ZRUŠENO Carp cap Letný 2023

Datum akce: 18.5.2023 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Vysočina

1 ročník Carp cap Letný 2023
počet teamů: 15

Závod 6 nejtěžších ryb s neomezenou výměnou.
74 hodin

Místo konaní: Vodní plocha Letný u Pelhřimova
49.3665164N, 15.2809661E

Časový rozpis:
Čtvrtek: 18.5.2023 prezentace od 7:00 do 7:30 hod
Losovaní od 7:30-8:00 hod

V čtvrtek 18.5.2023 v 10:00 hod start
Neděle 21.5.2023 ve 12:00 hod ukončení závodu
13:00 hod vyhlášení výsledků

Startovné: 9 900,- pro 2 ; 3 členný team

Startovné: se bude hradit na účet 1024625536/5500 a to do 14 dní od registrace buď celou částku a nebo půl startovného a zbytek do 15.2.2023. Pokud nebude alespoň půlka uhrazena do 14 dní bude team vyškrtnut a bude nahrazený jiným teamem.(  Nebudu nikoho upozorňovat, myslete si na to kdo se zpozdí nebude závodit)  Tak to raději uhraďte co nejdřív, ať na to nemusíte myslet.
Při úhradě startovného uvádějte do zprávy pro příjemce název teamu a tel. číslo, pro potvrzení platby.
Pro nenaplnění můžou být závody zrušeny a startovné ihned vráceno zpět a bude stržený manipulační poplatek 300 kč.
Startovné se po 15.3.2023 nevrací a nebo sežene náhradu.
Přihlášky: na email jurasek.pe@gmail.com kde napíšete název teamu, jména, telefon, email a na jaký závod se hlásíte.
Ředitel a hlavní rozhodčí Pech Jiří a Dvořák Lukáš
Případné informace na tel: 725 294 594
Až po uhrazení startovného bude registrace týmu platná.

Ceny: 1 . místo: 40 000,- Kč + poháry
          2 . místo: 24 000,- Kč + poháry
          3 . místo:  12 000,- Kč + poháry
         
cena za nejtěžšího kapra:                  2 000,- Kč + pohár

A. sektor - pohár a věcné dary od sponzorů
B. sektor - pohár a věcné ceny od sponzorů

cena za první bodovanou rybu 10+:        Věcné ceny  +  pohár
cena za první bodovanou rybu 15+:          Věcné ceny + pohár
cena za první bodovanou rybu 20+          Věcné ceny + pohár

Losování: První kolo se bude losovat v pořadí jak jste zaplatili.
Nejdříve se vylosuje pořadí v jakém budou jednotlivé teamy losovat sektory a v tomto vylosovaném pořadí, pak zástupce teamů vylosují svůj sektor. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná.

Pravidla : závod probíhá systémem chyť a pusť
Soutěží dvou-tříčlenná družstva, která loví na 4 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem s micro proti-hrotem a únikovou montáží.
Povolen pouze lov na položenou. Zig rig je povolen pouze max. na dva pruty s teamu. Je zakázáno používat jakékoliv šokové a pletené šňůry a olověné šnůry. Zavážení nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený sektor.
Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento tým podat protest, ale nemusí. Neprodleně!! V případě uznaného protestu se ryba nebudou počítat. A vždy jeden závodník s teamu musí být u prutů a nebo v jejich blízkosti.
Během závodů smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní se souhlasem závodníků. Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole.
Při porušení pravidel uvedených v propozicích a nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu bude týmu okamžitě a neprodleně smazáno 6 bodovaný ryby i u těch co se dochytají. Druhém porušení okamžitá diskvalifikace ze závodu! A při nadměrném požití alkoholu a rušení ostatních teamů, rovněž a neprodleně ukončí závody a okamžitě opustí sektor a pojede domů. Bez nároku vrácení startovného.
Podání protestu: Protest může podat kterýkoliv člen závodního týmu do půl hodiny  a to pouze řediteli a nebo hlavnímu rozhodčímu a to neprodleně. Pokud team podává protest, musí složit k rukám řediteli a nebo hl. rozhodčímu kauci ve výši 2000,- Kč, která při neoprávněnosti protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel.


Nástrahy: boilie, pelety v pevném stavu
obalov. těsta, boostery a dipy povoleny 
Návnady: boilie, pelety od 6 do 30 mm, zákaz používání partyklu a methodmixu a jakékoliv suchých směsí a obalování těsta na olovo a vaření boilí na místě.
Návnady mohou být v celkovém množství –omezeno na 45 kilo na závod a team. Bude se převažovat!!!!!!!

Zakrmování :  kobra, PVA materiály, raketa jen omezeném čase a to ráno od 7,00 do 8,00 hod a večer od 18,00 do 19,00 hod.
členové teamu mohou krmit jen ze svého sektoru!
Marker :povolen jen v průběhu krmení raketou.
Nesmí se použít: zavážecí loďky, čluny, tyč. bojky, echoloty, sondy!

Nesmí se chytat ani krmit : na živočišné nástrahy(žížaly, červi atd..) krmítka, srkačky a drátěná a jejich napodobeniny a na veškeré pečivo, jako chleba, rohlík, housky atd.. Při zjištění porušení bude jedna ryba stržena a při druhém bude anulovaný celý záznam ryb.

Povinnost závodníka: šetrné zacházení s rybou a pokud se zjistí nešetrné zacházení nebude mu ryba započítána a bude napomenut. A pokud se to bude opakovat budou mu všechny ryby smazány.

Povinná výbava: podložka pod rybu(vaničkového typu s konstrukcí), podběrák min. 100cm rameno, 1x vážící sak pro osobní vážení a zjištění váhy ryby, pean a desinfekci a trojnožku na vážení. A je povinný zadní olovo BLACK LEAD o minimální váze 30g

Hodnocení a vážení:
Bodovanou rybou je kapr, amur, od 8kg včetně!!
Rozhodující je váha, která je bodována. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více teamů, rozhoduje nejtěžší 2 ulovené ryby.
Ryby váží úsekový rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva a pro kontrolu si zavolají jednoho člena ze sousedícího družstva z levé nebo s pravé strany a její váhu neprodleně zapíší do úlovkových listů a stvrdí svými podpisy . Ryby budou váženy ve stejných sacích a stejným typem váhy. Bude se počítat čistá váha po odpočtu hmotnosti saku. Po zvážení a zapsání se ulovená ryba vrátí zpět do vody co nejkratší době.
Pořadatel si vyhrazuje právo učinit změnu v propozicích.
Závodníci  při zaplacení celého  startovného souhlasí, že se účastní závodu  na vlastní nebezpečí
Návštěvy po konzultaci s ředitelem a nebo hlavním rozhodčím závodu.

Výhry jsou garantovány při plném počtu účastníků.
Co není dovoleno je zakázáno
Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu propozic.
Úhradou startovného závodníci souhlasí s propozicemi.
Úhradou startovného závodníci souhlasí s pořízením a  zveřejněním foto a videodokumentace z akce.

Po celou dobu závodu je zajištěno stravování a to 3x večeře čt, pá, so, 2x snídaně pá, so, 2x oběd pá, so, a v neděli bude pozdní snídaně a dřívější oběd a to cca 1300 na osobu. Kdo bude mít zájem tak v podání přihlášky do závodu napište kolik jich budete chtít. Pokud se vás přihlásí málo strava padá a budete si muset vařit sami.

 

Zurro - Profil - 3.10.2022