Rybářská demonstrace a protest proti vedení ČRS.

Co si o tom myslíte ? A vše co se toho dle týče..... Vaše názory .......
Vyjadřujte se zde slušně, jinak budou lítat karty ! :-)
Autor diskuse: 1Mara - Profil , 18.3.2019 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Pan Dytrych zastupuje a mluví za celou členskou rybářskou základnu a za všechny její členy......

A) Ano, souhlasím, aby za mě vystupoval p. Dytrych a jednal i za mou osobu.....1%

B) Ne, nesouhlasím, aby za mě vystupoval a jednal p. Dytrych.........95%

C) Je mě to tak nějak jedno........4%

Od 2.4.2019 hlasovalo 84 čtenářů.

Moderátorem vybraný zápis - stále nahoře.

1Mara - Profil | Ne 31.3.2019 22:38:51

Jen aby to nezapadlo :-)

Gašpi - Profil | So 29.6.2019 8:44:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

přivlastnění si ryb a v druhém videu přístešky atd......





Gašpi - Profil | So 29.6.2019 8:40:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

niečo zo zahraničia ........ K 70, amur atd.


Rožnovák - Profil | Ne 19.5.2019 13:33:25

kakr >> ono záleží na úhlu pohledu, je lepší za ty 200 stovky zarybnit nadplán kaprem a duhákem než zkusit nějak zapojit členy do spolkové činosti, kde jim nechodí ani 10% lidí na včs? Pokud by někdo do nových stanov prosadil minimální počet členů aby Včs byla usnášeni schopná, tak jsem asi dospolkovali, takže tyhle snahy celkem chápu. A ohledné toho jak ty říkáš bonzáctví, otáčet hlavu na druhou stranu by se němělo, když se děje nepravost ani zadarmo, ano penězi bych to nemotivoval, protože potom by se z toho to bonzáctví stát mohlo a vymýšlely by se blbiny za vidinou finančního prospěchu, Na druhou stranu proč člověka, ktery přispěje k dopadení pytláků, včasným kontaktováním RS policie na revíru nějak nefinnčně na Včs neocenit před nastoupenou jednotkou, dřív zcela běžná věc , aspoň u nás. Všichni nadávají na RS a málokdo jim poskytuje nějakou součinnost, to je problém dnešní doby a ohání tzv. bonzáctvím.

potočák 62 - Profil | Čt 16.5.2019 20:39:16

FRANK71 >> Hlavní problém je,že vrcholoví funkcionáři svazu všechno nejprve posuzují,jestli se to vyplatí nebo z toho bude mít prospěch jejich MO,potom US a teprve až někde vzadu na konci je svaz jako celek.Podle mě by to v jejich pozicích mělo být právě naopak.Jen taková rada,zamysli se,co by bod 1 mohl přinést pro svaz jako celek,znovu si ho pozorně přečti a zjistíš,že ve své podstatě o nic nepříjdou MO ani US,naopak na tom můžou jenom získat.A ve své podstatě o nic nepříjdou ani obyčejní rybáři,protože pokud´ by si musel svaz revíry pronajímat nebo o ně přišel,tak by je to ve finále přišlo daleko dráž.Petrův Zdar

potočák 62 - Profil | Čt 16.5.2019 20:27:46

Pedro1 >> Konkrétnější být bohužel nemůžu.Nebylo to jednání s celou radou ale skupinou funkcionářů a aby jsem mohl mluvit na rovinu a nemusel vážit každé slovo,tak jsem požádal,aby to zůstalo mezi námi.Dokud´ nezjistím,že to někdo porušil,tak se tím cítím vázaný i já.Petrův Zdar

kakr - Profil | Čt 16.5.2019 10:34:23

Zohlednit účast na schůzi Spolku jako plnění pracovní povinnosti, dát za ni bonus 200kč a zpoplatnit bonzáctví částkou 500 - 1 000kč je opravdový majstrštych.

Pedro1 - Profil | Čt 16.5.2019 8:34:46

potočák 62 >> Můžeš být u tohodle konkrétnější?O co se jedná?

"Bohužel,jak jsem ve čtvrtek zjistil,tak názory části přítomných funkcionářů jsou v přímém rozporu s tím,co prosazujeme jako spolek a povede to jak k dalšímu úbytku reofilních druhů ryb, tak dříve či později k rozpadu svazu."

