Měřímská 50hodinovka

Datum akce: 19.5.2023 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Vysočina

Měřínská 50 hodinovka na rybníku Nový v Měříně. Rozloha 3,5ha. Závod v lovu kaprů a amurů. Počet týmů 14. Startovné 5000,-
Losování míst 19.5.2023 v 7:30
Start závodů Pátek 19.5.2023 v 10:00
Konec závodu Neděle 21.5.2023 v 12:00
Vyhlášení v 13.00
Přihlášení do závodů probíhá zasláním přihlášky na email  rplesak@seznam.cz. Bude tam uvedeno  název týmu, členové týmu a kontaktní telefon. Pokyny k platbě obdrží tým na email. Startovné musí být zaplaceno do čtrnácti dnů od obdržení pokynů k platbě. Jinak bude místo přenecháno dalšímu v pořadí.
Hodnocení  vítězů
1.místo 12 000 kč + poháry
2.místo  10 000 kč + poháry
3.místo  8 000 kč + poháry
4. místo 4 000 kč
Nejtěžší ryba  3 000kč + pohár
Pravidla.
Závod probíhá systémem chyt a pust 50 hodin nonstop. Soutěží se ve 2-3 členných týmech, každý tým loví na 4 pruty. Tým muže do závodů nastoupit i po zahájení závodů. V tomto případě bude za tým losovat nestranná osoba. Losování proběhne ve dvou kolech dle registrace. Krmení, nahazovaní, zdoláváni a podebíraní ryby můžou jen členové týmu. Krmení a nahazovaní jen ze svého sektoru. Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se jejich montáže ryba se počítá. Vstupování do vody je zakázáno. Krmení během závodů je možné jen prakem, lopatkou ,kobrou, zakrmovacím košíkem,  zakrmovací raketou a pva . Množství krmení omezeno na 30 kg tým. Krmení jako je kukuřice , řepka a pšenice musí být  důkladně uvařené. Sondovaní dna jen markerem ten však nesmí být použit jako bojka . Zavážení, zaplavávání návnad a nástrah je zakázáno. V době nepřítomnosti obou členů na lovném místě nesmí být žádný prut nahozen . Musí být použita průběžná montáž tak aby se utržená ryba zbavila olova v případě přetržení vlasce. Lovné metody  pouze položená, návazec max 50 cm. Krmítka zakázaná. Loví se s jedním háčkem bez protihrotu. Feeder zakázan. Povolené nástrahy kukuřice , pelety , boilí. Vše ostatní zakázáno. Povolené návnady  boilie ,pelety , method mix a uvařený partikl .Bodovanou rybou je pouze kapr a amur od 2,60kg. Počítá se každý ulovený kapr a amur .Vážit se bude jednou váhou a vážící taškou. Každá ryba se musí po ulovení odháčkovat v podložce vaničkového typu a po zapsání vrátit zpět do vody. Povinná výbava podběrák min.70cm,podložka vaničkového typu,čtyři eko saky,kbelík na polévání . Každý soutěžící má právo podat protest a to v případě že bude mít podezření na porušovaní pravidel závodu ,nikoliv však na pravidla samotná . Protest řeší hlavní rozhodčí . Závodníci se účastní na vlastní nebezpečí. Pořadatel nenese žádnou zodpovědnost za způsobené škody. Pořadatel si při nenaplnění závodů vyhrazuje právo ponížit ceny, popřípadě závod zrušit (startovné bude vráceno v plné výši). Zaplacením startovného souhlasí tým s propozicemi závodu. Občerstvení bude zajištěno. Pořadatelem závodu je spolek Rybáři Měřín z.s.
Složení týmů:
1. CT Bezmasakru Iva Jelínková, Honza Buček
2. Dumist Miloš Landa, Dušan Dvořák
3. VP team Vlastimil Prokop, Petra Petschenková
4. CT HOVI - Tomáš a Vojtěch  Hovorkovi + Roman Kašpar
5. Kapří Monstra Měřín Michal Zacha, Daniel Nedoma
6. Moravia team  Ondráček, Tomšík
7. Black carp fishing team M.K.M  Michal Chytka, Kateřina
Grandičová, Michael Chytka
8. VELMEZ Zezula Lubomír, Kachlík Antonín
9. OPPL TEAM MĚŘÍN  Ondřej Pulicar, Petr Lír
10. HTB Carp team Špinka Petr , Havelka Lukáš
11. Sona team  Ladislav Polovic, Tomáš Melichar
12.Stavby A.C.S.  Tomáš Štolc,Lukáš Luťha,Lukáš Dostál
13.Carp team VEMA  Václav Straka, Martin Šanda
14.Crazy carp  Růžička Miroslav+1

Náhradníci
1.
2.
3.

 

pleskis - Profil - 4.12.2022