Denní rybářské závody na rybníce Výlanta ve Fryštáku

Datum akce: 8.6.2019 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Zlínský

Po roční pauze pořádá Zemědělské družstvo vlastníků Fryšták v sobotu 8.6.2019 na rybníce Výlanta ve Fryštáku oblíbené rybářské závody v lovu kaprů. Tentokráte ale ve formátu jedno denního závodu. Závodní povolenka stojí 250,- Kč a není v ní zahrnuto ponechání si ulovené ryby. Pro nejúspěšnější lovce jsou připraveny ceny od sponzorů v hodnotě přesahující 15 000,- Kč a po celou dobu pro všechny i bohaté občerstvení a také oblíbená tombola.

PROPOZICE NA DENNÍ RYBÁŘSKÉ ZÁVODY 2019
8.6.2019 Rybník Výlanta

1. Kategorie : 
- O nejdelší ulovenou kaprovitou rybu v cm - hodnotí se nejdelší ulovený kapr nebo amur v cm, v případě shodné délky u dvou nebo více ryb rozhoduje váha,v případě shodné váhy pak druhá nejdelší ulovená ryba (v této kategorii bude u každého soutěžícího hodnocena pouze nejdelší ulovená ryba )

- O nejvíce ulovených kaprů a amurů na body-  1 ryba = 1 bod - hodnotí se každý ulovený kapr  a amur bez ohledu na její lovnou míru , např. i kapr 15 cm. Ryba větší 70 cm je pak hodnocena 10 body.

U obou kategorií platí, že rozhodčí měří a váží pouze rybu, která je větší 55 cm. Menší ryba je pouze obodována a neprodleně vrácena zpět do vody.

- Při ulovení každé bodované ryby přivolá soutěžící rozhodčího, který po šetrném vyproštění háčku lovícím na podložce  rybu zapíše do soutěžní listiny. V případě měření bude ryba měřena se zavřenou tlamou po nejdelší část ocasu. S každou ulovenou rybou je nutné zacházet co nejšetrněji a vždy před manipulací mít navlhčené ruce ! Ryba plevelná – cejn velký, cejnek malý, karas- nesmí být vrácena zpět do rybníka a bude vhozena do připravených nádob.

Každá větší ulovená ryba (která má šanci na umístění) bude změřena na podložce a po přeměření, převážení a vyfocení (za asistence přivolaného rozhodčího z jiného úseku a některého rybáře lovícího poblíž jako svědka ) bude vrácena  zpět do rybníka.

2. Ponechání si ryby : Ve startovném není zahrnuta žádná ryba k ponechání. Rybu, kterou si soutěžící bude chtít ponechat, soutěžící zapíše do povolenky a rozhodčí rybu zváží. Poté bude ryba ve vezírku a s přiděleným číslem soutěžícího odnesena k molu před bufetem. Vydána bude lovci až po skončení závodu, odevzdání povolenky a uhrazení vypočítané částky dle aktuálního ceníku ryb.

3. Lovné míry pro ponechání ryb : kapr 40-55 cm, amur 50-70 cm, lín 30 cm, tolstolobik 50 cm

4.Povolené způsoby lovu:
Loví se na dva pruty nejvýše o dvou návazcích  na položenou nebo plavanou . Háčky musejí být bez protihrotu, nebo se zamáčknutým protihrotem. Háček, u kterého nelze protihrot zamáčknout, nesmí být použit k lovu.

V případě lovu s krmítkem je zakázáno chytat na pevnou montáž, tzv. SRKAČKU !!!!! Povolena je pouze průběžná sestava. Toto bude kontrolováno úsekovým rozhodčím.

UPOZORNĚNÍ : Rozhodčí má právo pruty, které jsou bez dozoru a nahozeny, vytáhnout z vody na břeh, aby nedošlo k omezení vedlejších lovících v případě záběru ryby. Bodovaná bude pouze ryba ulovená lovícím , kterému náleží příslušné pruty.

Při závodě platí zákaz lovu na nástrahy živočišného původu (žížala a jiné) - červy je možné použít  pouze na zakrmování po zamíchání do krmítkové směsi. Zakrmování  je povoleno po celou dobu závodu - Návnady pro zakrmování musí být uvařené (kukuřice, hrách, boby a jiné).

