ZMĚNA !!! Czech Carp Cup 2020 - 110 hodin

Datum akce: 12.5.2020 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Královéhradecký

ZMĚNA TERMÍNU AKCE !!!!

Více info na facebooku Czech Carp Cupu 2020.
https://www.facebook.com/CzechCarpCup/
https://www.facebook.com/JrProductsRehak/?ref=bookmarks

Revír: rybník  Brodský(Broďák) u Červeného Kostelce
                          CZECH CARP CUP 2020
                                    110 hodin
                 
PRAVIDLA:
CZECH  CARP CUP 110 hodin

TEAM:
Závodu se mohou zúčastnit jednočlenné, dvoučlenné- tříčlenné týmy. Závodu se zúčastní max. 21 týmů.

ČASOVÝ HARMONOGRAM ZÁVODU:
12.5.2020 úterý        12,00h-14,00h    prezentace týmů
                    14,00h-15,00h  losování prvního poločasu závodu                                                                                                                 
                                  informace o závodu , propozice 
                                  15,00h  odjezd na lovná místa       
                    16,30–17,00h  první zakrmování ze břehu
                                                                                                                     
12.5.2020  18,00h zahájení prvního poločasu závodu 60 hodin
                        (nahazování a zakrmování pouze ze břehu)

13.5.2020  středa          průběh prvního poločasu
                          14,00-18,00h  trénink na soutěž
14.5.2020  čtvrtek        průběh prvního poločasu
                                  14,00-18,00h  trénink na soutěž
                  19,00-20,00h losování druhého poločasu závodu
            22,00h až 6,45h  ZÁKAZ ZAKRMOVÁNÍ                 
15.5.2020  pátek        6,00h        konec prvního poločasu
                          6,00 – 6,30h přesun na lovná místa 
                                                  druhého poločasu     
                      6,45-7,00h  první zakrmování pouze ze břehu
                                         
                                         
          8,00h zahájení druhého poločasu závodu 50 hodin
        (nahazování a zakrmování  pouze  ze břehu)

                        Začíná soutěž v sektorech  A , B , C

        Váha ulovených ryb z prvního poločasu se započítává 
        do vylosovaného  sektoru  A , B, C  pro druhý poločas
               
16.5.2020 sobota      průběh druhého poločasu
                              9,00-12,00h trénink na soutěž
Od 14,00h bude probíhat soutěž,která se započítává do závodu. Účastnit se budou minimálně vždy dva týmy aby nedošlo k pochybnostem.

17.5.2020  neděle        průběh druhého poločasu

17.5.2020  neděle      10,00h  konec lovu

 
            11.30-12,30h  vyhlášení výsledků


LOSOVÁNÍ:
12.5.2020 úterý
14,00 - 15,00h Losování prvního poločasu závodu 60 hodin

1. Losování hlavního pořadatele týmů v jakém pořadí půjdou losovat pořadové číslo k losování lovného místa pro první poločas.

2.Kapitán vylosuje pořadové číslo k losování lovného místa pro první poločas.

    3.Kapitán vylosuje lovné místo pro  první poločas závodu.

Pokud se tým,  nedostaví včas k prezentaci a losování ,bude mu přiřazeno  číslo, které nebylo vylosováno pro první poločas.
14.5.2020 čtvrtek
19,00 – 20,00h    Losování druhého poločasu závodu 50 hodin

1. Losování hlavního pořadatele týmů v jakém pořadí půjdou losovat pořadové číslo k losování lovného místa pro druhý poločas.

2.Kapitán vylosuje pořadové číslo k losování lovného místa pro druhý poločas.

3.Kapitán vylosuje lovné místo pro druhý poločas závodu.

