Carp Generation Cup Zemnik-Bodovka 2017

Datum akce: 4.5.2017 - Přidat do kalendáře v mobilu

Zaměření: Kaprařina
Kraj: Slovensko

Pravidla Carp Generation Cup 2017 Zemník-Bodovka SVK

Celková doba nonstop lovu od pátku 5.5.2017 6:00 do Neděle 7.5.2017 13:00 55 hodin

Team

Dvou nebo tří členný carp team (dále pouze CT). Závodu se účastní maximálně 24 CT rozdělených do tří sektorů. Všichni dva až tři členové CT mají stejná práva a povinnosti.

Losování

Losování bude dvoukolové. První kolo určí pořadí losování lovných míst. Týmy budou losovat v pořadí dle přijetí celých plateb na účet pořadatele. V druhém kole se bude losovat místo lovu v pořadí z prvního kola losování pořadí. Za týmy, které se nedostaví k losování, bude na konci pořadí losovat zástupce pořadatele nebo pořadatelem schválená osoba.

Bodování

Boduje se každý ulovený kapr o váze od 5kg včetně, kdy 10 gramů hmotnosti = 1 bod. Do konečného pořadí se započítá součet maximálně pěti nejtěžších týmem ulovených bodovaných kaprů. Do celkového pořadí se započítávají i úlovky od 1 do 4ks bodovaných kaprů.  Bodování provádí rozhodčí, po zvážení a zapsání bodů musí být kapr neprodleně vrácena vodě v jeho přítomnosti. Sakování ryb např. z důvodu focení je nepřípustné. Zasakovat rybu může team jen v případě momentální nedostupnosti sektorového rozhodčího a jen na jeho výslovný pokyn, mobilním telefonem. Vítězem závodu se stává team s největším dosaženým počtem bodů. V případě rovnosti bodů rozhoduje o pořadí nejtěžší ulovená ryba a v případě, že nerozhodne ani toto kritérium bude rozhodující čas ulovené první bodované ryby.

Protest

Každý soutěžící má právo vznést protest a to v případě, že bude mít podezření na porušování pravidel závodu, nikoliv však na pravidla samotná. Protest musí být podán písemně a neprodleně při zjištění podezření k rukám hlavního rozhodčího. Podání protestu je zpoplatněno částkou 1 000.-Kč, která v případě neuznání protestu propadá ve prospěch pořadatele. Na protest podaný v jiné formě nebude brán zřetel a žádný z rozhodčích se jím nebude zabývat. Případný protest řeší JURY, která bude stanovena před zahájením závodu. Členové JURY: Ředitel závodu, hlavní rozhodčí, vedoucí sektoru, kterého se protest týká, kapitáni dvou vylosovaných týmů, (plus jeden náhradník).
Přesun na místa a příprava lovného místa
Dle časového rozvrhu se závodníci mohou přesunout na vylosovaná místa a započít se stavbou tábora ve čtvrtek dne 4.5.2017 po vylosování lovných míst, připravit lovné místo však smí nejdříve v patek v 6:00 hod. Příprava lovného místa je nalezení vhodného místa k lovu a předběžné zakrmení. Do začátku závodu nesmí být zahájen lov, to znamená, že nástrahy musí být mimo vodu jezera!

Lovný sektor

Každý CT vylosuje sektor vyznačený v terénu číslem lovného místa. Na vodě může být sektor vyznačen hraničními bójkami pořadatele. Manipulace s hraniční bójkou a kolíky pro vyznačení sektoru v průběhu závodu, nebudou tolerovány a jejich překročení bude bráno za hrubé porušení pravidel. Do sektoru má přístup pouze soutěžní družstvo, rozhodčí a pořadatelé. Dalším osobám je vstup povolen pouze s vědomím rozhodčího, team je zodpovědný za přítomnost ne však pouhý průchod cizích osob ve svém sektoru.

Lov

Lov kaprů dle Rybářského řádu jezera Zemník Bodovka platného od 1.1.2017 pro rybolov chyť a pusť. Každý CT dostane výtisk RŘ Jezera při prezentaci.

Povolená technika lovu

Každý CT loví na čtyři pruty s koncovou udicí s jedním jednoháčkem, nástraha tzv. na vlas mimo háček. Montáž musí být provedena tak, aby v případě utržení udice došlo k uvolnění použité zátěže. Povolené návnady a nástrahy dle platného rybářského řádu jezera Zemník-Bodovka. Tedy jsou povoleny návnady a nástrahy jako boilies, peleta, partikl (pouze řepka s kukuřicí ve správně uvařeném stavu (bude kontrolováno), těsto, imitace boilies, pelet. Jako návnadu je možné použít i method mixy. Použité krmení je pro závod omezeno na 25kg na CT. Rozhodčí má právo kdykoliv zkontrolovat použitou nástrahu návnadu a montáž, team je povinen umožnit na žádost rozhodčího kontrolu připraveného krmení např. v autě, bivaku a podobně. V průběhu závodu je přísně zakázáno vstupovat do vody.

