Tankáč Boilie Cup 2017

Datum akce: 31.5.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Liberecký

TANKÁČ BOILIE CUP 2017

POŘÁDATELÉ: TCF Baits pořádá kaprařský závod dvou až tříčlenných družstev (100 hodin) na sportovním revíru Novodvorský rybník nedaleko města Mimoň v krásné krajinné oblasti pod hradem Ralsko, o rozloze 8,7 ha. (Středočeský kraj).

TERMÍN KONÁNÍ ZÁVODU:
31.05.2017 – 04.06.2017

PROPOZICE ZÁVODU:
Celý závod bude probíhat v režimu chyť a pusť. Na celém revíru je povoleno po dobu závodu vyvážení návnad a nástrah, používání echolotu, používání člunů a označování krmných míst (pouze tyčovými bójkami). Je povolen lov non-stop. Každý tým má povoleno lovit pouze na 4 pruty. Na každém prutu je jeden návazec s jedním jednoháčkem bez protihrotu. Lov je povolen výhradně na položenou s kaprovými pruty. Feedery nejsou povoleny. Ulovené ryby všech druhů, budou šetrně vráceny zpět do vody. V případě zjištění jakéhokoli nešetrného zacházení s rybou bez rozdílu druhu následuje okamžitá diskvalifikace týmu, bez nároku na vrácení startovného.
Každý tým je povinen v průběhu závodu kdykoli na výzvu rozhodčího stáhnout udici ke kontrole. V případě zjištění porušení dalších pravidel bude týmu uděleno napomenutí a anulovány dosavadní výsledky. Každému týmu může být uděleno maximálně jedno napomenutí. Při druhém napomenutí je tým automaticky vyřazen ze závodů bez nároku na vrácení startovného.

POVINNÁ VÝBAVA:
Každý tým musí mít vhodný kaprařský podběrák o minimální délce ramen 80cm, jednu komerční odháčkovací podložku a minimálně jeden kus ecosaků. Při lovu je bezpodmínečně nutné používat pouze háčky bez protihrotu. Dále je nutné, aby každý tým vlastnil mobilní telefon, který při registraci uvede jako kontaktní (je nutno zajistit si jeho provoz po celou dobu závodu, tzn. nabíjení baterií.).

POVOLENÁ VÝBAVA K LOVU:
Bivak i s podlážkou, broly, deštníky s bočnicemi i bez. Stany a různé druhy přístřešků výrazných barev zakázány.

BODOVÁNÍ:
Boduje se každý ulovený kapr od 65cm délky a amur od 70cm délky. Do celkových výsledků se započítává hmotnost pěti nejtěžších bodovaných ryby každého týmu. Sakování ryb je povoleno pouze s vědomím rozhodčího a to pouze na dobu nezbytně nutnou, tzn. do příchodu rozhodčího. Každý tým má v povinné výbavě nejméně jeden ecosak. Svého sektorového rozhodčího každý tým přivolá mobilním telefonem ihned po ulovení bodované ryby. Rozhodčího je možno pouze prozvonit a to tak dlouho, dokud rozhodčí neodmítne hovor, což je znamením, že výzvu akceptuje. V závodě vítězí tým s nejvyšším počtem dosažených kilogramů pěti nejtěžších ulovených bodovaných ryb. V případě shody rozhoduje o pořadí větší množství ulovených bodovaných ryb. Pokud dojde ke shodě i při hodnocení tohoto kritéria, rozhoduje o umístění největší ulovená ryba týmu.

LOVNÝ SEKTOR:
Každý tým bude mít vyznačen sektor a to jak na svém, tak i na protějším břehu. Žádný tým nesmí úmyslně lovit v sousedním sektoru. Členové týmu smí na břehu překračovat hranice sousedního sektoru pouze se svolením sousedícího týmu. Pokud na vodě vznikne nějaký problém s hranicí sektorů, toto nedorozumění vyřeší hlavní rozhodčí.

POVOLENÉ NÁVNADY A NÁSTRAHY:
Nástrahy: chytá se pouze na boilies, plovoucí boilies a jejich kombinace. Nástrahy je možno obalovat v těstech a dipech…
Návnady: povoluje se vnadit pouze boilie, pelety a methodmix. Maximální množství krmení jeden tým není omezeno.
Zákaz krmení a chytání na kukuřici, tygří ořech i další druhy partiklu, extrudované nástrahy (puffi, burisony, živé nástrahy, rohlíkové boilies apod.).
CO NENÍ POVOLENO JE ZAKÁZÁNO.