FRANK71 - Profil | Čt 16.5.2019 8:21:09

potočák 62 >>bod jedna je podle mě absolutně neprůchozí. Pořád zapomínáš, že svazy jsou samostatné celky. Těžko ti někdo z cizího svazu jen tak dá peníze na líheň v Horní Dolní o které nic neví.To můžeš chtít v rámci ÚS.
K dalším se vyjadřovat nebudu. Já se jen těším, co bude jeden předseda ÚS říkat, až z redistribuce dostanete třeba míň peněz než čekal. To bude sranda.

FRANK71 - Profil | Čt 16.5.2019 7:44:57

hering >> proč bych ho měl mít? 😊

Knapík - Profil | Čt 16.5.2019 7:05:30

potočák 62 >> díky za info

Thomic - Profil | Čt 16.5.2019 6:50:54

Dobré ráno, dovolím si jen upřesnit jednu věc; cílem setkání nebylo “stažení” trestního oznámení, protože stáhnout jednou podané trestní oznámení není (kromě specifických pripadu jasně definovaných zákonem jako je třeba znásilnění) není možné, což bylo panu JD vysvětleno v průběhu “demonstrace”. Cilem dopisu bylo zveřejnění (pravdivé) informace, že jim podané trestní oznámení bylo prošetřeno a jako neodůvodněné zastaveno - i v posledním videu pan JD uvádí, že se stále šetří, což je mírně řečeno nepravda. Nepřesné datum opravdu vzniklo odložením zaslání již schváleného znění dopisu, ale zároveň s ním byla odeslána (nezveřejněná) poznámka, že termín se posunuje o jeden měsíc.
Pane Knape, váš spolek je vedením Svazu respektovaný, návrhy samozřejmě můžete podávat jeho jménem. Pravdou ale je, že návrhy - jakékoli- jsou vždy posuzovány na základě obsahu, ne toho, kolik lidí pro ně lobuje na internetu.
Hezký den

hering - Profil | Čt 16.5.2019 6:40:59

FRANK71 >> Máš souhlas se zveřejněním? Jednoduchá otázka!

A můžeš být v klidu. O líheň tu opravdu nejde........

1Mara - Profil | Čt 16.5.2019 6:22:11

potočák 62 >> S tvým spolkem je to škoda, že to nejde, to mě mrzí, tam jsem já viděl tu první cestu jak předat a upozornit vedení svazu na problémy, které nastali za xx let a atd. Je to škoda a jestli to je i tak, že se vedení nechce či nemá zájem zabývat problémi které tu jsou, chtělo by to jinou cestu, jakou nevím, ale asi to bude cesta velmi trnitá a hlavně by to chtělo roznést mezi co největší počet lidí do jejich MO, aby o problémech věděli. Na sociálních sítích je jen hrstka lidí co ty problémy zná a vidí, ostatní chodí k vodě a jsou spokojeny a dokavaď tohle bude, nic se nikam nepohne i kdyby padali zlaté hovna z hákama. Tam bych viděl osobně já ten začátek, nechat zpracovat pár stránek těch problémů a hodit to na papír tak, aby to lidi pochopili a věděli o co vlastně jde a proč a rozdat na své mateřské MO všem při výdeji povolenek na schůzi a atd. Jestliže pan Mach nechce jednat s JD, což se mu ani nedivím, dle toho co předvedl ať už z trestním oznámením či tou demonstrací, tak s tebou a podobnými lidmi by jednat měl a věřím, že není takový idiot, aby vás prostě nevyslyšel a nereagoval na ty sepsané návrhy změn, který by jsme přivítali. Je jasné, že hodit na papír by znamenalo další a velké výdaje, ale to bych nechal na každé MO, ať si to vytisknou sami a rozdají svým členům. Víc mě nenapadá, jak dál s tím pokračovat, jen zatím jednat a jednat.

1Mara - Profil | Čt 16.5.2019 6:08:41

Hoši klid, jste dospělí a nadávat si tady je stejný jako mluvit do větru, nikam to nevede. Honza to tady uvedl na pravou míru co a jak bylo a proč za což jsem rád. Hold každý nemáme stejný názor na tuhle věc a na tyhle věci o kterých je diskuse. Každý to vidíme jinak a tak to prostě je.
Osobně s Honzou souhlasím ve spoustě věcí, ale co se týče JD a jeho názorů který on i přebral od Honzy prostě u mě nee. S JD nikdy a nikde a nikam a ať má pracovních skupin třeba 50, u mě to je nedůvěrná osoba a to ho nemusím znát ani osobně, stačí jeho videa které natočil během pár let nazpět atd.

