Fishtime Cup Hruškov podzim 50 h.

Datum akce: 13.9.2022 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Středočeský

FISHTIME CUP HRUŠKOV podzim 2022 - 50 hodin.


Závod 2-3 členných teamů v lovu kaprů, amurů a jeseterů ( 50 hodin)
Datum akce: 13 – 15.9.2022
Časový rozpis:  úterý 13. září od 7:00h. 8:00h. registrace (příjezd) závodníků
                          od 8:00h. losování
                          od 8:30h. přesun na lovná místa
                          od 9:30h. povoleno krmení
                          v 10:00h. začátek závodu
                          čtvrtek 15. září ve 12:00h. ukončení závodu
                          od 13:30h. vyhlášení závodu
Závod se uskuteční na rybníku Hruškov u Stříbrné Skalice, Středočeský kraj, Praha-Východ
Popis revíru: Rybník 7 ha, hloubka 1,5 – 5m, mírně bahnité až písčité, pozvolný pravidelný spád, břeh travnatý
Startovné:  8 500,- Kč za jeden team. Po podání přihlášky (název teamu, jména závodníků, Tel. kontakt) na email : fishtimezavody@centrum.cz Vám budou zaslány pokyny k platbě. Záloha startovného je splatná do 10 dnů od podání přihlášky ve výši 5500,- Kč na účet pořadatele.
Způsob platby startovného: převodem nebo vkladem na účet, jako variabilní symbol uvést číslo mobilního telefonu (např. 123456789) a do zprávy pro příjemce uvést název teamu (jména závodníků).
Zbývající část startovného zaplatit nejpozději do 13.8.2022 převodem nebo vkladem na účet.
V případě zrušení účasti teamu v závodu do 13.8.2022 (bez závažných důvodů) po závazném přihlášení (zaplacení zálohy a potvrzení pořadatele o zápisu na startovní listinu) se team zavazuje uhradit smluvní pokutu ve výši  5.500,- Kč, tato smluvní pokuta bude pořadatelem započtena na uhrazenou zálohu. Jestli že team zruší svou účast po 13.8.2022 startovné propadá pořadateli.
Přihlášky se přijímají zasláním na e-mail: fishtimezavody@centrum.cz . Přihláška je platná až po přijetí zálohy startovného!