Povolené a povinné technické prostředky k lovu

Povolené vybavení: Markery pouze k prozkoumání houbky (ne k označení lovného místa jako bójka), nahazovací echoloty, zavážecí lodička (jen hodinu před zahájením závodu k prozkoumání dna)

Povinné vybavení: Každý CT musí být vybaven vhodnými  kaprařskými podběráky o délce ramene alespoň 80cm,  vyprošťovačem háčků, desinfekčním prostředkem k ošetření ryb, podložkou nejlépe bazenkoveho tipu,2ks ekosaku. Je potřeba i mobilní telefon pro spojení s rozhodčími.
K podebírání ryb se smí používat pouze podběrák s minimálním rozpětím ramen 80 cm, používání menšího podběráku je zakázáno.

Prostor

Jezero Zemník-Bodovka bude rozděleno podle počtu přihlášených na 2 sektory. Lovná místa a hranice sektoru na břehu, budou vyznačeny hraničními kolíky a číslem lovného místa. Na břehu mohou být označeny páskou a na vodní hladině hraničními bójkami.

Pohyb a chování v průběhu závodu

Každý z účastníků závodu včetně jejich doprovodu je povinen chovat se ohleduplně k přírodě, je přísně zakázáno jakkoliv poškozovat pobřežní porosty, rozdělávat oheň jinak, než v nadzemních zařízeních (gril, vařič). Po ukončení závodu je každý povinen odklidit odpadky na předem určené místo. V průběhu závodu je soutěžícím a jejich návštěvám přísně zakázáno přejíždění motorovými vozidly kolem jezera, soutěžící odstaví svá vozidla na vyhrazeném parkovišti, to samé platí i pro návštěvy. Výsledky vyloučeného týmu se anulují, v případě vyloučení týmu po ukončení závodu propadá případná výhra ve prospěch pořadatele. Všichni přítomní na CGC se zúčastňují na vlastní nebezpečí. Případná vzniklá škoda nebude účastníkům závodu pořadatelem hrazena a pořadatel za ni nenese žádnou odpovědnost. Účastníci, kteří způsobí škodu před, v průběhu nebo po ukončení závodu jsou povinni tuto nahradit.

Vyhodnocení

Vyhodnoceny budou teamy, které se umístily na celkovém prvním, druhém a třetím místě a tým s nejtěžším uloveným kaprem závodu, vítěze jednotlivých sektorů a první ryba závodu.
Zvláštní cena bude udělována za první ulovenou bodovanou rybu závodu.

Harmonogram závodu:

čtvrtek 4.5.2017

- registrace CT – od 16:00hod do 18:00hod.
- odpoledne a večer – posezení, občerstvení, volná zábava
- zahajovací ceremoniál a losování míst – 18:10 -19:30hod.
- přesun do sektorů – od ukončení ceremoniálu a losování – 19:30hod.
- bude zajištěno občerstvení a i něco dobrého na zub z grilu

pátek 5.5.2017

- mapování lovných míst patek 6:00 – 7:00hod.
- zahájení lovu 7:00hod.

Neděle 7.5. 2017

- ukončení závodu – 13:00 hod.
- přesun k hlavní budově do 14:00hod.
- slavnostní vyhlášení výsledku 14:30 hod. a ukončení akce.


Startovné – 6.800,- Kč za dvoučlenný tým, 7.200,- Kč za trojčlenný tým

Ceny

1. místo – 30. 000,- Kč nebo 1111€, poháry, putovní pohár Carp Generation, věcné ceny
2. místo – 20. 000,- Kč nebo 740€, poháry, věcné ceny
3. místo –  10. 000,- Kč nebo 370€, poháry, věcné ceny

Nejtěžší ulovený kapr závodu –obdrží hodnotné ceny od sponzorů závodu

Vítěz každého sektoru - obdrží hodnotné ceny od sponzorů závodu.

První ulovená bodovaná ryba závodu - Speciální cena od sponzora.

Celková hodnota cen minimálně 100.000,- kč (3700€)

V případě menšího počtu startujících se ceny poníží náležitým poměrem.

Přihlášky na CGC-Zemník-Bodovka Jaro 2017 a platba startovného.
Závodu se účastní 24 týmů.
Startovné bylo stanoveno na 6800,- Kč (251€)/ za dvoučlenný tým a 7200,- (266€)za trojčlenný tým.
Týmy se mohou přihlašovat v průběhu měsíce října až prosince 2016 zasláním vyplněných údajů: Název týmu, jména členů, bydliště(město stačí, jednoho člena např. kapitána) telefoní kontakt na e-mailovou adresu: cgc-zb@email.cz
Registrace je platná po uhrazení startovného na b.ú.: 2305696183/0800, pro platby ze zahraničí a Slovenska: IBAN: CZ5708000000002305696183, to je potřeba poslat do 14ti dnů od odeslání přihlášky nejpozději do 31.11.2016 po té budou týmy nahrazeny náhradníky. Pro identifikaci platby prosím název týmu do poznámky. Podle došlých plateb bude seřazeno losování.
Pořadatel si vyhrazuje právo na výběr týmů, které dostanou možnost se závodu účastnit.

Přihlášené týmy vyvěsíme na webu závodu.

Http://www.carp-generation.webnode.cz

 

Kuba_Vojacek - Profil - 16.10.2016