Takže chci poprosit, vyřešte to buď po SZ a nebo nějakou slušnou formou.

FRANK71 - Profil | Čt 16.5.2019 3:28:59

hering >> neber si mě do huby, já ti sádky nezavřel. Možná by to chtělo trochu soudnosti a hledat chybu především u sebe, než za to vinit ostatní.

computerfish - Profil | Čt 16.5.2019 0:38:00

fotojakes >> No stalo se. Stačí ve Wordu použít funkci vložit DATUM a nechat defaultně nastavené "Aktualizovat automaticky". Pak se po každém otevření dokumentu automaticky nastaví systémové datum. Takže někde to leželo dlouho u ledu, tisk byl provedený 9.5. a na papíru už to zůstalo. No ale ostuda to je a velká.

potočák 62 - Profil | Čt 16.5.2019 0:08:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Knapík >> Ahoj,vezmu to popořadě.Když začal JD před demonstrací natáčet videa,tak ho někdo nasměroval na mě.Výbor spolku to projednal a neviděl v tom problém,zejména pro to,že už v té době byla zveřejněna videa s Alešem Haluškou a Romanem Vlčkem.Oba znám osobně a vím,jak se angažují ve svazu.Navíc rád poznám lidi osobně a udělám si tak obrázek o nich lépe než pouze ze sociálních sítí.Výbor spolku zároveń rozhodl,že pokud´ dostaneme nabídku,tak se budeme podílet na práci pracovní skupiny,zároveń ale rozhodl,že se nikdo z vedení spolku nezůčastní demonstrace.K samotnému průběhu demonstrace ani k návrhům,které tam byli předloženy se nebudu vyjadřovat,některé byl pěkný nesmysl.Dále,podle toho co tam domluvili při demonstraci to mělo pokračovat pracovní skupinou,která měla zpracovat návrhy do schůdné podoby a jet to na pozvání projednat na vedení svazu.Místo toho dostal JD dopis,aby ty návrhy písemně poslal k projednání a byl na to i dost šibeniční termín.Tak přijeli ke mě a projednalo se,co by tam mělo asi být.Tak jsem se to snažil narychlo nějak zpracovat a odeslalo se to na svaz,aby to došlo do termínu.Potom dostal JD dopis,aby se dostavil 9.5 k projednání návrhu na svaz.Tak jsem si udělal čas a jel tam po domluvě s JD taky. Tam jsem zjistil,že nešlo ani tak o projednání předloženého návrhu (podle mého názoru to někteří z přítomných funkcionářů ani pořádně nečetli)ale o to,aby JD stáhnul podané trestní oznámení .Při tom mu byl k podpisu předložen dopis,který zde byl zveřejněn.To odmítl s tím,že si to v klidu přečte-jak se následně rozhodl bylo zveřejněno ve videu,to jde mimo mě.Bohužel,jak jsem ve čtvrtek zjistil,tak názory části přítomných funkcionářů jsou v přímém rozporu s tím,co prosazujeme jako spolek a povede to jak k dalšímu úbytku reofilních druhů ryb, tak dříve či později k rozpadu svazu.15 června máme schůzi spolku a tam se rozhodne,jak budeme dále postupovat. Pokud´ jde o představy 1 Mary,tak to není tak jednoduché.I když členové a příznivci spolku jsou členy a funkcionáři svazu,tak spolek Zachrańme lipana a pstruha potočního z.s je samostatný subjekt, který není součástí ČRS.Proto jako spolek můžeme se svazem jednat ale návrhy na změny ve svazu můžeme podávat samostatně jako každý člen nebo funkcionář svazu-otázka je,jestli se tím bude někdo zabývat ale nemůžeme to svazu předkládat jako spolek.Zatím co sdružení kolem JD je určitá platforma uvnitř svazu a i proto je pro nás schůdnější spolupráce s ní a předkládání návrhů jejich prostřednictvím.Petrův Zdar

1Mara - Profil | St 15.5.2019 17:45:54

hering >> Franto klid, je to jen diskuse ...... .-)

hering - Profil | St 15.5.2019 16:37:53

Nestačím se divit! Jeden otitulovaný měšťák si dovolí vyzívat kohosi k omluvě a požaduje omluvu k datu kdy ještě ani není výzva sepsaná natož dotyčnému odeslaná. Druhý měšťák si dovolí zveřejňovat korespondenci ke které nemá zbla oprávnění,autor diskuse tomu dá nálepku skvělého zápisu a admini to tu nechají ?