Počet teamů: max. 16

Bodovanou rybou je kapr, amur, jeseter od čisté váhy 5 kg, BODUJE SE POUZE 5 NEJTĚŽŠÍCH RYB.
Lovná místa jsou pouze na jednom břehu rybníka. Lovné místo č.1 začíná na první půlce hráze, druhá polovina hráze bude uzavřena. Každé lovné místo má dostatek prostoru pro dva závodníky a bude přesně rozměřeno a určeno, aby se předešlo případným sporům.
Pořadatel závodu: FishTime.cz , M.Barták – FishTime Cup
Pravidla:  Závod probíhá systémem chyť a pusť.
Soutěží se v 2-3 členných teamech, všichni členové teamu mají stejná práva a povinnosti. Team může do závodu nastoupit i po zahájení závodu. V tomto případě bude u losování zastoupen nestrannou osobou, která za něho vylosuje při hlavním losování místo.
Losování probíhá ve dvou kolech. První kolo – pořadí losování, druhé kolo – lovná místa !
Krmení, nahazování, obsluhu prutů, zdolávání a podebírání ryby můžou provádět výhradně jen členové teamu.
Krmení během závodu je možné pouze za pomoci lopatky, kobry, praku, ruky, raketou (spombem, red-mamou, košíčkem).  Jiné způsoby krmení, které tady nejsou jmenovány, jsou zakázané.
Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání, nesmí závodník opustit svůj sektor. Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního teamu, může tento team vznést protest, ale NEMUSÍ. Nicméně musí umožnit teamu, kterému ryba vjela do jiného sektoru jí bezpečně vyprostit (podebrat atd.) Protest musí být vznesen neprodleně! V případě uznaného protestu se ryba nebude počítat.
Vstoupit do vody může závodník pouze při podebírání a to výhradně před svým sektorem.
MNOŽSTVÍ KRMENÍ OMEZENO NA 50 KG NA CELÝ ZÁVOD!
Označování lovných míst jakýmkoliv způsobem je zakázané.
Sondování dna-lovného místa je povoleno pouze markerem! Jakékoliv echoloty zakázány!
Zákaz zavážení nástrah i návnad jakýmkoliv způsobem. V době nepřítomnosti všech členů teamu na lovném místě, nesmí být žádný z prutů nahozen.
Každý team loví na maximálně 4 kaprové pruty,(feedery nejsou povoleny). Každý z prutů maximálně s jedním návazcem a jedním jednoháčkem s PROTIHROTEM!!!
Závodníci musí použít pouze průběžnou (únikovou montáž). Sestava musí být uzpůsobena tak, aby se v případě přetržení vlasce ryba bezpečně zbavila olova. Zákaz používání pletené kmenové šňůry a pletené šokové šňůry. Pletené návazce povoleny. Olověné šňůry jsou zakázány.
Bodovanou rybou je pouze kapr, amur a jeseter od čisté váhy 5 kg. Boduje se pouze 5 nejtěžších ryb. Váha ulovených ryb se sčítá. Počítá se pouze ryba, která je ulovena za tlamku – hlavovou část ( nikoliv podseklá za ploutev, břicho atd…)  Počítá se čistá váha po odečtení vážícího saku. Vážit se bude všem teamům stejným typem váhy. Každá ulovená ryba se při vylovení z vody musí položit a šetrně odháčkovat na mokré podložce.  Vyhrává team s největší váhou ulovených ryb. V případě stejné váhy ryb rozhoduje o pořadí váha nejtěžší ulovené ryby, následně los. Úlovky okamžitě po zvážení a zapsání do úlovkového listu vrátit do vody.
Lovné metody: pouze položená – vlasová metoda
Lovná metoda ZIG-RIG je ZAKÁZANÁ. Maximální délka návazce je omezena na 50cm!!!
Povolené nástrahy:  boilie, pelety, boilie těsta, dipy, tygří ořech. Všechny umělé napodobeniny nástrah jsou zakázány
PVA materiál povolen!
Srkačky přísně zakázány!!
Krmítka zakázány !!!
Povolené návnady:  boilie, pelety, method mix, vařený partikl. Za vařený patikl je považována i řepka. To znamená, že řepka bude vážena po uvaření (spaření) – nikoliv v suchem stavu.
Nesmí se chytat: na pečivo, různé foukané kukuřice, puffiny a jiné extrudy, červi, žížaly ani jiné živé nástrahy a všechny napodobeniny umělých nástrah.
Co není dovoleno je ZAKÁZÁNO!!!
Rozhodčí má právo kdykoli během závodu zkontrolovat kteroukoli z udic závodníka.
Povinná výbava: podběrák min. 100 cm rameno, peán, podložka pod ryby (nejlépe vaničkového typu), minimálně 1 sak na uchování ryb, desinfekce.  Doporučuje se, aby každý team měl vlastní vážící trojnožku. Dále je nutné, aby minimálně jeden člen teamu vlastnil mobilní telefon, který uvede při registraci jako kontaktní. Je nutno zajistit si jeho provoz po celou dobu závodu.
Protest:  Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Při vznesení protestu musí team složit kauci  2 000,- Kč hlavnímu rozhodčímu. Případný protest řeší hlavní rozhodčí. V případě uznání protestu, se kauce vrací. V opačném případě propadá pořadateli.
Bivakování a stanování účastníků závodu a jejich doprovodu je povoleno na prostorných upravených přilehlých travnatých pozemcích.
PRVNÍ PORUŠENÍ PRAVIDEL ZÁVODŮ BUDE TRESTÁNO ANULOVÁNÍM VŠECH ÚLOVKŮ  DO DOBY ZJIŠTĚNÍ PORUŠENÍ PRAVIDEL – ROZHODUJE ŘEDITEL ZÁVODU.
DRUHÉ PORUŠENÍ PRAVIDEL BUDE TRESTÁNO DISKVALIFIKACÍ TEAMU S OKAMŽITÝM VYKÁZÁNÍM A STARTOVNÉ TEAMU V JEHO PLNÉ VÝŠI PROPADNE ORGANIZÁTOROVI ZÁVODŮ!!!

Garantované ceny při plném počtu startujících:

1. Místo – 25 000,-Kč + poháry + věcné ceny
2. Místo – 15 000,-Kč + poháry + věcné ceny
3. Místo – 10 000,-Kč + poháry + věcné ceny
4.-10. Místo – věcné ceny
Nejtěžší ryba –  2 000 Kč + pohár + věcné ceny

První bodovaná ryba – 1 000 Kč + pohár + věcné ceny
Bohaté ceny od sponzorů. Dárek pro každého startujícího.

Po celou dobu závodu bude zajištěno občerstvení v místním kiosku. Každý účastník závodu si občerstvení hradí sám. Na závod je možné přijet v podvečerních hodinách den před startem.
Jedná se o privátní soukromou klubovou akci a pořadatel si vyhrazuje právo na změny a odmítnout zájemce o závod.
Více informací: hlavní pořadatel, https://fishtime.cz/ , p. Barták - Tel: +420 720 331 522 / E-mail : fishtimezavody@centrum.cz , https://www.facebook.com/RybarskezavodyFishtimeCup , IG - Fishtime_cup 
!!! Účast v závodě je na vlastní nebezpečí! Úhradou startovného závodník souhlasí s uvedenými pravidly !!!

 

milkynek - Profil - 17.6.2022