5. Povinná výbava : podběrák, vyprošťovač háčků, vezírek a podložka pod rybu ( pokud lovící nemá, může si zapůjčit za poplatek 50,- Kč od obsluhy rybníka.

6. Startovné : 250,- Kč.
K zakoupené povolence obdrží lovící také registrační číslo, které bude mít  připnuto na viditelném místě a v případě ponechání si ryby toto číslo připevní k vezírku s rybou. Povolenka včetně čísla závodníka  se po ukončení závodu, nebo odchodu lovícího od vody odevzdá rozhodčímu na daném úseku .

7. Program závodů:

Pátek 7.6. 2019  17.00 - 19.00 1.registrace závodníků a prodej povolenek

Sobota 8.6.2019  5.00  -  5.30 2. registrace závodníků a prodej povolenek

                            5.30  -  5.45 Rozmluva před zahájením závodů

                                          6.00 Zahájení závodů

                                        15.00 výdej výher z tomboly

                                        21.00 Ukončení závodů

                                cca 21.30 Vyhlášení vítězů a rozdílení cen

Průběžně po zahájení závodu bude probíhat prodej lístků do tomboly, vydávání cen pak proběhne od 15.00 hodin.


8. V okolí rybníka je po dobu závodů zákaz rozdělávání ohňů a to včetně přenosných grilů !!!!!

9.Každý účastník by měl  kolem sebe udržovat pořádek a odpadky a veškeré zbytky vhazovat pouze do připravených  pytlů nebo  nádob.

Po  zaplacení  startovného  v  buňce  u  rybníka  je  možné  si  místa  zajistit  již v pátek 7.6.2019 v době od 17.00 do 19.00 hodin. Místa předem se nerezervují pro nikoho!!!!!!

10. Ceny pro úspěšné rybáře v obou kategoriích :

1. místo pohár + cena v hodnotě cca 3000,- Kč

2. místo pohár + cena v hodnotě cca 2000,- Kč

3. místo pohár + cena v hodnotě cca 1000,- Kč

4. místo balíček+cena v hodnotě  cca 800.- Kč

5. místo balíček+cena v hodnotě  cca 600,- Kč

Bližší informace o závodech a registracích získáte na telefonu : 602 154 291

Informace o závodě na stránkách rybníka jsou zde : http://www.rybnikvylanta.estranky.cz/clanky/novinky_informace/denni-rybarske-zavody-na-vylante-probehnou-8.6.2019.html


Výsledky

Rybářské závody 8.6. 2019 - Výsledky

V sobotu 8.6. 2019 se na rybníce Výlanta po roční pauze uskutečnili rybářské závody v lovu kaprů. Tentokráte se jednalo o závody celodenní. Přestože se na rybníce tou dobou kapři zrovna třeli, nachytalo se poměrně hodně pěkných ryb a v obou kategoriích se bojovalo do úplného konce s velmi těsným skóre.

59 účastníků ulovilo za patnáct hodin konání závodu celkem 231 ks kaprů nebo amurů.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem účastníkům za účast na závodech i za předvedené výkony a popřát všem spoustu dalších pěkných úlovků nejen u nás na rybníce.

Výsledky kategorie o nejdelší ulovenou kaprovitou rybu :

1. Krupík Lubomír mladší - Kapr 86 cm / 10 kg

2. Mach Petr starší - Kapr 84 cm / 9kg

3. Kubík Miroslav - Kapr 83 cm / 8,4 kg

4. Strnka Daniel - 83 cm / 8 kg

5. Škrábal Martin - 80 cm / 7 kg

Výsledky kategorie o nejvíce bodů (ryba nad 70 cm = 10 bodů) :

1. Nezvalová Iveta - 46 bodů / 4 ryby nad 70 cm (celkem 10 ks ulovených ryb)

2. Kubík Miroslav - 45 bodů / 2 ryby nad 70 cm (celkem 27 ks ulovených ryb)

3. Pintera Zdeněk - 37 bodů / 1 ryba nad 70 cm (celkem 28 ks ulovených ryb)

4. Strnka Daniel - 30 bodů / 2 ryby nad 70 cm ( celkem 12 ks ulovených ryb)

5. Krupík Lubomír starší - 21 bodů / 2 ryby nad 70 cm (celkem 3 ks ulovených ryb)

 

hejkal41 - Profil - 20.5.2019