1Mara - Profil | St 15.5.2019 15:16:54

Tak tohle jsou ty body a jsou okopírovaný z emailu :

Návrhy na změny u Českého Rybářského Svazu

1. --- Sjednocení pracovní povinnosti-brigád a úhrady za ně u celého ČRS na jednotnou úroveň a jejich přerozdělení ve prospěch celého ČRS. Současná situace-u ČRS není pracovní povinnost-brigády ani úhrada za ně ve stejné výši.To vede ke zneužívání od MO,které nemají na starosti žádné revíry nebo revíry o malé velikosti,nestarají se o žádné chovné vody ani rybochovná zařízení.Tím mohou stanovovat tyto povinnosti v nízké míře a tím dochází k přesunu členů za výhodami od produkčních MO k neprodukčním MO. Produkční MO vzhledem k postavení,které mají ve struktuře ČRS zákonitě musí požadovat větší pracovní povinnost či úhradu za ně než neprodukční,které navíc do současného systému nepřinášejí žádný užitek,naopak z něho odčerpávají peníze,které potom chybí při řešení problematiky úbytku původních reofilních druhů ryb. Pouhé sjednocení pracovní povinnosti by pochopitelně nic nepřineslo,zároveň s tím je potřeba vypracovat přerozdělení finančních prostředků způsobem,aby sloužili ku prospěchu všech členů ČRS. Navrhované řešení-pracovní povinnost stanovit u celého ČRS v jednotné výši a to 10 až 15 hodin při úhradě 100 kč za jednu neodpracovanou hodinu-záleží na dohodě US. Přerozdělení-aby nedošlo ke zneužití,je potřeba vycházet z podmínek,jaké mají jednotlivé MO nastaveny nyní a nebrat na zřetel,pokud´ by se pokusily tyto podmínky upravit ve svůj prospěch dodatečně. MO které mají v současnosti větší pracovní povinnost či úhradu by dostali tuto částku dorovnánu z vybraných peněz. MO které mají v současnosti menší pracovní povinnost či úhradu by rozdíl od současné výše kterou mají u MO a od sjednocené výše odevzdávali na speciální účet . MO které nemají na starosti žádný revír,chovnou vodu či rybochovné zařízení by odevzdávali částku celou.(poznámka-na běžný provoz jim stačí 250 kč které mají za jednoho člena ze známky ). Zároveň by se měl určit účel,na který budou vybrané peníze použity.Nejvhodnější by bylo,kdyby peníze chodili na speciální účet při radě a ta by peníze přímo odesílala jednotlivým MO bez ohledu na příslušnost k určitému US. Možnost použití vybraných peněz-podpora líhní zabývajících se reofilními druhy ryb.Lze uvažovat o finanční částce ve výši 50 až 100 000 KČ ročně na jednu líheň, tím by se zabránilo dalšímu úbytku a rušení malých líhní jako se stávalo v minulosti a bohužel k tomu dochází i v současnosti. Naopak by to umožnilo znovuobnovení malých regionálních líhní. Další uvažovanou podporou by mohla být podpora chovu nedostatkových druhů ryb v chovných rybnících.Kromě rozlohou velkých chovných rybníků, kde má chov kapra na vysazení do sportovních revírů své opodstatnění je chov kapra prováděn i u MO na rozlohou malých rybnících,kterých je u ČRS většina a to i v podhorských a horských oblastech,tedy tam,kde nejsou vhodné klimatické podmínky pro chov kapra.Děje se to proto,že to je jediná možnost,aby se vzhledem k nájmům,údržbě kolem nich a td. mohlo na nich chovatelsky hospodařit.Zde se jeví jako reálné podpořit to jako mimoprodukční funkci rybníků.Podpora by měla být ve výši 5 až 10 000 kč na 1 ha ročně právě na údržbu a nájem,kdy by se v takových rybnících nesměly chovat průmyslové druhy ryb,jako je kapr(tam by šlo tolerovat vysazení do 30 kusů K2 na 1ha při tvorbě řasy),pstruh duhový,siven americký a td. Tímto způsobem by šlo postupně zajistit dostatek násady nedostatkových druhů ryb,které jsou potřeba na udržení fungujících ekosystémů zejména tekoucích vod a jsou pro velkochovatele na okraji zájmů pro nízkou produkci a tím finanční ohodnocení na rozdíl od kapra. Jako další,k čemu by mohlo být použito sjednocení pracovní povinnosti a úhrady za ni je účast na schůzích MO a zvýšení zájmu členů ČRS o dění ve svazu včetně zvýšení zájmu o práci ve výborech MO

