czech method feeder cup 2019 – tovačov

Datum akce: 8.6.2019 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Feeder
Kraj: Olomoucký

CZECH METHOD FEEDER CUP 2019 – TOVAČOV


Místo konání: Tovačovská jezera – jezero Annín
Datum: 8-9. červen 2019
Ředitel závodu: Hrabal Vladimír
Startovné: 4.000,- tým ( 2.000,- závodník )
Popis závodu
Závod týmů ( tým 2 členi ) na jezeře Tovačovské štěrkopískovny Annín. V jezeře se vyskytuje velký počet trofejních kaprů a línů. Loví se jen metodou Method Feeder.

Harmonogram závodu:
Pátek
8.00 - 16.00 trénink, prezentace
17.00 mítink závodníků, kapitánů týmů ( ujasnění pravidel závodu ), losování sektorů na sobotní závod
Sobota
  6.00 vstup do sektoru, příprava
  7.00 začátek závodu
18.00 konec 1.kola závodu
18,00 – 19.30 vážení
20.00 losování na nedělní závod
Neděle

5.00 vstup do sektoru
6.00 začátek závodu
14.00 konec závodu
16.00 vyhlášení výsledků závodu

Registrace závodníků, týmů:
Kontaktní osoba pro přihlášení do závodu je p. Hrabal email hrabal@fishing-feeder.cz . Napište kontaktní email a bude Vám obratem zaslána přihláška na závod. Závodník, tým bude přihlášen po zaplacení startovného. V případě, že závodník, tým neuhradí startovné do 7 dnů od zaslání přihlášky bude  registrace zrušena.

Losování:
Pořadí losování určí  pořadí přihlášení . Losuje se na každé kolo zvlášť. Losovat může kterýkoliv člen týmu. Za tým, který se nedostaví k prezentaci včas, bude losovat hlavní rozhodčí. Lovná místa jsou rozdělena do dvou sektorů. Žádný tým nesmí sedět oba dva dny na stejném lovném místě. Týmy budou lovit každý den v jiném sektoru.
Lovný sektor:
Zakrmení a zmapování lovného místa povoleno až po zahájení závodu ( závod je zahájen vstupem do sektoru, přípravou ). Lovné místo bude označeno ve kterém sektoru závodníci sedí a číslem místa. Vstupovat do sektoru během závodů smí pouze rozhodčí. Ostatní osoby jen se souhlasem rozhodčích. Závodní tým nesmí během závodu nosit jakékoliv věci do sektoru. V případě, že při zdolávání vjede  jakákoliv ryba do sousedního sektoru a dojde k zamotání udice sousedního týmu musí být ryba vrácena šetrně zpět do vody a nepočítá se do výsledků.
Bodování:
Boduje se celková váha ulovených ryb  a to  kapr a lín . Po ulovení bodované ryby je nutné úlovek uschovat v závodním vezírku který musí mít délku minimálně 4m. Každý závodník musí mít svůj vlastní vezírek !!!!!  Pokud uloví tým rybu delší jako 70 cm + je nutné neprodleně přivolat rozhodčí a rybu okamžitě na místě zvážit a v co nejkratší době šetrně vpuštěna zpět do revíru. Váha ryb se zapíše do úlovkového listu závodníků a váhu potvrdí rozhodčí svým podpisem. Ryba která nebude po odpískání závodu ulovena ( podebrána v podběráku ), nebude započítaná do výsledku závodu.
Povinné vybavení:
Každý tým musí být vybaven – podběrák s minimální délkou ramen 90cm, podložka pod ryby tipu vanička, kolébka ( velký výskyt trofejních kaprů ). Každý člen musí mít závodní vezírek o délce 4m
Pravidla závodu
Závod je dvoukolový a chytají ho dvoučlenná družstva. Člen týmu může lovit na jeden prut. Povolená je pouze průběžná montáž, aby v případě jejího utržení došlo k uvolnění použité zátěže. Montáž smí obsahovat pouze jeden návazec a jeden jednoháček . Zátěž smí být použitá jenom takzvané method krmitko (otevřené). Délka návazce max. 10cm. Jiná krmítka jsou zakázaná. Během přípravy a samotného závodu je jakékoliv používání člunů nebo zavážecích lodiček zakázáno. Vše probíhá pouze z odhozu. Lovení a zdolávání ulovených ryb  je možné i z vody, avšak maximálně tři metry od břehu. Jako nástrahu mohou soutěžící použít boilie, partikl, pelety a nebo jejich umělé imitace . Živé nástrahy jsou zakázány. Krmení method mixem ,peletamy, boilies je povoleno v neomezeném množství ( platí zákaz krmením partiklem ). Krmit se smí jen ze břehu prutem s method krmítkem. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu, návnadu a montáž, tým je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení. Jiné způsoby krmení, které nejsou jmenovány – jsou zakázány. Označování lovného místa není povoleno. Každý z účastníků závodu je povinen chovat se šetrně a ohleduplně k uloveným rybám!!!!!!! Pokud tak neučiní bude vyloučen ze závodu!!!!!! Při odchodu z lovného místa je povinností uklidit řádně místo od odpadků!!!!!!
Co není v pravidlech dovoleno, je zakázáno!!!!!! Pořadatel může upravit pravidla závodu. Týmy o úpravách pravidel budou obeznámeni před závodem!!!!!

Vyhodnocení závodu:
Vítězí tým, který bude mít  v součtu obou dnů největší společnou váhu úlovků. V případě rovnosti kil rozhoduje o konečném pořadí váha nejtěžšího uloveného kapra daného týmu. Pokud nerozhodne ani toto kritérium, bude pro určení pořadí rozhodující počet ulovených ryb.
Protest:
Každý tým má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1.000 Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Členové komise: Hlavní rozhodčí, 5 rozhodčích. Kapitán týmu, který protest podal a kapitán týmu, kterého se protest týká budou taktéž přizvaní k řešení protestu.. O protestu rozhodují pouze rozhodčí. Každému týmu bude za porušení pravidel odečte z ulovené váhy ryb 50% váhy. V případě dalšího přestupku bude tým bez náhrady vyloučen a musí okamžitě opustit svůj sektor a prostory jezera .

Závěrečná ustanovení:
Pořadatel si vyhrazuje právo v případě důležité potřeby upravit pravidla. Všichni startující souhlasí s těmito pravidly Povinností přihlášeného týmu je uhradit plné startovné v termínu, který je stanoven. Zruší-li tým registraci po 25. květnu 2019, nemá takový tým na vrácení startovného. Startovné může být týmu navráceno v případě, že za sebe najde náhradní tým. Nebo se přihlásí další tým, který odstoupený tým nahradí.
Všichni účastníci se účastní na vlastní nebezpečí a pořadatel nenese žádnou odpovědnost za žádnou způsobenou škodu!!!!!!!! Parkování je možné jenom na místech tomu vyhrazené. Určí pořadatel závodu.

Ceny pro vítěze:
1. Místo týmy 15.000,- + věcné ceny + poháry
2. Místo týmy 10.000,- + věcné ceny + poháry
3. Místo týmy   5.000,- + věcné ceny + poháry
4. Místo týmy věcné ceny
5. Místo týmy věcné ceny
Pokud se nenaplní celé startovní pole pořadatel může ponížit částky pro vítěze!!!!!!

Sobota:
Vítěz sektoru A věcné ceny + poháry
Vítěz sektoru B věcné ceny + poháry

Neděle:
Vítěz sektoru A věcné ceny + poháry
Vítěz sektoru B věcné ceny + poháry

 

RST - Profil - 26.4.2019