atd. mohou pouze členové týmu. Všichni členové týmu mají stejná práva a povinnosti.
- S automobilem se k rybníku nesmí. Na revíru jsou k dispozici dva rybářské vozíky (kolečka) pro převezení věcí z auta na lovné místo a zpět. Pokud nechcete na vozíček čekat je potřeba si přivést svůj. Automobily si všichni ponechají na vyznačeném parkovišti. Týmy mohou mít na lovném místě pouze věci povolené a nutné k závodění, vše ostatní zůstane v autech. Rozdělávání ohně je možné pouze na grilu. Vstup do vody je zakázán po celou dobu závodu. Stanování a bivakování je povoleno po celou dobu závodu. Pro vlastní bezpečnost doporučujeme na svém lovném místě použít alespoň jedno reflexní světýlko. (není povinné)

- Přihlášení do závodu probíhá pouze přes email: tomas.vozenilek91@seznam.cz nebo tel. čísle 731 732 932
Do přihlášky prosím uveďte název týmu, jméno a příjmení, datum závodu, telefonní číslo a pokud máte zájem o jídlo (menu). Po potvrzení přihlášení Vám zašleme platební informace.
Pro přihlášení je nutno uhradit startovné do 30-ti dnů od přihlášení. Po dohodě s pořadatelem je možné uhradit alespoň část startovného (zálohu)
Tým je závazně přihlášen teprve po uhrazení celého startovného.
Tým odhlášený po 1.3.2023 by si měl sehnat náhradu nebo se startovné, popř. záloha nevrací.
- Účastníci souhlasí s pořízením videí a fotografií z průběhu závodu prostřednictvím organizátorů. (marketingové, informativní a reklamní účely)
- Úhradou startovného závodníci souhlasí bez výhrady se všemi uvedenými propozicemi.
- Všem týmům bude umožněn příjezd na místo již 6.4.2023. v podvečerních hodinách.

Tímto prosíme všechny závodníky o rybaření v duchu FAIR PLAY, o striktní dodržování výše uvedených pravidel, udržovaní pořádku lovného místa, dodržování nočního klidu a o šetrné zacházení s ulovenými rybami. Děkujeme.

 

Tomcavozda - Profil - 14.1.2023