atd. V současné době je většina funkcionářů ve věku 50 roků a více,s velkým podílem funkcionářů v důchodovém věku.Skupina ve věku mezi 40-50 roků je zastoupena v malé míře a mladší prakticky chybí. Zde se navrhuje,aby se účast na členské schůzi MO či MS počítala do plnění pracovní povinnosti ve výši 2 hodin.Aby nedocházelo ke zneužívání,tak do této povinnosti by se započítávala pouze jedna účast na schůzi MO či MS ročně. Zároveň,aby se zvýšil zájem funkcionářů MO o co největší účast na schůzích MO či MS,navrhuje se,aby kromě toho,že se bude členům při účasti započítávat 2 hodiny,aby zároveň s tím měla MO za každého takového člena částku ve výši 200 Kč ze sjednocení pracovní povinnosti.I proto by se mělo při sjednocení pracovní povinnosti či úhradě za ni spíše uvažovat o 15 hodinách či úhradě za ně. Další možností jak tyto peníze použít ve prospěch všech členů ČRS je přijmutí zaměstnanců při radě,kteří by měly na starosti zpracovávání dotačních titulů pro MO u celého svazu.V současné době je těchto titulů celá řada,bohužel, MO je neumí využívat z důvodu,že chybí odborně zdatní jedinci,kteří by žádosti uměly zpracovat a tím svaz nevyužívá všech možností,které má. Dalším problémem je ostraha revírů.Při současných počtech není ani profesionální ani dobrovolná RS schopna zajistit kvalitní ostrahu revírů a to zejména tekoucích a to pro jejich rozlohu.Zde by bylo vhodné zapojit širokou rybářskou veřejnost a to tím,že se bude motivovat při pomoci na upozorňování porušování RŘ a zákonů.Zde se jeví jako řešení motivovat členy ČRS ,kteří upozorní na takové porušování a aktivním přístupem pomohou toto porušování řešit at´ ve spolupráci s RS nebo policii ČR. Uvažována by mohla být částka ve výši 500-1000 Kč za jeden případ.Zde se jedná spíše o psychologický moment,než masové nahlašování,kdy si porušovatel RŘ nebude jistý tím,zda proti němu nezasáhne běžný rybář za pomoci RS nebo policie ČR. Bohužel, v současnosti svědkové porušování RŘ z řad rybářské veřejnosti obrátí hlavu a dělají,že se jich to netýká,také,proč by si měly dělat problémy. Jako další možnost využití těchto finančních prostředků je výkup vhodných pozemků a budování rybníků,bud´ jako revírů nebo chovatelských zařízení.Zde by to financovala Rada z těchto prostředků,zůstávali by majetkem svazu a pouze by je mohla přidělit jednotlivým MO k jejich obhospodařování. Existuje řada pozemků k budování těchto nádrží a dotačních titulů které to umožňují,bohužel, toto je pro většinu MO právě z finančních a časových důvodů nepřístupné.Právě sdružení prostředků by mohlo umožnit toto budování ve větším měřítku. Pochopitelně možností ,jak tyto finanční prostředky využít ve prospěch všech členů ČRS je více,například zpomalování odtoku vody z krajiny atd. Zde už záleží na domluvě členů rady.Vzhledem k tomu,že takto získaná částka se dá odhadnout na několik desítek milionů,tak realizace těchto kroků není nereálná.

2.--- Omezení úlovků na jednu povolenku.Toto téma je rybářskou veřejností a funkcionáři svazu často diskutováno. Omezení úlovků roční či měsíční na jednu povolenku skýtá možnost zneužití,jak se často děje tam,kde to je zavedeno. Zároveň zákaz rybolovu po určitou dobu po vysazení nemusí být účinný a možný vzhledem k tomu,že je snaha zarybňovat revíry několikrát do roka. Zde se jeví jako nejvhodnější omezení úlovků týdenní,které se dá nejméně zneužít.Popřípadě to kombinovat s ročním maximálním počtem úlovků na jednu povolenku. Navrhuje se možnost na MP revíru ponechání vybraného druhu dravé ryby na jeden kus týdně(štika,candát,sumec,bolen), dva kusy kapra nebo amura týdně,ostatní druhy 7kg týdně celkem. Zároveň s tím by mělo dojít k zpřísnění a sjednocení výše trestu u celého ČRS na jednotnou výši při porušení nezapsání úlovku. Vhodné by i bylo,vrátit do RŘ zákaz prodeje či směňování úlovku. Zároveň by bylo vhodné vzhledem k rozvíjejícím se rybolovným technikám změnit rozestupy mezi lovícími na větší vzdálenost,místo 3 m- 5m či více m. Vzhledem k umožnění rybolovu na řadě revírů 24 hodin po část roku by bylo vhodné,definovat vzdálenost u prutů,kdy existuje nejednotný přístup k tomuto problému a to s ohledem na to,že na těchto revírech část lovících tráví několik dní v kuse v bivacích a rybářských přístřešcích.

