Červíci v koulích

Ahoj po 3 nedělích odpočinku jsem se připravoval na kapří vycházku a v kuličkách(expreskách) vlastní výroby jsem objevil červíky :-))Mám i něco koupeného ale tam nic neni .Kuličky mám v uzavíracím pytlíku doma mezi tím vším kaprařským harampádím.O funkčnost kuliček se nebojím ba s mini červíkama na opak spíš mě zajímá kde se tam vzali a zda stím máte někdo taky tuto zkušenost.U vody ten pytel už byl dotáh jsem domu všeljakou havět včetně užovky ale červíka ?:-))
Autor diskuse: tomisBMW - Profil , 23.9.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Miki - Profil | So 24.9.2011 19:32:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomisBMW - >> S podobným svinstvem jsem se leta potýkal i u sebe doma v kubálu. Sice nepřipravuju boilies, ale klasické sypké krmení, ale jak se tady psalo, občas jsem si tyhle moly taky vypěstoval. Buď jsem je přivezl od dodavatele např. v kukuřičném šrotu a nebo se tam prostě dostaly jinou cestou.
Nyní už mám ale několik let v komoře klid. Udělal jsem onehdy (před asi 5-ti lety) kompletní generální úklid komory, včetně vymalování a desinfekce Biolitem. Po té se snažím cca každého půl roku komoru běžným způsobem uklízet, 2x do roka ji opět vystříkám Biolitem, volně rozprášeným do prostoru a hlavně nakupuju šroty a vše sypké od dodavatelů které znám a kteří to mají čerstvé a bez molů..a jak už jsem psal, mám klid.
A ještě jedna taková věc, která funguje. Onehdy jsem vzal manželce nějákou starou voňavku a tu jsem jednoduše otevřenou postavil na regál v komoře. Ne jen, že to příjemně voní, ale rovněž to všechny tyhle potvory odpuzuje. Podle mě by stačilo jen tak volně tam položit třeba obyčejné mýdlo, což je starý babičkovský trik. Žádné krmení, ani materiály ze kterých si ho vyrábím-šroty, strouhanky atp., nikdy nenačichly výše zmiňovanými prostředky-voňavka, Biolit atp., a jsou vždycky k použití. Je ale samozřejmě jasné, že je uchovávám v papírovém pytli a následně ještě v igelitovém.

FrancJosef - Profil | So 24.9.2011 12:43:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomisBMW - >> Hlasdoval bych taky pro potravinové moly. Dej si na ně bycha, nebo se jich budeš doma blbě zbavovat.... Dostanou se snad všude. Vloni jsem musel vyházet půlku jídla..... Jinak rybám nevaděj :-))

Pepa5 - Profil | So 24.9.2011 6:37:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomisBMW - >> Ahoj.Kluci maji pravdu,to budou potravinovy moli,ti smejdi se dostanou všude.

Bejmák - Profil | So 24.9.2011 0:11:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomisBMW - >> ahoj zrejmne se jedna o zavíječe moučního tzv.potavinoví mol. ten se dostane všude, doporučuji hned zamrazit pak po každe vychazce znovu.pokud se moc nerozjedou mužeš klidne používat.

reno1 - Profil | Pá 23.9.2011 23:59:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj mě se něco podobného taky stalo a byly to mouční moli provrtali mi koule skz na skrz. dal sem je zamrazit ty koule to ještě byli v pohodě i s červíkama po rozmražení opět ožili

standas - Profil | Pá 23.9.2011 23:57:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomisBMW - >> příroda je mocná čarodějka,hmyz si tě najde všude. :-)))))))))))))

Červené karty: strejka