3.Začíná soutěž v sektorech A, B ,C  ( váha ulovených ryb z prvního poločasu se započítává do vylosovaného sektoru  A , B , C )


BODOVÁNÍ:
Boduje se 5 nejtěžších ryb a to kapr, kapr KOI od 70cm včetně. Ryby se váží digitální váhou ve vážící tašce.
Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání váhy ryby musí být ryba,zapsána a neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti .Uchovávání ryb pouze v EKO vezíru s pevnými kruhy ,rybářské saky a tašky  jen v případě momentální nedostupnosti sektorového rozhodčího a hlavně v noci. Vítězem závodu se stává tým s největším počtem kilogramů. V případě rovnosti váhy rozhoduje o pořadí největší váhová ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium, bude rozhodující první ulovená bodovaná ryba (čas ulovení) , přičemž se zohledňuje pouze kapr,kapr KOI.

PROTEST:
Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování
pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1000,-Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší hlavní ředitel závodu a hlavní rozhodčí.

PŘESUN NA MÍSTA A PŘÍPRAVA LOVNÉHO MÍSTA:
Dle časového harmonogramu se mohou závodníci přesunout na vylosovaná místa, započít se
stavbou tábora a připravit si lovné místo. Přípravou lovného místa se rozumí nalezení vhodného místa k lovu,  předběžného zakrmení dle harmonogramu závodu. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že udice s  nástrahy musí být mimo vodu jezera.
Lovný sektor
Každý CT vylosuje sektor, který je vyznačený v terénu páskou. Na vodě je sektor omezen přímkou – kolmicí na protější břeh, prodlouženou z ohraničení pobřežního sektoru, mezi sousedními teamy bude vždy jen jedna páska. Pořadatel připraví mapu, ve které budou vyznačeny všechny stanoviště a sektory závodu.CARP TÝM nesmí používat žádnou označovací bójku(tyčová bójka,H bójka,marker) umístěnou v sektoru,háčky s protihrotem ani háčky se zamáčknutým protihrotem,nesmí nahazovat udice z vody,porušení lovného sektoru(místa),nepovolené návnady a nástrahy,  při porušení  -  ŽLUTÁ KARTA  a STOP na 3 hodiny rybolovu.Na vodě může být hranice sektoru označena bójkou pořadatele. Sousední týmy si musí před začátkem závodu potvrdit hranice sektoru. V případě sporu rozhodne o hranici sektorový rozhodčí, který své rozhodnutí potvrdí do startovního lístku. Jakékoliv změny hranic sektoru a manipulace s hraniční bójkou v průběhu závodu nebudou tolerovány a jejich překročení bude považováno za hrubé porušení pravidel. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, tým je zodpovědný za přítomnost, ne však pouhý průchod, cizích osob ve svém sektoru.


LOV:
Lov kaprů dle Rybářského řádu platného pro samostatný revír , platného od 1.1.2020 a to v
režimu povolenky systémem CH a P ( chyť a pusť ).
Při samotném lovu musí být vždy na  stanovišti  přítomen  jeden člen týmu,pokud by nebyl ani jeden člen týmu přítomen na stanovišti  musí být vytaženy všechny čtyři  udice z jezera.
POVOLENÁ TECHNIKA LOVU:
Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem bez protihrotu,zamáčknuté protihroty nejsou povoleny (může být udělena žlutá karta) , nástraha tzv. na vlas. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže(pouze průběžná montáž),zakazuje se používání olověné šňůry na odhoz pouze monofilní vlasec, pletená šňůra je zakázána.Jako nástrahu a návnadu mohou soutěžící použít pouze boilies (ne však boilie rohlíkové) , pelety,obalovací těsta,dipy a boostery jsou povoleny . Partikl povolen pouze řepka a pšenice. ŽIVÁ NÁSTRAHA, KUKUŘICE,HRÁCH,TYGŘÍ                                                                                                                                                                                                              OŘECH,METHOD MIXY JSOU ZAKÁZÁNY. V průběhu závodu bude namátková kontrola,kdy má rozhodčí a pořadatel závodu právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu , montáže udic a háčky bez protihrotu. Tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího a pořadatele kontrolu udic a připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. V průběhu závodu platí pro oba poločasy  (krmení a nahazování udic pouze ze břehu).