3.Svaz v současnosti má tekoucí revíry a přehradní nádrže v bezplatném užívání od státu.Zde se předpokládá, že se ČRS postará o fungující populace reofilních druhů ryb na těchto vodách. Bohužel i vzhledem ke změně klimatických podmínek,tlaku rybožravých predátorů ale i způsobu hospodaření ČRS se tak neděje a populace řady těchto druhů mají sestupnou tendenci nebo se udržují pouhým vysazováním násad odchovaných na umělé potravě v omezeném prostoru. Takový to jedinci nejsou schopni se vyrovnávat s negativními vlivy a obnovit fungující populace založené na přirozené reprodukci.To všechno může vést do budoucna k tomu,že tento stav bude zneužit proti ČRS a může vést k tomu,že svaz za takové vody do budoucna bude platit za takové revíry nájem nebo o ně přijde. Zároveň s omezením úlovku na jednu povolenku,týdenním omezením úlovků se navrhuje,aby došlo k omezení plnění zarybňovacího plánu u průmyslových druhů ryb jako je kapr,pstruh duhový a td. na maximální výši 105% u každého druhu. Získané prostředky by měly být použity právě na druhy,které z našich vod mizí. U průmyslových forem pstruha obecného se navrhuje,aby se na vysazování mohly používat pouze jedinci sterilní,kdy je jikra po oplození ošetřena tepelným šokem a tím nemohli negativně ovlivnit stávající fungující populace pstruha obecného-potočního.Toto je už zavedeno v některých státech. Zároveň se navrhuje,aby odškodnění,které ČRS dostává jako odškodnění za negativní vlivy na revírech-predátoři,nedostatek vody atd. nesměly být použity na vysazování průmyslových druhů ryb-kapr,pstruh duhový,průmyslové formy PO atd. ale pouze na podporu populací ubývajících původních druhů ryb. Právě zneužití tohoto odškodnění ze strany ČRS na vysazování průmyslových druhů ryb by mohlo být do budoucna použito proti ČRS.

4. --- změna stanov a jednacího řádu ČRS. §4- 2) –F) Zde se navrhuje toto ponechat ale protože to zároveň umožňuje zneužití proti takzvaně nepohodlným členů svazu a to zejména na úrovni MO. Proto se navrhuje,aby o vyloučení člena ze svazu pro porušení §4-2) odstavec F-vystříhat se všeho,co by poškodilo dobré jméno svazu a td. mohla rozhodnout pouze dozorčí komise daného US s možností člena, odvolat se proti rozhodnutí k Republikové dozorčí radě,jejíchž verdikt by měl být jako konečný. Vyloučení z důvodu porušení RŘ ponechat na rozhodnutí dozorčí komise MO jako nyní,možno uvažovat o přesunu na dozorčí komise US.

5)--- Volby do orgánů svazu-volby do orgánů svazu-předseda a výbor MO,dozorčí komise MO, předseda a výbor US,dozorčí komise US, předseda ČRS a Republiková dozorčí komise.Všechny tyto volby by měly proběhnout jako tajné,aby nemohlo dojít k negativnímu ovlivnění.U Republikové rady toto nepožadovat,členové jsou voleni na konferenci US. Zde by bylo velice vhodné,aby členové republikové Rady se stávali členy Rady do 1 měsíce po zvolení na konferenci US a tím nastoupili na tuto funkci po svém zvolení a mohli plnit tuto funkci místo členů Rady,které v radě střídají. Sněm v součastnosti členy Rady nevolí, pouze je potvrzuje a proto je ustanovení o jejich nástupu do funkce členů rady až po schválení sněmem zbytečné.