POHYB A CHOVÁNÍ V PRŮBĚHU ZÁVODU:
Každý z účastníků závodu je povinen chovat se šetrně a ohleduplně k přírodě a k uloveným rybám! Je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty a rozdělávat oheň! Je povolen pouze plynový vařič. Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky ze svého závodního sektoru a tyto odvézt (bude provedena kontrola). Předem ohlášeným návštěvám v průběhu závodu je povolena návštěva soutěžních týmů, ovšem platí zákaz volného pohybu po břehu a návštěva musí použít nejkratší možnou cestu tak, aby nijak nerušila sousední závodníky. V průběhu konání závodu, nebude povolen vjezd cizích vozidel do prostoru soutěžních týmů!!! Pro parkování bude pořadatelem vyhrazeno místo. Každý tým může autem přejet z neodkladného důvodu a povolení k přejezdu mu vydá rozhodčí. Při opuštění i při návratu do sektoru musí vždy umožnit rozhodčím zkontrolovat vnitřní prostor auta.

PŘIHLÁŠENÍ A STARTOVNÉ:
Závod je určený pro 12 dvou až tříčlenných týmů. Cena startovného činí 5800,-Kč za jeden tým. Každý tým se musí nejpozději do konce února 2017 registrovat zasláním závazné přihlášky na e-mail: tcfbaits@seznam.cz a po doručení zpětného potvrzení složit startovné na účet pořádajícího nejpozději do 7 pracovních dnů!!. Pokud bude tým hradit startovné bankovním převodem na účet pořadatele, musí být požadovaná částka připsána nejpozději do 01.03.2017. Při nedodržení termínů plateb rušíme registraci a místo bude nabídnuto dalším zájemcům.
Číslo účtu pro úhradu startovného: 1016008693/6100 (Equabank)
Do zprávy pro příjemce uveďte své název týmu.
Zaplacením startovného účastník souhlasí s regulemi závodu.

STRAVOVÁNÍ:
V ceně startovného není stravování.

LOSOVÁNÍ:
Losování závodních sektorů se provádí z losovacího pytle, a to podle klíče: Prvního účastníka vylosuje ředitel závodu, tento tým si vylosuje z pytle číslo závodního sektoru a následně vylosuje jméno dalšího losujícího týmu.
Losování lovného místa: 30.05.2017 - 18,30 hod
Zahájení závodu: 31.05.2017 – 06,00 hod
Ukončení závodu: 04.06.2017 - 10,00 hod
Ryby zdolané po ukončení závodu se do celkového bodování počítají, pokud bude prokazatelně ulovena před koncem závodu (telefonicky). Zdolaná může být po ukončení závodu.

VYHLÁŠENÍ VÍTĚZŮ:
Závěrečný ceremoniál s vyhlášením vítězů a předáním cen proběhne 04.06.2017 ve 11,30 hod

CENY A HODNOCENÍ
1. místo - pohár, + věcné ceny
2. místo - pohár + věcné ceny
3. místo - pohár + věcné ceny
4. – 12. místo – každý obdrží účastnickou cenu závodu
První bodovaná ryba - plaketa
Nejtěžší ryba závodu – plaketa + cena od sponzora

ZÁVĚR:
Pořadatelé učiní maximum pro bezvadný průběh závodů a dobrý pocit samotných závodníků Na druhou stranu pořadatelé očekávají, že každý závodník bude po celou dobu závodů vystupovat a jednat dle dobrých mravů, nebude porušovat stanovená pravidla a celý závod bude probíhat v ryze přátelském duchu a ve smyslu fair play.
Jakékoliv dotazy směrujte na náš mail tcfbaits@seznam.cz nebo +420 734 261 914 nebo +420 778 028 387.

POŘADATEL SI VYHRAZUJE PRÁVO K ÚPRAVĚ PROPOZIC DO KONCE LEDNA 2017.

KONTAKTNÍ OSOBY:
Ředitel závodu: Radek Zach +420 734 261 914
Hlavní pořadatel: Gabriela Zachová +420 778 028 387

Blog závodů: http://tcfbaits.mrk.cz/?id=8566

Průběžné pořadí registrací:

01 CT XTREME FISHING  Tomáš Rynekr, Václav Humpál, Filip Förster

02 CT JIZERA  Václav Matoušek, Patrik Slovák

03 CT TCF BAITS  František Staněk +1

04 CT TCF KRHANICE  Petr Babánek, Jan Čížkovský

05 CT PLZEŇ  Karel Lang, Václav Mayer

06 CT KOLÍNKO Petr Kolena, Jiří Južanin, Josef Južanin

07 CT EXTREMECARPING  Martin Dombrovský, Jan Havriščuk, Zdeněk Novotný

08 CT JRS Romana Sojková, Jiří Sojka

09 CT B&Č Carp Václav Binko, Čestmír Lukosz

 

Radek TCF - Profil - 15.1.2017