4. ročník R-Spekt Junior Cup Čerťáky 2018

Datum akce: 1.6.2018 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Olomoucký

Kaprařský závod dvoučlenných týmů dítě od 7 do 13 let a kapitán dospělá osoba....

Za dítě člena týmu zodpovídá kapitán tj. osoba starší 18 let!

Kde: Čertovy rybníky u Konice okr. Prostějov http://www.certovyrybniky.cz/

Kdy: 1. - 3. června 2018

Počet týmů: maximálně 20

Hlavní pořadatel: Zdeněk Maťa, tel.: +420724506006

Cena startovného: Dvoučlenný tým ……... 1111,- Kč
Startovné se platí bankovním převodem na účet, který bude zaslán na e-mail přihlášeného týmu a to nejpozději do data uvedeného v e-mailu. Do poznámek pro příjemce uveďte jméno týmu nebo závodníka!

Přihlášky:
Zasílejte s názvem týmu, jmény závodníků a telefonním kontaktem na e-mail: zdenekmata@seznam.cz

Přihláška je platná až po zaplacení startovného!

Více info najdete zde: https://www.facebook.com/events/239519516575214/

Časový rozpis:

Pátek 1.6.2018
15:00 – 16:00 hod. prezentace
16:00 – 16:30 hod. losování
16:30 – 18:00 hod. příprava místa
18:00 hod. start závodu dětí
23:00 – 06:00 hod. závod dospělých

Sobota 2.6.2018
06:00 hod. pokračování závodu dětí
07:30 hod. snídaně
10:00 hod. – 11:00 hod. program pro děti
12:00 hod. oběd
15:00 hod. – 16:00 hod. program pro děti
18:00 hod. večeře
23:00 – 06:00 hod. závod dospělých

Neděle 3.6.2018
06:00 hod. pokračování závodu dětí
07:30 hod. snídaně
12:00 hod. ukončení závodu
13:00 hod. vyhlášení výsledků

Losování:
Nejdříve se vylosuje pořadí v jakém budou jednotlivé týmy losovat sektory a v tomto vylosovaném pořadí, pak vedoucí týmů vylosují svůj sektor. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná.

Pravidla:
Závod probíhá systémem chyť a pusť!
Soutěží dvoučlenné týmy dítě od 7 do 13 let a kapitán dospělá osoba. Kapitán týmu se podílí aktivně na lovu, ale s pruty smí manipulovat (nahazování a zdolávání ryb) jen děti! V době od 23:00 hod. do 06:00 hod. děti mají noční klid a probíhá soutěž dospělých, která se nezapočítává do soutěže dětí.

Tým chytá (loví) na 2 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním jednoháčkem (háčky pouze bez protihrotu nebo s protihrotem zamáčklým nebo upilovaným). Povolen pouze lov na položenou. Nesmí se používat šokové pletené šňůry. Olověné šňůry se mohou používat na návazce o délce maximálně 1 metr! Nesmí se požívat drátěná feederová krmítka. Zavážení nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený sektor, který je vyznačen kolíky s číslem (hranice sektoru je vždy pomyslný pravý úhel od břehu rybníka). Pokud ryba vjede na sousední stanoviště a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Neprodleně! V případě protestu se ryba nebudou počítat. Vstoupit do vody může závodník pouze při podebírání ryby, ale jen před svým sektorem. Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní se souhlasem závodníků. Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole. Při hrubém porušení pravidel (použití nepovolených nástrah, překročení množství povoleného krmení, nerespektování pokynů rozhodčího, nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu nebo provinění proti rybářskému řádu Čertových rybníků) bude tým postižen trestnými body nebo bude diskvalifikován bez náhrady!!!

Nástrahy a návnady:
Povolené nástrahy jsou boilies a pelety v pevném stavu v průměru 8-24 mm, vařená kukuřice, foukaná kukuřice a rohlíkové boilies. Obalovací těsta, boostery a dipy jsou povoleny.

Povolené návnady jsou boilies a pelety v průměru 4-24mm (zákaz používání lepidla na pelety), vařený partikl (kukuřice, řepka, obilí, konopí a tygří ořech) a methodmixy.

Množství krmení použitého při závodě je omezeno na 10 kg / tým - bude zkontrolováno rozhodčími!

Vnadění a krmení je povoleno pouze ze břehu a to pouze pomocí PVA materiálů, lopatky, kobry, košíčku a praku. Vnadění pomocí spombu nebo rakety povoleno pouze do startu závodu nebo dle dohody všech týmů před startem závodu.

Nesmí se lovit (chytat) na:
Housku (rohlíkové boilies povoleno), chleba a jiné pečivo, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy! Nesmí se také používat umělé živočišné nástrahy, plovoucí pěny, korek apod. a to ani v kombinaci např. s boilies nebo peletou!

Hodnocení:
Bodovanou rybou je kapr a amur od 2kg včetně!
Rozhodující je její váha, která se sčítá. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více týmů, rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba.

Přechovávání a měření úlovku:
Ryby, které nebudou ihned po ulovení zváženy, musí být uloženy do ekovaku (ekovezírku nebo saku). Ryby nad 10 kg pouze po jedné v jednom saku. Amur se nesmí sakovat a musí být neprodleně zvážen a vrácen zpět do vody! Tým po ulovení bodované ryby „prozvoní“ mobilním telefonem úsekového rozhodčího, který rybu zváží, vyfotí lovce s informační tabulí a zapíše úlovek do karty týmu. Pravdivost zapsaného údaje v kartě stvrdí rozhodčí svým podpisem. Pokud bude ryba zaseknuta před koncem závodu, má tým po ukončení závodu 20 minut na její zdolání. Pokud to do této doby nestihne, nebude zdolaná ryba započítána do výsledku závodu. Ryby se budou vážit stejným typem vah a saků.

Protesty:
Při podání protestu musí protestující složit kauci 500,- Kč do rukou pořadatele, při neuznání protestu kauce propadá. Protest musí být podán neprodleně do 30-ti minut. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel!

Ceny:

1. místo Pohár, věcné ceny
2. místo Pohár, věcné ceny
3. místo Pohár, věcné ceny

4. – 20. místo Účastnický pohár, věcné ceny

První bodovaná ryba závodu – Věcné ceny

Nejtěžší kapr závodu – Pohár, věcné ceny

Při nízkém počtu závodníků má pořadatel právo ponížit ceny!

Závodu se mohou zúčastnit i ti zájemci, kteří nejsou členy ČRS nebo MRS.

Závodníci se musí přizpůsobit požadavkům filmového štábu a fotografů, a to po celou dobu závodu. Organizátor si vyhrazuje právo použít fotografie a videonahrávky z průběhu závodu na reklamní a mediální účely.

Pořadatel má výhradní právo do začátku závodu učinit změnu v propozicích. Závod probíhá za každého počasí, ale pořadatel si vymezuje právo přerušit či ukončit závod z důvodu živelné pohromy.

Jedná se o privátní soukromou klubovou akci a pořadatel si vyhrazuje právo odmítnout zájemce o závod!

 

ksanda - Profil - 22.9.2017