6)--- Ruší se §13 Výbor územního svazu 5) Výbor rozhoduje o obsazení funkce jednatele US z členů ČRS. To zůstává-ruší se: který je z titulu funkce členem výboru US. Zůstává-Jeho činnost je řízena a kontrolována předsedou výboru US. Nahrazuje se-jednatel US není členem výboru US,je zván na schůze výboru US jako host,kde je předsedou a výborem US jako zaměstnanec úkolován,jakou činnost má provádět mezi jednotlivými zasedáními.

7)§17 Republiková rada 5) odstavec :g rozhodovat o obsazení funkce jednatele Svazu,který je členem Republikové rady. Ruší se –který je členem republikové rady Nahrazuje se –jednatel Svazu není členem Rady,je zván na zasedání Republikové rady jako host,kde je předsedou ČRS a Republikovou radou jako zaměstnanec úkolován,jakou činnost má provádět mezi jednotlivými zasedáními.

8) --- Volby do orgánů MO,volby jsou tajné.Tajnou volbou se volí předseda MO z navržených kandidátů.Předsedou se stává kandidát s největším počtem hlasů. Volby do výboru MO,volby jsou tajné.Navržen na předsedu a člena výboru může být každý řádný člen MO ve věku nad 18 roků a je povinnost ho zařadit na kandidátku. Uzávěrka kandidátů je při řádném volebním roce 1 týden(2 dny,5 dní?) před konáním volební členské schůze MO. Povinnost MO je v dostatečném časovém předstihu zveřejnit adresu,kam je možno návrhy kandidátů zasílat.Návrhy je možno posílat jak písemně,tak e-mailem.Před zahájením volby se odhlasuje,kolika členný má být výbor MO.Členy výboru se stávají členové,kteří dosáhli největšího počtu hlasů až do výše počtu členů výboru,při rovnosti hlasů se provádí volba jenom mezi členy se stejným počtem hlasů.Na schůzi MO se volí delegáti na konferenci US a navrhují delegáti na sněm ČRS.

9)--- Řádná územní konference se koná zpravidla jednou za dva roky. ( zde je potřeba sjednotit počet delegátů za MO,kde jsou u svazu velké rozdíly ) Na územní konferenci zastupují jednotlivé MO předseda MO a jeden volený člen,u MO které mají více než 1 tisíc členů předseda MO a dva volení členové. Volby do orgánů US. Volba předsedy US je tajná a volí se ze všech navržených členů daného US .Navržen na předsedu může být každý řádný člen US při dosažení věku 18 roků a to bud´ jako kandidát za MO nebo může být navržen jiným členem US. Uzávěrka kandidátů je jeden týden před konáním řádné konference US. Povinnost US je v dostatečném časovém předstihu zveřejnit adresu,kam je možno návrhy kandidátů zasílat.Návrhy je možno posílat jak písemně,tak e-mailem.Předsedou US se stává kandidát s největším počtem hlasů. Volba do výboru US je tajná.Před zahájením volby se odhlasuje,kolika členný výbor má být výbor US. Členy výboru US se stávají členové,kteří dosáhli největšího počtu hlasů až do výše členů výboru US,při rovnosti hlasů se provádí volba jenom mezi členy se stejným počtem hlasů. Pokud´ je navržen na předsedu US nebo člena výboru US člen,který není zvolen jako delegát na schůzi MO,je povinnost ho pozvat na konferenci US jako hosta.Tento host nemá hlasovací právo ani nemůže zasahovat do průběhu konference US,na druhé straně by měl mít právo informovat o tom,čeho by chtěl v dané funkci dosáhnout.

10) ---Republiková rada-počet členů rady se rozšiřuje na tři za každý US. Členem republikové rady je předseda US plus dva volení členové zvolení na konferenci US .Voleným členem rady ČRS může být každý řádný člen daného US zvolený na konferenci US. Navržen na člena Rady může být každý řádný člen US po dovršení věku 18 roků a to bud´ jako kandidát za MO nebo může být navržen jiným členem US. Volba kandidátů na voleného člena Rady je tajná.Uzávěrka kandidátů je jeden týden před konáním řádné konference US. Povinnost US je v dostatečném předstihu zveřejnit,kam je možné návrhy kandidátů zasílat.Návrhy je možno zasílat jak písemně,tak e-mailem.Volenými členy rady se stávají kandidáti s největším počtem hlasů,při rovnosti se provádí volba mezi členy se stejným počtem hlasů.Pokud´ se voleným členem rady stane člen,který není členem výboru US,je povinnost ho zvát na zasedání výboru US jako hosta bez hlasovacího práva.