POVOLENÉ VYBAVENÍ:
  cobra, prak , SPOMB,PVA
Povinné vybavení: Každý CT musí být vybaven vhodnými kaprařskými podběráky o délce
ramene alespoň 80 cm, odháčkovacími podložkami, vyprošťovačem háčků, desinfekčním
prostředkem k ošetření ryb,2x ekovezír s pevnými kruhy,nebo rybářské saky a tašky. Je nutný mobilní telefon pro spojení s rozhodčími.
K podebírání ryb se smí používat pouze podběrák s minimálním rozpětím ramen 80 cm, používání menšího podběráku je zakázáno. Zdolávání a podebírání ryb můžou pouze členové týmu a rozhodčí. Členové týmů ,který zdolávají a podebírají rybu podběrákem , můžou vstoupit a podebírat rybu z vody cca. 10m - označeno značkou ,aby nešlo k poškození zdolávané ryby.(doporučujeme brodící boty , prsačky, gumové holiny)












POHYB A CHOVÁNÍ ÚČASTNÍKÚ ZÁVODU:

Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě. Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo do připraveného kontejneru v hlavním autokempu. V průběhu závodu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící mají svá vozidla na určeném místě. Návštěvy musí auto odstavit na označených parkovištích. V odůvodněných případech může přejetí vozidla závodníka povolit rozhodčí, závodník si však musí při návratu nechat vozidlo zkontrolovat rozhodčím v prostoru stanoviště rozhodčích. Porušení tohoto nařízení může vést k vyloučení týmu ze závodu. Při porušení společenských pravidel před, v průběhu i po skončení závodů může být člen případně celý carp tým bez náhrady vyloučen ze závodu. V případě udělené žluté karty(jako v kopané)za porušení, nedodržení pravidel, bude mít carp tým zastaven činnost  na tři hodiny rybolovu.Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu,
škodu musí  nahradit.
V areálu AUTOCAMPU je  možno využití studené a  teplé vody ,sprchy,WC, restaurace (teplá, studená kuchyně).




VYHODNOCENÍ:

Pokud se CT stane hodnoceným v rámci 1.- 3. místa  hlavních cen, nebude hodnocen v rámci sektoru a vítězem sektoru se stává další následující CT, který nebyl oceněn v rámci hlavních cen.

1.místo      Hotovost    30000,-      +    věcné ceny ,poháry
                       

2.místo      Hotovost    20000,-      +    věcné ceny ,poháry


3.místo      Hotovost    10000,-      +    věcné ceny ,poháry

4.- 21.místo  -        věcné ceny

1.místo v sektoru  A , B , C  -  věcná cena,pohár
2.místo v sektoru  A , B , C  -  věcná cena
3.místo v sektoru  A , B , C  -  věcná cena

Nejtěžší  Kapr  Lysec              -        věcná cena, pohár
Nejtěžší  Kapr  Šupináč            -        věcná cena, pohár
První ulovený KAPR nad 20kg -        věcná cena
První ulovená ryba                    -          věcná cena

Ceny jsou v hodnotě více jak    130 000,-Kč




PŘIHLÁŠKY:
Přihláška musí obsahovat název týmu,jméno kapitána a  druhého člena týmu,kontaktní email.,telefon.
Přihlášky zasílejte na email. j.jardarehak@seznam.cz
tel.603 281 846
Přihlášené týmy budou uvedeny na stránkách www.jrproducts.cz
ONLINE přenos na facebook  závodu CZECH CARP CUP  2020,JRPRODUCTS.CZ
Startovné pro dvoučlenný tým 10500,- a pro tříčlenný tým 11000,-( v ceně startovného 4x oběd,4x večeře pro  závodníky (st,čt,pá,so),bude zaváženo na místa závodníků
Startovné se bude hradit bankovním převodem na účet - 770864163/0800 Č.spořitelna(zpráva pro příjemce název týmu nebo jméno kapitána),nejpozději do 20 dní od vaší přihlášky na email.Po uhrazení startovného nebo zálohy 5000,-Kč bude registrace týmu platná a bude vám zasláno registrační číslo k losování.
Pořadatel může závod zrušit bez uvedení důvodů a startovné bude vráceno v plné výši.
Poslední možný termín přihlášky je 6.5.2020.

Kontakt  na  www.jrproducts.cz

 

Jarek 1 - Profil - 17.4.2020