50 hodinové závody rybník Jaroslav Moravský Beroun

Datum akce: 29.9.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Všeobecné
Kraj: Olomoucký

Přihlášky závodníků
Startovné můžete zaplatit osobně v občerstvení na rybníku Jaroslav nebo  bankovním převodem na účet. Účet bude zaslán na e-mail přihlášeného týmu. Do poznámek pro příjemce uveďte jméno týmu nebo závodníka! Zaplacení startovného nejpozději do 15.9.2017.Info a přihlášení na tel.732 621 458, email rybnikjaroslav@seznam.cz nebo na https://m.facebook.com/rybnikjaroslav/

Až po uhrazení startovného bude registrace týmu platná.

Časový harmonogram
Pátek 29.9.2017 :
7.00 prezentace, losování, příprava místa
8.00 hod start

Neděle 1.10.2017 :
10:00 hod ukončení závodu
11:00 hod vyhlášení výsledků
Způsob losování závodních míst: nejdříve se vylosuje pořadí, v jakém budou jednotlivé týmy losovat sektory a v tomto vylosovaném pořadí, pak zástupce týmů vylosují svůj sektor. Losuje se pouze jednou, výměna místa není možná.
Typ závodu Položená

Závod pro týmy, startovné:
dvojčlenný/jednočlenný 5000,-Kč 
tříčlenný team (+500,-Kč)


Povolené nástrahy boilie, pelety 8-25mm (obalovací těsta, bustry, dipy a methodmixy povoleny)
Zakázané nástrahy nesmí se chytat ani krmit na: housku, foukané a extrudované kukuřice (pufy)a jiné extrudy, krmítkové směsi, chleba, červy, žížaly ani jiné živé nástrahy
Krmení Povoleno
Návnady: boilie, pelety 4-25mm, vařený partikl (kukuřice, řepka) metodmix
Zakrmování: lopatka, kobra, prak, PVA materiály, raketa

Soutěží jednočlenná až tříčlenná družstva, která loví celkem na 4 pruty, každý prut s jedním návazcem a jedním háčkem.

Typ revíru Stojatá cca 3 ha

Bodování: Bodovanou rybou je každý kapr, amur .Rozhodující je její váha. V případě, že dojde ke stejnému výsledku u dvou a více týmů, rozhoduje nejtěžší ulovená ryba. Ryby váží úsekový rozhodčí spolu s minimálně jedním členem družstva a její váhu neprodleně zapíší do úlovkových listů a stvrdí svými podpisy.
Ryby se budou vážit ve stejných sacích a stejným typem váhy. Bude se počítat čistá váha po odečtení hmotnosti saku. Po zvážení a zapsání se ulovená ryba vrátí zpět do vody.

Ocenění pro vítěze  1.místo:  20 000 .-kč  + poháry
    2.místo:  10 000.-kč  + poháry
    3.místo:    5 000.-kč  + poháry
Nejtěžší ryba 2 000.-kč  +poháry

Ostatní doplňující údaje (povinné vybavení, občerstvení, apod.) Povolen pouze lov na položenou. Nesmí se požívat drátěná, feedrová ani jiná krmítka. Nesmí se namačkávat vnadící a krmítková směs na olovo nebo háček. Zavážení nástrah není povoleno jakýmkoliv způsobem. Při krmení, nahazování, zdolávání a podebírání ryby nesmí závodník opustit vymezený sektor.
Pokud ryba vjede do sousedního sektoru a dotkne se sestavy sousedního týmu, může tento podat protest, ale nemusí. Neprodleně!! V případě protestu se ryby nebudou počítat.
Během soutěže smí do sektoru vstoupit pouze úsekový a hlavní rozhodčí. Ostatní se souhlasem závodníků. Závodník je povinen na požádání rozhodčího vytáhnout udici z vody ke kontrole.
Při hrubém porušení pravidel uvedených v propozicích, nedodržení nepsaných zákonů etiky sportovního rybolovu či provinění proti RŘ bude team diskvalifikován! Bez nároku vrácení startovného.
Podání protestu: Protest může podat kterýkoliv člen závodního týmu pouze hlavnímu rozhodčímu a to neprodleně. Pokud team podává protest, musí složit k rukám hl. rozhodčího kauci ve výši 1000,- Kč, která při neoprávněnosti protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protesty podané po ukončení závodu nebude brán zřetel.
Povinnost závodníka: šetrné zacházení s rybou
Povinná výbava:podložka pod rybu, podběrák min. 80cm rameno,3  EKO sak. Povoleny háčky s protihrotem.

Při nízkém počtu závodníků má pořadatel právo ponížit ceny nebo zrušit závody!
počet týmů 15
Zatím přihlášené týmy:

1. Dačepa team

2.CT Sedlo

3. CT Mates

4. Dan team

5. Mamurl team

6. Strýček team

7. Werk team

8. ZV vasr team

9. Vasr team Banděro

10. Okounek team

11. Carp team Prajz

 

rybníkJaroslav - Profil - 26.7.2017