11.--- Delegáti na sněm ČRS. Delegáti na sněm ČRS jsou voleni na konferencích US v počtu podle stanoveného klíče.Navržen na delegáta na sněm může být každý řádný člen US po dovršení věku 18 roků a to bud´ jako kandidát navržený výborem US,MO nebo může být navržen jiným členem US. Volba delegátů na sněm ČRS je tajná. Uzávěrka kandidátů je jeden týden před konáním řádné konference US. Povinnost US je v dostatečném předstihu zveřejnit,kam je možné návrhy kandidátů zasílat.Návrhy je možné zasílat jak písemně,tak e-mailem. Pokud´ je navržen na delegáta na sněm člen,který není delegován na konferenci US,je povinnost US ho pozvat na konferenci jako hosta.

12.--- Volby delegátů na konferenci US a sněm ČRS. Volební období delegátů na konferenci US a sněm ČRS je dvouleté. Na schůzi MO se odhlasují delegáti na konferenci US,na konferenci US se odhlasují delegáti na sněm ČRS. To probíhá ve stejném kalendářním roce. Při mimořádné konferenci US nebo sněmu ČRS jsou řádnými delegáty členové,zvoleni při řádné konferenci.Členové rady,kteří při volebním roce nejsou opětovně zvoleni do rady se volebního sněmu z účastní jako hosté bez možností hlasování.

13.--- Bylo by vhodné určit,jakou dobu mají jednotlivý delegáti na prezentaci své kandidatury.Například kandidát výboru,předseda MO 1 až 3 minuty. Kandidát výboru,předseda US 3 až 5 minut. Kandidát do republikové rady ČRS,na sněm 3 až 5 minut. Kandidát na předsedu ČRS 10-15 minut.

14.Volba předsedy ČRS je tajná

V tom co jsem ti poslal chybí možnost plnění prac. povinnosti u jiné MO nebo US.Na to jsem zapomněl hned napsat a vkládalo se to dodatečně a moje práce končila s bodem 14. Tak tam není
Bod 15: Všechny nemovitosti v rámci ČRS,které se nevyužívají v přímém výkonu rybářského práva pronajmout a zrušit společnosti s.r.o. které odčerpávají finanční prostředky a taktéž lidské zdroje.Finanční prostředky z pronájmů použít na nákup vod nebo pozemků k vybudování rybářských revírů a rozvoj rybářské mládeže.
Bod 16: Zadat zpracování sumářů úlovků rybářským školám.Tímto se zkvalitní přehled o úlovcích a prostředky do dnes vynakládané(jedné osobě a značné) se značně sníží. Bod 17: Poskytovat MO nebo US z finančních zdrojů takto celkově získaných půjčky na nákup revírů nebo pozemků k jejich vybudování,ale tyto neúročit tak jak je to běžné v dnešní době a odporuje to i stanovám a podléhá to bankovnímu dohledu včetně povolení což ČRS může poškodit. Petrův Zdar

Originál to co šlo na vedení ČRS nemám, jen tohle, co mě Honza poslal. .-)

1Mara - Profil | St 15.5.2019 14:56:17

Knapík >> Tak mám svolení a tak to sem hodím :-)

Nils Master - Profil | St 15.5.2019 14:47:49

Zajímalo by mě kdo by chtěl rok dělat toho placenýho předsedu na plný pecky.... To jako dá v současný práci výpověď, vyhraje výběrový řízení a bude rok dělat předsedu, a pak po roce co? šup na pracák.... To opravdu má smysl

Knapík - Profil | St 15.5.2019 13:46:55

1Mara >> netřeba to pitvat, to nebylo mým záměrem.

1Mara - Profil | St 15.5.2019 13:33:12

Knapík >> Hele, to jsou věci o kterých bych tu nerad mluvil, nemám k tomu oprávnění a Honza se k tomu už tady i myslím vyjádřil proč to tak udělal a co a jak bylo. Dle mého a to jsem přesvědčen, že Honza to prostě myslel dobře ale mohl tohle rozjet sám a to klidně i se svým spolkem Zachraňme lipana a pstruha ..... Prostě on na tohle má buňky a i koule a hlavně ví a má v tomhle přehled, JD nemá ani jedno a ani neumí psát............
Uvidíme, třeba se tu Honza sám rozepíše co a jak. Nerad bych tu psal něco, co by ho mohlo nechtěně poškodit či nějaké polopravdy .-)

Červené karty: vildaostry